Δε νιώθω ποτέ μόνος με το what's up. Πριν κανα δίμηνο έκανε το πρώτο βήμα και μου έστειλε εκείνο το μήνυμα, και έπρεπε να του πω ποιός είμαι και τί κάνω.. ΤΩΡΑ. Δεν έδωσα και πολύ σημασία αλλά τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ επίμονο. Πλέον μου στέλνει καθημερινά μηνυματάκια για να συναντηθούμε σε ένα κατάστημα μέχρι τις 30 Ιουλίου και οτι ΠΡΕΠΕΙ αλλιώς θα πρέπει να το ξέχάσω.. και θα μου λείπει.. και το ξέρω.
Ευτυχώς που ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών mrStilianidis, με καθησύχασε..
o κ. Στυλιανίδης απάντησε πως «ασφαλώς και δεν παραβιάζονται από το νομοσχέδιο ατομικά δικαιώματα, αλλά ατομικά δικαιώματα έχουν και θύματα μπροστά σε εγκληματίες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα απαγωγής ή οι γυναίκες που εκπορνεύονται».
Ταυτόχρονα, ο κ. Στυλιανίδης επικαλέστηκε έρευνες που δείχνουν ότι η χρήση καρτοκινητού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, διευκολύνει εγκλήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι ληστείες, οι απαγωγές και το trafficking. Μόνο στη Θεσσαλονίκη μένουν ανεξιχνίαστες 70 εγκληματικές ενέργειες επειδή δεν μπόρεσε να γίνει η ταυτοποίηση.
Ρε δε γαμιέστε λέω εγω. Παπαριές περί 'αποφυγής τρομοκρατικών επιθέσεων' τις ακούμε βερεσέ. Στο όνομα τις αποφυγής τέτοιων ''επιθέσεων'' έχουμε μπουχτίσει από κάμερες και μπάτσους στο κέντρο. Χθες ήταν το ΑΜΚΑ, σήμερα αυτό, αύριο..?
Υπηρεσίες της google έχουν ήδη αρχίσει να ζητάνε αριθμό κινητού για να γίνει το sign up.
Φιλαράκι είπε πως σου αποστέλεται το πρώτο pass στο κινητό αλλιώς δε γίνεται να μπεις (προφανώς χδ).. Με λίγα λόγια αυτόματα θα μπορούν να γνωρίζουν σε ποιόν ανήκει το κάθε account. Άνετα και το κάθε mail και έπεται και συνέχεια.
Googlara για να δω εάν υπάρχει κάποια σοβαρή κινητοποίηση επί του θέματος αλλά δεν βρήκα πολλά. Μερικές αναφορές στο πρόστιμο που πρόκειται να επιβληθεί στις Εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εάν δε συμμορφωθούν με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου (δεν τους χάλασε καθόλου όμως αφού και οι εταιρίες οφελούνται). Επίσης 4,5 εκατομμύρια καρτοκινητά παραμένουν ακόμη αδήλωτα.
Έχει δηλώσει κανείς το δικό του? Σκέφτεστε να πάτε.. να μην πάτε?