Μιας και δουλευα για 3 χρονια σε κεντρικο νετκαφε, εχω ζησει παρα πολλα και τρανταχτα περιστατικα γυρω απο την εξαρτηση.
Το μεγαλυτερο ποσοστο των "κατεστραμενων" αφορα το wow και lineage, και οσοι ειχαν κοπελες, τις ειχαν χωσει και αυτες στο κολπο.
Παραδειγμα διαλογου μεταξυ ζευγαριου που διανυει την 12η ωρα σε pc:
Σαπια: Μωρο μου, ποσα buffs ακομα να σου κανω; Κουραστηκα, αντε παμε σπιτι.
Σαπιος: (On Ventrillo: Just a moment guys) Ελα καρδουλα μου, λιγο ακομα θελουμε για το boss, πηγαινε να φαρμαρεις λιγο ακομα.
Το οτι σε κανει αντικοινωνικο και επιθετικο η μακροχρονια εκθεση σε game, αυτο δεν το αμφισβητει κανεις. Το τι μανες, χριστοπαναγιες και σπασμενα πληκτρολογια εχω δει απο το πουθενα (εκρηξεις supernova), δεν εχει τελειωμο.
Οσον αφορα τους πιτσιρικαδες (12-17 χρονων) που καιγονται στο καταστημα, ναι για αυτο ευθυνονται οι γονεις. Δεν γινεται να θεωρεισαι σωστος γονεας αν κανεις παραχωρησεις στον γιο σου που θελει να ερθει για βραδινο 12ωρο στο καταστημα, ενω ειναι πρωινος στο σχολειο.
Ειδικα τα καλοκαιρια το τηλεφωνο επαιρνε φωτια κατα τις 12 το βραδυ που επιανα βαρδια. Ολες οι μανες των καμμενων ενωθειτε!
-Αχ Τομμυ αγορι μου καλο, με χει πρηξει να ρθει στο μαγαζι, θα τον προσεχεις;
-Ναι, μην ανησυχειτε, ειναι καλο παιδι (καλο κολοπαιδι θελω να πω).
-πες του να μην βγει απο το μαγαζι πριν το πρωι, μην του κανουν τιποτα κανας αλητης
-Μην αγχωνεστε, δεν θα τον αφησω απ'τα ματια μου (εκτος και αν οδευω για καλο k/d ratio στο call

)
Δοξα τον παναγαθο που το μοναδικο online rpg που χω παιξει ειναι το Diablo, Και δεν κατεντησα και γω αλλο ενα καρβουνο περιτρυγιρισμενο απο red bull, αν και αυτο το Mass Effect 2 πρεπει να το κανω delete, γιατι αρχιζει να με πιανει ο τιτλος του game κυριολεκτικα