Οταν ερχονται στην χωρα σου καθε μερα δεν ξερω και εγω ποσοι λαθρεοι μεταναστες, και μετα τους βλεπεις στους δρομους της Αθηνας και ολα τα σχετικα, καποια στιγμη λογικο ειναι (παρολο που και αυτοι ανθρωποι ειναι και ουσιαστικα φυγαν απο την χωρα τους για να ζησουν καπως καλυτερα σε εμας), να αποκτησει ο καθε Ελληνας μια αποψη του στυλ κατσε ρε φιλε γιατι ολοι ερχονται εδω και κανουν καταληψη στην χωρα μας?
Δεν ειναι λογικο, τουλαχιστον στο δικο μου μυαλο. Ο καθενας δρα και σκεφτεται με τη δικη του λογικη και, συμφωνα με τη δικη μου, υπαρχει ενα τεραστιο λογικο αλμα μεταξυ του "τους βλεπεις στους δρομους της Αθηνας και ολα τα σχετικα" και του "γιατι ολοι ερχονται εδω και κανουν καταληψη στη χωρα μας". Και, ξαναλεω, κανενας μεταναστης δεν ειναι λαθραιος εως οτου κριθει λαθραιος. Ακομη, ομως, και οταν κριθει λαθραιος, αυτο θα εχει συμβει με καποια κριτηρια. Καμια "επιλογη" δεν αποκτα νοημα, ουσια και, για μερικους, ισχυ εαν δε διαφαινονται ορθα κριτηρια για την επιλογη αυτη.
Μην ξεχναμε πως τουλαχιστον το 2010 περίπου στους 130.000 λαθρομεταναστες συνεληφθησαν ενω προσπαθουσαν να μπουνε παρανομα στην χωρα μας.
Επισης αν εχω διαβασει και πληροφορηθει σωστα περιπου το 50% των φυλακισμενων στην Ελλαδα ειναι αλλοδαποι και λαθρομεταναστες.
Δεν ξερω αν ισχυει αλλα κι αν ισχυει αυτο λεει ορισμενες μεγαλες ή μικρες αληθειες:
"Οι αλλοδαποι φυλακιζονται επειδη, κατα βαση, ειναι λαθρομεταναστες, ενω οι Ελληνες επειδη εχουν διαπραξει καποιο εγκλημα".
"Οταν δεν εχεις να φας, θα κλεψεις για να επιβιωσεις."
Δεν αναφερω την αυτοαμυνα απεναντι σε σωματικη βια προερχομενη απο την αστυνομια ή τους "αγανακτισμενους πολιτες", γιατι μπορεις να με κατηγορησεις οτι γενικευω ή δεν εχω στοιχεια.
Αυτα, λοιπον, τα συμπερασματα μπορω να εξαγω εγω με τη δικη μου λογικη.
Καποιος αλλος μπορει να συμπερανει οτι "
Οι εγκληματιες ειναι ολοι αλλοδαποι" ή οτι "
Οι αλλοδαποι ειναι ολοι εγκληματιες" ή οτι "
Οι αλλοδαποι εχουν πιο εγκληματικη φυση απο τους Ελληνες".
Εξαρταται απο εσενα ποια αληθεια θα επιλεξεις. Φροντισε μονο να εισαι σιγουρος για την αληθεια αυτη, να μπορεις να την τεκμηριωσεις, με στοιχεια και χωρις λογικα αλματα.
Το μεγαλυτερο λαθος, ομως, θα ηταν να σταθεις σε αυτα τα στοιχεια. Θα σου προτεινα να ανατρεξεις στη φυση των εγκληματων που διεπραξε το αλλοδαπο 50% και εκεινων του υπολοιπου 50%. Ή, για να μην αδικω τους Ελληνες φυλακισμενους, να προβληματιστεις με το θεσμο του "σωφρονισμου" (h3h3h3), εν γενει.
Αυτο δεν ακριβως σωστο, θες να μπαινουν αλλοι τοσοι παρανομα και εσυ να μην κανεις τιποτα?
Αν ειναι νομιμοι αυτοι που θελουν να ερθουν να μεινουν στην χωρα μας τοτε καλος, αλλα οι χιλιαδες παρανομοι/λαθραοι μεταναστες που μπαινουν καθε μερα η καθε μηνα γιατι να τους δωσεις αυτο το δικαιωμα?
Αν το καλοσκεφτουμε στην Ελλαδα σε λιγα χρονια οι μεταναστες, λαθραιοι και μη, θα ειναι περισσοτεροι απο τους Ελληνες. Εμενα αυτο δεν μου ακουγεται ιδανικο και soz for that.
Εαν εχω να επιλεξω αναμεσα στο να μην κανω τιποτα ή να αρχισω να βαζω φραχτες, εχοντας υποψην, μαλιστα, το φαινομενο των θανατων που εχουν προελθει σε Αμερικη και Ιβηρικη Χερσονησο απο παρομοιους, προτιμω να μην κανω απολυτως τιποτα.
Αλλα οι φραχτες δεν ειναι δικη μου επιλογη, ειναι επιλογη του κρατους ή των κρατων. Οπως και η επιλογη μιας μεταναστευτικης πολιτικης που επιτρεπει την εισοδο και διελευση οικονομικων ή πολεμικων προσφυγων στην Ευρωπη, η επιλογη να μη γινεται η Ελλαδα το πουτανακι της Ευρωπαϊκης Ενωσης, η επιλογη να μην επιβαλλουμε εναν τελικο προορισμο την, ηδη αφιλοξενη, χωρα μας, η επιλογη να λυνουμε ζητηματα και οχι να καταπιανομαστε με μικροκομματικα, μεγαλεπιβολα, ανουσια και εντελως ανωφελα σχεδια εντυπωσιασμου, μηπως κατοχυρωσουμε περισσοτερες ψηφους απο τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Και, κυριως, η επιλογη να φερθουμε σαν ανθρωποι απεναντι σε ανθρωπους.
Οταν, λοιπον, σου απαγορευουν τα αφεντικα να κανεις το αυτονοητο, να επιτρεψεις τη διελευση των μεταναστων μεσω Ελλαδας στις Ευρωπαϊκες χωρες, επιλυοντας το σημαντικο προβλημα του κρατους και των μεταναστων (win win), ειναι λογικο να προωθεις μια πολιτικη απομονωτισμου και ξενοφοβιας.
Την αποτελεσματικοτητα του φραγματος θα τη δουμε σε λιγα χρονια. Οταν το μονο που θα εχει αλλαξει θα ειναι η ταριφα για το περασμα (ε, "δυσκολοτερος" αρα και "ακριβοτερος" προορισμος η Ελλαδα), κανοντας τη ζωη των μεταναστων ακομη πιο δυσβασταχτη, αλλα το ΠΑΣΟΚ θα εχει διασφαλισει μερικες ψηφους ακομη. Ε, κι αν χαθουν μερικες ζωες μεταναστων, μωρεεεε, τι εγινε? Τι ψυχη εχουν?
Δεν θελω να θιξω κανεναν αλλα θα ηθελα μια απαντηση απο σενα αλεξ για αυτην την ερωτηση που σου εκανα.
Νομιζω οτι απαντησα σε περισσοτερες ερωτησεις...
Και για να συνεχισω offtopic (
), θελω να σταθω σε κατι που εγραψε ο
cokariolic, και δεν αναφερομαι στο πολυ ευστοχο point οτι, σιγα σιγα, γινομαστε οι ιδιοι μεταναστες (περι το 70% των Ελληνων φοιτητων δηλωνουν οτι επιθυμουν να φυγουν απ' τη χωρα).
Αληθεια, ποσο βολικο ειναι να φταινε οι μεταναστες για την καταπτωση ενος λαου?
Αλλες φορες, παλι, ειναι οι φοιτητες, που προαγουν την εγκληματικοτητα, καταστρεφουν τη δημοσια περιουσια και ζημιωνουν την αγορα, προκαλωντας φοβο.
Αλλες φορες ειναι οι συνταξιουχοι, που παγωνουν την καθημερινοτητα μας και βουλιαζουν τα λουκουλεια ταμεια μας.
Ή οι απεργοι των ΜΜΜ, που μας ενοχλουν (οι αλητες) να παμε στις δουλειες μας, οι Φαρμακοποιοι που δε σεβονται την υγεια μας, οι Νοσοκομειακοι που "δολοφονουν" τους ελληνες πολιτες με τις αφελεις απεργιες τους.
Παντα, ομως, οι μεταναστες ειναι το προβλημα μας. Βρεξει, χιονισει.
Και ας μη δωσουμε σημασια στο γεγονος οτι υπαρχουν 320.000 μεταναστες λιγοτεροι απ' οσοι το 2002 (επισημα στοιχεια). Ουτε οτι εκεινοι θελουν να φυγουν νομιμα αλλα τους εμποδιζει η παντα εξυπηρετικη ελληνικη γραφειοκρατια.
Εμεις ΣΗΜΕΡΑ πρεπει να εναντιωθουμε στους μεταναστες. ΣΗΜΕΡΑ πρεπει να τους εξοντωσουμε.
edit: Sini, μαζι σου. Δε θελω να επαναλαμβανομαι για να σου λεω ποιοι φταινε για αυτο το φαινομενο. Θα σου πω, ομως, οτι οι ιδιοι οι μεταναστες ΔΕΝ φταινε.