Author Topic: HGL Call of Duty October cup 2008  (Read 22572 times)

geosu

• Ranked Pubzorz!
HGL Call of Duty October cup 2008
« on: September 30, 2008, 12:33:03 AM »
Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, ήρθε η ώρα για το δεύτερο cup της χρονιάς στο Call of Duty 4. Με τα φτερά της Red Bull και την υποστήριξη της Gigabyte, η Hellenic Gaming League είναι στην θέση να ανακοινώσει το HGL Call of Duty October cup 2008.

Το cup θα διεξαχθεί τα παρακάτω 3 Σαββατοκύριακα:

11-12 Οκτωβρίου
18-19 Οκτωβρίου
25-26 Οκτωβρίου (finals)

Η εγγραφή κάθε ομάδας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από κάποιο κατάστημα Gnet ή netcafe.gr (powered by Gnet) μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Τα έπαθλα του HGL Call of Duty October cup 2008 είναι τα εξής:

1st place: 250 ώρες
2nd place: 200 ώρες
3rd place: 150 ώρες

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το cup μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Hellenic Gaming League (http://www.hgl.gr).

Την διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρία internet cafe Gnet, σε συνεργασία με το Noobwars Gaming Community, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ηλεκτρονικού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί επικοινωνίας του HGL Call of Duty October cup 2008 είναι τα Mad TV, Mad Radio, Metrosport, Metropolis Radio, Pathfinder, Foititis.gr, Gnetradio.gr και Noobwars.gr.
« Last Edit: October 20, 2008, 03:32:32 AM by enc »

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
Re: HGL Call of Duty October cup 2008
« Reply #1 on: September 30, 2008, 01:09:34 AM »
Χορηγοί επικοινωνίας του HGL Counter-Strike 1.6 A-Division 2008 είναι τα Mad TV, Mad Radio, Metrosport, Metropolis Radio, Pathfinder, Foititis.gr, Gnetradio.gr και Noobwars.gr.

Κάτι ξέφυγε εδώ.
sp.encc

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #2 on: September 30, 2008, 01:29:36 AM »
Epa8la wres????  ???  ???  ???
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

geosu

• Ranked Pubzorz!
« Reply #3 on: September 30, 2008, 02:29:32 AM »
Ναι, δυστυχώς ώρες αυτήν την φορά.

t.breaker

• DEMO UPLOADER!
« Reply #4 on: September 30, 2008, 07:52:03 AM »
WTF mono wres... pfff....  >:(

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #5 on: September 30, 2008, 03:18:42 PM »
Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα από τα παιδιά που ασχολούνται και τρέχουν αυτό το tour, απλά έχω να σχολιάσω οτί πρόκειται για μια μεγάλη απογοήτευση. Θα μπορούσαν να περιμένουν λίγο καιρό παραπάνω και να κάνουν κάτι καλύτερο.

Από την πλευρά του team μου έχω να πω πως δεν είναι δυνατόν πριν 5 μήνες να έδινες σύνολο 1750€ έπαθλα και τώρα με τους ίδιους ή και περισσότερους χορηγούς να δίνεις ώρες... Με όση καλή θέληση και να το δει κάθε όμαδα το tour πραγματικά δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για να σε κάνει να συμμετέχεις. Ποιός πέραν των πελατών του gnet θα χάσει 2/3 ωραία πρωινά Σαββάτου και Κυριακής για να κλειστεί σε ένα gnet και να παίξει ένα online tour;

Από την πλευρά του admin στο cod.gr φυσικά και ότι έχει σχέση με το cod μας ενδιαφέρει και φροντίζουμε να το αναδεικνύουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επικροτούμε κιόλας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για rip off των παιδιών που θα κατέβουν να παίξουν. Η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι πως η συγκεκριμένη αλυσίδα βλέπει το ελληνικό cod community σαν ευκαιρία για να βγάλει χρήματα και προσπαθεί να το εγκλωβίσει μέσα στα καταστήματα της.

Τα συνολικά έπαθλα είναι 500ώρες.
Μία ομάδα θα χρειαστεί κατα μέσο όρο από ένα 4άωρο κάθε σ/κ για 2 σ/κ, σύνολο 8 ώρες.

8ώρες x 5παίκτες = 40ώρες χρεώνεται η κάθε ομάδα
Οι 500 ώρες που είναι τα έπαθλα σημαίνει οτί με 12.5 ομάδες στην χειρότερη , η αλυσίδα σας δεν μπαίνει μέσα (μιλώντας πάντα μόνο για ώρες)
(Αφού 12.5ομάδες x 40ώρες χρέωση = 500ώρες έπαθλα)

Χώρια χορηγίες, έσοδα από τους αυτόματους πωλητές κτλ.

Προσωπικά το μόνο που έχω να πω είναι κρίμα. Ένα βήμα μπρος δύο πίσω. Παρόλα αυτά, καλή επιτυχία στις ομάδες που θα διαγωνιστούν και ευχές για απρόσκοπτη διοργάνωση στα παιδία που το τρέχουν.

sp.encc

STAM

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • kRAMBAAAAA~
« Reply #6 on: October 01, 2008, 11:56:33 AM »
+1 enc ;D

gL s opoion 8a symetasxei  ;)

gamoten

• 222 HERO!~
« Reply #7 on: October 01, 2008, 02:39:33 PM »
girna stin spilia s esu!!!!!

hiiiiii :D

geosu

• Ranked Pubzorz!
« Reply #8 on: October 03, 2008, 08:01:52 PM »
Nομίζω ότι ένα τουρνουά μπορεί να χαρακτηριστεί ως βήμα πίσω από άλλους παράγοντες και όχι από το αν δίνει ή όχι χρηματικά έπαθλα. Βήμα πίσω θα ήταν ένα τουρνουά με χειρότερη οργάνωση από το προηγούμενο ή με κανονισμούς που δεν θα ανταποκρίνονταν στα standards που ισχύουν τώρα. Αν αυτά είναι άρτια, τότε ο κάθε gamer αξιολογεί τα δεδομένα του κάθε cup (ημερομηνίες, έπαθλα κλπ) και απλά αποφασίζει αν θα πάρει μέρος ή όχι.

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #9 on: October 03, 2008, 08:06:11 PM »
Η λογική μου είναι όσο πιο απλή γίνεται. Κάνεις μία διοργάνωση με χρηματικά έπαθλα. Μετά από ένα εξάμηνο, κάνεις την ίδια διοργάνωση χωρίς χρηματικά έπαθλα. Μπορείς να το πεις αυτό πρόοδο;
sp.encc

geosu

• Ranked Pubzorz!
« Reply #10 on: October 03, 2008, 08:12:47 PM »
Οι υπόλοιποι υπολογισμοί σου είναι τουλάχιστον πρόχειροι. Επειδή από το cup που θα γίνει δεν έχουμε δεδομένα (καθώς ούτε οι συμμετοχές έχουν κλείσει, ούτε το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί) θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα το προηγούμενο cup.

Στο προηγούμενο cup πήραν μέρος 46 ομάδες και έγιναν 140 αγώνες. Δηλαδή κάθε ομάδα έπαιξε κατά μ.ο. 6 αγώνες (δηλαδή 6 ώρες και όχι 8, όπως έγραψες). Επίσης, κατά την διάρκεια των τουρνουά, ο κάθε παίκτης πληρώνει 1 ευρώ την ώρα, ενώ η κανονική χρέωση είναι γύρω στα 2 ευρώ (αναλόγως το κατάστημα).

Έστω ότι γράφονται και σε αυτό το τουρνουά τόσες πολλές ομάδες και γίνεται ίδιος αριθμός αγώνων, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Δηλαδή στα ταμεία της Gnet θα μπουν 1400 ευρώ, ενώ από τις ώρες που θα δώσει θα "χάσει" 1200 ευρώ (600 είναι οι ώρες, όχι 500 όπως αναφέρεις). Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι μια εταιρία με τόσα καταστήματα και τόσο προσωπικό στήνει ένα τουρνουά για να κερδίσει το πολύ 200 ευρώ (με λιγότερες συμμετοχές και με αυτήν την λογική θα χάσει κιόλας); Ας είμαστε λίγο σοβαροί...

Θα μου πεις ότι υπάρχουν και έσοδα από χορηγούς για το συγκεκριμένο τουρνουά. Γκουχ, γκουχ.  ::)

Θα μου πεις ότι υπάρχουν και τα έσοδα από τους αυτόματους πωλητές, καθώς και έσοδα από παίκτες που θα ανοίξουν υπολογιστές πέρα από τις ώρες των αγώνων τους. Δεκτόν.

Θέλεις να υπολογίσουμε, όμως, και τα έξοδα που υπάρχουν για το προσωπικό που στήνει την HGL (υπεύθυνο, τεχνικό, web designer, γραφίστα, admins κλπ); Θέλεις να υπολογίσουμε και τα διαφυγόντα κέρδη που χάνουν τα καταστήματα από τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για τα τουρνουά;

Οπότε, μην λέμε ότι γίνεται rip off των παικτών έτσι αυθαίρετα.

Προφανώς κάποια δεδομένα μας οδήγησαν στο να μην μπορέσουμε να δώσουμε χρηματικά έπαθλα αυτήν την φορά. Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα αναλύσω περαιτέρω δημοσίως. Αλλά όχι να διαβάζουμε ότι πάμε να κλέψουμε τους παίκτες...

geosu

• Ranked Pubzorz!
« Reply #11 on: October 03, 2008, 08:14:55 PM »
Ναι, φίλε μου. Μπορείς να το πεις πρόοδο. Γιατί η πρόοδος δεν ορίζεται μόνο από τα χρηματικά έπαθλα. Στο πρώτο cup δεν κρύβω ότι είχαμε κάποια προβλήματα οργάνωσης. Είχαμε προβλήματα με τους servers, καθώς και με το ρεύμα που είχε πέσει το πρώτο Σαββατοκύριακο. Αν αυτό το cup καταφέρουμε να το τρέξουμε χωρίς προβλήματα, εγώ θεωρώ ότι θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Όχι μεγάλο μεν, αλλά βήμα.

Έχω γράψει και άλλα στο http://clanbase.ggl.com/forum.php?fid=3426&zid=00FFFE46

Δίνω το link για να μην επαναλαμβάνομαι.

TYRANOUS-

• DV zombie
« Reply #12 on: October 03, 2008, 09:11:21 PM »
hahahah oti na nai :D this HGL sucks.

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #13 on: October 03, 2008, 09:15:18 PM »
Το οτί δεν έχει χρηματικά έπαθλα συνδέεται άμεσα κατά την προσωπική μου γνώμη με λάθος στην οργάνωση του. Αν μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα, θα είχε και αντίστοιχα prizes.

Το hobby μου δεν είναι να παίζω online τουρνουά αναγκαστικά μέσα από τα gnet επί πληρωμή. Σε αντίθεση με το tour της animehia στα theweb που πάλι είχαν ώρες για έπαθλα αλλά ήταν και πραγματικά lan tournament με όλα τα παιδιά μαζεμένα στον ίδιο χώρο και με τον χαβαλέ που προσφέρει κάτι τέτοιο.

Όπως είπα και στο άλλο post, εγώ αξιολόγησα με τα προσωπικά μου κριτήρια. Στην συνέχεια δημοσιοποίησα την άποψη μου. Δεν κάνω καμία επίθεση. Και σαφώς οι υπολογισμοί μου είναι πρόχειροι καθώς δεν έχω τα αντίστοιχα στοιχεία που διαθέτετε εσείς. Δεν κολλάω στα νούμερα αλλά μιλάω με βάση τα χρήματα που χρειάστηκε να ξοδέψει η δική μου ομάδα για να λαβει μέρος στο προηγούμενο tour.  

Όπως το λες, πιστεύω οτί επειδή πρόκειται για εταιρία, είναι μεγάλη αφέλεια να νομίζει κανείς οτί τα tour γίνονται για το κέρδος από τις ώρες που πληρώνουν οι παίκτες για να λάβουν μέρος. Το ίδιο αφελές όμως είναι και ο ισχυρισμός οτί τα gnet έχουν διαφυγόντα κέρδη από την διοργάνωση των tour. Πιστεύω οτί το 1eu ανα ώρα είναι πάλι σχετικό ποσό που στην χειρότερη καλύπτει τα έξοδα και επιφέρει μικρό κέρδος. Δεν ξέρω καμία επιχείρηση που να δουλεύει χωρίς απώτερο στόχο το κέρδος, και είδικα αλυσίδες internet cafe.

Σε ότι αφορά τους χορηγούς, που έτσι λειτουργεί παντού το σύστημα, υποτίθεται οτί μπαίνουν γιατί προσφέρουν κάποιο κεφάλαιο / όφελος σε αντάλλαγμα με την διαφήμιση που θα λάβουν. Γιατί να υπάρχουν αλλιώς οι χορηγοί;

Για τα υπόλοιπα έξοδα, οπώς και πριν δεν μπορώ να πω πως γνωρίζω με στοιχεία τι ισχύει αλλά με λίγη απλή παρατήρηση από το προηγούμενο tour μπορώ να πω οτί και ο admin και το υπόλοιπο προσωπικό είναι ούτως η άλλως υπάλληλοι στα gnet οπότε δεν φαίνεται να αποτελούν πρόσθετο έξοδο. Το site είναι λίγο πρόχειρο για τα γούστα μου και το navigation στο forum του είναι λίγο lotto. Μάλλον δεν πρόκειται για επαγγελματική δουλειά.

Αυθαίρετες θα ήταν οι απόψεις μου αν δεν τις στοιχειοθετούσα έστω και λανθασμένα. Αλλά η απάντηση σου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου. Η πεποίθηση μου οτί είναι rip off παραμένει και ενισχύεται. Ναι δεν λέω η απρόσκοπτη διοργάνωση περιλαμβάνει και το έγκαιρο setάρισμα των server και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αλλά αν δεν μπορούσατε να εξασφαλίσετε ούτε και αυτά δεν θα μιλάγαμε για tour.

Δεν πιστεύω οτί είναι παράλογες οι σκέψεις μου, και μπορώ να καταλάβω την λεπτή σου θέση. Είναι κρίμα που δεν μπορείς να μοιραστείς δημοσίως τα νέα δεδομένα που χάλασαν το hgl.
« Last Edit: October 04, 2008, 01:38:24 AM by enc »
sp.encc

Merlin

• 222 HERO!~
« Reply #14 on: October 03, 2008, 10:34:08 PM »
Diladi ama edinan lefta den tha pigainan perissoteroi??? Oi ligoteres omades den ofeilodai sto oti ta epathla einai aplws wres?