Το οτί δεν έχει χρηματικά έπαθλα συνδέεται άμεσα κατά την προσωπική μου γνώμη με λάθος στην οργάνωση του. Αν μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα, θα είχε και αντίστοιχα prizes.
Δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Δηλαδή το προηγούμενο cup που είχε έπαθλα ήταν πιο οργανωμένο από αυτό; Το ότι δεν υπάρχουν έπαθλα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, αλλά όχι της οργάνωσης και της δουλειάς πίσω από την HGL.
Το hobby μου δεν είναι να παίζω online τουρνουά αναγκαστικά μέσα από τα gnet επί πληρωμή. Σε αντίθεση με το tour της animehia στα theweb που πάλι είχαν ώρες για έπαθλα αλλά ήταν και πραγματικά lan tournament με όλα τα παιδιά μαζεμένα στον ίδιο χώρο και με τον χαβαλέ που προσφέρει κάτι τέτοιο.
Είχε για έπαθλα ώρες, αλλά είχε και 15 ευρώ συμμετοχή ανά ομάδα. Μίλησε κανείς για rip off όπως μιλάς εσύ για το δικό μας cup;
Το να κάνουμε ένα lan cup μέσα σε ένα κατάστημα σε 1 Σαββατοκύριακο με έπαθλα ώρες σε πληροφορώ ότι είναι απείρως πιο εύκολο για εμάς από το να κάνουμε online cups. Ούτε προβλήματα με το internet θα έχουμε, ούτε στήσιμο internet servers, ούτε συνεννοήσεις με 1002 admins και ομάδες που έχουν παίκτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ούτε υποψίες για cheats από το ένα κατάστημα στο άλλο (αν και υπάρχουν admins σε όλα τα καταστήματα).
Πραγματικά, αν η community έχει ανάγκη lan cups σε καταστήματα, τότε πείτε το μας για να μην παιδευόμαστε.
Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε την δυνατότητα να πάρουν μέρος ΟΛΟΙ. Όχι μόνο όσοι μπορούν να βρεθούν στην ίδια πόλη το ίδιο Σαββατοκύριακο. Τοπικά cups σε κάποια παιχνίδια με μικρά έπαθλα γίνονται συχνά σε διάφορα καταστήματα Gnet, πάντως, αλλά όχι κάτω από την στέγη της HGL.
Όπως είπα και στο άλλο post, εγώ αξιολόγησα με τα προσωπικά μου κριτήρια. Στην συνέχεια δημοσιοποίησα την άποψη μου. Δεν κάνω καμία επίθεση. Και σαφώς οι υπολογισμοί μου είναι πρόχειροι καθώς δεν έχω τα αντίστοιχα στοιχεία που διαθέτετε εσείς. Δεν κολλάω στα νούμερα αλλά μιλάω με βάση τα χρήματα που χρειάστηκε να ξοδέψει η δική μου ομάδα για να λαβει μέρος στο προηγούμενο tour.
Η κριτική, φίλε μου, είναι δεκτή. Όπως βλέπεις, κάθομαι και συζητάω μαζί σου (και με όλους) με όλη τη καλή πρόθεση για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.
Όσον αφορά τους υπολογισμούς, δεν χρησιμοποίησα στοιχεία που διαθέτουμε εμείς και όχι εσύ. Αυτό που έκανα είναι να θέσω περισσότερες παραμέτρους που δεν έλαγες υπόψιν σου και να σου πω ότι τα νούμερα που αναφέρεις δεν ισχύουν. Δεν είναι λογικό να παίρνεις ως μέσο όρο των χρημάτων που ξόδεψαν όλες οι ομάδες αυτά που ξόδεψε μια ομάδα που τερμάτισε σε ψηλή θέση. Νομίζω ότι γενικά ήμουν αρκετά διαφωτιστικός.
Όπως το λες, πιστεύω οτί επειδή πρόκειται για εταιρία, είναι μεγάλη αφέλεια να νομίζει κανείς οτί τα tour γίνονται για το κέρδος από τις ώρες που πληρώνουν οι παίκτες για να λάβουν μέρος. Το ίδιο αφελές όμως είναι και ο ισχυρισμός οτί τα gnet έχουν διαφυγόντα κέρδη από την διοργάνωση των tour. Πιστεύω οτί το 1eu ανα ώρα είναι πάλι σχετικό ποσό που στην χειρότερη καλύπτει τα έξοδα και επιφέρει μικρό κέρδος. Δεν ξέρω καμία επιχείρηση που να δουλεύει χωρίς απώτερο στόχο το κέρδος, και είδικα αλυσίδες internet cafe.
Προφανώς και κάθε εταιρία κάνει κινήσεις με απώτερο σκοπό να της επιφέρουν κέρδος. Κανείς δεν είπε το αντίθετο.
Το ότι τώρα λες ότι δεν γίνεται το cup για το κέρδος από τις ώρες που πληρώνουν οι παίκτες δεν έρχεται σε αντίθεση με την ανάλυση που έκανες προηγουμένως;
Τα διαφυγόντα κέρδη τα ανέφερα μέσα στα γενικότερα έξοδα ενός cup. Σαφώς και υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη σε κάποια καταστήματα, όσο και να το αμφισβητείς. Υπάρχουν καταστήματα που είναι γεμάτα συνέχεια και αντί στο ταμείο τους να μπαίνουν 10 ευρώ την ώρα, τις ώρες του τουρνουά τουρνουά μπαίνουν 5. Επίσης, υπάρχουν καταστήματα που δεν είναι γεμάτα, αλλά τα pc από τις "αρένες" των tournaments είναι τέτοια που τα ζητούν πολλοί πελάτες.
Ανέφερα και άλλα έξοδα προηγουμένως και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το κέρδος δεν έρχεται από τις μέρες του τουρνουά. Το κέρδος έρχεται μετά.
Όταν έρθεις για ένα cup σε κατάστημα Gnet και δεις ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον, υπολογιστές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σου, υπηρεσίες που σε εξυπηρετούν κλπ, τότε θα το προτιμήσεις από άλλα και το κατάστημα θα έχει κέρδος. Επίσης, αν σε βγάλει από το σπίτι σου και μπεις στην λογική του lan gaming όπου θα πας με την παρέα σου να διασκεδάσεις παίζοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι μαζί στον ίδιο ευχάριστο χώρο, πάλι θα κερδίσει το κατάστημα. Απλά είναι τα πράγματα.
Σε ότι αφορά τους χορηγούς, που έτσι λειτουργεί παντού το σύστημα, υποτίθεται οτί μπαίνουν γιατί προσφέρουν κάποιο κεφάλαιο / όφελος σε αντάλλαγμα με την διαφήμιση που θα λάβουν. Γιατί να υπάρχουν αλλιώς οι χορηγοί;
Δεν μας είπες, όμως, πόσο κοστολογείς την διαφήμιση που θα λάβει η Gigabyte, για παράδειγμα, από το cup του Call of Duty 4. Για να ξέρουμε πόσα χρήματα έπρεπε να ζητήσουμε!
Εσύ τι πιστεύεις ότι γίνεται με τα χρήματα που δίνουν οι χορηγοί στην HGL; Τα τρώμε; Στα τουρνουά τα διαθέτουμε. Να μου πεις ότι έπρεπε να τα κατανείμουμε διαφορετικά τα έπαθλα, να το δεχθώ και να το συζητήσω.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με χορηγούς που μας εμπιστεύονται και που προφανώς δεν σκορπούν τυχαία το χορηγικό τους budget.
Για τα υπόλοιπα έξοδα, οπώς και πριν δεν μπορώ να πω πως γνωρίζω με στοιχεία τι ισχύει αλλά με λίγη απλή παρατήρηση από το προηγούμενο tour μπορώ να πω οτί και ο admin και το υπόλοιπο προσωπικό είναι ούτως η άλλως υπάλληλοι στα gnet οπότε δεν φαίνεται να αποτελούν πρόσθετο έξοδο. Το site είναι λίγο πρόχειρο για τα γούστα μου και το navigation στο forum του είναι λίγο lotto. Μάλλον δεν πρόκειται για επαγγελματική δουλειά.
Θα σε παρακαλούσα να μην παρουσιάζεις τις εικασίες σου ως δεδομένα.
Εγώ, για παράδειγμα, που είμαι head admin της HGL δεν είμαι ούτως ή άλλως υπάλληλος της Gnet. Οι admins των καταστημάτων δεν είναι όλοι ούτως ή άλλως υπάλληλοι της Gnet. Αλλά και για αυτούς που είναι, ο μισθός που θα έπαιρναν χωρίς τα τουρνουά δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που διαθέτουν κάθε Σαββατοκύριακο γι'αυτά. Και δεν είναι και λίγος. Το ίδιο ισχύει και για όλους που ασχολούνται με το cup και είναι στο προσωπικό της εταιρίας. Το cup τους δημιουργεί μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, δουλεύουν περισσότερο χρόνο και πληρώνονται περισσότερα χρήματα. Οπότε σαφώς και υπάρχουν έξοδα που δεν είναι και λίγα...
Όσον αφορά το site, σαφώς και είναι επαγγελματική δουλειά. Το ότι δεν σου αρέσει είναι θέμα προσωπικού γούστου. Έχει πάρα πολλή δουλειά.
Αυθαίρετες θα ήταν οι απόψεις μου αν δεν τις στοιχειοθετούσα έστω και λανθασμένα. Αλλά η απάντηση σου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου. Η πεποίθηση μου οτί είναι rip off παραμένει και ενισχύεται. Ναι δεν λέω η απρόσκοπτη διοργάνωση περιλαμβάνει και το έγκαιρο setάρισμα των server και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αλλά αν δεν μπορούσατε να εξασφαλίσετε ούτε και αυτά δεν θα μιλάγαμε για tour.
Αυθαίρετες είναι οι απόψεις σου όταν βασίζονται σε λάθος δεδομένα και πρόχειρους υπολογισμούς. Δικαίωμά σου να θεωρείς το cup ως rip off. Αν πιστεύεις ότι θα κλέψουμε τα 5 ευρώ σου και θα τα μοιραστούμε οι επιτελείς της HGL, η Gnet, τα καταστήματα franchise και τα συνεργαζόμενα καταστήματα, εγώ δεν έχω άλλα επιχειρήματα για να σε αντικρούσω. Ειδικά όταν μου φέρνεις για υπόδειγμα διοργάνωσης κάποια που είχε κόστος συμμετοχής και έδινε δώρο ώρες.
Δεν πιστεύω οτί είναι παράλογες οι σκέψεις μου, και μπορώ να καταλάβω την λεπτή σου θέση. Είναι κρίμα που δεν μπορείς να μοιραστείς δημοσίως τα νέα δεδομένα που χάλασαν το hgl.
Η HGL δεν χάλασε. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Επειδή δεν δίνουμε χρηματικό έπαθλο σε ένα cup, χαλάσαμε; Στο επόμενο τουρνουά που θα ανακοινώσουμε για το Counter-Strike και το οποίο θα έχει χρηματικά έπαθλα θα ξαναφτιάξουμε ή θα μείνουμε χαλασμένοι;
Κάποια νέα δεδομένα μπορείς να βρεις στην σελίδα του συλλόγου internet cafe.
http://www.netcafe.gr/articles/about-game-ban-in-greece-law-3037.htmlΔεν θα σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό. Όποιος μπορεί να βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει, καταλαβαίνει.