Author Topic: Favorite Music  (Read 885103 times)

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
Re: Favorite Music
« Reply #3555 on: December 20, 2011, 12:08:17 AM »
Κατσε ρε pew, ειπα εγω ποτε τι χαρακτηριζει τον ανθρωπο και τι οχι? Και να σε ρωτησω κατι,εγω πρεπει να υποχρεωθω να ακουσω ελληνικη μουσικη ακομα και αν δεν μου αρεσει? Εχω λογους που δεν μου αρεσει τους οποιους μπορω να τους αναλυσω ανα πασα στιγμη. Γιατι ξενοδουλεια?
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

Toulour

• DEMO UPLOADER!
  • just an iMmature
« Reply #3556 on: December 20, 2011, 12:37:16 AM »
h mousikh einai hxos eite se hremh eite se anebazei klp klp ! genika h mousikh ekfrazei sunaisthumata oti stixo k na exei bla bla bla bla!!

h mousikh einai mousikh th paparies lete eseis de kserw
~ Maturity is nothing but a mere joke ~

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #3557 on: December 20, 2011, 12:41:37 AM »
proton to oti o tropos pou xrhsimopoieis thn leksh ethnos, kai h ennoia ths genikotera,einai afhrhmenos .
gia pes mou tous logous pou den akous ellinikh mousikh,oxi aparaithta skiladika or mousikh ths viomhxanias alla genika ellhnikh mousikh me ta stoixeia pou auth perilamvanei.

oso pernan ta xronia pistevo exeis parathrhsei oti olo kai logoteroi strefonde sthn ellinkh mousikh(paradosiakh,rebetiko ktlp) eno olo kai perisooteroi sthn ksenh emena auto kati mou deixnei.
« Last Edit: December 20, 2011, 12:53:45 AM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #3558 on: December 20, 2011, 01:01:48 AM »
pew όταν η παραδοσιακή μουσική συνδυάζεται με ετ1, τσαμπούνα, τσαρούχια και το μουστάκι του Κολοκοτρώνη, λογικό είναι η ZinoOla Azpla<3 και ο Ctam t0 tr3Lo paOki να στρέφονται στον εύπεπτο ήχο - όχι μονο ξενο, βλ. οικονομοπουλο, βανδη και κάτι αλλους τυχάρπαστους -και να ακυρώνουν την αν μη τι άλλο βαριά ρεμπέτικη μουσική.
Σκέψου ότι πχ. το ρεμπετικο ακούγοταν σε μια εποχή που υπήρχαν ορισμένες δυσκολίες,ιστορικά, κοινωνικά w/e, που εκφράζονταν μέσω της μουσικής αυτής.Αντίθετα, αυτό που νοιάζει σήμερα τους δύο παραπάνω φίλους μας είναι να φασωθούν με τον Babi MaxSteel και τη Maraki Kavlitca αντίστοιχα, επομένως, θα ακούσουν και την ανάλογη μουσική (σε γαμαω και χυνω, λες να παχύνω και αλλα τέτοια άσματα).
Α, μην ξεχάσω ότι η κατεξοχήν μουσικόφιλη πόλη, η μπουγατσονίκη περνάει κρίση μετά τα 80s που έβγαλε τις Τρύπες, τα μωρά στη φωτιά και άλλους πολλούς. Πάντως, κυρίως στην ηλεκτρονική σκηνή, κάτι φαίνεται να σιγοψήνεται με ωραία liveάκια σε στέκια, και, γενικώς, βλέπω μια επιστροφή στην παραγωγή και όχι ανακύκλωση μουσικών κομματιών.
Τέλος, δε συμφωνώ ότι θα έπρεπε να στραφούμε στην παραδοσιακή-λαίκή-ρεμπέτικη μουσική. Πρόκειται για νεκρά sessions της μουσικής, τώρα τρώμε τα αποφάγιά τους. Αν προκύψει μια καλή φουρνιά παραγωγών, καλώς να ορίσει,πάντως.

Υγ:
proton to oti o tropos pou xrhsimopoieis thn leksh ethnos kai h ennoia ths genikotera einai afhrhmenos kai h idia san leksh einai afhrhmenh.
Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η κοινή ιστορία και πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή. Ιστορικά όμως, βασικότερο στοιχείο για την ύπαρξη ενός έθνους είναι η ανάπτυξη της εθνικής του συνείδησης, δηλαδή ο ιδεολογικός παραγκωνισμός των υπόλοιπων στενότερων (π.χ. φατριασμός, τοπικισμός) ή και ευρύτερων (π.χ. φυλετισμός, αυτοκρατορισμός, οικουμενισμός) ομαδοποιήσεων, χάριν του εθνικισμού.

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #3559 on: December 20, 2011, 01:03:41 AM »
gia na prostheso,ksero posous pou akoune mono ksenh mousikh kai me to pou tous valeis px rebetiko,paradosiakh,dhmotikh ksinizoun kateuthian gt den einai cool,in whatever les kai trebode gia to parelthon tous,coblex kai diafora alla pou mou erxode sto mialo,kai nai einai ksenodoulia kai genikotera diamorfonomaste(vasika eimaste hdh diamorfomenoi) os enas ksenodoulos laos kai se auto exoun simvalei para polloi paragodes,apo thn ksenodoulh astikh-arxousa taksh mexri...

A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

Sifter

• DEMO UPLOADER!
  • The Improbability Drive!
« Reply #3560 on: December 20, 2011, 01:19:48 AM »
egw pistevw pws oi ellines toso sto tragoudi oso kai ston kinhmatografo dyskola ftanoun tous 3enous, mporw na pw oti eimai enas apo autous pou leei o pew , den mou aresei i elliniki (rebetiki klp ) mousiki epeidh omws den mou aresei autou tou typou i mousiki

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #3561 on: December 20, 2011, 01:20:26 AM »
pew όταν η παραδοσιακή μουσική συνδυάζεται με ετ1, τσαμπούνα, τσαρούχια και το μουστάκι του Κολοκοτρώνη,

auth einai h istoria sou re file omos

λογικό είναι η ZinoOla Azpla<3 και ο Ctam t0 tr3Lo paOki να στρέφονται στον εύπεπτο ήχο?ti simenei eupeptos  ixos,pos orizetai kai pos kathorizetai? - όχι μονο ξενο, βλ. οικονομοπουλο, βανδη και κάτι αλλους τυχάρπαστους -και να ακυρώνουν την αν μη τι άλλο βαριά ρεμπέτικη μουσική.
Σκέψου ότι πχ. το ρεμπετικο ακούγοταν σε μια εποχή που υπήρχαν ορισμένες δυσκολίες,ιστορικά, κοινωνικά w/e, που εκφράζονταν μέσω της μουσικής αυτής.

o kathe politismos eixe mia dikh tou diaforetikh mousikh,pou eksefrze tis diskolies tou kathe laou mesa apo authn.Shmera oloi exoun ta idia mousikes (ilektroniki h ellada,hlektronikh i kroatia,rock h agglia rock h ellada,kai outo kathe eskis),den iparxei diafora sthn mousikh para mono sthn glosa,akomh kai ellinika sigrotimata tragoudane sta agglika gia na einai cool kai in.[b/]

Αντίθετα, αυτό που νοιάζει σήμερα τους δύο παραπάνω φίλους μας είναι να φασωθούν με τον Babi MaxSteel και τη Maraki Kavlitca αντίστοιχα, επομένως, θα ακούσουν και την ανάλογη μουσική (σε γαμαω και χυνω, λες να παχύνω και αλλα τέτοια άσματα).Gia auto omos euthinetai olo to fasma tou sistimatos kai tis viomhxanias pou skopima proothei auta ta tragoudia kai ftiaxnei autou tou eidous tous anthropous

.
Τέλος, δε συμφωνώ ότι θα έπρεπε να στραφούμε στην παραδοσιακή-λαίκή-ρεμπέτικη μουσική. Πρόκειται για νεκρά sessions της μουσικής, τώρα τρώμε τα αποφάγιά τους. Αν προκύψει μια καλή φουρνιά παραγωγών, καλώς να ορίσει,πάντως.Den leo na strafoume mono ekei pros theou alla vlepo oti oi perisoteroi me to pou tous valeis ena tragoudi tetio ksinizoun,auto einai to parelthon sou to opoio den ginetai na to apaksieis,kai prospathise na ftiakseis ena diko sou ixo idiatero

pika prin anatrekseis sto google gia na mou peis ti einai ethnos apo phges pou tis exo xesmenes,sou leo den theleis na piasoume to ti einai ethnos kai giati anakalifthike-irthe stin epifaneia kata thn astikh epanastash.opote asto for now.

« Last Edit: December 20, 2011, 01:25:08 AM by peEWw »
Ingrid Bergman

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #3562 on: December 20, 2011, 01:28:29 AM »
egw pistevw pws oi ellines toso sto tragoudi oso kai ston kinhmatografo dyskola ftanoun tous 3enous

re file mou eksigeis ligo authn thn protash?

p.x o mamvakarhs diskola eftane enan kseno?
« Last Edit: December 20, 2011, 01:30:27 AM by peEWw »
Ingrid Bergman

cokaRiolic

• DV zombie
« Reply #3563 on: December 20, 2011, 01:30:02 AM »
Πew σεβομαι το ρεμπετικο και αλλα παλαιοτερα ελληνικα ηδη και τα θεωρω ποιοτικα,ομως δεν ανταποκρινονται ουτε στις αναγκες μου στιχουργικα,δεν μπορω να ταυτιστω,ενω επισης δεν μ'αρεσουν ηχητικα...γιατι πρεπει δηλαδη να μας αρεσουν με το ζορι? Δεν μ'αρεγει ρε φιλε,εγω μπορει να ακουω την κλανια μου και ηχητικα να καυλωνω,εσυ να το θεωρεις αηδιαστικο...το τι ειναι ομως ηχητικα ωραια για τον ενα δεν ειναι και για τον αλλο.

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #3564 on: December 20, 2011, 01:37:15 AM »
οι στιχοι του ρεμπετικου μιλουσαν για την ιστορια του τοπου σου,που μεγαλωσαν οι παππουδες,τις δυσκολιες,τις χαρες,τις αλανιες και λοιπα, τον τροπο ζωης της εποχης.

Τωρα δεν υπαρχει οχι ρεμπετικο αλλα ουτε καν κατι αντιστοιχο,ιδιαιτερο που να ανηκει στο σημερα,να εξιστορει να εκφραζει τον τοπο την ιστορια και τουσ ανθρωπους,τωρα σε εκφραζουν οι Slayer απο το ιλλινοις της Αμερικης(παραδειγμα)

Ουτε κατι αντιστοιχο δημοτικο κτλπ

τα θεωρεις ποιοτικα διοτι ηταν ποιοτικα,διοτι ο κοσμος δεν  ηταν  αυτο παγκοσμοιοποιημενο σκατο που ειναι τωρα.
« Last Edit: December 20, 2011, 01:40:02 AM by peEWw »
Ingrid Bergman

cokaRiolic

• DV zombie
« Reply #3565 on: December 20, 2011, 01:41:35 AM »
Ολα αυτα που περιγραφεις ανηκουν στο παρελθον,σεβομαι τον τοπο των παππουδων μου,αλλα γιατι πρεπει να τον σεβαστω μεσα απο τη μουσικη τους? Δεν με εκφραζουν οι Slayer,απλα μ'αρεσουν ηχητικα,πολλες αμερικανικες και αγγλικες ομως μπαντες το κανουν,γιατι δεν εχουν τοπικο στιγμα οι στιχοι τους,αλλα περιγραφουν αλλα θεματα,ψυχολογικα κλπ.

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #3566 on: December 20, 2011, 01:42:29 AM »
Επισης το τι σου αρεσει μην νομιζεισ οτι ειναι καθαρα δικη σου επιλογη.Οσο και να νομιζεισ οτι ειναι!Εμενα πχ με μαθαν να μου αρεσει το στυλ κοπελας παμελα αντερσον,του πατερα μου η σοφια λορεν και του παππαου μου μια απλη γυναικα.Ολα κολανε και ολα βγαζουν νοημα αν τα σκεφτεις.
Ingrid Bergman

pkchUU.

• DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #3567 on: December 20, 2011, 01:42:51 AM »
όπως σε μερικούς δεν αρέσει η samba, το mambo , η μπαλαλάικα και πολλά άλλα εθνικ στοιχεία των λαών, έτσι απλώς μερικοί δεν μπορούν την ελληνική έεεεθνικ, το ρεμπετικο και την γκάιντα. Get over it, έτυχε να γεννηθούμε εδώ, είμαστε έλληνες στη σημαία,στη γλώσσα,στον motherfuckin ελληνα ΘΕΟ. ΤΕΛΟΣ.

ο sifter εννοεί ότι δεν εχουμε τα BUDGET,την ΟΡΕΞΗ, τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ να φτιάξουμε κατι αξιόλογο και εμπορεύσιμο για να το δει το αμερικανάκι ( μη μου πεις τον κυνόδοντα, ήταν μια ταινια σε 30 χρόνια απραξίας)

με το εύπεπτο εννοώ τα ηλεκτρονικά fail drums, το synth lead ήχο, το ΤΣΙΟΥΦ ΤΣΙΟΥΦ beat και το μπουζούκι με το ντέφι + στιχο του στυλ σαγαπώ μαγαπάς τι ωραία που περνάς.

και δεν ανέτρεξα στο wikipedia, τώρα το είδα. Ο παραπάνω ορισμός είναι στο βιβλίο της Κοινωνικής Αγωγής 3ης Γυμνασίου. ελπίζω να σε κάλυψα
Α και pew, σταμάτα να πίνεις cocacola, johnny walker, vodka, να φοράς σώβρακο CK, μόνο μινέρβα κολλητό γιατί είναι ελληνικό :*

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #3568 on: December 20, 2011, 01:58:43 AM »
ρε πικα to oti to eides sto biblio tou ipourgeiou den anairei KAN auto pou eipa prin gia to ethnos.

Vasika den nomizo na katalaveneis, ilithie, ti leo tosh ora, gia na girnas na mou les πίνεις cocacola, johnny walker, vodka, να φοράς σώβρακο CK, μόνο μινέρβα κολλητό γιατί είναι ελληνικό

sifter εννοεί ότι δεν εχουμε τα BUDGET,την ΟΡΕΞΗ, τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ να φτιάξουμε κατι αξιόλογο και εμπορεύσιμο για να το δει το αμερικανάκι---->εμπορευσιμο σημαινει βιομηχανια,,aksiologo kai eboreusimo sigkritika me thn lady gaga?
pika sto deutero post mou des ti grafo kalitera!

βασικα δεν λεω  να μην ακους και ξενη μουσικη αλλα λεω οτι οι περισσοτεροι ελληνες ,και οχι μονο, αλλα γενικοτερα  και αρκετοι αλλοι λαοι τεινουν να σταματησουν τελειως να ακουν μουσικη απο τον τοπο τους,πραγμα  το οποιο εχει να κανει με την παγκοσμιοποιηση.

« Last Edit: December 20, 2011, 02:30:41 AM by peEWw »
Ingrid Bergman

pkchUU.

• DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #3569 on: December 20, 2011, 02:33:12 AM »
cba last reply, cant mess with ze communists

1. με τον όρο εμπορεύσιμο, εννοώ να υπάρξουν τα μέσα ώστε η γαμημένη ταινία να φτάσει στο γαμημένο σπυριάρικο αμερικανάκι στο ιλλινόι για να πει ΟΥΑΟΥ ΤΙ ΕΚΑΜΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ..
2. SO FUCKIN WHAT με την παγκοσμιοποίηση; Ας ακούει το κάθε γίδι rihanna, volani, spicy arxidia και beautiful pussies... Τι σε κόφτει εσένα; Πλουτίζει ο παραγωγός; ΝΑ κι αν πλουτίζει, τη δουλειά του κάνει. Και μην ακούσω την παπαριά ότι η παγκοσμιοποίηση μας κάνει πλύση εγκεφάλου και ιστορίες... Αυτό περιμένανε, μια παγκοσμιοποίηση να μας κάνουν βόιδα. Η προπαγάνδα της tv, η θρησκεία και τα ρέστα.

ΌΧΙ, αρνούμαι να ακούσω Γιάννη μου το μαντήλι σου και Τους μπεκρήδες κι αν τους πιάσουνε από το mp3 μου. Είναι νεκρές μουσικές, μου ακούγονται παράξενα στα αυτιά μου και προτιμώ να ακούσω τις μουσικάρες των rammstein χωρίς να υιοθετώ τις ναζιστικές τους απόψεις. Άντε το πολύ πολύ, να τα ακούσω με τσιπουράκι και κρασάκι κάνα χαλαρό Σαββατόβραδο με ψωλοπαρέα για χαβαλέ. Δεν είμαι θύμα της παγκοσμιοποιήμενης μουσικής, είμαι σκεπτόμενος-μάλλον- άνθρωπος με γούστα και προτιμήσεις.