Καταρχήν η ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας είναι κάτι καλό. Δεν ξέρω πως το μπλεξες με την παγκοσμιοποίηση. Παρακάτω, βέβαια, το λες σωστά - αφομοίωση.
Ναι, στην πλειοψηφία επικρατεί ο αμερικανικός κινηματογράφος αλλά γι αυτό δε μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν.
Υπάρχουν πολλές Ιταλικές - Γαλλικές ή και άλλων εθνικοτήτων ταινίες που είναι πολύ ανώτερες από Αμερικανικές. Όμως ακόμα και σήμερα. Δεν εξαλείφθηκαν.
Δε φταίει κανείς που οι Αμερικάνοι έχουν τόση μεγάλη παραγωγή ταινιών. Μαγκιά τους.
Μαγκιά του καθενός από την άλλη είναι να ξεχωρίσει μέσα από όλο αυτό το spam κάτι ουσιαστικό.
Με την εξής έννοια: ο κινηματογράφος imo, τείνει προς το ιδανικό όταν σε ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα σου πασάρει κάποιους προβληματισμούς, άρα σε κάνει να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι.
Γενικά ό,τι είπα στη μουσική ισχύει πάνω κάτω και στο σινεμά. Είναι κάποιοι που όσα fast & furious βγούνε, θα τα δούνε. οκ. Δηλαδή αρκούνται σε αυτό.
Άλλοι θα την ψάξουν την υπόθεση και θα προσπαθήσουν να δουν κάτι διασκεδαστικό μεν, με νόημα δε.
Οι ίδιοι ή άλλοι θα προχωρήσουν παρακάτω και θα δουν ταινίες εντελώς εγκεφαλικές ή μάλλον βασισμένες στο δεξί μέρος του εγκεφάλου και να δίνει ό,τι ερμηνεία θέλει ο καθένας.
Και θα τη βρίσκουν με αυτό! Σεβαστό.
Αυτό που θες να πεις είναι μάλλον ότι μας περιορίζουν τις επιλογές. Και αυτό είναι το λυπηρό. Για να εξελιχθείς χρειάζεται και η εμπειρία. Αν το μόνο που βλέπεις είναι blockbusters, I've got bad news...
Δηλαδή αν έχεις πολλές επιλογές, ίσως και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος παίρνοντας ό,τι έχει να σου δώσει η κάθε είδους ταινία.
Κλασσικό αλλά true: Άνθρωπος σημαίνει βήματισμός προς τα πάνω = εξέλιξη.
Οτιδήποτε σε αφήνει στάσιμο - σε πάει πίσω είναι κακό.
Και για να γυρίσουμε στη μουσική: Γι'αυτό χαίρομαι όταν βλέπω άτομα σαν τον πίκα που πλησιάζουν στο τι ακούω εγώ σήμερα, βλέπω εξέλιξη. Evolution is strong in this one.
Είναι άλλοι που πρέπει να ακούσουν 5 χρόνια scorpions 5 maiden κτλ κτλ και μετά να πάνε παραπέρα. Είναι άλλοι που τα "αλέθουν" πιο γρήγορα, βλέπουν την ουσία και πάνε παρακάτω-εξελίσσονται.
PS: Sorry για τους maiden, δεν θέλω να τους υποτιμήσω αν και σήμερα δε θα άκουγα με τίποτα. Άκουσα αρκετά στο γυμνάσιο. Ότι είχαν να μου δώσουν το δώσαν και ήταν καλό.
PS2: Δε ζητάω συγγνώμη για τους scorpions γιατί είναι τραγικοί απλά. Το μόνο που έμαθα από αυτούς είναι κανα 2, 3, 5, 10, 2000, lame riffs - lyrics. Κι αυτό φυσικά δεν το κατάλαβα με το που τους πρωτοάκουσα, αλλά λίιιγο αργότερα. WCYD?
Pew μλκα το ότι flameareis pika kai reactor καθόλου καλή εντύπωση δε μου αφήνει...
διστέρμπινγκ που θα λεγε και ο ντάρθ.
tl;dr: read the whole fuckin reply you lazy fuck