Author Topic: Περί κατάργησης πανεπιστημιακού ασύλου...  (Read 22872 times)

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
e kalhspera!

a)στην αγγλια τπτ δεν εχει αλλαξει απλα κρυψανε την σκονη κατω απο το χαλι,το τι ραντεβου παιζουν,τι γινετε εξω απο το γηπεδο και στις pub δεν περιγραφεται.αυτο που ειχε καταφερει η scotland yard itan απλα να διωξει το φαινομενο απο το γηπεδο για να μην εκτιθεται η εικονα της χωρας προς τα εξω.Τωρα που εξω απο το γηπεδο γινεται της πουτανας απλα δεν το δειχνουν!ΒΙΤΡΙΝΑ MY FRIEND ΒΙΤΡΙΝΑ!nOTHING MOREEE

b)anameno kai ego to reply sou gia pio logo prepei na katarghthei to asilo!

A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
1) Η οπαδικη βια ειναι ενα απο τα πολλα φαινομενα που χρειαζεται προληψη και οχι καταστολη για να εξαλειφθει.Επισης πρεπει να γινει ανεπιθυμητο και απο την πολιτεια αλλα και απο τους παραγοντες των ομαδων και τα μεδια,που το προωθουν.

2)Δεν ειμαι ακομα φοιτητης και δεν εχω ερευνησει πολυ το θεμα,οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.Απλα πιστευω πως θα προκαλεσει νεο κυμα βιας και συγκρουσεων.
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

future

• Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
BACK,

Πρώτα απ'όλα, δεν πρόκειτε να αλλάξει η εκτίμηση που σου έχω (κι σε εσένα, κι σε όλα τα παιδιά εδώ μεσα) από μια συζήτηση-αντιπαράθεση που θα έχουμε σε ένα φορουμ επειδή εξέφρασες απλά την άποψη σου..

Είμαι υπέρ του ασύλου, αλλά με τις κατάλληλες προυποθέσεις.. Το θεωρώ αδιανόητο να μπαίνει ο κάθε άκυρος στο χώρο του Πανεπιστημίου κι να έχει τη δυνατότητα να τα κάνει λαμπόγυαλο χωρίς κανένα κόστος.. Κι σου μιλάω από προσωπικές εμπειρίες, κι σαν φοιτητής κι σαν "θερμοκέφαλος" 17χρόνος (στο Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκεκριμένα).. Ήμουν παρόν μέχρι και σε "ραντεβού" που είχε γίνει μέσα στο Πανεπιστήμιο, που πλακωθήκαμε 20 νοματαίοι και προκαλέσαμε ζημιές και στο Πανεπιστήμιο αλλά κι σε περιουσίες ανθρώπων που δεν είχαν σχέση.. Κι το καλύτερο, δεν μας είπε κανείς ΤΙΠΟΤΑ.. Όλοι αυτοί τι φταίνε?

Το Πανεπιστημιακό άσυλο δήμιουργήθηκε, από όσο ξέρω τουλάχιστον, για την ελεύθερη διακίνηση ιδέων.. Έχω τύχει σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο που μας μιλάει ένας υπεύθυνος της TUV συγκεκριμένα, για ένα μάθημα ενός καθηγητή, κι χουν μπουκάρει μέσα στο αμφιθέατρο 30 παλικαρέοι φωνάζοντας συνθήματα κατά των επιχειρήσεων στα Πανεπιστήμια, προσπαθώντας με άσχημο τρόπο να διαλύσουν την ημερίδα. Αυτό το θεωρείς ελεύθερη διακίνηση ιδεών? Τότε το άσυλο δεν καταπατιέται? (Για να προλάβω τυχόν εξυπνάκηδες, δεν ανήκω σε καμιά φοιτητική παράταξη ή κόμμα) Και μπορώ να σου αναφέρω 10άδες τέτοια περιστατικά κι βανδαλισμούς.. Το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο..

Δεν θα επεκταθώ για το τι γίνεται στην Αθήνα..

Θεωρώ ότι όταν το άσυλο γίνεται μέσο εκμετάλευσης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων που μας παρέχει αυτή, τότε η ίδια η δημοκρατία πρέπει να το προστατεύσει.

Εφόσον έγινε μερική άρση του ασύλου η οποία όμως δεν έφερε κανένα απότέλεσμα, τότε ναι ας γίνει κι ολοκληρωτική άρση. Αν και δεν συμφωνώ στο συγκεκριμένο timing που πάει να περαστεί αυτή η μεταρρύθμιση.
« Last Edit: September 06, 2011, 06:55:40 AM by future »
"ΕΒΩ ΓΙΝΕΙ-ΧΑΛΙΑΔΑ ΤΑΤΛΕΜΕ ΑΥΛΙΟ" smsed by stam

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
Ποιός είσαι και τι έκανες με τον fouter?

future

• DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
ΗΚΑΜΑΤΣΕΝΑΤΟΥΠΑΙΞΩΤΟΓΡΟΘΙΔΙΣΤΗΚΕΦΑΛΗΤΟΥΝΑΤΟΥΦΥΓΕΙΤΕΛΕΙΩΣ
« Last Edit: September 06, 2011, 07:05:19 AM by future »

STiFleR

• Assistant team
  • CBWARRIOR.
  • It's STiFleR bitch.
Stazeis meli reee!
<x9`pancy> gkalimera sdziffvler

[11:46] GR8 SeR#21: Eimai
[11:46] GR8 SeR#21: poly
[11:46] GR8 SeR#21: kaulac. teloc =D

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
Δε θα σχολιάσω (ακόμη) επιχειρήματα του στυλ "ήμενα μέσα και καταστρέφαμε και κανένας δε μας είπε τίποτα, άρα να καταργηθεί το άσυλο". Κατά βάση, διοτί τα έχεις με αυτό που ήσουν, άρα ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι δε φταίει το άσυλο που εσύ φέρθηκες ανώριμα, αλλά εσύ.

Άρα, κατ' εσέ, το μόνο πρόβλημα που έχει το άσυλο είναι οι υλικές ζημιές που (κατά καιρούς; σπάνια; σχεδόν ποτέ;) συμβαίνουν εντός ακαδημαϊκού χώρου.
Δηλαδή, το ότι δε λειτουργεί σωστά σημαίνει ότι έπρεπε να καταργηθεί μερικώς (?) κι, εφόσον αυτό δεν έφερε αποτελέσματα (!), ας καταργηθεί ολοκληρωτικά.

Δεν ξέρω σε ποια λογική εντάσσεται το σκεπτικό σου (σε καμία if you ask me, αλλά χάριν συζήτησης), στην "πονάει χέρι, κόψει χέρι" ή την, and I quote, "υπάρχει πειρατεία, ας καταργηθούν τα εθνικά ύδατα".

Και πάλι, χάριν συζήτησης, σε παραπέμπω στον αμέσως προηγούμενο νόμο που τυπικά ισχύει ακόμη και την παράγραφο που αναφέρεται στο άσυλο. Μόλις τη διαβάσεις καλά, θέλω να μου πεις πού "χάνει".

Τέλος, σκέφτεσαι να μην επεκταθείς στο τι γίνεται στην Αθήνα. Please do.

« Last Edit: September 06, 2011, 12:12:16 PM by stEWIE »
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
λοιπόν αν φυσικά μπορώ να έχω άποψη επί του θέματος μιας και δεν έχω πατήσει το πόδι μου επισήμως στο πανεπιστημίο, κατέληξα στο να τάσσομαι υπέρ της άρσης του ασύλου και αιτιολογώ:
το άσυλο υπερασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Η δημοκρατία (το πολίτευμα μας αν δεν κάνω λάθος κατα το σύνταγμα) υπερασπίζεται και προωθεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, χωρίς βέβαια αυτές να επηρεάζουν την κοινωνική ισορροπια (μεγάλη κουβέντα αυτό /thread).
Ποιος ο λόγος τότε σε ενα δημοκρατικό καθεστώς να υπάρχει ενα ξεχωριστό μέρος με ξεχωριστό όνομα για να δηλώνει έναν τόπο όπου γίνεται τούτη η ''ελεύθερη διακίνηση ιδεών'';
Αντίθετα, από το όσο κυκλοφόρησα στην πανεπιστημιούπολη τους τελευταιους μήνες για διάφορα events και τα σχετικά, βλέπω μια παρακμή που σε καμιά περίπτωση δεν βασίζεται στην ύπαρξη του ασύλου, αλλά σίγουρα αποτελεί μια από τις αιτίες.
Αν όντως πιστεύετε τόσο πολύ στη σημασία του ασύλου, πηγαίντε στις εκκλησίες - και αυτό άσυλο είναι - και κάντε εκεί τα κουμάντα σας.
ΥΓ: Είμαι ανοιχτός να μου αλλάξετε γνώμη lol ;p

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
Μην ξεχνάτε την ιστορία, γιατί θα καταδικαστείτε να την ξαναζήσετε. Υποτίθεται, pika, ότι έχουμε δημοκρατία και είναι παντού ελεύθερη η διακίνηση ιδεών.
Τώρα για την παρακμή που λες στην πανεπιστημιούπολη, το προτιμώ από την αστυνόμευση. Ναι είναι λίγο ΠΟΥΤΑΝΑ τα πανεπιστήμια, δεν είναι συμμαζεμένα, (ιδίως αμα σκας και από το Ανατόλια, φαντάζομαι πως θα σου φάνηκε) άλλα καλύτερα χύμα και ελεύθερα παρά ελεγχόμενα.
Ήδη υπάρχει αρκετή σαπίλα και προβατοποίηση με τις κομματικές οργανώσεις μέσα στα πανεπιστήμια.
Δεν έμειναν και πολλές εστίες αντίστασης στην πλύση εγκεφάλου που μας πασάρουν καθημερινά. Ας υπάρχει κάπου μια ανησυχία - κριτική σκέψη, γιατί αν εξαφανιστεί και από εκεί, γάμησέ τα.
Με λυπεί λίγο που οι νεότεροι τείνετε προς την κατάργηση του ασύλου.
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
Μην ξεχνάτε την ιστορία, γιατί θα καταδικαστείτε να την ξαναζήσετε. Με λυπεί λίγο που οι νεότεροι τείνετε προς την κατάργηση του ασύλου.
epeidi eimai douleia tha anaptikso tin kipseliaki mou skepsi epi tou thematos later.pros to paron doste ligi vash se autes tis 2 protaseis pou eipe o kirios MEXIcoca!plus to aplo alla tautoxrona poli stoxastisko paradeigma tou alex dld ponei to xeri kovoume to xeri!
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

AGDSL

• DEMO UPLOADER!
arxisa na grafo alla pragmatika cba na analiso tin anagaiotita diatirisis mias laikis kataktisis

ego thelo na theso apla mia poli kairia erotisi
giati na katargithei to asilo sta panepistimia kai oxi i vouleutiki asilia se mia "dimokratiki" xora?
poioi akrivos einai oi egklimaties?

mipos epeidi oi vouleutes einai kratos en kratei kai ta panepistimia metatrepontai se kentra agona kai antidrasis?

EDIT
gia osous pisteuoun oti ftaei to asilo gia to mpaxalo sta panepistimia as anoixoun ta tholomena matakia tous apo tin propaganda kai as doune ligo giro tous sto ti mpaxalo einai i ellada pou den exei asilo, xese mas
den ftaiei pou den iparxei xrimatodotisi sta panepistimia den ftaiei pou i autheresia ton kathigiton agkizei tin aytheresia tou theou den ftaiei i sinexeis apodinamosei tou dimosiou panepistimiou se kerdos ton idiotikon pou erxontai ALLA FTAEI TO ASILO fml

« Last Edit: September 06, 2011, 04:23:14 PM by AGDSL »

K4

• CoD.gr Admin
  • DEMO UPLOADER!
  • Απλά Ένας Ανώριμος
Η κατάργηση του ασύλου έχει ήδη γίνει με τον εκφυλισμό του.
http://www.facebook.com/groups/236580990638/
[14:23] <sinister_evil> -mwro moy 8elw na dokimasoyme kati sto krebbati
[14:23] <sinister_evil> -ti mwro moy?
[14:23] <sinister_evil> -na, ksyrise to kefali soy
[14:23] <sinister_evil> -parta kafre, parta!

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
οποιος εχει ΦΟΙΤΗΣΕΙ σε ελληνικο πανεπιστημιο και δεν πηγαινε μονο για να πει καφε, να δει κανενα γκομενακι και να μα8ει ποτε ειναι η επομενη εκδρομη της ΔΑΠΑΡΑΣ ξερει πολυ καλα οτι το τελευταιο προβλημα του ελληνικου πανεπιστημιου ειναι το ασυλο.. συμφωνω με stewie k mxc στα οσα ειπαν για το ασυλο και τη μορφη του πανεπιστημιου. Τελος επειδη εγινε μια αναφορα στο τι γινεται στην αθηνα.. επειδη εχω προσωπικη εμπειρια επι του θεματος, η προπαγνδα που πεφτει δεν εχει οριο. δεν θελω να γινω γραφικος ΚΝΙΤΗΣ και να πω οτι ολα ειναι συνομοσιες του παρακρατους της δεξιας, ομως επειδη ειδα πολλα οσο ημουν πανω (mercedes παρκαρισμενη στη Στουρναρη , ημερα κυριακη στην 1η επετειο τησ δολοφονιας Γρηγοροπουλου, κωφαλαλους σε πορειες να γινοντε λαλιστατοι στα γραφεια της ΓΑΔΑ κτλ) εχω να σας πω.. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!
ΥΓ 1. ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"..
ΥΓ 2. Στις εκκλησιες οντως υπαρχει ασυλο αλλα σε μια διαφορετικη μορφη.. καποιοι συντροφοι βεβαια στη θεσσαλονικη αν θυμαμαι καλα ειχαν την ιδια αποψη με σενa pika και ετσι εγραψαν στον τοιχο μιας εκλλησιας το καλυτερο "μηνυμα" που εχς δει ποτε.. "ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ"
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

future

• DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
Δε θα σχολιάσω (ακόμη) επιχειρήματα του στυλ "ήμενα μέσα και καταστρέφαμε και κανένας δε μας είπε τίποτα, άρα να καταργηθεί το άσυλο". Κατά βάση, διοτί τα έχεις με αυτό που ήσουν, άρα ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι δε φταίει το άσυλο που εσύ φέρθηκες ανώριμα, αλλά εσύ.

Δε με κατάλαβες...

Δεν αναφέρομαι στην ανωριμότητα που είχα σαν πιτσιρικάς εγώ κι ο κάθε θερμοκέφαλος που έρχεται στη θέση μου, αλλά στην ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ που είχα να το κάνω λαμπόγυαλλο χωρίς κανένα κόστος. Σου αναφέρω προσωπικές εμπειρίες, αντί να κάθομαι να αερολογώ με ότι να ναι παραδείγματα..

Άρα, κατ' εσέ, το μόνο πρόβλημα που έχει το άσυλο είναι οι υλικές ζημιές που (κατά καιρούς; σπάνια; σχεδόν ποτέ;) συμβαίνουν εντός ακαδημαϊκού χώρου.
Δηλαδή, το ότι δε λειτουργεί σωστά σημαίνει ότι έπρεπε να καταργηθεί μερικώς (?) κι, εφόσον αυτό δεν έφερε αποτελέσματα (!), ας καταργηθεί ολοκληρωτικά.

Δηλαδή εσύ αυτό κατάλαβες μόνο? Όσο για αυτό "(κατά καιρούς; σπάνια; σχεδόν ποτέ;)" δεν το σχολιάζω καν..
Ωραία, εσύ θεωρείς ότι λειτουργεί σωστά το ακαδημαϊκό άσυλο? Αν ναι, σε τι εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή? Aν όχι, τι κάνεις εσύ για αυτό?

Δεν ξέρω σε ποια λογική εντάσσεται το σκεπτικό σου (σε καμία if you ask me, αλλά χάριν συζήτησης), στην "πονάει χέρι, κόψει χέρι" ή την, and I quote, "υπάρχει πειρατεία, ας καταργηθούν τα εθνικά ύδατα".

Το ότι καταπατιέται σε κάποιες περιπτώσεις από τους ίδιους φοιτητές δε σε νοιάζει? Απλά εφόσον δεν τηρούνται κάποιες προυπόθεσεις από εμάς τους ίδιους τους φοιτητές και την ακαδημαϊκη κοινότητα, για μένα προσωπικά, δεν τίθεται θέμα ασύλου.. Αυτό που με χαλάει περισσότερο από όλα είναι όταν ο ιδίος ο φοιτητής που έρχεται και μου χαλάει τη διάλεξη ενός καθηγητή σε ένα μάθημα, να κατεβαίνει και να διαμαρτύρεται για το άσυλο (δεν έχω έχω κολλήσει στο συγκεκριμένο συμβάν, απλά το φέρνω σαν παράδειγμα)..

Και ξαναλέω, δεν θέλω να καταργηθεί το άσυλο. Το μόνο που θέλω από την φοιτητική κοινότητα είναι , έτσι όπως θα καταδικάσει το μπάτσο αν μπει μέσα στο πανεπιστήμιο, να καταδικάσει κι το κάθε άκυρο που μπαίνει μέσα με σκοπό να ξεφύγει πχ την σύλληψη (Μην σταθείτε στο παράδειγμα, απλά αναφέρω ένα). Νομίζω ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει πρώτα διαφυλάξουμε αυτό και μετά να κατέβουμε και να διαμαρτυρηθούμε.

future

• DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
ΥΓ 1. ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"..

Τι λες ρε μάγκα σοβαρά?

Κάτι τέτοιες στενόμυαλες απόψεις ακούω και συφιλιάζομαι.

YΣ. Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις για όσα είπα παραπάνω..