τελείωσαν τα ψέμματα παίδες,κάτι διαφορετικό απ'οτι έχουμε συνηθίσει. Η σειρά A Game Of Thrones βασίζεται στη σειρά βιβλίων του George R.R. Martin η οποία είναι πιστεύω ότι καλύτερο έχω διαβάσει στο χώρο του fantasy,και έχω διαβάσει πολλά...Χαρακτήρες σκοτεινοί,δολοπλοκίες αυλικών,ίντριγκες,πόλεμοι,χαρακτήρες χειρότεροι και απο τους Βοργίες.Γενικά,μην πάει ο νους "α καλά,φαντασίας;ολο δράκοι και αηδίες" καμία σχέση.δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ το μεταφυσικό ή κάτι που χαρακτηρίζει γενικά τον όρο Fantasy/sword&sorcery etc.Ένας κόσμος,σα τη μεσαιωνική Ευρώπη,9 Βασίλεια,ενωμένα μα τρώγονται μεταξύ τους,κάτι σαν πόλεις κράτοι,που ξαφνικά όλοι θέλουν να πάρουν μερίδιο στο Θρόνο.η σειρά θα τα σπάει ΑΣΧΗΜΑ,πολύ ρεαλιστικές οι μάχες(τουλάχιστον στα βιβλία),οι χαρακτήρες ένας&ένας,εκεί που λες οτι δεν γουστάρεις ένα χαρακτηρα,ξαφνικά κάνει κατι που τον παραδέχεσαι κλπ κλπ.δεν έχει να κάνει μεταξύ καλού/κακού,οι τυπάδες με τα άσπρα δεν πολεμάνε τους άλλους τυπάδες με τα μαύρα,δεν έχει υπερβολλέςς τέτοιες.και αυτό είναι που μου έχει κάνει εντύπωση στα βιβλία αυτά,πρώτη φορά διαβάζω κάτι,αυτού του είδους,που πραγματικά,οι χαρακτήρες δρουν από μόνοι τους,βάσει των πιστεύω τους και των φιλοδοξιών τους.καλό θα ήτο,όσοι πιστοί από εδω μέσα που ασχολούνται με το χώρο του fantasy,να το διαβάσουν.φυσικά τη σειρά όχι απλά τη συστήνω με το που βγεί,την ΕΠΙΒΑΛΛΩ.
Ο τίτλος της σειράς των βιβλίων ονομάζεται "A Song Of Ice And Fire" το "A Game Of Thrones" είναι απλά ο τίτλος του πρώτου τόμου...Θα τα βρείτε από τις εκδόσεις Anubis.
http://www.anubis.gr/books.asp?BID=649