Αυτή τη στιγμή που γράφω είμαι απόλυτα εκνευρισμένος. Αυτό όμως δε μ εμποδίζει να δώ τα πράγματα αντικειμενικά. Το φαινόμενο με τους νέους παίκτες στο Community μας είναι πολύ ευχάριστο. Για πολλούς λόγους, που όλοι καταλαβαίνετε.
Απο κει και πέρα, αυτοί οι νέοι παίκτες ή καλύτερα τα νέα μέλη, επειδή ίσως έπαιζαν σε άλλους σέρβερς, οφείλουν να φέρονται σωστά και ευγενικά στο καινούριο περιβάλλον που επέλεξαν να βρίσκονται. Εκτός κι αν κάποιοι απ αυτούς πιστεύουν ότι είναι αρεστοί και μπορούν να φέρονται και να κάνουν όπως και ότι θέλουν, να βρίζουν, να τσακώνονται, να λογομαχούν, να κοροιδεύουν, στον public server (222), ή στα gather που διοργανώνουμε, λόγω κάποιου τυχαίου ή όντως πραγματικού skill που έχουν στο game.
Τη στιγμή λοιπόν που όλοι μπαίνουμε να διασκεδάσουμε μετά τη δουλειά, μετά το διάβασμα, θέλοντας να ξεσκάσουμε και όχι να ξεσπάσουμε, δε μπορεί κανείς, να μας το στερήσει επειδή αυτός νομίζει οτι είναι κάποιος. Φυσικά δε μπορεί να μην έχει άποψη αλλά το να κρίνεις, να κατακρίνεις και το να άγεσαι με ένα θρασύ υφάκι που ο νεοέλληνας μαλάκας πατέρας σε ανέθρεψε παρκάροντας σε 2 θέσεις ένα αμάξι κτλ., δε βοηθάει το game ούτε το community, ούτε σε κάνει ένα μέλος άξιο σεβασμού. Υπάρχουν κι άλλοι νέοι παίκτες που μπορεί να μην έχουν skill αλλά θέλουν να μάθουν και να διασκεδάσουν, και είναι άψογοι στη συμπεριφορά τους.
Σίγουρα, δεν είμαστε κατηχητικό, ούτε κολλέγιο ώστε να φερόμαστε με το σεις και με το σας. Δε λέω αυτό. Το πρόβλημα ξεκινάει απ τη στιγμή που κάποιος σου τη λέει επειδή έχει τα νεύρα του και γι αυτόν είναι λάθος και εκνευριστικός ο τρόπος που παίζεις, προσβάλοντας σε όμως, επανειλλημένα, χωρίς να σε ξέρει. Το να την πώ εγώ σε έναν που γνωρίζω, δικό μου φίλο, ή έστω γνωστό παλιό ή νέο, δε δίνει το δικαίωμα σε κανένα άλλο που δεν έχει την ΙΔΙΑ σχέση με μένα ή με το φίλο μου να φέρεται ανάλογα. Άλλωστε, το να γίνει κατανοητός ο τρόπος κι αυτό που λές μέσω του chat είναι λίγο δύσκολο, εκτος και αν οι συνομιλητές γνωρίζονται. Τετοιου είδους λοιπόν "μανιταράκια" σκάνε μύτη στο πολύ άνετο, στο πολύ χυμαλέο και πιστεύω ότι κάποιος τους δίνει και το δικαίωμα να το κάνουν. Ή το παίρνουν μόνοι τους. Αυτή τη "λεπτή γραμμή" που περνάνε ορισμένοι με εξαγριώνει. Ήρθες ώς νέος στη παρέα, περίμενε ν αποκτήσεις κάποια δικαιώματα, είσαι παλιός, δώσε το καλό παράδειγμα και κάνε νέους φίλους, μην υποτιμάς κανένα.
Δεν καπηλεύομαι το σεβασμό, ώς παλιός εδώ, αλλά ώς φίλος, και συμπαίκτης, ούτε ζητώ οι servers που παίζουμε να γίνουν εκκλησίες. Αλλά δε μπορώ να με κρίνει ένα νέο μέλος, χωρίς να με ξέρει σαν παίκτη και σαν άνθρωπο.
Ο τρόπος που παίζω μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς και ειδικά στους νέους που μου τη λενε με καλό ή κακό τρόπο. Συγνώμη, αλλά δε μπορώ να εξηγήσω στο chat, σε μιά γραμμή, γιατί κάνω αυτό που κάνω. Οι τρόποι να παίξεις αυτο το game είναι πάρα πολλοί, όσοι και οι παίκτες που είμαστε εδώ. Κάθε παίκτης κι ένα στυλ, ένα μυαλό. Απο κει και πέρα όποιος έχει πρόβλημα να πάρει την ομάδα του και να προκαλέσει μια άλλη. Γιατί το τι παίκτης είσαι, δεν εξαρτάται μόνο απο εσένα αλλά και με ποιούς έχεις δίπλα σου να σε υποστηρίζουν για να κάνεις αυτό που κάνεις. Οι τυχαίες συστάσεις των ομάδων στον public, δε καθορίζουν απαραίτητα, την αξία σου σαν παίκτη. Ο παίκτης φαίνεται στην ομάδα του. Λυπάμαι που ήρθα σ αυτό το σημείο με κάποιον και μέσα σε 2 απογεύματα να γίνουμε εχθροί και να βριστούμε άγρια, επειδή πέρασε αυτή τη "γραμμή", που θεωρώ ως όριο της σχέσης, μεταξύ παλιού και νέου μέλους/παίκτη.