Author Topic: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ  (Read 23634 times)

AGDSL

• Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
« Reply #105 on: May 09, 2010, 01:01:40 AM »
cocka to xereis oti se goustaro (op) alla pou to xereis oti an kinitopoieithei o laos den tha kataferei tpt enoontas pou to vasizeis se prosopiko vioma se kapoion theoritiko sthn istoria?

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #106 on: May 09, 2010, 02:42:23 AM »
Αν θες κάτι πρακτικό, εγώ έχω το πιο απλό πράγμα: γιατί να μην ακολουθηθεί το παράδειγμα της ισλανδίας και της αργεντινής και να εναντιωθούμε στο ΔΝΤ, μέσω στάσης πληρωμών και σοσιαλιστικής πολιτικής; Αύξηση βιοτικού επιπέδου, οικονομική δύναμη στον κόσμο, παύση ιδιωτικοποιήσεων και των απατών που αυτές επέφεραν, ενίσχυση της πρωτογενούς οικονομίας της χώρας. Αυτά σε οικονομικό πλαίσιο. Σε κοινωνικοπολιτικό, σοβαρές αναδιαρθρώσεις και των 3 εξουσιών, άμεσες διώξεις όλων αυτών που καπηλεύτηκαν το άνοιγμα της οικονομίας με επανεξέταση όλων των σκανδάλων και των οικονομικών αρχείων του κράτους, αναγνώριση της κοινωνικής οργής και αντιμετώπισή της όχι με καταστολή, παραπληροφόρηση και ρουφιανιλίκι, αλλά με λίγη τιμιότητα και υπευθυνότητα, έτσι γι' αλλαγή.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ο κόσμος δε βγήκε στους δρόμους επειδή του κόβουν το ψωμί του; Ξέρετε τι ακριβώς θα συμβεί αν η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών; Απλά το δημόσιο όχι τους 2 από τους 14 μισθούς θα κόψει αλλά τους μισούς. Και αυτό θα έχει ως συνέπεια βέβαια το μπαράζ απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Πως ακριβώς θα ασκήσεις σοσιαλιστική πολιτική όταν δεν έχεις χρήμα και ταυτόχρονα δε μπορείς να δανειστείς (μην ξεχνάμε ότι κήρυξες πτώχευση, κανείς δε σου δανείζει πλέον);

Άλλωστε η σοσιαλιστική πολιτική είναι αυτή που μας έφτασε σε αυτό το σημείο οικονομικά. Ιδεολογικά μας έφτασε ο στρεβλός καπιταλισμός που δημιουργήσαμε εδώ.

Όσο για τις κοινωνικές αλλαγές που αναφέρεις, αναρωτιέμαι ποιος ακριβώς θα κάνει τις διώξεις που αναφέρεις, όταν το 90% τον εχόντων και την παραμικρή εξουσία σε αυτή τη χώρα την έχουν χρησιμοποιήσει προς ιδίον όφελος. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί θα ανοίξουν τις πόρτες της φυλακής και θα χώσουν τον εαυτό τους μέσα;

Τα πράγματα είναι περίπου όπως τα λέει ο Assvas. Υπάρχει τόση σαπίλα και σαράκι που ειλικρινώς αμφιβάλλω αν θα καθαρίσει ποτέ. Ο σημερινός Έλληνας έχει μόνο στο μυαλό του τη δική του κωλοτρυπίδα και πως θα τη διατηρήσει σφριγηλή και ας πεθάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

Ο κόσμος τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει επειδή του μειώνουν το βιοτικό επίπεδο. Όταν τη δεκαετία του '80 διπλασιάστηκαν οι μισθοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ουδείς αναρωτιόταν από που βρέθηκαν τα λεφτά για μια τέτοια σοσιαλιστική πολιτική.

Πιθανότατα και μετά τη "στήριξη" της ΕΕ και του ΔΝΤ θα καταλήξουμε να πτωχεύσουμε. Ίσως καλύτερη η πτώχευση τώρα με μείωση του βιοτικού επιπέδου 30%, αλλά απουσιάζει η καθαρή και δυνατή προσωπικότητα να τα αναλάβει όλα αυτά, οπότε και αυτό σε αποτυχία είναι καταδικασμένο.

Μη με παρεξηγείς, κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλό να είσαι ιδεαλιστής, αλλά πρέπει να είσαι και ρεαλιστής.

Και για να τσιγκλήσω λίγο το stewie:

Υ.Γ. Εγώ πάντως Άλεξ, άμα ήξερα ότι θα ήταν τίμια και με γνώμονα το καλό της χώρας θα τη δεχόμουν τη χούντα, εσύ;

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #107 on: May 09, 2010, 02:58:38 AM »
Ποτε. Ειναι χουντα.

Και μια χουντα, εξ ορισμου, ποτε δε θα μπορουσε να αγγιξει τα ανθρωπιστικα μου ιδανικα. Προφανως, ουτε καν με αυτον τον 5-word-only term.

Απο τη δικη σου παραγραφο, ηδη, φαινεται οτι η εκβαση μιας πολιτικης κρινεται, εκ των υστερων, υποκειμενικα απ' τον καθενα (hell, you don't even need criteria). Το ιδιο αφορα και το "καλο" που θα εκανε αυτη η τελεια χουντα στη χωρα.

Ας μη συζητησουμε, ομως, τι θα εκανα εγω για τη χωρα "μου", οπως και το τι δεν εκανε ποτε εκεινη για μενα.
« Last Edit: May 09, 2010, 03:05:01 AM by stEWIE »
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

CaliCo_JaCk

• 222 HERO!~
  • Thou Shall Not Fear
« Reply #108 on: May 10, 2010, 01:18:49 AM »
ΕΧΜ...να κάνω λιγουλάκι το δικηγόρο του διαβόλου παρακαλώ.
έστω οτι επικρατουν τα δυσοίωνα σενάρια.έστω οτι θα εφαρμοστούν μαζικές απολύσεις σε δημόσιο,δεκο-ιδ.τομέα.
Το θέμα έχει ως εξής,μεχρι πρότινος, οι σχετικά "βολεμένοι" ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι,όλα αυτά τα "φαντάσματα" που υπήρχαν μόνο στα χαρτιά(και υπάρχουν φυσικά) στην εκάστοτε δημόσια υπηρεσία.πολλοί.ΠΑΡΑ πολλοί δημ.υπάλληλοι,που,κατά κόρον ειναι βύσματα και ρουσφετο-θετημένοι σε νευραλγικές θέσεις ανίκανοι νεοέλληνες.έστω.μέχρι πρότινος λοιπόν,αυτοί,με τα δώρα τους,τα πολλαπλά επιδόματα κλπ κλπ έφταναν σε έναν ικανοποιητικό μισθό.σωστά ,μέχρι εδώ;οι ιδ.υπάλληλοι(μιλάω για το 90%,δλδ των 700 και πιο κάτω ευρώ) δεν έχουν τις δυνατότηες να "Στηρίξουν" τις εγχώριες αγορές.σωστα;(π.χ. δουλεύεις σε ένα μαγαζι Α,πληρώνεσαι το βασικό,όμως το φθηνότερο προϊόν που πουλάς αξίζει το 40% του μισθού σου,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ).Από την άλλη,έχουμε τους δημ.υπάλληλους,που έχουν μια σχετική ευχέρεια να στηρίξουν την αγορά.ακόμα και στα σούπερ μάρκετ,αυτοί είναι που πάνε και ιγκάρουν καρότσια με άχρηστα πράγματα,μόνο και μόνο για το "κατι-παραπάνω" της κατανάλωσης,και,φυσικά για την all time classic φιγούρα νεοέλληνα με full καρότσι να κοιτά επικριτικά το μισογεμάτο καλαθάκι του διπλανού του λές και είναι πολύ τρομεροφανταστικό να έχεις μια δεσμίδα απόδειξη για αέρα.anyway,το παρατράβηξα.
τώρα όμως,ούτε αυτοί υπάρχουν για να "τροφοδοτούν" τις εγχώριες αγορές.άρα τι γίνεται;(food for thougth δίνω,συν του ότι όντως έχω την απορία αυτή ΄) )
Expanding Darkness

SoldierBlue

• DEMO UPLOADER!
  • 1 shot 1 kill!
« Reply #109 on: May 13, 2010, 06:16:16 PM »
Όπως ξέρετε μιλάω και σκέφτομαι, πρακτικά ώστε να φτάνω σε ένα συμπέρασμα γρήγορα, χωρίς δάκρυα κι ιδρώτα.

Λοιπόν, το κοινωνικό σύστημα έχει ανάγκη αστυνόμευσης. Αν δεν είχε, εγώ που ήμουν πχ. ο άντρας της ξεροψημένης εγκύου της τράπεζας, θα αγόραζα ένα ΑΚ -κατα προτιμησή σας- θα κατέβαινα κέντρο και θα όποιος είχε κουκούλα, απο καλόγερο καπουτσίνο έως και wannabe αναρχικό, αντιεξουσιαστή, αντιραντάρ κτλ., θα του γαμούσα τo κρέας...αυτό θα σας έκανε?
Ααα.. δεν έπρεπε θα λέγατε...? ή καλά του έκανε?

Μάλλον το πρώτο. Αλλιώς σε κάθε κουβέντα που εμπεριέχει διαδηλώσεις, το ενδιαφέρον θα επικεντρωνόταν και στις 2 πλευρές, όχι μόνο στην Αστυνομική βία. Και η άλλη βία είναι. Το να καίς μια έγκυο, φερ ειπείν...ή το μαγαζί ενος μκρομεσαιου.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, ότι καλώς ή κακώς ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί μ αυτόν το τρόπο. Τίποτα και ποτέ δεν ήταν τέλειο ωστε να είναι και η Αστυνομία κι αυτό ισχύει παγκοσμίως. Απ τη στιγμη που υπάρχει έστω και ένας κλέφτης, έστω και ένας "μπαχαλάκης" θα έχουμε Αστυνομία. Το επάγγελμα αυτό εφόσον υπάρχει στο σύστημα, κάποιοι θα επιλέξουν να το κάνουν. Και κάποιοι άλλοι επιλέγουν να μη σπουδάσουν και να γίνουν σκουπιδιάρηδες, ή τουαλετοφύλακες στο Διογένη.
Στη 2η περίπτωση μη μου πείτε ότι δε το επέλεξαν, αλλά αυτή η πουτάνα η ζωή τους έκανε σκουπιδιάρηδες...! Αν δε τους αρέσει υπάρχει και η τσάπα στο χωράφι, ή το πυλοφόρι. Πιο καλή δουλειά ίσως...!

Γκρινιάζετε λοιπόν για ένα πράγμα τόσο φυσιολογικό, που πραγματικά πιστεύω ότι θα ήταν πιο λογικό να μπείτε σε ένα κλουβί με λιοντάρια και να έχετε την απαίτηση να μη σας ξεσκίσουν, γιατί μονο να τα χαιδέψετε θέλατε. Στους ανθρώπους υπάρχει το παράλογο όχι στα ζώα...
Οποιανού δεν αρέσει ας πάει στο Θιβέτ να πάρει μια ρόμπα πορτοκαλί και να ζήσει. ΔΕ καταλαβαίνω ειλικρινά, τι θέλετε να γίνει, ή τι είναι πιο εύκολο να γίνει? Να αποκτήσουν συνείδηση οι μπαχαλάκηδες, ή οι μπάτσοι. Οι μπάτσοι, πες τους διατάζεις να τρώνε πέτρες για 2 μερόνυχτα. Με τους άλλους τι γίνεται? Ποιός τους χαλιναγωγεί? Αν τους αφήσεις θα κάψουν και την Ακρόπολη, δε το χουν σε τίποτα...!
Αντί να στρέψετε τα πυρά κατά των μπαχαλάκηδων σας "χαλάει" η αστυνομία. Λόγω αυτών των μαλακισμένων "απολαμβάνουμε" αστυνόμευση. Ναι, οκ, χτυπούν ανεξέλεγκτα, και πολλές φορές αθώους, που ήταν σε λάθος τόπο τη λάθος ώρα. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια.

λοιπόν γι αυτό το λόγο όσοι έχετε πείρα απο διαδηλώσεις χωρίς πείρα απωλειών έιτε περιουσίας είτε αγαπημένου προσώπου, ας μοιράζετε, την οργή σας λίγο πιο δίκαια. Αυτή η ισοπέδωση και η λογική του όχλου δίχως σκέψη με εκνευρίζει...Περάστε και στην άλλη πλευρά και ίσως εκεί να είναι η λύση.

AssVas

• Administrator
  • DV zombie
  • Roger That 3506
« Reply #110 on: May 19, 2010, 02:36:35 AM »
ΤΡΕΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΙΓΝΑΤΙΟΥ στο MEGA
<BriZolaS> kala koita egw ton assvas ton exw paradextei
<BriZolaS> sto oti phge rodo kai apo tdm to gurisate sd
<BriZolaS> einai san na stelneis ierapostolo stous zoulou na tous kaneis xristianous

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #111 on: May 19, 2010, 10:23:32 AM »
Ζαχόπουλος - Νατάσα - Καραμανλής [Μια τέλεια σχέση]
sp.encc

Movsar

• Ranked Pubzorz!
« Reply #112 on: May 19, 2010, 02:59:32 PM »
Έχει πλάκα που κάποια από τα ανθρωπόμορφα σιχάματα κοινώς γνωστοί και ως άνθρωποι των ΜΜΕ αποκαλούν την Τρέμη "κούκλα". Αυτό το τραβέλι φορτηγατζής με περούκα και φωνή βόθρου είναι "κούκλα, πανέμορφη" κλπ. ελεοc :(

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #113 on: May 19, 2010, 04:25:32 PM »
Γκρινιάζετε λοιπόν για ένα πράγμα τόσο φυσιολογικό, που πραγματικά πιστεύω ότι θα ήταν πιο λογικό να μπείτε σε ένα κλουβί με λιοντάρια και να έχετε την απαίτηση να μη σας ξεσκίσουν, γιατί μονο να τα χαιδέψετε θέλατε. Στους ανθρώπους υπάρχει το παράλογο όχι στα ζώα...

Το ότι συμβάινει δεν το κάνει 'φυσιολογικό'. Δεν ξέρω πού ακριβώς στην Αθήνα μένεις Blue αλλά τα πράγματα στο κέντρο από το τα μέσα των 00's έχουν σφίξει για τα καλά. Το 2004 γίναν πολλές προσλήψεις και ήταν αισθητή η αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων. Για κανα δυο χρονάκια μείναν έτσι και ο μέσος Αθηναίος στο κέντρο 'το συνήθισε'. Και μετά ξανά, ακόμα περισσότερα αστυνομικά και μπάτσοι. Ακολούθησε κενό και να πάλι που στα τέλη του 09 γίνονται προσλήψεις κατά χιλιάδες! Βλέπεις κλούβες των ΜΑΤ παντού πλέον, από χαμηλά στην Ευελπίδων μέχρι την Κάνιγγος. Οι Δελτάδες παρευλαύνουν συνεχώς στους δρόμους σε 12άδες. Δεκάδες περιπολικά  που κάνουν τη διαδρομή ΓΑΔΑ- Εξάρχεια για πρωινό.. δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδυνό και μεταμεσονύχτιο.

Τη στάση τους όταν σε σταματάνε, έντσολοι και μη, την ξέρεις. 'Τί κάνεις εδώ τέτοια ώρα?', 'Σε είδαμε που πέρασες το δρόμο και μετά πάλι πίσω, ποιόν περιμένεις?'. Όπου γουστάρω είμαι όποια ώρα της ημέρας θέλω και περιμένω τη μάνα σου. Ή πολύ απλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε, προσωπικά δεν απαντάω σε τέτοιες ερωτήσεις γιατί απλούστατα δεν κατηγορούμαι για κάτι.

Οποιανού δεν αρέσει ας πάει στο Θιβέτ να πάρει μια ρόμπα πορτοκαλί και να ζήσει. ΔΕ καταλαβαίνω ειλικρινά, τι θέλετε να γίνει, ή τι είναι πιο εύκολο να γίνει? Να αποκτήσουν συνείδηση οι μπαχαλάκηδες, ή οι μπάτσοι. Οι μπάτσοι, πες τους διατάζεις να τρώνε πέτρες για 2 μερόνυχτα. Με τους άλλους τι γίνεται? Ποιός τους χαλιναγωγεί? Αν τους αφήσεις θα κάψουν και την Ακρόπολη, δε το χουν σε τίποτα...!

Να πάνε οι μπάτσοι να φυλάξουνε το Θιβέτ, δεν είναι λύση αυτό. Δηλαδή επειδή αυτοί είναι μαλάκες θα αλλάξουμε χώρα, όχι δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Αντί να στρέψετε τα πυρά κατά των μπαχαλάκηδων σας "χαλάει" η αστυνομία. Λόγω αυτών των μαλακισμένων "απολαμβάνουμε" αστυνόμευση.

Εάν έχεις βρεθεί σε πορείς γνωρίζεις πως τα πυρά στρέφονται και εναντίων μπαχαλάκιδων. Και δεν ισχύει πως λόγω των μειονοτήτων έχει αυξηθεί η αστυνόμευση τόσο, απλά τώρα μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους και δεν είμαστε αφελείς για να μην το καταλάβουμε..

Ναι, οκ, χτυπούν ανεξέλεγκτα, και πολλές φορές αθώους, που ήταν σε λάθος τόπο τη λάθος χώρα.

Ναι οκ, κρίμαc, η τρομοκρατία δε θα περάσει όμως έτσι..
... but don't forget the Rizla.