Author Topic: HGL Call of Duty October cup 2008  (Read 22593 times)

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
Re: HGL Call of Duty October cup 2008
« Reply #15 on: October 04, 2008, 01:49:45 AM »
Επειδή νομίζω οτι έχω παρεξηγηθεί, οι απόψεις μου δεν έχουν σαν στόχο να πλήξουν την διοργάνωση του HGL. Ο μέσος ενήλικος gamer που θα έβλεπε μια τέτοια κατάσταση στα ίδια συμπεράσματα θα κατέληγε. Απλές σκέψεις και γνώμες είναι, μεγαλύτερο όφελος έχουν αν τις δείτε σαν συμβουλές. Πιστεύω πως το έδαφος είναι γόνιμο για μια τέτοια εκ βαθέων συζήτηση για το τι δυσκολίες παρουσιάστηκαν και άλλαξαν τα δεδομένα, ακόμα και εκτός του cod community, στο σύνολο των διοργανώσεων του είδους.
sp.encc

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #16 on: October 04, 2008, 02:13:52 AM »
Ρε παληκαρι μου geosu, μπορεις απλα να παραδεχτεις, no money no party.

and the chicks for free :D

Το θεμα μας δεν ειναι αν οι υπολογισμοι ειναι σωστοι, ουτε εαν το καταστημα πεφτει μεσα ή εξω. Χεστηκαν ολοι για κατι τετοιο. Το θεμα ειναι να μη φανε ολοι αυτοι οι παικτες 3 Σ/Κ για να κερδισουν λιγες ωρες σε ενα καταστημα, στο οποιο το πιο πιθανο ειναι να μην ξαναπατησουν.

Thats all folks.~
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #17 on: October 04, 2008, 11:26:14 AM »
Καλώς ή κακώς, το μεγαλύτερο tour που έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, για το CoD4 είναι το HGL. Κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν το μεγαλύτερο διότι συμμετείχαν σε αυτό 46 ομάδες και όχι επειδή συμμετείχαν οι SP ή άλλες καλές ελληνικές ομάδες. Το παραπάνω προφανώς το γράφω χωρίς να θέλω να θίξω την αξία των SP που είναι σε όλους γνωστή.

Νομίζω αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το gaming βρίσκεται στο σημείο όπου γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει διείσδυση, περισσότερο από το να έχουμε καλές ομάδες. Και αυτό επειδή η διείσδυση είναι πολύ μικρή στην Ελλάδα, είμαστε δυστυχώς πολύ πίσω και σε αυτή την κατηγορία σε σχέση με την Ευρώπη.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο πιστεύω ότι το HGL είναι ένας θεσμός που προωθεί τη διείσδυση, έχει (είχε) μεγάλο αριθμό ομάδων και είναι πανελλαδικό. Σίγουρα δε θα μπορούσα να διαφωνίσω ότι θα ήταν καλύτερο να είχε χρηματικά έπαθλα, αλλά στη φάση που βρισκόμαστε, τα χρηματικά έπαθλα προσελκύουν 3-4 teams παραπάνω, αφού αυτά μόνο τα teams μπορούν να τα κερδίσουν. Τα περισσότερα "αυτοσχέδια" teams κατεβαίνουν για το fun, όπως γίνεται πχ και στο onc.

Δε τα συγκρίνω, γιατί onc από το σπιτάκι σου, ενώ HGL τρέχα σε GNET για να παίξεις. Απλά νομίζω ότι για την πλειοψηφία των gamers, το HGL είναι μια καλή ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά με πολλές ομάδες και να γνωρίσουν καλύτερα πως είναι το competitive gaming.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #18 on: October 04, 2008, 12:16:48 PM »
Σωστα ειναι αυτα που λες, αλλα δεν ειναι οτι προσελκυει τα teams μονο για το χρηματικο επαθλο. Ουτε οι SP ή δεν ξερω και γω ποιοι SP δεν προσελκυονται μονο για τα φραγκα.

Το θεμα ειναι οτι, για να το κρατησουμε σε επιπεδα fun, απλα loose the terms.

Δε γινεται να παιζουμε τοσες μερες, απο τοσες ωρες, για ενα event με σκοπο να κερδισουμε κατι το οποιο μας αφηνει αδιαφορους. Ας μην ειναι λεφτα, προφανως, αλλωστε λιγοι πανε για τα λεφτα. Ας ειναι κατι αλλο, που θα ενδιαφερει, ομως, κοσμο.

Με επαθλα τις free ωρες στα gnet, ειναι σα να μην υπαρχουν επαθλα για παρα πολλα ατομα. Ας μπει κατι συμβολικο, οχι, ομως, κατι τοσο ασημαντο.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #19 on: October 04, 2008, 01:35:52 PM »
Επίσης να ξεκαθαρήσω οτί οι SP δεν έχουν 5άδα να κάτεβουν σε tour. Αν νομίζετε οτί εκει είναι το θέμα.
« Last Edit: October 04, 2008, 03:19:42 PM by enc »
sp.encc

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #20 on: October 04, 2008, 02:59:30 PM »
Επίσης να ξεκαθαρήσω οτί οι SP δεν έχουν 5άδα να κάτεβουν σε tour. Αν νομίζεται οτί εκει είναι το θέμα.

Με παρεξήγησες, αν κατάλαβες ότι ότι η αναφορά μου στους SP είχε να κάνει κάτι παραπάνω, από μια αναγνωρίσιμη ομάδα. Ξέρω ότι οι SP δεν έχουν 5άδα, και γενικά η παραπάνω συζήτηση δεν τους αφορά σαν ομάδα.

Αυτό που θα μπορούσε να είχε γίνει, ήταν απλά τα χρήματα να ήταν λιγότερα στο 1ο tour και να μοιράζονταν στο 2ο. Απλά φαντάζομαι ότι δεν υπήρχε κάποια τέτοια δυνατότητα, ίσως επειδή δε μπορούσε να υπάρξει πρόβλεψη για το τι έπαθλα θα ήταν δυνατόν να δωθούν στο 2ο.

Σίγουρα οι δωρεάν ώρες δεν αφορούν πολλά teams, όπως και το δικό μας, αφού το πιο πιθανό είναι να μην τις χρησιμοποιήσουν. Από την άλλη, και μιλάω για τον εαυτό μου, αξίζει να συμμετάσχει κάποιος μόνο και μόνο για θέμα συναγωνισμού με πολλά teams, σίγουρα όχι για τα prizes, που δεν είναι αρκετά ελκυστικά.

Κλείνοντας να πω ότι ο καθένας κοιτάει το κέρδος του, για να λέμε την αλήθεια. To HGL και τα GNET τη δημόσιότητα ή/και τα κέρδη, το κάθε team να διασκεδάσει ή/και να κερδίσει κάποια prizes, κλπ. Όποιος από τους παραπάνω πιστεύει ότι αυτά που θα κερδίσει είναι περισσότερα από αυτά που θα δαπανήσει, και δεν αναφέρομαι μόνο σε υλικά αγαθά, συμμετέχει. Νομίζω με αυτό τον τρόπο αποφασίζει κάθε σκεφτόμενος άνθρωπος στα περισσότερα θέματα και σίγουρα σε σημαντικότερα από τη συμμετοχή του στο HGL.

brizolas

• Administrator
  • DV zombie
  • briz
« Reply #21 on: October 04, 2008, 03:20:52 PM »
egw pisteuw to point tou enc den einai sto giati einai 5 h 10 h 20 euro , to 8ema einai pws enw kanoume ena vhma mprosta ( A prizes ton ena xrono ) ton epomeno pame 3 pisw , den exei na kanei me to xrhma .

adriano: re eimai kai ego mesa stin klika min me ksexnate , asxeta an ta pino panta :D

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #22 on: October 04, 2008, 04:07:03 PM »
Σωστά τα λές dfk, και με βάση το συμπέρασμα σου, έκρινα το τωρινό HGL. Αν το tour ήταν local, και όχι online, ευχαρίστως θα έψαχνα να φτίαξω ένα mix να κατεβώ.
sp.encc

geosu

• Ranked Pubzorz!
« Reply #23 on: October 07, 2008, 06:50:35 AM »
Το οτί δεν έχει χρηματικά έπαθλα συνδέεται άμεσα κατά την προσωπική μου γνώμη με λάθος στην οργάνωση του. Αν μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα, θα είχε και αντίστοιχα prizes.

Δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Δηλαδή το προηγούμενο cup που είχε έπαθλα ήταν πιο οργανωμένο από αυτό; Το ότι δεν υπάρχουν έπαθλα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, αλλά όχι της οργάνωσης και της δουλειάς πίσω από την HGL.

Το hobby μου δεν είναι να παίζω online τουρνουά αναγκαστικά μέσα από τα gnet επί πληρωμή. Σε αντίθεση με το tour της animehia στα theweb που πάλι είχαν ώρες για έπαθλα αλλά ήταν και πραγματικά lan tournament με όλα τα παιδιά μαζεμένα στον ίδιο χώρο και με τον χαβαλέ που προσφέρει κάτι τέτοιο.

Είχε για έπαθλα ώρες, αλλά είχε και 15 ευρώ συμμετοχή ανά ομάδα. Μίλησε κανείς για rip off όπως μιλάς εσύ για το δικό μας cup;

Το να κάνουμε ένα lan cup μέσα σε ένα κατάστημα σε 1 Σαββατοκύριακο με έπαθλα ώρες σε πληροφορώ ότι είναι απείρως πιο εύκολο για εμάς από το να κάνουμε online cups. Ούτε προβλήματα με το internet θα έχουμε, ούτε στήσιμο internet servers, ούτε συνεννοήσεις με 1002 admins και ομάδες που έχουν παίκτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ούτε υποψίες για cheats από το ένα κατάστημα στο άλλο (αν και υπάρχουν admins σε όλα τα καταστήματα).

Πραγματικά, αν η community έχει ανάγκη lan cups σε καταστήματα, τότε πείτε το μας για να μην παιδευόμαστε.

Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε την δυνατότητα να πάρουν μέρος ΟΛΟΙ. Όχι μόνο όσοι μπορούν να βρεθούν στην ίδια πόλη το ίδιο Σαββατοκύριακο. Τοπικά cups σε κάποια παιχνίδια με μικρά έπαθλα γίνονται συχνά σε διάφορα καταστήματα Gnet, πάντως, αλλά όχι κάτω από την στέγη της HGL.

Όπως είπα και στο άλλο post, εγώ αξιολόγησα με τα προσωπικά μου κριτήρια. Στην συνέχεια δημοσιοποίησα την άποψη μου. Δεν κάνω καμία επίθεση. Και σαφώς οι υπολογισμοί μου είναι πρόχειροι καθώς δεν έχω τα αντίστοιχα στοιχεία που διαθέτετε εσείς. Δεν κολλάω στα νούμερα αλλά μιλάω με βάση τα χρήματα που χρειάστηκε να ξοδέψει η δική μου ομάδα για να λαβει μέρος στο προηγούμενο tour.

Η κριτική, φίλε μου, είναι δεκτή. Όπως βλέπεις, κάθομαι και συζητάω μαζί σου (και με όλους) με όλη τη καλή πρόθεση για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Όσον αφορά τους υπολογισμούς, δεν χρησιμοποίησα στοιχεία που διαθέτουμε εμείς και όχι εσύ. Αυτό που έκανα είναι να θέσω περισσότερες παραμέτρους που δεν έλαγες υπόψιν σου και να σου πω ότι τα νούμερα που αναφέρεις δεν ισχύουν. Δεν είναι λογικό να παίρνεις ως μέσο όρο των χρημάτων που ξόδεψαν όλες οι ομάδες αυτά που ξόδεψε μια ομάδα που τερμάτισε σε ψηλή θέση. Νομίζω ότι γενικά ήμουν αρκετά διαφωτιστικός.

Όπως το λες, πιστεύω οτί επειδή πρόκειται για εταιρία, είναι μεγάλη αφέλεια να νομίζει κανείς οτί τα tour γίνονται για το κέρδος από τις ώρες που πληρώνουν οι παίκτες για να λάβουν μέρος. Το ίδιο αφελές όμως είναι και ο ισχυρισμός οτί τα gnet έχουν διαφυγόντα κέρδη από την διοργάνωση των tour. Πιστεύω οτί το 1eu ανα ώρα είναι πάλι σχετικό ποσό που στην χειρότερη καλύπτει τα έξοδα και επιφέρει μικρό κέρδος. Δεν ξέρω καμία επιχείρηση που να δουλεύει χωρίς απώτερο στόχο το κέρδος, και είδικα αλυσίδες internet cafe.

Προφανώς και κάθε εταιρία κάνει κινήσεις με απώτερο σκοπό να της επιφέρουν κέρδος. Κανείς δεν είπε το αντίθετο.

Το ότι τώρα λες ότι δεν γίνεται το cup για το κέρδος από τις ώρες που πληρώνουν οι παίκτες δεν έρχεται σε αντίθεση με την ανάλυση που έκανες προηγουμένως; ;)

Τα διαφυγόντα κέρδη τα ανέφερα μέσα στα γενικότερα έξοδα ενός cup. Σαφώς και υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη σε κάποια καταστήματα, όσο και να το αμφισβητείς. Υπάρχουν καταστήματα που είναι γεμάτα συνέχεια και αντί στο ταμείο τους να μπαίνουν 10 ευρώ την ώρα, τις ώρες του τουρνουά τουρνουά μπαίνουν 5. Επίσης, υπάρχουν καταστήματα που δεν είναι γεμάτα, αλλά τα pc από τις "αρένες" των tournaments είναι τέτοια που τα ζητούν πολλοί πελάτες.

Ανέφερα και άλλα έξοδα προηγουμένως και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το κέρδος δεν έρχεται από τις μέρες του τουρνουά. Το κέρδος έρχεται μετά.

Όταν έρθεις για ένα cup σε κατάστημα Gnet και δεις ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον, υπολογιστές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σου, υπηρεσίες που σε εξυπηρετούν κλπ, τότε θα το προτιμήσεις από άλλα και το κατάστημα θα έχει κέρδος. Επίσης, αν σε βγάλει από το σπίτι σου και μπεις στην λογική του lan gaming όπου θα πας με την παρέα σου να διασκεδάσεις παίζοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι μαζί στον ίδιο ευχάριστο χώρο, πάλι θα κερδίσει το κατάστημα. Απλά είναι τα πράγματα.

Σε ότι αφορά τους χορηγούς, που έτσι λειτουργεί παντού το σύστημα, υποτίθεται οτί μπαίνουν γιατί προσφέρουν κάποιο κεφάλαιο / όφελος σε αντάλλαγμα με την διαφήμιση που θα λάβουν. Γιατί να υπάρχουν αλλιώς οι χορηγοί;

Δεν μας είπες, όμως, πόσο κοστολογείς την διαφήμιση που θα λάβει η Gigabyte, για παράδειγμα, από το cup του Call of Duty 4. Για να ξέρουμε πόσα χρήματα έπρεπε να ζητήσουμε! :P

Εσύ τι πιστεύεις ότι γίνεται με τα χρήματα που δίνουν οι χορηγοί στην HGL; Τα τρώμε; Στα τουρνουά τα διαθέτουμε. Να μου πεις ότι έπρεπε να τα κατανείμουμε διαφορετικά τα έπαθλα, να το δεχθώ και να το συζητήσω.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με χορηγούς που μας εμπιστεύονται και που προφανώς δεν σκορπούν τυχαία το χορηγικό τους budget.

Για τα υπόλοιπα έξοδα, οπώς και πριν δεν μπορώ να πω πως γνωρίζω με στοιχεία τι ισχύει αλλά με λίγη απλή παρατήρηση από το προηγούμενο tour μπορώ να πω οτί και ο admin και το υπόλοιπο προσωπικό είναι ούτως η άλλως υπάλληλοι στα gnet οπότε δεν φαίνεται να αποτελούν πρόσθετο έξοδο. Το site είναι λίγο πρόχειρο για τα γούστα μου και το navigation στο forum του είναι λίγο lotto. Μάλλον δεν πρόκειται για επαγγελματική δουλειά.

Θα σε παρακαλούσα να μην παρουσιάζεις τις εικασίες σου ως δεδομένα.

Εγώ, για παράδειγμα, που είμαι head admin της HGL δεν είμαι ούτως ή άλλως υπάλληλος της Gnet. Οι admins των καταστημάτων δεν είναι όλοι ούτως ή άλλως υπάλληλοι της Gnet. Αλλά και για αυτούς που είναι, ο μισθός που θα έπαιρναν χωρίς τα τουρνουά δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που διαθέτουν κάθε Σαββατοκύριακο γι'αυτά. Και δεν είναι και λίγος. Το ίδιο ισχύει και για όλους που ασχολούνται με το cup και είναι στο προσωπικό της εταιρίας. Το cup τους δημιουργεί μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, δουλεύουν περισσότερο χρόνο και πληρώνονται περισσότερα χρήματα. Οπότε σαφώς και υπάρχουν έξοδα που δεν είναι και λίγα...

Όσον αφορά το site, σαφώς και είναι επαγγελματική δουλειά. Το ότι δεν σου αρέσει είναι θέμα προσωπικού γούστου. Έχει πάρα πολλή δουλειά.

Αυθαίρετες θα ήταν οι απόψεις μου αν δεν τις στοιχειοθετούσα έστω και λανθασμένα. Αλλά η απάντηση σου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου. Η πεποίθηση μου οτί είναι rip off παραμένει και ενισχύεται. Ναι δεν λέω η απρόσκοπτη διοργάνωση περιλαμβάνει και το έγκαιρο setάρισμα των server και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αλλά αν δεν μπορούσατε να εξασφαλίσετε ούτε και αυτά δεν θα μιλάγαμε για tour.

Αυθαίρετες είναι οι απόψεις σου όταν βασίζονται σε λάθος δεδομένα και πρόχειρους υπολογισμούς. Δικαίωμά σου να θεωρείς το cup ως rip off. Αν πιστεύεις ότι θα κλέψουμε τα 5 ευρώ σου και θα τα μοιραστούμε οι επιτελείς της HGL, η Gnet, τα καταστήματα franchise και τα συνεργαζόμενα καταστήματα, εγώ δεν έχω άλλα επιχειρήματα για να σε αντικρούσω. Ειδικά όταν μου φέρνεις για υπόδειγμα διοργάνωσης κάποια που είχε κόστος συμμετοχής και έδινε δώρο ώρες.

Δεν πιστεύω οτί είναι παράλογες οι σκέψεις μου, και μπορώ να καταλάβω την λεπτή σου θέση. Είναι κρίμα που δεν μπορείς να μοιραστείς δημοσίως τα νέα δεδομένα που χάλασαν το hgl.

Η HGL δεν χάλασε. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Επειδή δεν δίνουμε χρηματικό έπαθλο σε ένα cup, χαλάσαμε; Στο επόμενο τουρνουά που θα ανακοινώσουμε για το Counter-Strike και το οποίο θα έχει χρηματικά έπαθλα θα ξαναφτιάξουμε ή θα μείνουμε χαλασμένοι;

Κάποια νέα δεδομένα μπορείς να βρεις στην σελίδα του συλλόγου internet cafe.
http://www.netcafe.gr/articles/about-game-ban-in-greece-law-3037.html

Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό. Όποιος μπορεί να βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει, καταλαβαίνει.

geosu

• Ranked Pubzorz!
« Reply #24 on: October 07, 2008, 07:27:06 AM »
Merlin, σαφώς και είναι έτσι.

Για να σκεφτούμε, όμως, και κάτι. Πόσες από τις ομάδες που δεν θα κατέβουν λόγω των επάθλων είχαν άραγε πιθανότητες να τα κερδίσουν; Η λογική του παραλόγου! :P

stEWIE, το ότι το cup κρατάει 3 Σαββατοκύριακα δεν σημαίνει ότι θα είσαι αλυσοδεμένος για 144 ώρες σε ένα pc κάποιου καταστήματος Gnet. :P

Στο προηγούμενο cup κάθε ομάδα έπαιξε μέσο όρο 6 ώρες. Και μιλάμε για cup με 46 ομάδες! Οι 22 ομάδες που αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση έπαιξαν μόλις 3 ώρες! Οι ομάδες που έπαιξαν, όντως, πολλές ώρες ήταν οι 2easy4 (13) και οι southpark (12).

Κανείς δεν "τρώει 3 Σαββατοκύριακα". Ακόμα και με τις 46 ομάδες, το προηγούμενο cup κράτησε ουσιαστικά 2 Σαββατοκύριακα λόγω του τεχνικού προβλήματος που υπήρχε. Με 2 φάσεις ομίλων και double elimination στα playoffs! Μήπως το σωστό θα ήταν να κάνουμε ένα single elimination από την αρχή του cup για να τελείωσουμε σε 6 ώρες το cup; :P

Τώρα που οι ομάδες θα είναι λιγότερες, το τουρνουά θα "βγει" πολύ πιο γρήγορα. Αυτό το τουρνουά θα είναι πολύ πιο χαλαρό και οι παίκτες αναμένεται να περάσουν πολύ καλύτερα από το προηγούμενο που ήταν "σφιχτό". Και σκοπός μας είναι να περνούν καλά και οι παίκτες. Με τις 3 νικήτριες ομάδες τα είπαμε και στην απονομή, από την οποία νομίζω πως όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

dfk_7677, σε ευχαριστώ που είπες κάποια πράγματα. Ειδικά η πρώτη παράγραφος με σώζει από τον κόπο να απαντήσω σε posts του τύπου "HGL sucks"...

Η άποψή σου περί διείσδυσης είναι επίσης πολύ σημαντική. Και εκτός από την δική μας πλευρά, συμφέρει και την δική σας. Όσο πιο μεγάλο είναι το community, τόσο πιο μαζικά θα είναι τα τουρνουά και τόσο πιο πολύ θα συμφέρει τα internet cafe να ασχολούνται με το Call of Duty 4. Δείτε τι γίνεται (ή, έστω, γινόταν) στο Counter-Strike και στην Dota.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, dfk_7677, σαφώς και τα δεδομένα άλλαξαν. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε λογική στο να έχει το πρώτο μας cup τέτοια έπαθλα και το δεύτερο να έχει ώρες. Είτε θα γινόταν το αντίθετο, είτε τα έπαθλα θα μοιράζονταν. Η πρόθεσή μας ήταν εξαρχής να έχουμε χρηματικά έπαθλα ανάλογα του πρώτου cup και finals στην DTE. Υπάρχει και το σχετικό φυλλάδιο στα καταστήματα Gnet. Αλλά, μάλλον, στην πορεία αποφασίσαμε να κάνουμε rip off τους παίκτες.  ::)

egw pisteuw to point tou enc den einai sto giati einai 5 h 10 h 20 euro , to 8ema einai pws enw kanoume ena vhma mprosta ( A prizes ton ena xrono ) ton epomeno pame 3 pisw , den exei na kanei me to xrhma .

Mπορεί το βασικό του point να ήταν αυτό, αλλά επεκτάθηκε περισσότερο. Άλλο να πει ότι κακώς δεν δίνουμε χρηματικά έπαθλα (που κι εγώ θα ήθελα να υπάρχουν, ως πρώην gamer και, μάλιστα, καμμένος πολύ περισσότερο από τους περισσότερους εδώ :P) και άλλο να πει ότι πάμε να βγάλουμε χρήματα από τους παίκτες. Δηλαδή στο πρώτο cup ήμασταν καλοί, τώρα μας γύρισαν τα μυαλά και γίναμε κακοί και στο μέλλον έχει ο Θεός. :D

Κλείνοντας να πω ότι ο καθένας κοιτάει το κέρδος του, για να λέμε την αλήθεια. To HGL και τα GNET τη δημόσιότητα ή/και τα κέρδη, το κάθε team να διασκεδάσει ή/και να κερδίσει κάποια prizes, κλπ. Όποιος από τους παραπάνω πιστεύει ότι αυτά που θα κερδίσει είναι περισσότερα από αυτά που θα δαπανήσει, και δεν αναφέρομαι μόνο σε υλικά αγαθά, συμμετέχει. Νομίζω με αυτό τον τρόπο αποφασίζει κάθε σκεφτόμενος άνθρωπος στα περισσότερα θέματα και σίγουρα σε σημαντικότερα από τη συμμετοχή του στο HGL.

:eleos:

Τα είπες όλα! :P
« Last Edit: October 07, 2008, 07:29:22 AM by geosu »

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #25 on: October 07, 2008, 11:07:30 AM »
Corporate rules. Δεν γίνατε κακοί, ούτε άλλαξαν τα πρόσωπα. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο νόμος με την αφαίρεση των επάθλων. Στο cs δηλαδή που τα tours ήταν δύο, δεν ισχύει ο νόμος; Θα μου πεις άλλες ομάδες άλλα μεγέθη. Ναι αλλά και στο cod δεν πήγε άσχημα το πρώτο tour. Θες να σου πω εγώ κάτι πιθανότερο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος υποψιασμένος; Γιατί (λέω εγώ) να μην υποθέσουμε οτί τα gnet έκαναν μια λανθασμένη επένδυση και έπεσαν πολύ έξω από τις προσδοκίες τους με αποτέλεσμα να προσπαθούν να το μαζέψουν όσο μπορούν; Θα έπρεπε όμως κάτι τέτοιο (είτε πρόκειται για νόμος είτε για λάθος επένδυση) να επιρρεάζει τόσο το HGL;

Ένα HGL "we are esports" που θέλει (αυθαίρετα κατα την άποψη μου) να λέγεται ΤΟ ελληνικό gaming league. Τουλάχιστον το οτί κάνει 2 tour τον χρόνο ανα game και αναγκαστικά από gnet, δεν συντελεί στον χαρακτηρισμό αυτόν. Σχετικά με το τί είναι οργάνωση και με τι είναι σχετικό σε ένα tour κάνεις λάθος αν πιστεύεις οτί δεν έχει σχέση το πως χειρίζονται οι χορηγοί και το τι έπαθλα δίνεις. Από την στιγμή που αυτός που οργανώνει το tour τα καθορίζει αυτά, έχουν άμεση σχέση.

Οι υπολογισμοί με τις ώρες στο πρώτο μου post έγιναν καθαρά εντελώς χοντρικά για να δείξω οτι σίγουρα τα gnet δεν χάνουν από τα event αυτά. Δεν χρειάζεται να μου επαναλαμβάνεις σε κάθε post σου το συμπέρασμα σου οτί δηλαδή εννοούσα πως τα gnet βγάζουν τα λεφτά τους από τις ώρες μόνο. Απο την άλλη επίσης στο ίδιο το site του hgl το γράφημα της ανάπτυξης είναι εντυπωσιακό σε σχέση με τα δεδομένα που αντιπαραθέτεις.

http://www.hgl.gr/images/stories/tournaments_participation.jpg

Σχετικά με την σύγκριση με το άλλο tour το point μου δεν ήταν στο έπαθλο σε σύγκριση με της ώρες, το point μου ήταν οτί έγινε locally και ήταν όλα τα teams μαζεμένα που αυτό για μένα είναι το νοήμα και η διασκέδαση. Το δικό σας tour είναι online tour, που θα μπορούσε να γίνεται και εκτός gnet. Το οτί γίνεται μεσα στα gnet εξασφαλίζει την προβολή του εντός τον μαγαζιών και την συμμετοχή ατόμων και ομάδων που ήδη καίγονται στα gnet. Γι αυτό έχει και καλό αριθμό συμμετοχών. Δεν μπορώ να πιστέψω οτί τα gnet κάνουν το tour μόνο και μόνο από καλή θέληση και πίστη στην ανάπτυξη των esports στην Ελλάδα, γιατί μόνο αυτό μου μένει σαν συμπέρασμα από τα δικά σου λεγόμενα.

Για το ποίοι είναι υπάλληλοι και ποίοι όχι, εμένα τα δεδομένα άλλα μου λένε. Όταν το hgl είναι των gnet, τότε και οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι υπάλληλοι των gnet. Αλλά μάλλον το θέμα είναι οτί τα παιδία του hgl μόνο το τρέχουν του tour και τα υπόλοιπα τα κανονίζουν μεγαλύτερα κεφάλια (πχ χορηγίες) οπότε σας αδίκω γιατί δεν περνάνε όλα από τα χέρια σας. Τέλος σαφώς και δεν πιστεύω οτί τα 5eu πάνε στην δικιά σου προσωπική τσέπη, γιατί προφανώς και η διοργάνωση του hgl είναι στα πλαίσια της εργασίας σου στα gnet οπότε δεν αλλάζει κάτι. Η επιτυχία του tour από την άλλη έχει μεγαλύτερη σημασία στην αξιολόγηση σου υποθέτω. Αλλά πραγματικά δεν θέλω να το φτάσουμε σε τόσο προσωπικο επίπεδο, δεν είναι και αυτός ο λόγος που κάθομαστε και συζητάμε.

Σε τελική ανάλυση γιατί να δώσω 15 eu να πάω 5-10-20 km στο κοντυνότερο gnet, να κάτσω σε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας υπολογίστη, και να παίξω ένα διαδικτυακό tour;

Τα μυαλά φίλε geosu δεν γυρίζουν. Δεν ήσασταν καλοί για γίνατε ξαφνικά μπαμπούλες. Το μέγα λάθος της υπόθεσης είναι οτί οι προσπάθειες για esports στην Ελλάδα ξεκινάνε από επιχειρήσεις internet cafe. Έτσι, άμα το μαγαζί σου δεν πάει καλά, ποιος θα δώσει δεκάρα για ένα μάτσο πορωμένους που καίγονται και γουστάρουν;
sp.encc

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #26 on: October 07, 2008, 01:27:32 PM »
Νομίζω κανείς δε μπορεί να διαφωνίσει με το ότι τα GNET προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη το e-gaming στην Ελλάδα, εκτός από το κομμάτι βέβαια που τους αποφέρει κέρδη, δηλαδή περισσότεροι χρήστες στα καταστήματά τους. Νομίζω είναι όμως λάθος να κρίνουμε μόνο από το κίνητρο μια διοργάνωση, η οποία κατά την ταπεινή μου άποψη, προωθεί το gaming στη χώρα μας, κυρίως λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Η οποία όπως είπες κι εσύ enc οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην προβολή που γίνεται από την αλυσίδα GNET στους πελάτες της.

Όταν εσείς το καλοκαίρι, και με το εσείς εννοώ τους SP, πήγατε στο AEF, μήπως πήγατε επειδή προωθεί το gaming; Προφανώς, ξέρεις καλύτερα από μένα ότι αυτά τα LAN, ειδικά αυτού του βεληνεκούς, γίνονται μόνο για τα φράγκα. Αλλά συμμετείχατε, και βεβαίως καλά κάνατε, και μάλιστα με επιτυχία κατά την άποψη μου. Καλώς ή κακώς, ζούμε σε έναν καπιταλιστικό κόσμο, όπου η κίνηση του χρήματος κάνει σχεδόν τα πάντα να λειτουργούν (money makes the world go round).

Δε νομίζω ότι μόνο οι προσπάθειες που γίνονται αφιλοκερδώς πρέπει να επικροτούνται. Σίγουρα ο geosu πληρώνεται για τη δουλειά που κάνει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εαν το αποτέλεσμα της εργασίας του είναι καλό, δε θα είναι άξιος συγχαρητηρίων.

Τώρα για τη συνεργασία του HGL με τα GNET. Σίγουρα θα προτιμούσα κι εγώ να είμαι στο ωραίο μου σπιτάκι, στην ωραία μου καρέκλα, με το ωραίο μου pc, πληκ/γιο mouse και ακουστικά και όχι να τα παίρνω υπό μάλλης και να τρέχω στα GNET. Αλλά από την άλλη είναι μια ευκαιρία να παίξω από κοντά με τα m8 μου, όχι με όλους γιατί κάποιοι θα είναι σε άλλα GNET. Όπως είπα και πιο πάνω και σε προηγούμε post, η συνεργασία με μια αλυσίδα net-cafe έχει θετικά και αρνητικά. Για όλους ένα HGL στα GNET σημαίνει πανελλαδικότητα, μεγάλη συμμετοχή, κουβάλημα σε net-cafe για ένα online cup και πληρώνω για της ώρες μου.

Δεν ξεχνώ, ότι κάποιους τους γνώρισα στην απονομή του προηγούμενου HGL (αν και εγώ δε θα έπρεπε να είμαι, το δικό μου team είχε αποκλειστεί από νωρίς) και ειλικρινά οι σχέσεις μας σίγουρα δεν είναι οι ίδιες, με αυτές που θα ηταν αν μέχρι τώρα μόνο ανταλλάζαμε κουβέντες μέσω του forum.

Αυτή τη στιγμή, το CoD.gr συγκεντρώνει το 90% των competitive players, αλλά το 20%(εκτίμηση είναι μη βαράτε) των συνολικών gamers του CoD4. Λυπάμαι πραγματικά όταν βλέπω πάρα πολλούς παίχτες, να αναλώνονται στα ranked public servers, ενώ θα μπορούσαν να είχαν και αυτοί ένα team και να παίζουν. Και οι πλειοψηφία αυτών, το HGL το ξέρουν, το CoD.gr όχι. Και το HGL τους δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούν με αρκετές άλλες ομάδες του επιπέδου τους, και όχι αυτών που παίζουν στο ONC, γιατί τότε η απογοήτευση θα ερχόταν πολύ γρήγορα.

Κλείνοντας, να πω και πάλι ότι πιστεύω όλοι σας ξέρετε, αν εγώ εκτιμώ ειλικρινά τις προσπάθειες που γίνονται από τα παιδιά που διατηρούν αυτό το portal. Απλά πιστεύω ότι και το HGL έχει να προσφέρει κάποια πράγματα σε ένα ευρύτερο κοινό.

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #27 on: October 07, 2008, 03:30:11 PM »
Μπορώ να σου πω με πολύ απλά λόγια γιατί πήγαμε στο AEF. Παίζαμε σαν ομάδα από το 2004, και τα καταφέρναμε πολύ καλά στην Ελλάδα. Στο 4 καταφέραμε να χτυπήσουμε στα ίσα και ευρωπαϊκές ομάδες, και αυτό μας έδωσε μια ελπίδα οτί δεν θα ρεζιλευόμασταν αν πηγαίναμε σε μεγάλο tour έξω. Πάντα από τις εποχές του CoD1 ονειρευόμασταν να το κάνουμε και τελικά το πετύχαμε. Πρώτο μας όνειρο και κυριότερο ήταν η συμμετοχή. Δεύτερο ήταν μια συμπαθητική πορεία (να μην πηγαίναμε για τουρισμό δηλαδή) που και αυτό εκπληρώθηκε. Ποτέ δεν ξεκινήσαμε να πάμε για τα λεφτά. Να τα χέσω στην τελική τα λεφτά, μπροστά στο πόσο γαμάτα περάσαμε, τις γνωριμίες που κάναμε, στον χαβαλέ και στο δέσιμο της ομάδας. Και ξέρεις πόσο μας κόστισε; Κοντά στα 4000€. Εκ των οποίων τα 350 έβαλαν τα κεφάλια των SP (+τα μπλουζάκια), ~800€ έβαλε η χορηγία του Serverfarm.gr και τα υπόλοιπα εμείς. Και ξέρεις κάτι, θα τα ξαναέδινα χαλαρά.

Στο AEF όμως δεν ήμασταν μόνο εμείς έτσι. Οι ομάδες που κατέβηκαν ήταν κατα το 1/3 οι professionals, 1/3 στο επίπεδο, δυνατότητες και φιλοδοξίες των SP, και το τελευταίο 1/3 ήταν mixed και τοπικές ομάδες. Τα πρώτα 2 group matches μας τέλειωσαν 13-0 και 13-1. Παντού έτσι είναι. Συμφωνώ οτί έχεις δίκιο σχετικά με το επίπεδο των ομάδων στα ONC, αλλά δυστυχώς το team pool δεν είναι τόσο μεγάλο για να χωρίσουμε τα event σε beginners και veterans. Γενικότερα ο θεσμός είναι fun cup και εσφαλμένα τον παίρνουμε πιό σοβαρά απ'ότι πρέπει (δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω σε αυτό).

Σχετικά με το HGL τώρα, και κλείνω, αν το δει κανείς σαν μεμονομένο event το cup του Οκτωβρίου '08, δεν έχει κάτι να άμεσα κατακριτέο, και συγχαρητήρια δίνεις και το υποστηρίζεις. Αν το δεις όμως σαν σύνολο τα events του για το CoD και πόσο μάλλον σαν ολόκληρη προσπάθεια για ένα Ελληνικό Gaming League, η εξέλιξη του απογοητεύει. Μακάρι να ανακάμψει, μακάρι να ανοιχτεί περισσότερο και να καλύψει και τους παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν από Gnet.

sp.encc

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #28 on: October 07, 2008, 03:58:03 PM »
Μπορώ να σου πω με πολύ απλά λόγια γιατί πήγαμε στο AEF. Παίζαμε σαν ομάδα από το 2004, και τα καταφέρναμε πολύ καλά στην Ελλάδα. Στο 4 καταφέραμε να χτυπήσουμε στα ίσα και ευρωπαϊκές ομάδες, και αυτό μας έδωσε μια ελπίδα οτί δεν θα ρεζιλευόμασταν αν πηγαίναμε σε μεγάλο tour έξω. Πάντα από τις εποχές του CoD1 ονειρευόμασταν να το κάνουμε και τελικά το πετύχαμε. Πρώτο μας όνειρο και κυριότερο ήταν η συμμετοχή. Δεύτερο ήταν μια συμπαθητική πορεία (να μην πηγαίναμε για τουρισμό δηλαδή) που και αυτό εκπληρώθηκε. Ποτέ δεν ξεκινήσαμε να πάμε για τα λεφτά. Να τα χέσω στην τελική τα λεφτά, μπροστά στο πόσο γαμάτα περάσαμε, τις γνωριμίες που κάναμε, στον χαβαλέ και στο δέσιμο της ομάδας. Και ξέρεις πόσο μας κόστισε; Κοντά στα 4000€. Εκ των οποίων τα 350 έβαλαν τα κεφάλια των SP (+τα μπλουζάκια), ~800€ έβαλε η χορηγία του Serverfarm.gr και τα υπόλοιπα εμείς. Και ξέρεις κάτι, θα τα ξαναέδινα χαλαρά.

Όχι με παρεξήγησες. Δεν εννοώ ότι εσείς πήγατε για τα φράγκα, αντιθέτως πήγατε για την εμπειρία, το fun και όλα αυτά που εξήγησες καλύτερα παραπάνω. Εννοώ ότι το AEF διοργανώθηκε για να βγάλουν οι διοργανωτές φράγκα, αλλά εσείς πήγατε, γιατί ήταν καλό για εσάς, άσχετα με το κίνητρο το δικό τους.

Όσο για τα υπολοιπα συμφωνώ μαζί σου. Και το ONC είναι fun cup, αλλά κι εγώ θα ήθελα ένα ελληνικό gaming league να ήταν πιο δυνατό, καλύτερο. Απλά ίσως αυτό είναι και ένα όνειρο απατηλό, που απέχει πολύ ακόμα από την ελληνική πραγματικότητα.

geosu

• Ranked Pubzorz!
« Reply #29 on: October 08, 2008, 01:52:55 PM »
Corporate rules. Δεν γίνατε κακοί, ούτε άλλαξαν τα πρόσωπα. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο νόμος με την αφαίρεση των επάθλων. Στο cs δηλαδή που τα tours ήταν δύο, δεν ισχύει ο νόμος; Θα μου πεις άλλες ομάδες άλλα μεγέθη. Ναι αλλά και στο cod δεν πήγε άσχημα το πρώτο tour. Θες να σου πω εγώ κάτι πιθανότερο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος υποψιασμένος; Γιατί (λέω εγώ) να μην υποθέσουμε οτί τα gnet έκαναν μια λανθασμένη επένδυση και έπεσαν πολύ έξω από τις προσδοκίες τους με αποτέλεσμα να προσπαθούν να το μαζέψουν όσο μπορούν; Θα έπρεπε όμως κάτι τέτοιο (είτε πρόκειται για νόμος είτε για λάθος επένδυση) να επιρρεάζει τόσο το HGL;

Είπα ότι δεν θα πω περισσότερα, αλλά με αναγκάζεις.

Σε οποιονδήποτε τομέα υπήρχε ένας τέτοιος νόμος, θα ήταν λογικό η αγορά να ήταν πιο επιφυλακτική. Προφανώς αυτό φαίνεται από τα λίγα internet cafes που ανοίγουν το τελευταίο διάστημα και από διάφορες περικοπές που έχουν γίνει.

Ακόμα και στο Counter-Strike, να σου θυμίσω ότι παλαιότερα είχαμε έπαθλα 5.000 ευρώ στους νικητές. Τώρα με 1.000 ευρώ είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Για να μην παρεξηγούμαστε, εγώ σου μιλάω ως gamer (αρκετοί από εδώ μέσα ίσως με ξέρουν ως blank, αν είχαν ασχοληθεί ποτέ με το CS) και όχι ως εκπρόσωπος κάποιας εταιρίας. Προσωπικές απόψεις εκφράζω.

Ένα HGL "we are esports" που θέλει (αυθαίρετα κατα την άποψη μου) να λέγεται ΤΟ ελληνικό gaming league. Τουλάχιστον το οτί κάνει 2 tour τον χρόνο ανα game και αναγκαστικά από gnet, δεν συντελεί στον χαρακτηρισμό αυτόν. Σχετικά με το τί είναι οργάνωση και με τι είναι σχετικό σε ένα tour κάνεις λάθος αν πιστεύεις οτί δεν έχει σχέση το πως χειρίζονται οι χορηγοί και το τι έπαθλα δίνεις. Από την στιγμή που αυτός που οργανώνει το tour τα καθορίζει αυτά, έχουν άμεση σχέση.

Γιατί πιστεύεις ότι λέμε αυθαίρετα ότι είμαστε το ελληνικό gaming league; Πες μου ένα άλλο league που να είναι αμιγώς ελληνικό. Το ESL και το Clanbase έχουν ελληνικά παρακλάδια, αλλά δεν είναι αμιγώς ελληνικά.

Φυσικά και τα έπαθλα, όπως και η διαχείρηση του budget, είναι μέρος της οργάνωσης. Αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που κάνει επιτυχημένη μια διοργάνωση ή ένα league.

Το ποιά είναι τα έπαθλα αφορά 5, άντε 10, από τις ομάδες του community (προφανώς και την δική σου για να σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το θέμα). Οι υπόλοιπες 20, 30, 40, 50 ομάδες θα μείνουν ευχαριστημένες αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, αν οι admins είναι δίκαιοι, αν το coverage του cup είναι καλό, αν το περιβάλλον είναι ευχάριστο και αν τους βολεύουν οι υπολογιστές του κάθε καταστήματος.

Οι υπολογισμοί με τις ώρες στο πρώτο μου post έγιναν καθαρά εντελώς χοντρικά για να δείξω οτι σίγουρα τα gnet δεν χάνουν από τα event αυτά. Δεν χρειάζεται να μου επαναλαμβάνεις σε κάθε post σου το συμπέρασμα σου οτί δηλαδή εννοούσα πως τα gnet βγάζουν τα λεφτά τους από τις ώρες μόνο. Απο την άλλη επίσης στο ίδιο το site του hgl το γράφημα της ανάπτυξης είναι εντυπωσιακό σε σχέση με τα δεδομένα που αντιπαραθέτεις.

http://www.hgl.gr/images/stories/tournaments_participation.jpg

Για τους υπολογισμούς σου, ο μόνος χαρακτηρισμός που ταιριάζει είναι "άστοχοι", καθώς οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Χοντρικούς μπορείς να χαρακτηρίσεις τους δικούς μου υπολογισμούς, που χωρίς να δίνω αναλυτικά στοιχεία, έδωσα την γενική εικόνα.

Αυτό που δείχνει το γράφημα δεν μπορώ να καταλάβω πως έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έγραψα. Κάθε χρόνο πάμε όλο και καλύτερα ως HGL και αυτό συνεχίζεται και φέτος. Και ας μην έχουμε πάντα τεράστια χρηματικά έπαθλα. Ευτυχώς οι gamers εκτιμούν και άλλα πράγματα.

Σχετικά με την σύγκριση με το άλλο tour το point μου δεν ήταν στο έπαθλο σε σύγκριση με της ώρες, το point μου ήταν οτί έγινε locally και ήταν όλα τα teams μαζεμένα που αυτό για μένα είναι το νοήμα και η διασκέδαση. Το δικό σας tour είναι online tour, που θα μπορούσε να γίνεται και εκτός gnet. Το οτί γίνεται μεσα στα gnet εξασφαλίζει την προβολή του εντός τον μαγαζιών και την συμμετοχή ατόμων και ομάδων που ήδη καίγονται στα gnet. Γι αυτό έχει και καλό αριθμό συμμετοχών. Δεν μπορώ να πιστέψω οτί τα gnet κάνουν το tour μόνο και μόνο από καλή θέληση και πίστη στην ανάπτυξη των esports στην Ελλάδα, γιατί μόνο αυτό μου μένει σαν συμπέρασμα από τα δικά σου λεγόμενα.

Άρα, μάλλον, θα έπρεπε να το ακυρώσουμε επειδή δεν έχουμε χρηματικά έπαθλα... Μάλλον οι 27 ομάδες που γράφτηκαν θα διαφωνούσαν μαζί σου!

Όταν κάνεις σύγκριση με κάποιο άλλο tournament, δεν θα κρατάς μόνο τα στοιχεία που σε συμφέρουν. Όχι ότι περίμενα να σχολιάσεις το ποιός τελικά κάνει rip off...  ::)

Το ότι οι διαγωνισμοί μας γίνονται μόνο μέσα σε καταστήματα Gnet ή netcafe.gr, δεν εξασφαλίζει μόνο αυτό που λες. Εξασφαλίζει και ότι η κάθε ομάδα ή ο κάθε παίκτης θα έχει πάνω από το κεφάλι του έναν admin. Επίσης, εξασφαλίζει το ότι όλοι θα παίζουν (σχεδόν) κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Για το ποίοι είναι υπάλληλοι και ποίοι όχι, εμένα τα δεδομένα άλλα μου λένε. Όταν το hgl είναι των gnet, τότε και οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι υπάλληλοι των gnet. Αλλά μάλλον το θέμα είναι οτί τα παιδία του hgl μόνο το τρέχουν του tour και τα υπόλοιπα τα κανονίζουν μεγαλύτερα κεφάλια (πχ χορηγίες) οπότε σας αδίκω γιατί δεν περνάνε όλα από τα χέρια σας. Τέλος σαφώς και δεν πιστεύω οτί τα 5eu πάνε στην δικιά σου προσωπική τσέπη, γιατί προφανώς και η διοργάνωση του hgl είναι στα πλαίσια της εργασίας σου στα gnet οπότε δεν αλλάζει κάτι. Η επιτυχία του tour από την άλλη έχει μεγαλύτερη σημασία στην αξιολόγηση σου υποθέτω. Αλλά πραγματικά δεν θέλω να το φτάσουμε σε τόσο προσωπικο επίπεδο, δεν είναι και αυτός ο λόγος που κάθομαστε και συζητάμε.

Ώπα, ώπα. Πολλή φόρα πήρες!

Καταρχάς, η σχέση που έχει η HGL και η Gnet είναι ότι η Gnet έχει αναλάβει την διοργάνωση της HGL. Κατά δεύτερον, εσύ είπες πριν ότι όλοι είμαστε υπάλλοιλη της Gnet "ούτως ή άλλως", δηλαδή η Gnet δεν έχει extra έξοδα σε προσωπικό με την διοργάνωση της Gnet. Τώρα λες κάτι τελείως διαφορετικό. Άλλα, όπως και να'χει, νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι τελικά ισχύει αυτό που έγραψα εγώ. Δηλαδή, το ότι φυσικά και η Gnet έχει έξοδα λόγω HGL.

Τα 5 ευρώ σε πληροφορώ ότι επιστρέφουν στο τουρνουά. Είτε σε έπαθλα είτε σε αμοιβές προσωπικού. Έγραψα και πριν ότι από τα τουρνουά τα κέρδη των internet cafe των είναι άμεσα. Εκτός από άλλους που κάνουν, όντως, rip off.

Αν θέλεις να το πας στο προσωπικό, πήγαινέ το. Για μένα ισχύει ότι ισχύει γενικά στο θέμα εργασίας. Προφανώς μετράει το αν κάνω καλά την δουλειά μου. Ποιό είναι το περίεργο;  ???

Σε τελική ανάλυση γιατί να δώσω 15 eu να πάω 5-10-20 km στο κοντυνότερο gnet, να κάτσω σε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας υπολογίστη, και να παίξω ένα διαδικτυακό tour;

Αμφιβόλου ποιότητας υπολογιστή; Μάλιστα... Έτσι συζήτηση δεν γίνεται. Αν θέλεις να μάθεις τι εξοπλισμό έχει το κάθε κατάστημα, μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους ρωτήσεις.
http://www.internet-cafe.gr/gr/gnet-internet-cafe.html

Δεν θα σου πω εγώ γιατί να πας σε ένα διαδικτυακό τουρ. Άλλοι πηγαίνουν για τα έπαθλα, άλλοι για να περάσουν καλά, άλλοι για την εμπειρία, άλλοι για να γνωρίσουν άτομα που παίζουν το ίδιο παιχνίδι με αυτούς και άλλοι για όλα αυτά μαζί. Αν κάποιο tournament δεν σε ικανοποιεί, δεν σε αναγκάζει κανείς να πας.

Το κοντινότερο σου Gnet είναι 20 χιλιόμετρα μακριά; Που μενεις;  :P

Τα μυαλά φίλε geosu δεν γυρίζουν. Δεν ήσασταν καλοί για γίνατε ξαφνικά μπαμπούλες. Το μέγα λάθος της υπόθεσης είναι οτί οι προσπάθειες για esports στην Ελλάδα ξεκινάνε από επιχειρήσεις internet cafe. Έτσι, άμα το μαγαζί σου δεν πάει καλά, ποιος θα δώσει δεκάρα για ένα μάτσο πορωμένους που καίγονται και γουστάρουν;

Και γι'αυτό φταίνε τα internet cafe ή οι "άλλοι" που δεν κάνουν κάτι και δεν παρουσιάζουν μια εναλλακτική πρόταση;