Ελαχιστες φορες στη ζωη μου ειχα στοιχειωδη φαντασια και μπορεσα να παραλληλισω δυο πραγματα.Αυτη τη φορα ομως η πολιτικη κατασταση της Ελλαδας μου προκαλει απροσμενη εμπνευση και διαθεση για (ψευτο)καλλιτεχνικους συσχετισμους.Αλλωστε η τεχνη προκυπτει απο ενα μεγαλο εσωτερικο πονο που ο ανθρωπος καποια στιγμη νιωθει την αναγκη να εξωτερικευσει(κλεμμενο απο ταινια,αλλα το πιστευω).Ο πονος μου για την καταληξη του ελληνικου κρατους με κανει να φανταστω τη χωρα μας ως ενα σαπιο μηλο.
ΔΗΛΑΔΗς:
Η Ελλας καποτε ηταν ενα ωραιο ροδινο μηλο,αφρατο και λαχταριστο,προκαλουσε θαυμασμο και διαθεση να το αρπαξεις και να γευτεις τους χυμους του,σαν μια νεα κοπελα στην ακμη της,οπως λεγαν και οι Manowar (μιλαμε για αρκετα χρονια πριν). Με τα χρονια το μηλο αρχισε να σαπιζει.Η σαπιλα αυτη δεν προεκυψε απο τους πολιτες της χωρας,αλλα απο τη φυσικη ταση ενος πολιτισμου να εχει μια ακμη και μια παρακμη,οπως φυσικη ειναι και η αποσυνθεση ενος καρπου.Τα τελευταια χρονια ομως,η ατερμονη διψα του ελληνικου λαου,ενος λαου που σφιζει απο λαμογια,αμορφωτους,ζωα και δημοσιους υπαλληλους (χωρις οφενς) εδρασε καταλυτικα στην επιταχυνση της σαπιλας αυτης.
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ.
Δεν μπορεις να βγαλεις κατι φρεσκο απο κατι σαπιο.Πρεπει πρωτα να σαπισει εντελως,και ως νεος καρπος να δημιουργησει ενα δεντρο που θα ανθισει και θα κανει τον κυκλο του.
Ετσι,αν η Ελλαδα δεν καταστραφει ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ,μην περιμενετε ΠΟΤΕ να αλλαξει η νοοτροπια του νεοελληνα,ακομα κι αν η κατασταση βελτιωθει.Η σαπιλα παντα θα υποβοσκει,και θα ξεπεταχτει απο τα βαθη των πολιτιστικοοικονομικοκοινωνικων θεμελιων του κρατους,με σκοπο να καταπνιξει τον "αμοιρο" κοσμακη.
Οσο κι αν καποιοι με χαρακτηρισετε πεσιμιστη,κινδυνολογο,προφητη του τελους,η αληθεια ειναι πως πρεπει να παραδεχτειτε πολλα απο τα παραπανω.Οι "πεσιμιστες" ειμαστε οι ρεαλιστες του σημερα.