Author Topic: Η Ελληνική γλώσσα χάνεται!!!  (Read 8533 times)

$!LeNt

• Klikadwros lvl1
  • DEMO UPLOADER!
  • *
  • "γνταμπίθκε ο γάιδαρος και μι σκαρνάρσε χάμω" ;)
Η Ελληνική γλώσσα χάνεται!!!
« on: June 12, 2011, 07:54:30 AM »
ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Greeklish No More ! Μόνο Ελληνικά !

Ο Αντώνης Κανάκης κατακρίνει τα greeklish[10/05/2011]

Έχουν ένα μεγάλο δίκιο.
Για να πω την αλήθεια και εγώ με Greeklish έγραφα αλλά προσπάθησα και σιγά σιγά το αλλάζω!!!
Προτείνω στους ADMIN στους κανόνες του φορουμ να είναι και το να γράφουν όλοι με ελληνικά γράμματα (μία πρόταση κάνω μην παρεξηγηθώ, σε πολλά ελληνικά φόρουμ το έχω δει αυτό και το εφαρμόζουν όλοι οι χρήστες)...
« Last Edit: June 12, 2011, 07:58:15 AM by $!LeNt »

Elessar.GR

• DEMO UPLOADER!
The Development of my phone :D

$!LeNt

• Klikadwros lvl1
  • DEMO UPLOADER!
  • *
Re: Η Ελληνική γλώσσα χάνεται!!!
« Reply #2 on: June 12, 2011, 08:52:33 AM »
ναι τα εχω δει και πιο παλιά. το θέμα δεν είναι αν κανουν λάθη το θέμα είναι να γράφουν ελληνικά!!

Elessar.GR

• DEMO UPLOADER!
« Reply #3 on: June 12, 2011, 08:56:59 AM »
Αυτά που δημοσίευσα δεν είναι απλά για ορθογραφικά αλλά και για μετατροπές.
The Development of my phone :D

$!LeNt

• Klikadwros lvl1
  • DEMO UPLOADER!
  • *
« Reply #4 on: June 12, 2011, 09:08:05 AM »
Αυτά που δημοσίευσα δεν είναι απλά για ορθογραφικά αλλά και για μετατροπές.
ναι το ξέρω και πάλι το θεμα δεν ειναι απλα να ποστάρεις σε ελληνικα αλλα να ΓΡΑΦΕΙΣ ελληνικά.
τελος παντων καλό θα ήταν ολοι μας να γραφουμε ελληνικα (προσωπική γνώμη)

Massive

• Assistant Team\Newsposters
  • DEMO UPLOADER!
« Reply #5 on: June 12, 2011, 10:01:05 AM »
Kαλα θα ηταν τα κειμενα να γραφονται στα ελληνικα, εστω και με λαθη, δεν υπαρχει προβλημα με αυτο γιατι σιγα σιγα ο καθε ανθρωπος βελτιωνεται.
Στο ελληνικο φορουμ του starcraft2 ολοι μιλανε στα ελληνικα και οσοι κανουν ποστ σε greeklish τους ερχεται ενα warning για να το κανουν στα ελληνικα.

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #6 on: June 12, 2011, 12:21:48 PM »
silent προσωπική γνώμη ή το είπε ο κανάκης και έγινε της μόδας;

έπρεπε να βγει αυτός δηλαδή για να ''εμφανιστεί'' το πρόβλημα; εδώ έχω γνωστό που από το greeklish άρχισε να γράφει το είμαι ίμε... έλεος
τελοσπάντων, έχουν γίνει διάφορα topics εδώ για το θέμα αυτό και είμαι από τη μεριά των καλών - έξαιρεση ο chester δεινός ρήτορας, μεγάλος στοχαστής και σοφιστής που αναδεικνύει το λόγο μέσα από τα greeklish.
ΥΓ: έφαγε μια γιούχα ο κανάκης όταν κατέβηκε στους αγανακτισμένους για τη ζωή που έκανε στο παρελθόν, άλλο πράμα... τελικά ξυπνάμε ;D

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #7 on: June 12, 2011, 02:16:25 PM »
Ναί, γαμάτο να έρχεται κάποιος προς υποστήριξη σου και να τον γιουχάρεις επειδή κάποτε ήταν κοκάκι και playboy. Ειδικά σε μια ήδη ξεφτυλέ συγκέντρωση.

Διαφωνώ με οποιαδήποτε απαγόρευση των greeklish για το συγκεκριμένο forum καθώς και οποιοδήποτε έχει άμεση σχέση με ψηφιακή τεχνολογία.
Όταν γράφω guides ειδικά, που κάθε τρίτη λέξη είναι αγγλική, βγάζω κάλους από το alt+shift.

Δεν διαφωνώ οτι είναι πιο ευανάγνωστα, πιο σωστά και γενικά περισσότερο καθώς πρέπει απλά υπάρχουν καταστάσεις που δεν συμφέρει ή μπορείς να γράψεις ελληνικά και άρα δεν πρέπει να έχει και μπαμπούλα από πάνω.

Παράλληλα, εμένα περισσότερο με ενοχλεί ο εκφυλισμός της γλώσσας που γίνεται από τους πιτσιρικάδες χωρίς να με απασχολεί αν είναι greeklish ή ελληνικά. ΑχΟυ αΓαΠο0ΛίνΙ μΟυ σΕ λΑτΡευΩ

ApatEwnaS

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
« Reply #8 on: June 12, 2011, 02:20:41 PM »
ΑχΟυ αΓαΠο0ΛίνΙ μΟυ σΕ λΑτΡευΩ

ΑΗΗΑΗΑΗΑΑΗΑΗΑΗΑΗΑ!!epiC :D

Όντως κακά τα ψέματα είναι δύσκολο να γράφεις μόνο στα ελληνικά και όχι στα greeklish..Συμφωνώ απόλυτα με τον sini..
Απλά όποιος γουστάρει / μπορεί , ας γράφει με ελληνικά.

[23:20]iMAGiNE .m0s':AGAPW TA AGORAKIA KAI OTAN TA VLEPW ME TO BOXERAKI TOYS ERE8IZOME APISTEYTA

refleX

• CBWARRIOR.
« Reply #9 on: June 12, 2011, 02:34:21 PM »
χάνετε;;; να φέρω uav????????

αποφάσισα δεν θα ksanagrapsw greeklish pote  O0
Mad Gods Black Ops II :D

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #10 on: June 12, 2011, 02:41:57 PM »
εγω αμα καβλωσω, μπορω να γραφω ποντιακα;

kartelakia αποφάσισα να διαγράφω ότι reply σου βλέπω και είναι spam (με την ευρύτερη έννοια του όρου).

AssVas

• Administrator
  • DV zombie
  • Roger That 3506
« Reply #11 on: June 12, 2011, 06:46:34 PM »
Προτείνω στους ADMIN στους κανόνες του φορουμ να είναι και το να γράφουν όλοι με ελληνικά γράμματα (μία πρόταση κάνω μην παρεξηγηθώ, σε πολλά ελληνικά φόρουμ το έχω δει αυτό και το εφαρμόζουν όλοι οι χρήστες)...

Στη πληθώρα των παιχνιδιών δεν μπορείς να γράψεις ελληνικά ingame, όσοι παίζουν αρκετό καιρό θα το χουν διαπιστώσει . Το να απαγορεύεις να γράφει κάποιος greeklish είναι απτα πιο σπαστικά πράγματα , ειδικά τα penalty points - warning κτλ. Δε παρεξηγώ τη πρότασή σου απλά θεωρώ υπερβολή να γίνει κάτι τέτοιο .
Η συνήθεια είναι δύσκολο πράγμα να αλλάξει.

P.S prospathiste na flirtarete ellhnika kai greeklish.... kamia sxesh !!!
« Last Edit: June 12, 2011, 07:29:50 PM by AssVas »
<BriZolaS> kala koita egw ton assvas ton exw paradextei
<BriZolaS> sto oti phge rodo kai apo tdm to gurisate sd
<BriZolaS> einai san na stelneis ierapostolo stous zoulou na tous kaneis xristianous

tAKR1DAC★

• DV zombie
« Reply #12 on: June 12, 2011, 07:10:32 PM »
Σιμφωνο με πικατσου λυπον. Ωπος θελη ο καθενας μπορη και να γραφη..
Πλακα παντως εχει που απανταμε ολοι σε ελληνικα :Δ

brizolas

• Administrator
  • DV zombie
  • briz
« Reply #13 on: June 12, 2011, 07:24:10 PM »
Πάντως υπάρχει και ο αντίλογος. Πχ. τουλαχιστον στην version που έχω εγώ στο κινητό μου το tapatalk δεν υποστήριζε ελληνικούς χαρακτήρες (τα εμφάνιζε κινέζικα στο reply) σε αυτή τη περίπτωση τι κάνουμε; Γιατι για να μην ξεχνάμε τα greeklish ξεκινήσανε στην pre-UTF ( οτι σκατά είναι ) era. :) τότε καλά ητανε ε :P

Ps: Τέλος δεν νομίζω πως τα greeklish είναι καμια σατανική μέθοδος εξάλειψης, απλώς ήτανε μονόδρομος κάποτε ε και καλό είναι τώρα που έχουμε 2000 encodings να προσπαθήσουμε να γράφουμε στα ελληνικά, αλλά σε καμιά περίπτωση να το επιβάλουμε. Μόνο εξαίρεση τα wall of text ( κατα sini ) που απλά δεν διαβάζονται όταν είναι σε greeklish ή ελληνικά. Εκεί θέλει warning και bans :)
« Last Edit: June 12, 2011, 07:27:49 PM by brizolas »
adriano: re eimai kai ego mesa stin klika min me ksexnate , asxeta an ta pino panta :D

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #14 on: June 12, 2011, 07:28:53 PM »
ΑχΟυ αΓαΠο0ΛίνΙ μΟυ σΕ λΑτΡευΩ

One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day