Author Topic: Περί κατάργησης πανεπιστημιακού ασύλου...  (Read 22874 times)

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
Re: Περί κατάργησης πανεπιστημιακού ασύλου...
« Reply #45 on: September 06, 2011, 11:08:17 PM »
@ sini, έχω την αίσθηση ότι δεν συνέκρινα ανόμοια πράγματα, αλλά σου έδειξα ποιες είναι οι διαθέσεις της αστυνομίας γενικότερα και δε νομίζω να αλλάζουν αυτές ανάλογα με το χώρο. Είσαι έξυπνο παιδί, νομίζω ότι απάντησα νορμάλ σε όλες σου τις ερωτήσεις.

@ k4fros, να σου θυμήσω τι πέτυχαν οι καταλήψεις πριν από 4 χρόνια; Ή γνωρίζεις ότι θα είχες διαγραφεί, οπότε δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση;

Νομικά, τώρα, κανένας δεν έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ορίσει ΝΟΜΟΥΣ εντός του κτιρίου που τον στεγάζει. Αυτό δεν ορίζεται εσωτερικά, αλλά νομικά. Η απαλοιφή του θεσμού του ασύλου δε σημαίνει ότι αφήνεται στις Διοικήσεις να το ορίζουν. Σημαίνει ότι δε νοείται άσυλο, δεν πα να κουρεύεται η διοίκηση και η πρυτανεία. Μέχρι την 31η Αυγούστου, το άσυλο οριζόταν νομικά και μόνο νομικά.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

K4

• CoD.gr Admin
  • DEMO UPLOADER!
  • Απλά Ένας Ανώριμος
« Reply #46 on: September 06, 2011, 11:28:51 PM »
Το δικαίωμα στα πανεπιστήμια να προασπίζουν το intellectuality που οφείλει να διακατέχει τις κοινότητές τους και να διαχωρίζονται από την κοινωνία με το θεσμό του ασύλου τους τούς το δίνει το κράτος από τον 19ο αιώνα και μετά.
Κάνεις λάθος φίλτατε. Το πανεπιστημιακό άσυλο απασχολεί την Ελλάδα από τον περασμένο αιώνα. Παρά τις δημόσιες συζητήσεις ωστόσο που είχαν ανοίξει για το θέμα κυρίως τις περιόδους 1975, 1977 και 1978, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε κανέναν νόμο, οπότε και δεν είχε νομική, αλλά μόνον ηθική υπόσταση.

Για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε το 1982 με τον νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα ΑΕΙ.

Γιατί είναι κακό να γνωρίζεις ότι σε αυτόν το χώρο, σχετικά πάντα, δεν κινδυνεύεις να δεχθείς επίθεση ή να είσαι θύμα ληστείας, ότι στη διάβαση περνάς χωρίς φόβο, ότι αμεσοδημοκρατικά αποφασίζεις για την λειτουργία του χώρου αυτού, ότι μπορείς να συζητάς θέματα πολιτικά και κοινωνικά, να αποφασίζεις συλλογικούς αγώνες και συλλογικές μορφές δράσης;
Δηλαδή να καταλάβω. Επειδή υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο συμβαίνουν όλ' αυτά? Θα μας τρελάνεις ρε alex?

Γιατί είναι κακό να γνωρίζεις ότι, τέλος πάντων, έχεις ευθύνη για το πανεπιστήμιό σου, όπως έχεις ευθύνη και για το σπίτι σου, χωρίς επιβολές, ποινές και εκφοβισμούς;
Μην μπερδεύεις την βούρτσα με την φούτσα. Το σπίτι σου το πληρώνεις και ακολούθως έχεις ευθύνη γι' αυτό. Εγώ 9 χρόνια στο ΕΜΠ δεν πλήρωσα τίποτα για να έχω την απαίτηση να μην μου επιβάλλουν ποινές (όχι νομικές) για ότι κάνω μέσα στο χώρο του.

Κάθε μέρα διαδήλωσης κρύβει αρκετά τέτοια παραδείγματα και σας παραπέμπω στην αναίτια επίθεση της αστυνομίας στα Everest, το περασμένο Σάββατο. Videos υπάρχουν, θαυμάστε τους.
Μπατσολογία πάλι...Τώρα που κόλλαγε το everest??

@ k4fros, να σου θυμήσω τι πέτυχαν οι καταλήψεις πριν από 4 χρόνια; Ή γνωρίζεις ότι θα είχες διαγραφεί, οπότε δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση;

Πάλι κάνεις λάθος alex. Στο νόμο του 2007 πέρασε ρύθμιση με την οποία οποιοσδήποτε φοιτητής δεν περάσει κανένα μάθημα για 3 εξάμηνα, αυτομάτως διαγράφεται από τη σχολή. Guess what ? Δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Περίεργο όμως, αφού στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται. Έτσι δεν είναι ?
« Last Edit: September 06, 2011, 11:30:30 PM by K4 »
http://www.facebook.com/groups/236580990638/
[14:23] <sinister_evil> -mwro moy 8elw na dokimasoyme kati sto krebbati
[14:23] <sinister_evil> -ti mwro moy?
[14:23] <sinister_evil> -na, ksyrise to kefali soy
[14:23] <sinister_evil> -parta kafre, parta!

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #47 on: September 07, 2011, 03:00:03 AM »
a) Κανένα λάθος, ξέρω πολύ καλά τι λέω. Search better.

b) Πες μας ότι νιώθεις απειλή στο ΕΜΠ, Κάφρε.

c) Δεν είναι επιχείρημα αυτό, είμαι ξεκάθαρος ως προς την ευθύνη που θα 'πρεπε να έχουμε εμείς, ως φοιτητές, απέναντι στο άσυλο και το πανεπιστήμιό μας γενικότερα. Άσχετο, αλλά πλήρωσες και συ και η οικογένειά σου και όλοι μας για να σπουδάζουμε, μέσω των ολοένα αυξανόμενων φόρων, κάτι που αυτοί ξεχνάνε σιγά σιγά, κόβοντας χρηματοδοτήσεις, συγγράμματα, > ν+2 φοιτητές. Όπως ακριβώς έχουμε πληρώσει και για τα βιβλία της αδερφής μου που μπαίνει λύκειο και θα δουλεύει με CD και φωτοτυπίες, ΑΝ οι σχολικές επιτροπές χέσουν χρυσό.

d) Νόμιζα ότι είχαμε τη δυνατότητα να αναφέρουμε παραδείγματα (όπως έκανες και συ) στη συζήτηση, και σκέφτηκα να δώσω ένα σχετικά με τις διαθέσεις και προθέσεις της αστυνομίας, στην έμμεση ερώτηση του κοσμά "τι νομίζεις ότι θα κάνει η αστυνομία αν μπει μέσα". Μην αρχίζετε, λοιπόν, και οι δύο τα αποπροσανατολιστικά "δεν έχει σχέση αυτό που λες", χάνετε τη μπάλα και το όποιο δίκιο έχετε. Με μένα μιλάτε, όχι με κανά χαξόρι, μην εκμηδενίζετε τα λεγόμενά μου...

e) Περίεργο... Εγώ θυμάμαι, προ καταλήψεων, έναν νόμο πλαίσιο με [πιστωτικές, ν+2, πειθαρχικά] και παράλληλη αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ιδιωτική Παιδεία. Μετά θυμάμαι καταλήψεις ένα χρόνο ολόκληρο και απ' όλα αυτά έμεινε το [2ν], που, αν δεν είχε γίνει, θα είχες διαγραφεί τώρα, Λευτέρη. Επίσης, θυμάμαι τη Γιαννάκου να λέει πολύ πρόσφατα ότι "το να ψηφίσεις ένα νόμο για την Παιδεία είναι εύκολο, το στοίχημα είναι να εφαρμοστεί". Άρα, ναι, η αντίδραση φέρνει αποτελέσματα και τα θυμάμαι πολύ, πολύ, πολύ καλά.

Η δε λογική σου που απορρέει από το τελευταίο θα μπορούσε να είναι "ε αφού δεν εφαρμόζεται κάτι, δε γαμιέται; ας ψηφιστεί", το οποίο για προφανείς λόγους θεωρώ λάθος.

Τέλος πάντων, εγώ τελείωσα με τη συζήτηση, it's up to you να σκεφτείτε κάποια πράγματα. Στην τελική, δεν το βρίσκω fair να μπω καν στη λογική να πείσω τους στοχευμένους από το νέο νόμο ως αιώνιους φοιτητές εδώ μέσα για την επιθετική και αναχρονιστική φύση αυτού του ή του προηγούμενου νόμου.
« Last Edit: September 07, 2011, 03:02:05 AM by stEWIE »
all we 'll do ♫
every day

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
« Reply #48 on: September 07, 2011, 05:06:48 PM »
κολλητιλικια με φασιστες
MPATSOI KAI NAZI TO IDIO MAGAZI!granazia tou systimatos

ξυλο στο ψαχνο
Πολυ ξυλο στο Σύνταγμα ΜΑΤ βαρανε στο ψαχνο

προσβολη ανθρωπινης αξιοπρεπειας
NA STAMATHSEI TO REZILIKI!!!

και ποσα αλλα ακομα.. η αστυνομια στην ελλαδα και ιδιαιτερα στην αθηνα εχει χασει τον προστατευτικο χαρακτηρα που θα επρεπε να εχει και λειτουργει πλεον μονο κατασταλτικα.. παρ ολα αυτα βλεπω ακομα αποψεις του στυλ "ας καταργηθει το ασυλο και τι εγινε..", "τι θα γινει αν μπει η αστυνομια στο πανεπιστημιο...". ΡΕ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ?? στην τελικη αν θελουν τοσο πολυ να μπουν στο πανεπιστημιο ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ..
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

refleX

• CBWARRIOR.
« Reply #49 on: September 12, 2011, 02:07:53 PM »
kseftila h ellada. ar8ro 1 tu sintagmatos: oi polites exoun dikeoma na apergoun kai na diadilonoun. KAI QQ TUS O0 O0
Mad Gods Black Ops II :D

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #50 on: September 12, 2011, 06:15:35 PM »
oO
all we 'll do ♫
every day