Author Topic: Καιρών επιταγή  (Read 338686 times)

PyRo

• DEMO UPLOADER!
Re: Καιρών επιταγή
« Reply #1095 on: October 26, 2012, 06:22:10 AM »
Όχι. Δεν είμαι ο Ghandi. Και μάλλον πιστεύω στο οφθαλμός αντί οφθαλμού. Στο πρώτο παράδειγμα ποια ακριβώς θα είναι η αντιβία; Ο τρίτος (τρίτοι) που περνάνε βλέπουν τους ΧΑυγίτες και τους πλακώνουν στο ξύλο;
Ακριβώς. Θα επικροτούσα μία τέτοια κίνηση, όχι επειδή είναι κάτι (χρυσαυγίτες), αλλά επειδή κάνουν αυτό που κάνουν, δηλαδή ασκούν βία σε κάποιον επειδή είναι κάτι. Αδερφή, νίντζα, μπλε, κίτρινος.

Όχι δεν τίθεται θέμα διαφοράς ταξινόμησης αξιών και κάνεις λάθος να πιστεύεις ότι βάζω την πατρίδα τόσο ψηλά. Εκτιμώ την ελευθερία ιδιαιτέρως. Απλά ίσως διαφωνούμε στο τι είναι ελευθερία και τι όχι.
Δε σου λέω πως βάζεις την πατρίδα πάνω απ'όλα, αλλά πάνω από την ελευθερία. Από τα λεγόμενά σου δηλαδή, εσύ ξέρεις καλύτερα.
Και δεν ξέρω εάν κατάλαβες τον παραλληλισμό μου με κάποιον φασίστα ως Τούρκο της ενδοχώρας και ποιά η γνώμη σου γι'αυτό.

Για παράδειγμα, επικροτείς τα σύγχρονα Δεκεμβριανά; Τις εικόνες που έδειξε παραπάνω ο pancy, υποθέτοντας ότι δεν είναι προβοκάτσια της εξουσίας; Τα ΜΑΤ να βαράνε "άμαχους"; Το ΠΑΜΕ να κλείνει την είσοδο στους απεργοσπάστες; Το Σαμαρά που άλλα είπε πριν, άλλα κάνει μετά;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παραπάνω θα βρουν μια δικαιολογία για αυτό που κάνουν. Όπως επίσης ότι για κάποιους κάποιες δικαιολογίες είναι καλύτερες από άλλες, πιο πιστευτές, ότι έχουν κάποιο σκοπό, ιδανικά ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Για μένα όλοι είναι στην ίδια κατηγορία με το ΧΑυγίτη που σπάει στο ξύλο τον πούστη. Καταπατούν αμέσως ή εμμέσως την ελευθερία κάποιου άλλου.

Πιο πάνω είπες πως δεν είσαι κατά της βίας απ'όπου κι αν προέρχεται. Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις που την επικροτείς και ίσως και να ασκούσες ο ίδιος βία.
So το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ποιοί λόγοι συντελούν στη δικαιολόγηση μιας πράξης βίας?
Υπάρχει η επίθεση και η άμυνα. Με δεδομένο πως δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος, και ουσιασικός διάλογος νοείται η διαλλακτικότητα, τότε το μοναδικό όπλο που μένει στον αμυνόμενο είναι η βία.

Η βία ενός τραμπούκου φασίστα είναι αδικαιολόγητη, επειδή όπως είπα και πιο πάνω χρησιμοποιείται ως μέσο επιβολής των πιστεύω του, τα οποία συμβαίνει να μην συμφωνούν με ό,τι δεν είναι αυτός.

Η βία που προέρχεται από πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου της τοπικής εταιρίας παροχής πόσιμου νερού στις τράπεζες, με αποτέλεσμα το νερό να κοστίζει 300% πάνω και οι άνθρωποι να διψάνε, είναι δικαιολογημένη. Καταλήψη εταιρείας, πιθανότατα και δημοσίων κτιρίων και σύγκρουση με δυνάμεις καταστολής. Εάν ένας εργαζόμενος (με φράγκα αρκετά ώστε να μην τον αγγίζει το πρόβλημα νερού) της χώρας αυτής, παραπονεθεί πως δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του επειδή ο δρόμος είναι κλειστός λόγω επεισοδίων και πει πως "καταπατούν το δικαίωμά μου στην εργασία! καταπατούν την ελευθερία μου!", τότε ναι, έχει ένα δίκιο. Εάν ο καπιταλισμός ήταν γκόμενα, θα του καθόταν σίγουρα, γιατί είναι τόσο εργατικός και υπάκουος.
Μπορείς να βρεις 100 λόγους για τους οποίους ο μαν θέλει να πάει στη δουλειά του, συνεπώς αυτός έχει δίκιο, και να σου βρω άλλους 100 λόγους για τους οποίους οι μεν κάνουν ό,τι κάνουν και έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Και επειδή μιλάμε για δίκιο και όχι για δίκαιο, εδώ ακριβώς τίθεται θέμα ήθους και ηθικής.
... but don't forget the Rizla.

brizolas

• Administrator
  • DV zombie
  • briz
« Reply #1096 on: October 26, 2012, 10:36:11 AM »
παιδιά sorry που θα το πω αλλά αμα σταματάει να κάνει reply o stewie σημαίνει πως η θεματική ενότητα εφτασε σε τέλμα :P μοδερατορσ πλεασε λοψκ ιτ ^^
adriano: re eimai kai ego mesa stin klika min me ksexnate , asxeta an ta pino panta :D

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1097 on: October 26, 2012, 11:12:55 AM »
:D :D :D

Now, wait a minute, you! Έκαμα reply πριν από 2 σελίδες (απλά του έδωσαν σημασία μόνο οι pyro και pew  8)), για την ώρα απολαμβάνω τη Μαριάννα Σαμτάημ.

edit:

RESPIRA
« Last Edit: October 26, 2012, 11:27:51 AM by stEWIE »
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #1098 on: October 26, 2012, 11:35:21 AM »
Δε σου λέω πως βάζεις την πατρίδα πάνω απ'όλα, αλλά πάνω από την ελευθερία. Από τα λεγόμενά σου δηλαδή, εσύ ξέρεις καλύτερα.
Και δεν ξέρω εάν κατάλαβες τον παραλληλισμό μου με κάποιον φασίστα ως Τούρκο της ενδοχώρας και ποιά η γνώμη σου γι'αυτό.

Βάζω πάνω από όλα το κοινό καλό. Άλλες φορές αυτό σημαίνει πατρίδα, άλλοτε ελευθερία κτλ.

Η διαφορά του ΧΑυγίτη με τον Τούρκο είναι ότι θα σου επιβληθούν με διαφορετικά κίνητρα. Ο ΧΑυγίτης για αυτό που πιστεύει αυτός καλό για τη χώρα, ενώ ο Τούρκος για τη δική του χώρα.

Το ίδιο κάνει και ο ΠΑΜΕίτης που απαγορεύει δια της βίας στους απεργοσπάστες να εισέλθουν. Για το καλό τους χρησιμοποιεί βία. (όλα αυτά υποθέτοντας ότι ο ΧΑυγίτης και ο ΠΑΜΕίτης έχουν αγαθά κίνητρα, μπορεί κανείς από τους 2 να μην έχει)

Πιο πάνω είπες πως δεν είσαι κατά της βίας απ'όπου κι αν προέρχεται. Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις που την επικροτείς και ίσως και να ασκούσες ο ίδιος βία.
So το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ποιοί λόγοι συντελούν στη δικαιολόγηση μιας πράξης βίας?
Υπάρχει η επίθεση και η άμυνα. Με δεδομένο πως δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος, και ουσιασικός διάλογος νοείται η διαλλακτικότητα, τότε το μοναδικό όπλο που μένει στον αμυνόμενο είναι η βία.

Ξέρεις κανονικά ζούμε σε μια κοινωνία που διέπεται από νόμους, τους οποίους τους ψηφίζουν συνήθως οι αντιπρόσωποι ενός μεγάλου κομματιού του λαού. Θα μου πεις ότι η δημοκρατία δε λειτουργεί στην Ελλάδα, ούτε οι νόμοι άρα δε μπορούν να με προστατέψουν. Χμ, το ίδιο ισχυρίζεται και ο Μιχαλολιάκος.

Η βία ενός τραμπούκου φασίστα είναι αδικαιολόγητη, επειδή όπως είπα και πιο πάνω χρησιμοποιείται ως μέσο επιβολής των πιστεύω του, τα οποία συμβαίνει να μην συμφωνούν με ό,τι δεν είναι αυτός.

Και που διαφέρει με τον ΠΑΜΕίτη που απαγορεύει στους απεργοσπάστες να δουλέψουν;

Η βία που προέρχεται από πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου της τοπικής εταιρίας παροχής πόσιμου νερού στις τράπεζες, με αποτέλεσμα το νερό να κοστίζει 300% πάνω και οι άνθρωποι να διψάνε, είναι δικαιολογημένη. Καταλήψη εταιρείας, πιθανότατα και δημοσίων κτιρίων και σύγκρουση με δυνάμεις καταστολής. Εάν ένας εργαζόμενος (με φράγκα αρκετά ώστε να μην τον αγγίζει το πρόβλημα νερού) της χώρας αυτής, παραπονεθεί πως δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του επειδή ο δρόμος είναι κλειστός λόγω επεισοδίων και πει πως "καταπατούν το δικαίωμά μου στην εργασία! καταπατούν την ελευθερία μου!", τότε ναι, έχει ένα δίκιο. Εάν ο καπιταλισμός ήταν γκόμενα, θα του καθόταν σίγουρα, γιατί είναι τόσο εργατικός και υπάκουος.
Μπορείς να βρεις 100 λόγους για τους οποίους ο μαν θέλει να πάει στη δουλειά του, συνεπώς αυτός έχει δίκιο, και να σου βρω άλλους 100 λόγους για τους οποίους οι μεν κάνουν ό,τι κάνουν και έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Και επειδή μιλάμε για δίκιο και όχι για δίκαιο, εδώ ακριβώς τίθεται θέμα ήθους και ηθικής.

Και πάλι καμία αναφορά στους νόμους. Η συναλλαγή ήταν αδιαφανής, παράνομη; Υπάρχουν εν τέλει νόμοι στη χώρα που αναφέρεις; Δεν τηρούνται;

Έχω την εντύπωση ότι πιστεύεις ότι η δημοκρατία δε λειτουργεί. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορείς να με διαψεύσεις με μια απάντησή σου. Σου υπενθυμίζω πάντως ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο θέλει να νομιμοποιεί τις πράξεις της η ΧΑ. "Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, θα εφαρμόσουμε εμείς το δίκιο μας". Και δίκιο της ΧΑ είναι να μην υπάρχουν (λαθρο)μετανάστες, να μην υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις που προσβάλλουν θρησκευτικές πεποιθήσεις ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1099 on: October 26, 2012, 12:17:14 PM »
Και πάλι καμία αναφορά στους νόμους. Η συναλλαγή ήταν αδιαφανής, παράνομη; Υπάρχουν εν τέλει νόμοι στη χώρα που αναφέρεις; Δεν τηρούνται;

Και αυτή, ladies and gentlemen, είναι μία βασική διαφορά της αριστεράς του pyro από τη δεξιά του dfk.
Αυτό ακριβώς προσπαθεί να σου εξηγήσει ο PyRo, Διονύση, ότι το νόμιμο (ή το παράνομο) της συναλλαγής έρχεται σε σύγκρουση με την ηθική. cu@conflict!!1
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1100 on: October 26, 2012, 02:11:23 PM »

Και αυτή, ladies and gentlemen, είναι μία βασική διαφορά της αριστεράς του pyro από τη δεξιά του dfk.
Αυτό ακριβώς προσπαθεί να σου εξηγήσει ο PyRo, Διονύση, ότι το νόμιμο (ή το παράνομο) της συναλλαγής έρχεται σε σύγκρουση με την ηθική. cu@conflict!!1

Μα από ποιον καθορίζεται η εν λόγω ηθική Άλεξ; Δε δέχεσαι ότι καθορίζεται από την κοινωνία την ίδια (ή τουλάχιστον την πλειοψηφία της) και συνεπώς αντανακλάται στους νόμους (σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα);

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #1101 on: October 26, 2012, 03:02:31 PM »

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1102 on: October 26, 2012, 05:02:43 PM »
Μα από ποιον καθορίζεται η εν λόγω ηθική Άλεξ; Δε δέχεσαι ότι καθορίζεται από την κοινωνία την ίδια (ή τουλάχιστον την πλειοψηφία της) και συνεπώς αντανακλάται στους νόμους (σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα);

Βρε χρυσό μου παιδί, άσε τις υπεκφυγές και πες μου, λοιπόν, εσύ θεωρείς ηθικό κάποιος να νομοθετεί και να θεσπίζει ολοένα και νέους νόμους που οδηγούν τους ανθρώπους στην ανέχεια, τη φτώχεια, τη λιμοκτονία και την αυτοκτονία;

Εν πάσει περιπτώσει, η υπογραφή του Μνημονίου είναι νόμιμη; Είναι νόμιμη σα διαδικασία η νομοθεσία; Τι θα πει "η ηθική αντανακλάται στους νόμους"; Όχι βέβαια, δεν αντακλάται. Σε μία ιδανική κοινωνία θα συνέβαινε αυτό, όχι σε μία οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία, πόσω μάλλον την ελληνική κοινωνία του Μνημονίου.

Αν αύριο ο νόμος λέει να καταδίδουμε συνανθρώπους μας, δικαιολογούμαστε να το κάνουμε;
Για άλλη μία φορά, όλα καταλήγουν στο ερώτημα πασπαρτού: πού ακριβώς διαγράφεις τη γραμμή της δημοκρατίας από τη μη δημοκρατία, της ηθικής από την ανηθικότητα;
Γιατί η παρανομία είναι ευδιάκριτη.

Εν τέλει, μία δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία που αντιμάχεται τα δημοκρατικά δικαιώματα εξακολουθεί να αποτελεί δημοκρατία; Η δημοκρατία χωράει το φασισμό; Ή απλώς σφραγίζεται με τη διαδικασία εκλογής και η ηθική δεν έχει ανάγκη ύπαρξης επειδή εκφράζεται από το νόμο;

Edit:
Reactor, είναι λογικό να τους ενοχλεί ο Σοφοκλής, παρότι είναι Έλληνας. Δε συνάδει με τα πρότυπα της αρείας φυλής.
Επίσης, είναι λογικό ο Μιχαλολιάκος να μη θεωρεί το Γλέζο ήρωα του 1940 και ο Κασιδιάρης, ανίστοιχα, την πράξη του Γλέζου αντιστασιακή. Προσωπικά το δέχομαι. Κι εγώ, αν ήμουν δογματικός και κάποιος κατέβαζε τη σημαία μου (στην προκειμένη, τη ναζιστική), θα ενοχλούμουν μαζί του. Το ίδιο είχαν ενοχληθεί και η "πατριωτική" Βραδυνή, το Ελεύθερο Βήμα ή η ομάδα "Χ", για παράδειγμα. Αυτό, μόνο, πρέπει να το δουν οι ψηφοφόροι της ΧΑ (βλέπε pancy, hitman), για να κατανοήσουν ότι αυτό από μόνο του τούς καθιστά μη πατριώτες, άρα και ψεύτες.

Και το ότι είναι ψεύτες έχει αποδειχθεί πολλάκις. Από το πιο απλό ψέμα (βλ. συνέντευξη Μιχαλολιάκου παραπάνω, α. σε διάστημα ενός λεπτού ο Γλέζος εκεί που σίγουρα δεν είχε αδερφό, ξαφνικά απέκτησε έναν, ή β. τα περιοδικά της ΧΑ είναι μονταρισμένα, πιο μετά γίνονται έγγραφα προ 30ετίας, μετά ξανά πειραγμένα, μετά άρθρα διαφόρων της οργάνωσης προ δεκαετιών), μέχρι το πιο τραβηγμένο (α. στην αρχή "δεν έχουμε πρόβλημα με τους νόμιμους μετανάστες", μετά "δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες", β. αρχικά "είμαστε πατριώτες, όχι ρατσιστές ή ναζί", μετά "είμαστε εθνικιστές κι έχουμε πρόβλημα ακόμη και με τους μελαμψούς Έλληνες", κι έπειτα "είμαστε ναζί, αλλά δεν έχουμε κλέψει", γ. "Έχουμε το 50 - 60% της Ελ.Ασ. με το μέρος μας [...] και η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για εμφύλιο πόλεμο" και, δύο ώρες αργότερα, "ο κύριος Παναγιώταρος δε μίλησε ποτέ για εμφύλιο πόλεμο", ή δ. "έχουμε γεμίσει υπανθρώπους και τρισάθλιους μετανάστες", δύο μέρες μετά "όχι, εντάξει, δεν τους θεωρούμε υπανθρώπους, απλά διαφορετικούς").
Και η λίστα συνεχίζεται κυριολεκτικά με εκατοντάδες παραδείγματα (αυτά είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες ψέματα της τελευταίας εβδομάδας).

Σημειώνω μονάχα, για να μη λένε ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν, το ακόλουθο πραγματικό διαμάντι:

"Αν ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος δεν σταματούσε την αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού....ο άνθρωπος θα εξερευνούσε μακρινά άστρα"
Η. Κασιδιάρης, "Ο Χίτλερ πέρα από την Ιστορία", 20/4/2011
« Last Edit: October 26, 2012, 05:32:22 PM by stEWIE »
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1103 on: October 26, 2012, 05:31:48 PM »
Βρε χρυσό μου παιδί, άσε τις υπεκφυγές και πες μου, λοιπόν, εσύ θεωρείς ηθικό κάποιος να νομοθετεί και να θεσπίζει ολοένα και νέους νόμους που οδηγούν τους ανθρώπους στην ανέχεια, τη φτώχεια, τη λιμοκτονία και την αυτοκτονία;

Έχω δηλώσει ότι με κάποια πράγματα που προωθεί το Μνημόνιο συμφωνώ. Εσύ προφανώς διαφωνείς σε όλα. Θα ήταν σκόπιμο να μας πεις με ποιο τρόπο θα βγούμε από τη θέση που είμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα από αυτά που λέει το Μνημόνιο. Μια ρεαλιστική πρόταση εκτός από το όχι σε όλα. Λύσεις, Άλεξ... όχι μόνο ένα σταματάμε τα μέτρα και όλα καλά από κει και πέρα.

Εν πάσει περιπτώσει, η υπογραφή του Μνημονίου είναι νόμιμη; Είναι νόμιμη σα διαδικασία η νομοθεσία; Τι θα πει "η ηθική αντανακλάται στους νόμους"; Όχι βέβαια, δεν αντακλάται. Σε μία ιδανική κοινωνία θα συνέβαινε αυτό, όχι σε μία οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία, πόσω μάλλον την ελληνική κοινωνία του Μνημονίου.

Θα μπορούσες να μου πεις ότι επειδή το εκλογικό σύστημα δεν είναι απλή αναλογική, δεν εγκρίνεις αυτά που ψηφίζει η Βουλή. Αυτό θα μπορούσα να το δεχτώ. Αν όμως δε σου αρέσει, ή δε θεωρείς ηθικό αυτό που διαλέγουν οι περισσότεροι, τότε δεν πιστεύεις στη δημοκρατία. Ακόμα και το εκλογικό σύστημα όμως, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού. Αν ο λαός θεωρούσε ότι δεν είναι δημοκρατία αυτό, δε θα τους ψήφιζε. Τους ψηφίζει όμως.

Αν αύριο ο νόμος λέει να καταδίδουμε συνανθρώπους μας, δικαιολογούμαστε να το κάνουμε;
Για άλλη μία φορά, όλα καταλήγουν στο ερώτημα πασπαρτού: πού ακριβώς διαγράφεις τη γραμμή της δημοκρατίας από τη μη δημοκρατία, της ηθικής από την ανηθικότητα;
Γιατί η παρανομία είναι ευδιάκριτη.

Εν τέλει, μία δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία που αντιμάχεται τα δημοκρατικά δικαιώματα εξακολουθεί να αποτελεί δημοκρατία; Η δημοκρατία χωράει το φασισμό; Ή απλώς σφραγίζεται με τη διαδικασία εκλογής και η ηθική δεν έχει ανάγκη ύπαρξης επειδή εκφράζεται από το νόμο;

Δημοκρατία είναι για μένα να γίνεται αυτό που θέλει ο λαός, είτε είναι ηθικό ή ανήθικο, έξυπνο ή ηλίθιο. Προφανώς όμως πρέπει να είναι πραγματοποιήσιμο αυτό που θέλει ο λαός. Στην περίπτωσή μας, ο λαός μπορεί να θέλει να σταματήσουν να παίρνονται μέτρα και όλα να γυρίσουν πίσω στο 2008. Έλα όμως που δε γίνεται αυτό.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1104 on: October 26, 2012, 05:35:13 PM »
Bullshit. Για άλλη μία φορά, βάζεις λόγια στο συνομιλητή σου και, προσωπικά, έχω βαρεθεί την ίδια διαλεκτική τακτική σου.

Προφανώς αυτή είναι η δημοκρατία, αυτό δε σημαίνει ότι η οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεχθείσα κυβέρνηση ασκεί δημοκρατικά την εξουσία της και, κατ' επέκτασιν, το νομοθετικό της έργο με γνώμονα το ηθικό ή το σωστό.

Μόνος σου το λες. Αν δεν ίσχυε αυτό που σου λέω εγώ, ο κόσμος δε θα πήγαινε πίσω ή μπροστά και η λέξη ηθική θα ήταν περιττή.
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1105 on: October 26, 2012, 05:59:43 PM »
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι ζητάς; Άμεση δημοκρατία; Οι αντιπρόσωποι του εκλογικού σώματος (του λαού δηλαδή), δεν ασκούν δημοκρατικά την εξουσία, κατά τη δική σου γνώμη. Προφανώς αυτοί που τους ψηφίζουν έχουν διαφορετική άποψη ή δεν τους νοιάζει αν την ασκούν δημοκρατικά.

Ποιος ακριβώς λέει ότι ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει με σκεπτικό την ηθική; Εγώ πιστεύω ότι ψηφίζει σύμφωνα με το συμφέρον του, είτε είναι ηθικό αυτό είτε ανήθικο.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1106 on: October 26, 2012, 06:15:49 PM »
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι ζητάς; Άμεση δημοκρατία; Οι αντιπρόσωποι του εκλογικού σώματος (του λαού δηλαδή), δεν ασκούν δημοκρατικά την εξουσία, κατά τη δική σου γνώμη. Προφανώς αυτοί που τους ψηφίζουν έχουν διαφορετική άποψη ή δεν τους νοιάζει αν την ασκούν δημοκρατικά.

Ποιος ακριβώς λέει ότι ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει με σκεπτικό την ηθική; Εγώ πιστεύω ότι ψηφίζει σύμφωνα με το συμφέρον του, είτε είναι ηθικό αυτό είτε ανήθικο.

Προφανώς, δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Δε με νοιάζει με τι κριτήριο ψηφίζει το εκλογικό σώμα, δε με ενδιαφέρει (στα πλαίσια της παρούσας συζήτησης) ποια είναι η δική μου γνώμη για τη δημοκρατικότητα της ασκούμενης εξουσίας, αυτό που λέω και ξαναλέω είναι ότι η δημοκρατικά εκλεχθείσα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ασκήσει την εξουσία της μη δημοκρατικά, να αφαιρέσει δημοκρατικά στοιχεία από αυτήν ή να εισαγάγει μη δημοκρατικά στοιχεία σε αυτήν.
Και, κατ' αυτήν την έννοια, η ηθική δε γράφεται με νόμους. Άλλωστε, το πρώτο πράγμα στο οποίο διαφωνούμε και το οποίο πραγματευόμαστε, συνήθως, έχει να κάνει με το τι είναι ηθικό και τι όχι.
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1107 on: October 26, 2012, 07:44:55 PM »
Πώς έχει αυτή τη δυνατότητα;

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1108 on: October 27, 2012, 07:26:20 PM »
Πώς έχει αυτή τη δυνατότητα;

You can do better than that. In other news...

Golden Dawn and the Antifascist Movement in Greece
all we 'll do ♫
every day

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #1109 on: October 27, 2012, 07:35:24 PM »