Author Topic: Καιρών επιταγή  (Read 334885 times)

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
Re: Καιρών επιταγή
« Reply #105 on: December 01, 2011, 06:03:33 PM »
ελα, λοιπον pc με ελληνικα κ παμε βουρ για θεματα θρησκειας..
 ξεκινωντας απ τον χριστιανισμο εχω να πω οτι η πλατεια μαζα του κοσμου εχει αρχισει πλεον να καταλαβενει τι παιζει μ αυτο το παραμυθι που λεγεται jesus και ξεκοβει. συμφωνα με ιστορικες αναφορες, λοιπον, περιπτωσεις "χριστου" αναφερονται δεκαδες και μαλιστα με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα.. γεννηθηκε απο παρθενα, εκανε θαυματα, πεθανε και αναστηθηκε! αρα εχουμε εναν κλασσικο αστικο μυθο ο οποιος πηρε τεραστιες διαστασεις και επηρεασε την ανθρωποτητα για αιωνες.KAPIOS EXEI DEI TO ZEIGEIST

« Last Edit: December 01, 2011, 06:05:34 PM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

CaliCo_JaCk

• 222 HERO!~
  • Thou Shall Not Fear
« Reply #106 on: December 01, 2011, 06:03:43 PM »
ΑΓΑΠΑΩ ΨΟΚΑ.Suicidal Angels ΓΤΝ!!!

Στο θέμα θρησκεία τώρα...Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε οτι αυτές οι συζητήσεις απαιτούν ώρες επί ωρών επιχειρηματολογείας.Οι περισσότεροι έχουν το κακό συνήθειο να θίγονται,όταν τους λες κάποιες αλήθειες για αυτό που πιστεύουν.Οτι επιχείρημα κι αν χρησιμοποιήσεις,θα σου απαντούν "...τάδε έφη Άγιο Πνεύμα".Είμαι άνθρωπος που ποτέ δεν θα προσβάλλει τα πιστεύω κάποιου άλλου (αν και είμαι τουλάχιστον υπερ-βλάσφημος), αλλά δεν αντέχω τη ξεροκεφαλιά των "πιστών" της εκάστοτε εκκλησίας.Ανεξαρτήτου ηλικίας άτομα,προσβεβλημένα απο τη νόσο της "πίστης" λανθασμένα,βρίσκονται σε μια φάση "ο Θεός είναι μεγάλος","πρώτα ο Θεός,να είμαστε καλά","η παναγιά κοντά σου" και λοιπά τετριμμένα,άτομα που βγάζουν αφρούς απο κάθε κύτταρο και στέλνουν στο πυρ το εξώτερον έτσι και ακούσουν ένα "τη παναγία σου".Έχω ένα γνωστό που έλεγε(ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ) οτι έχω το σατανά μέσα μου επειδή είχα υπερχειλήσει από αγνό,ατόφιο rage και κατέβαζα "θεία δύναμη".ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ BERSERK MODE ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝ ΛΕΣ "Αι στο κομμάτια"?! Εν έτει 2 0 1 1.Δεκτό,σε ενοχλεί.Συγχώρα με.Και εμένα με ενοχλεί ο πουριτανισμός σου αλλά δε θέλω να σου σπάσω το κεφάλι γιαυτό.
Αλλά επειδή για αλλού ξεκίνησα και αλλού πάω,κόβω δρόμο.
Όλες,μα ΟΛΕΣ οι θρησκείες,είναι κατασκευάσματα ελέγχου των αγράμματων μαζών από τους λίγους.Εκείνες τις εποχές,οι λίγοι,ήταν τα Ιερατεία,ανώτεροι(κοινωνικά) που κρατούσαν τη γνώση μακρυά από τον απλό λαό.Χμμμμμ,που το έχω ξαναδεί αυτό...Μακρυά απο τη γνώση...Μήλα,Εύα...ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΥΝΟ,ΕΙΝΑΙ ΗΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.Λογικό,γιατί ποιός μορφωμένος(όχι μόνο εκείνα τα χρόνια,αλλά και σήμερα) θα κάτσει να πάρει στα σοβαρά τον κάθε αμφιοντυμένο αη βασίλη;Και δεν εννοώ μορφωμένος να έχει πάει σχολεία μόνο κλπ.ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΑΜΩ.ΠΑΙΔΕΙΑ.
Μόνο και μόνο οι ομοιότητες είναι τραγικά ΓΕΛΟΙΕΣ.Τα παραδείγματα Χριστού vs λοιπών "ειδωλολατρών";Ουκ ολίγα...
Όσον αφορά την ιστορία,ναι,συμφωνώ με σεχτα.Αρκετοί Χριστοί υπήρχαν.Ακόμη και ο γνωστός JC.Βόλεψε πααααααααρα πολύ το Ιουδαικό ιερατείο της εποχής,καθώς και τη Ρωμαική αυτοκρατορία μετέπειτα με την μετονομασία της σε Βυζαντινή(Βυζάντιο/Κωνσταντινούπολη=Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία).
Μόνο και μόνο οι παραφράσεις του Παύλου,φτάνουν και περισσεύουν σαν απόδειξη πως ειδικά ο Χριστιανισμός,είναι Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.Τα παραδείγματα στη καθημερινότητα;φίλε σέχτα είπες κάποια απο τα κυριότερα αναφέροντας τις κτηματικές συναλλαγές επι τουρκοκρατίας.
Γενικά το άσχημο με τις θρησκείες είναι οτι παίρνουν ΑΞΙΕΣ και τις μετατρέπουν σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.Αξίες όπως τιμή,ηθική,αγάπα τον πλησίον σου κλπ τις υπερβίασε η εκκλησία.Θα δώσω ένα παράδειγμα,που αντίκρυσα τη τελευταία φορά που πάτησα το ανίερο πόδι μου σε ιερό έδαφος.Προ 8ετίας,Μ.Παρασκευή,τίγκα η Αγία Τριάδα(το υποκατάστημα του JC στην Αργυρούπολη),μπαίνει ένα γνωστό πρεζάκι της γειτονιάς(νεκρός πλέον).ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΣΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ.και το παλικάρι ούτε  ζητιάνεψε ούτε τίποτα.Τέτοια πίστη;ΝΑ ΤΗ ΧΕΣΩ.Το γελοίο στην ελλάδα ειδικά με τη θρησκεία είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια και πλησιάζει ο κόσμος στα 65+ και βαδίζει προς Valhalla μεριά,στρέφεται στο θεο.Λυπηρός ψυχαναγκασμός.
Expanding Darkness

chesteR!

• DV zombie
« Reply #107 on: December 01, 2011, 06:24:16 PM »
Ωραια ολα αυτα ρε σεχτα,αλλα η θεση σου ''ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ'' σε αυτη τη συζητηση πηγε περιπατο?

Hey dude,where's my KaR ?

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #108 on: December 01, 2011, 06:32:08 PM »
Δεν σέβομαι την θρησκεία κανενός χωρίς λόγο. Η θρησκεία είναι μια άποψη και εγώ μπορώ να διαφωνήσω μαζί της όπως διαφωνώ με οποιαδήποτε άποψη. Εάν βγώ αύριο στους δρόμους και φωνάζω "Α ΟΥ Α ΟΥ" χρησιμοποιώντας τη θρησκεία μου ως αιτία (αυτή με ωθεί να το κάνω) τότε δεν νομίζω να με σεβαστεί κανένας.

Α και btw αυτή η παπαριά που λένε όλοι "ναι οι παπάδες και η εκκλησία και η οργανωμένες θρησκείες τα φταίνε, αλλά η πίστη είναι άλλο πράγμα αγνό" κτλπ. είναι ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟΝ.

CaliCo_JaCk

• 222 HERO!~
  • Thou Shall Not Fear
« Reply #109 on: December 01, 2011, 06:41:44 PM »
Δεν σέβομαι την θρησκεία κανενός χωρίς λόγο. Η θρησκεία είναι μια άποψη και εγώ μπορώ να διαφωνήσω μαζί της όπως διαφωνώ με οποιαδήποτε άποψη. Εάν βγώ αύριο στους δρόμους και φωνάζω "Α ΟΥ Α ΟΥ" χρησιμοποιώντας τη θρησκεία μου ως αιτία (αυτή με ωθεί να το κάνω) τότε δεν νομίζω να με σεβαστεί κανένας.

Στην Ελλάδα,γιατί στη Γαλλία που ακόμα σέβονται το Διάταγμα Των Μεδιολάνων, στο μετρό για την ακρίβεια,είχα οπτικοακουστική επαφή με αλλαλγμους θρησκευτικούς λόγω χαιρετισμών με μαυροφορεμένες μουσουλμάνες.Ένας φουκαράς ετόλμησε να κάνει ενα απλό "SHHH" και ο υπόλοιπος κόσμος του την είπε και από πάνω.Χεχ,δεν είναι τόσο για το ΜΠΟΥΤΣΟΝ το θέμα πίστη,αν σκεφτείς τι ΚΑΦΡΙΛΕΣ έγιναν εις βάρος της ανθρωπότητας λόγω κάποιων πιστεύω...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ πιστεύω...
Expanding Darkness

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
« Reply #110 on: December 01, 2011, 06:42:15 PM »
Ωραια ολα αυτα ρε σεχτα,αλλα η θεση σου ''ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ'' σε αυτη τη συζητηση πηγε περιπατο?
eimai o sextas kai krinw gt mporw. exw apopsi gamisteri tih opoia tin stirizw me epixeirimata kai gegonota kai oxi me aerologes mpourdes tou kerata, i genikeuseis tou poutsou! elpizw na se kalupsa
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #111 on: December 01, 2011, 06:52:38 PM »
Στην Ελλάδα,γιατί στη Γαλλία που ακόμα σέβονται το Διάταγμα Των Μεδιολάνων, στο μετρό για την ακρίβεια,είχα οπτικοακουστική επαφή με αλλαλγμους θρησκευτικούς λόγω χαιρετισμών με μαυροφορεμένες μουσουλμάνες.Ένας φουκαράς ετόλμησε να κάνει ενα απλό "SHHH" και ο υπόλοιπος κόσμος του την είπε και από πάνω.Χεχ,δεν είναι τόσο για το ΜΠΟΥΤΣΟΝ το θέμα πίστη,αν σκεφτείς τι ΚΑΦΡΙΛΕΣ έγιναν εις βάρος της ανθρωπότητας λόγω κάποιων πιστεύω...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ πιστεύω...
άλλο τα πιστεύω και άλλο η πίστη. τα πιστεύω είναι απόψεις που έχεις διαμορφώσει μετά από εμπειρίες και ερεθίσματα και νιώθεις οτι με αυτά θα ήταν καλύτερο να πορεύεσαι στη ζωή σου.
η πίστη είναι αυτό που ονομάζει την τύχη ένας του οποίου η έγγυος με τετράδυμα γυναίκα σώθηκε μετά από πολύνεκρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα  :P

η ανεξιθρησκεία είναι πλεονασμός και περιττή εφ'όσον θεωρητικά υπάρχει ελευθερία, γιατι να έχει η θρησκεία δικιά της υποκατηγορία? βάλτε και μια για τις μουσικές!

Υ.Γ. Άλλο το οτι δεν σέβομαι την θρησκεία και άλλο το θρησκευόμενο. Απλά λόγω του ότι η θρησκεία δεν είναι κάτι solid, θα πω εσένα μαλάκα και όχι τη θρησκεία σου.
« Last Edit: December 01, 2011, 06:57:44 PM by gtαιvπc (reactor) »

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
« Reply #112 on: December 01, 2011, 06:59:27 PM »
ριακτορα στο "τα πιστευω" εννοει τη θρησκεια,μην εισαι τοσο ακριβολογος
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

zbouaerg

• Administrator
  • DV zombie
  • braindead
    • Towers open fire.
« Reply #113 on: December 01, 2011, 07:04:35 PM »
J. S. Bach - "Jesus bleibet meine Freude" BWV 147

<Απόπειρες κατανόησης του φαινομένου θρησκεία, με το οποίο φαντάζει ανόητο να ξεμπερδεύουμε με αφορισμούς και απόλυτες τοποθετήσεις.>

CaliCo_JaCk

• 222 HERO!~
  • Thou Shall Not Fear
« Reply #114 on: December 01, 2011, 07:05:24 PM »
Επικίνδυνη η πίστη πάντως,οδηγεί σε υπέρμετρο φανατισμό που οδηγεί σε ΚΑΦΡΙΛΕΣ.Έχεις δίκαιο,άλλο τα πιστεύω,άλλο η πίστη.Ναι,πλεονασμός εφ'όσον υπάρχει ελευθερία.Αλλά θεωρητικά πάντα...Στη πράξη όλοι κολλάνε τελικά.Όσον αφορά το παράδειγμα με το πολύνεκρο,ναι,είναι καθαρά θέμα τύχης.Με έχει κουράσει πάντως το πως μας γαλούχισαν οι κοινωνίες χρόνια τώρα "έχε πίστη,έχε υπομονή" και λοιπές αηδίες.Γιατί μπορεί οι οικογένειες να λένε άλλα,αλλά ένα παιδί,δεν παίρνει ερεθίσματα μόνο απο το σπίτι του.Πότε υπήρχε παιδεία τώρα θα μου πεις.αυτή είναι άλλη κουβέντα...
Expanding Darkness

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #115 on: December 01, 2011, 07:11:41 PM »
@cokac My bad. Απλά υποτίθεται πως είναι οι ξύπνιοι που δεν τους παραμυθιάζουν οι παπάδες, βρίζουν τον Άνθιμο κτλπ., καταλαβαίνεις.

Και ας μην γελιόμαστε, δεν έγιναν λόγω πιστέυω οι "καφρίλες", απλά χρησιμοποιήθηκαν όπως ανέφερες εσύ ο ίδιος. Και δεν είναι για το μπούτσον υπ'αυτή την έννοια, οτι δηλαδή τόσα όντα υπάγονται σε αυτήν και την ακολουθούν. Και νταξ είναι ελεύθεροι. Τι φταίνε οι άλλοι να μοιράζονται τον μπούτσον ;_;

Τις προάλλες συνειδητοποίησα πως λέμε προσευχή το πρωί στο σχολείο. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι, ήταν σαν 2η φύση.

CaliCo_JaCk

• 222 HERO!~
  • Thou Shall Not Fear
« Reply #116 on: December 01, 2011, 07:13:11 PM »

Υ.Γ. Άλλο το οτι δεν σέβομαι την θρησκεία και άλλο το θρησκευόμενο. Απλά λόγω του ότι η θρησκεία δεν είναι κάτι solid, θα πω εσένα μαλάκα και όχι τη θρησκεία σου.

Καλύτερα να αντιμετωπίζεις πρώτα τον άλλο με έναν σεβασμό.Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει και τι όχι.Όταν δεις ότι δε σκαμπαζει απλά τον αφηνεις.Ακριβώς επειδή η θρησκεία του δεν είναι κάτι Solid προκειται περί τεράστιου μαλάκα,και ως γνωστόν ο μαλάκας αήττητος εστί.Στο δικό σου στομάχι βγάζεις έλκος.(diplomacy +19/bluff +20(rogue lvl19 LONG LIVE AD&D)
Expanding Darkness

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #117 on: December 01, 2011, 07:13:34 PM »
συμφωνα με ιστορικες αναφορες, λοιπον, περιπτωσεις "χριστου" αναφερονται δεκαδες και μαλιστα με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα.. γεννηθηκε απο παρθενα, εκανε θαυματα, πεθανε και αναστηθηκε!
Τις μαλακίες του zeitgeist που δεν αναφέρουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ πηγή δώσε μου το δικαίωμα να τις αμφισβητώ. Ο JC ήταν ένας che της εποχής του ως εκεί όμως. Έχοντας συζητήσει με καλλιεργημένους χριστιανούς και όχι κατι θειτσες ζωαδια που κανουν το σταυρό τους όταν περνάνε έξω από εκκλησία, παραδέχονται ότι το παραμυθάκι του είναι γαρνιτούρα, le fake. Ωστόστο,οι αρχές που διακήρυξε -περι κοινωνικού ρατσισμού, κοινωνικών διαφορών κλπ- με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και ίσως θα ήταν καλύτερο να βλέπαμε τον κόσμο έτσι.

"εφευρεθηκε" ο ορος νηστεια (για να σταματησουν την γκρινια του κοσμου που ψωμολησουσε τον επεισαν οτι πρεπει 100 κ βαλε μερες το χρονο να μην τρωει κρεας ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ "ΕΙΠΕ" Ο ΧΡΙΣΤΟΣ).
είμαι ενάντια της συνήθειας αυτής πχ. Τετάρτη φασόλια για να κλάνεις μέχρι μεθαύριο ή σαρακοστή νηστεία για να προετοιμαστείς για το HURRAY!REBORN! @@ μέντολες. Αλλα ΟΧΙ, δεν το έβγαλαν επειδή ΕΤΣΙ ΤΟ "ΕΙΠΕ" Ο ΧΡΙΣΤΟΣ με τη θεία επιφοίτηση, δεν το πλασάρουν έτσι τουλάχιστον. Απλώς καθίσαν 100πόσοι τυπάδες με τα μαύρα ήταν και αποφάσισαν ποιο θα είναι το χριστιανικό δόγμα. Εκείνη την εποχή ο κόσμος δεν ψωμολυσούσε ήταν η ακμή του κατα τα αλλα σκοταδιστικού βυζαντίου. (η πηγη δυστυχως εχει λήξει αν βρω link θα το χώσω).

καπως ετσι φτασαμε στο σημερα με μια εκκλησια της ελλαδος να εχει τεραστια περιουσια, τα μελη της να πληρωνοντε απ το κρατος (λες και ειναι δημοσιοι υπαλληλοι), μπλεγμενη σε σκανδαλα τυπου βατοπαιδι ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙΑ! σαπιλα.. 

+++ και εδώ δεν είναι τίποτα. Πέρνα και από το Βατικανό μια βόλτα να δεις χλίδα και κακό, που να ψοφήσουν όλοι τους γαμώ τη φαρα τους.
γιατί όπως λενε και στο χωριό, ο θεός είναι ελληνας χ0α0χ9αχ

over n out.

CaliCo_JaCk

• 222 HERO!~
  • Thou Shall Not Fear
« Reply #118 on: December 01, 2011, 07:15:23 PM »
FUCK.reactor σε μισω.με γύρισες χρόνια πίσω,στα πέτρινα χρόνια του σχολείου.Λαμπρό παράδειγμα spiritual brainwash.
Expanding Darkness

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #119 on: December 01, 2011, 07:18:00 PM »
Καλύτερα να αντιμετωπίζεις πρώτα τον άλλο με έναν σεβασμό.Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει και τι όχι.Όταν δεις ότι δε σκαμπαζει απλά τον αφηνεις.Ακριβώς επειδή η θρησκεία του δεν είναι κάτι Solid προκειται περί τεράστιου μαλάκα,και ως γνωστόν ο μαλάκας αήττητος εστί.Στο δικό σου στομάχι βγάζεις έλκος.(diplomacy +19/bluff +20(rogue lvl19 LONG LIVE AD&D)
true.