Όπως ξέρετε μιλάω και σκέφτομαι, πρακτικά ώστε να φτάνω σε ένα συμπέρασμα γρήγορα, χωρίς δάκρυα κι ιδρώτα.
Λοιπόν, το κοινωνικό σύστημα έχει ανάγκη αστυνόμευσης. Αν δεν είχε, εγώ που ήμουν πχ. ο άντρας της ξεροψημένης εγκύου της τράπεζας, θα αγόραζα ένα ΑΚ -κατα προτιμησή σας- θα κατέβαινα κέντρο και θα όποιος είχε κουκούλα, απο καλόγερο καπουτσίνο έως και wannabe αναρχικό, αντιεξουσιαστή, αντιραντάρ κτλ., θα του γαμούσα τo κρέας...αυτό θα σας έκανε?
Ααα.. δεν έπρεπε θα λέγατε...? ή καλά του έκανε?
Μάλλον το πρώτο. Αλλιώς σε κάθε κουβέντα που εμπεριέχει διαδηλώσεις, το ενδιαφέρον θα επικεντρωνόταν και στις 2 πλευρές, όχι μόνο στην Αστυνομική βία. Και η άλλη βία είναι. Το να καίς μια έγκυο, φερ ειπείν...ή το μαγαζί ενος μκρομεσαιου.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, ότι καλώς ή κακώς ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί μ αυτόν το τρόπο. Τίποτα και ποτέ δεν ήταν τέλειο ωστε να είναι και η Αστυνομία κι αυτό ισχύει παγκοσμίως. Απ τη στιγμη που υπάρχει έστω και ένας κλέφτης, έστω και ένας "μπαχαλάκης" θα έχουμε Αστυνομία. Το επάγγελμα αυτό εφόσον υπάρχει στο σύστημα, κάποιοι θα επιλέξουν να το κάνουν. Και κάποιοι άλλοι επιλέγουν να μη σπουδάσουν και να γίνουν σκουπιδιάρηδες, ή τουαλετοφύλακες στο Διογένη.
Στη 2η περίπτωση μη μου πείτε ότι δε το επέλεξαν, αλλά αυτή η πουτάνα η ζωή τους έκανε σκουπιδιάρηδες...! Αν δε τους αρέσει υπάρχει και η τσάπα στο χωράφι, ή το πυλοφόρι. Πιο καλή δουλειά ίσως...!
Γκρινιάζετε λοιπόν για ένα πράγμα τόσο φυσιολογικό, που πραγματικά πιστεύω ότι θα ήταν πιο λογικό να μπείτε σε ένα κλουβί με λιοντάρια και να έχετε την απαίτηση να μη σας ξεσκίσουν, γιατί μονο να τα χαιδέψετε θέλατε. Στους ανθρώπους υπάρχει το παράλογο όχι στα ζώα...
Οποιανού δεν αρέσει ας πάει στο Θιβέτ να πάρει μια ρόμπα πορτοκαλί και να ζήσει. ΔΕ καταλαβαίνω ειλικρινά, τι θέλετε να γίνει, ή τι είναι πιο εύκολο να γίνει? Να αποκτήσουν συνείδηση οι μπαχαλάκηδες, ή οι μπάτσοι. Οι μπάτσοι, πες τους διατάζεις να τρώνε πέτρες για 2 μερόνυχτα. Με τους άλλους τι γίνεται? Ποιός τους χαλιναγωγεί? Αν τους αφήσεις θα κάψουν και την Ακρόπολη, δε το χουν σε τίποτα...!
Αντί να στρέψετε τα πυρά κατά των μπαχαλάκηδων σας "χαλάει" η αστυνομία. Λόγω αυτών των μαλακισμένων "απολαμβάνουμε" αστυνόμευση. Ναι, οκ, χτυπούν ανεξέλεγκτα, και πολλές φορές αθώους, που ήταν σε λάθος τόπο τη λάθος ώρα. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια.
λοιπόν γι αυτό το λόγο όσοι έχετε πείρα απο διαδηλώσεις χωρίς πείρα απωλειών έιτε περιουσίας είτε αγαπημένου προσώπου, ας μοιράζετε, την οργή σας λίγο πιο δίκαια. Αυτή η ισοπέδωση και η λογική του όχλου δίχως σκέψη με εκνευρίζει...Περάστε και στην άλλη πλευρά και ίσως εκεί να είναι η λύση.