Author Topic: Γιατί πρέπει να πείτε «ΟΧΙ» στα greeklish  (Read 8812 times)

pancy

• DV zombie
Re: Γιατί πρέπει να πείτε «ΟΧΙ» στα greeklish
« Reply #15 on: January 20, 2011, 07:28:27 PM »
ti lete ? den sas piano  ???

Hazard

• DEMO UPLOADER!
  • why not
« Reply #16 on: January 20, 2011, 10:32:38 PM »
Δε ξερω τι πιπες λεει αυτος εδω, εγω ειμαι φαν του λιακοπουλου:

"Τα greeklish ειναι αλλο ενα σατανικο σχεδιο των σιονιστων να αφανησουν και να αλλοτριωσουν τον ελληνικο πολιτισμο καθως και την ελληνικη κουλτουρα"

αει στω δηαωλω πεια

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #17 on: January 20, 2011, 10:50:15 PM »
i don't give a fuuuuck
Πάντως το να γράφεις ορθά και με ελληνικούς χαρακτήρες σου δίνει άλλο αέρα και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #18 on: January 20, 2011, 11:38:55 PM »
Εγω εδω και καιρο γραφω με ελληνικα, οπως θα εχετε παρατηρησει, και οντως σπαει αρχιδια η εναλλαγη ελληνικων-αγγλικων οταν θελω να γραψω π.χ. prone. Υπαρχουν πολλα environments που λογο ορολογιας ειναι ευκολοτερο να γραφεις στα αγγλικα-greeklish.

Προσωπικα δεν βλεπω καποιο ιδιαιτερο "κινδυνο" απο τη χρηση τους. Προσπαθω παντα να γραφω ορθογαφημενα με μονη εξαιρεση τα "η" που τα γραφω σαν i.
Ηλιθιοι που γραφουν wall of texts τα γραφουν ετσι και στα ελληνικα. Ανορθογραφα κειμενα ειναι χειροτερα απο "σωστα" greeklish οπως σωστα υπεδειξε ο καμηλας aka AGDSL. Καλυτερη λυση θα ηταν η υποχρεωτικη εφαρμογη του προτυπου ISO 8432 που αναφερει στο αρθρο ωστε να "μιλαμε" ολοι τα ιδια greeklish χωρις να υπαρχει μπερδεμα. Φανταζομαι παρομοια "προβληματα" θα ειχαν οι ιαπωνες με την παραδοασιακη και "αγγλικη" γραφη αν δεν ειχε καθιερωθει ενα επισημο προτυπο.

Οσο για να γυρισει το forum υποχρεωτικα στα ελληνικα ειμαι super κατα λογο του οτι γραφω και απο το κινητο ή απο τη δουλεια που δεν αλλαζει ευκολα γλωσσα κτλ. Αν καποιος δε θελει ας μη το διαβασει το greeklish μου.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #19 on: January 21, 2011, 12:08:38 AM »
Η πηγή είναι ΤΟ ΒΗΜΑ, 05-09-99, και αρθρογράφος είναι ο καθηγητής γλωσσολογίας Ιωάννης Κ. Ανδρουτσόπουλος.

Και ο Μπαμπινιώτης καθηγητής Γλωσσολογίας είναι.
Και ο Γρυσπολάκης καθηγητής είναι.
Και ένα κάρο ακόμη ακαδημαϊκοί που έχω στο μυαλό μου raeght nao.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μαλάκες. Ούτε ότι ο λόγος τους είναι αυθεντία, επομένως και ότι πρέπει να συγκινεί, να εφαρμόζεται και να ισχύει αβίαστα.

Με εξαίρεση, λοιπόν, την τελευταία του φράση, συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό  με την επιχειρηματολογία του τύπου, από το "Επίλογος" και μετά. Η ανορθογραφία, φυσικά, κρύβεται πολύ πιο επιτυχημένα και με πολύ πιο ευανάγνωστο αποτέλεσμα με τη χρήση greeklish.
Η βασική μου διαφωνία είναι ότι η παράταξη ενός ΟΧΙ, με κεφαλαία γράμματα, υποδεικνύει μία ιδεολογική στάση απέναντι σε κάτι, κάποιον, ιδέες και δεδομένες καταστάσεις.
Η επίκληση του πρακτικού του ζητήματος, και μόνον αυτού, μόνο μία τέτοια στάση δε δικαιολογεί.

ax0ax0ax0ax0ax0a
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

μΝσ

• Ranked Pubzorz!
  • hello there!
« Reply #20 on: January 21, 2011, 11:32:25 AM »
Η πηγή είναι ΤΟ ΒΗΜΑ, 05-09-99, και αρθρογράφος είναι ο καθηγητής γλωσσολογίας Ιωάννης Κ. Ανδρουτσόπουλος.

Και ο Μπαμπινιώτης καθηγητής Γλωσσολογίας είναι.
Και ο Γρυσπολάκης καθηγητής είναι.
Και ένα κάρο ακόμη ακαδημαϊκοί που έχω στο μυαλό μου raeght nao.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μαλάκες. Ούτε ότι ο λόγος τους είναι αυθεντία, επομένως και ότι πρέπει να συγκινεί, να εφαρμόζεται και να ισχύει αβίαστα.

Με εξαίρεση, λοιπόν, την τελευταία του φράση, συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό  με την επιχειρηματολογία του τύπου, από το "Επίλογος" και μετά. Η ανορθογραφία, φυσικά, κρύβεται πολύ πιο επιτυχημένα και με πολύ πιο ευανάγνωστο αποτέλεσμα με τη χρήση greeklish.
Η βασική μου διαφωνία είναι ότι η παράταξη ενός ΟΧΙ, με κεφαλαία γράμματα, υποδεικνύει μία ιδεολογική στάση απέναντι σε κάτι, κάποιον, ιδέες και δεδομένες καταστάσεις.
Η επίκληση του πρακτικού του ζητήματος, και μόνον αυτού, μόνο μία τέτοια στάση δε δικαιολογεί.

ax0ax0ax0ax0ax0a
itan oti prepei g anagnosh me ton proino kafe ade n piaso management tora :P

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #21 on: January 21, 2011, 08:02:06 PM »
Κουλτούρα μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού ονομάζουμε το σύστημα αξιών, ηθών, θρησκειών,...
all we 'll do ♫
every day

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #22 on: January 21, 2011, 08:22:42 PM »
εθίμων,κανόνω, εννοιών, παραδοχών και συμβόλων που ισχύουν σε μια κοινωνική ομάδα ή σύνολο.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #23 on: January 21, 2011, 08:37:06 PM »
Μετα απο πεντε χρονια.... Την παραγραφο για την επιχειρηση ως θεσμο την "εφτιαξαν"...?
all we 'll do ♫
every day

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #24 on: January 21, 2011, 08:41:46 PM »
OXI.

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #25 on: January 21, 2011, 10:37:26 PM »
Ναι βασικά, είναι πολύ όμορφη γλώσσα, κρίμα να την τσεκουριάζουμε με ξένους χαρακτήρες.
Εξάλλου, το είχε πει και ο Xan Kriegor, ''Ι'm the Alpha and the Omega''.
... but don't forget the Rizla.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #26 on: January 21, 2011, 11:34:21 PM »
''Ι'm the Alpha and the Omega''.

all we 'll do ♫
every day

$at@n4c fAc

• CBWARRIOR.
« Reply #27 on: January 24, 2011, 03:40:40 PM »
Κάλυψε το καραφλέτο σου, τελευταία δείχνει να 'χει επηρεαστεί βαθύτατα απ' τα ρεύματα αέρος.

chesteR!

• DV zombie
« Reply #28 on: January 24, 2011, 08:35:40 PM »
ahahahahahah karafletoooooo!!

K gw me tin seira mou tha pw oti eimai gamatos k exw na kanw orthografiko lathos apo to 1996,tote pou arxiza siga siga na mathainw orthografia.
Eimai toso ekpaideumenos kai awesome tipakos pou den me niazei to oti exw sinithisei na grafw grigora se greeklish,giati otan xriazetai na grapsw ellinika,wsan xameleontas prosarmozomai arista stin polyagapimeni glwssa tou galanoleukou ethnous mas.

Dilwnw etsi tin elipsi sevasmou pou exw pros ta proswpa sas kai den prokeitai na kourastw gia na dieukolinw tin anagnwsi se ena matso BASTARDA.
 ;)

Hey dude,where's my KaR ?

danzeL

• CBWARRIOR.
  • ανωριμος
« Reply #29 on: January 24, 2011, 10:43:22 PM »
auti i agapi s chester me gkavlwnei!