Author Topic: Καιρών επιταγή  (Read 338550 times)

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
Re: Καιρών επιταγή
« Reply #1140 on: October 30, 2012, 11:41:15 AM »
Και είμαι σίγουρος ότι αν τους ρωτήσεις που θα βρούμε τα χρήματα για να βοηθήσουμε τον άνθρωπο θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι ανθρωπισμός χωρίς πόρους δεν υφίσταται!

Έχεις κόμπλεξ, προφανώς. Αλλά, όπως και να 'χει, ο ανθρωπισμός δε χρειάζεται οικονομικούς πόρους, αλλιώς δε θα λεγόταν ανθρωπισμός, αλλά "Σώσε δύο ανθρώπους στην τιμή του ενός - 50% off".
Όλη τη συζήτηση που έχουμε κάνει την έχεις πετάξει στα σκουπίδια.

Το δεύτερο δεν το κατάλαβα, σόρρυ. Προσπάθησε να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό στο thread, μην το γελοιοποιείς.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #1141 on: October 30, 2012, 01:07:31 PM »
Έχεις κόμπλεξ, προφανώς. Αλλά, όπως και να 'χει, ο ανθρωπισμός δε χρειάζεται οικονομικούς πόρους, αλλιώς δε θα λεγόταν ανθρωπισμός, αλλά "Σώσε δύο ανθρώπους στην τιμή του ενός - 50% off".
Όλη τη συζήτηση που έχουμε κάνει την έχεις πετάξει στα σκουπίδια.

Το δεύτερο δεν το κατάλαβα, σόρρυ. Προσπάθησε να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό στο thread, μην το γελοιοποιείς.

Ελπίζω ειλικρινά η υπογραμμισμένη φράση να μην εκφράζει την Αριστερά εν γένει. Διότι αν την εκφράζει, αναρωτιέμαι ειλικρινώς τι θα κάνει με αυτούς που δεν έχουν να φάνε ή είναι άστεγοι. Θα τους παρηγορεί με λόγια;

Επιμένεις να μην αναφέρεις λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα που πλήττει τη χώρα. Αυτό που γιγάντωσε τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι κόκκινο πανί για σένα. Αντί να ψάξεις να βρεις τρόπους να χτυπήσεις το αίτιο της "ασθένειας", απλά μας λες κάθε λίγο τι κακή που είναι αυτή η "ασθένεια".

Στις προσωπικές επιθέσεις δε θα απαντήσω. Not in a mood for flame.

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
« Reply #1142 on: October 30, 2012, 03:20:57 PM »
Ελπίζω ειλικρινά η υπογραμμισμένη φράση να μην εκφράζει την Αριστερά εν γένει. Διότι αν την εκφράζει, αναρωτιέμαι ειλικρινώς τι θα κάνει με αυτούς που δεν έχουν να φάνε ή είναι άστεγοι. Θα τους παρηγορεί με λόγια;

ειχες δεν ειχες παλι...

εχω προταση-λυση και λεω να την μοιραστω μαζι σου!
- για το θεμα με τους αστεγους εχω να προτεινω τα διαφορα κρατικα κτιρια που ειναι εγκαταλελειμενα να χρησιμοποιηθουν ως ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ χωροι στεγασης αυτων τον ανθρωπων.. πως σου φαινεται σαν σκεψη? μπορεις να μου πεις ποσοι ακριβως οικονομικοι ποροι θα χρειαστουν για να γινει αυτο?

-για το θεμα με αυτους που δεν εχουν να φανε, εχω να προτεινω την αντικατασταση ενος συγκεκριμενου αριθμου στρατοπεδων σε ολη την ελλαδα απο κεντρα σιτισης.. μ αυτο προτεινω αν το καλοσκεφτεις μπορει να εξοικονομω κιολας πορους  ;)

αυτα λοιπον σαν προτασεις για τα ζητηματα που σε απασχολουν απο εναν με γενι αριστερο!   
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1143 on: October 30, 2012, 05:13:56 PM »
ειχες δεν ειχες παλι...

εχω προταση-λυση και λεω να την μοιραστω μαζι σου!
- για το θεμα με τους αστεγους εχω να προτεινω τα διαφορα κρατικα κτιρια που ειναι εγκαταλελειμενα να χρησιμοποιηθουν ως ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ χωροι στεγασης αυτων τον ανθρωπων.. πως σου φαινεται σαν σκεψη? μπορεις να μου πεις ποσοι ακριβως οικονομικοι ποροι θα χρειαστουν για να γινει αυτο?

-για το θεμα με αυτους που δεν εχουν να φανε, εχω να προτεινω την αντικατασταση ενος συγκεκριμενου αριθμου στρατοπεδων σε ολη την ελλαδα απο κεντρα σιτισης.. μ αυτο προτεινω αν το καλοσκεφτεις μπορει να εξοικονομω κιολας πορους  ;)

αυτα λοιπον σαν προτασεις για τα ζητηματα που σε απασχολουν απο εναν με γενι αριστερο!

Ενδιαφέρουσα λύση η πρώτη. Αν και όπως λες κι εσύ είναι προσωρινή διότι δε λύνει το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων. Οι πόροι θα ήταν φαντάζομαι κάποιο προσωπικό για να οργανώσει μια τέτοια προσπάθεια και τα έξοδα (θέρμανσης, νερού, ρεύματος).

Σε μια περίοδο μη κρίσης, θα ήταν προτιμότερο αυτά τα κτίρια να αξιοποιηθούν (ενοικιαζόμενα ή πωλούμενα) και τα έσοδα να διατεθούν για στέγαση των αστέγων (ή μια μέση λύση).  Στην παρούσα φάση όμως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Στη 2η θα διαφωνήσω. Διότι δεν είναι το πρόβλημα ο χώρος, αλλά η τροφή. Κλείνοντας (αλλάζοντάς τα σε κέντρα σίτισης) δε γλυτώνεις από την τροφή που θα κατανάλωναν οι στρατιώτες σε αυτά. Εκτός αν εννοείς ταυτόχρονα να μειώσεις (κι άλλο; ) τους κληρωτούς οπλίτες. Δε θα επεκταθώ στις συνέπειες μιας τέτοιας μείωσης.

Τα προβλήματα των αστέγων/απόρων ήταν τυχαία παραδείγματα. Το βαθύτερο της ερώτησης είναι από που θα βρεθούν τα χρήματα να γίνει η κοινωνική-ανθρωπιστική πολιτική αυτή.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1144 on: October 30, 2012, 06:39:50 PM »
Πάμε άλλη μία, λοιπόν, γιατί δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου γράφω εδώ και μήνες.

Ανθρωπιστική Παιδεία είναι η λύση. Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να σκέφτεται ανθρωπιστικά. Για να το κάνει αυτό, δεν απαιτούνται οικονομικοί πόροι. Για να αποφασίσει με αυτό το κριτήριο, χρειάζονται οικονομικοί πόροι.

Ναι, λοιπόν, ο άνθρωπος είναι η απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση. Αν η ζυγαριά μετράει ανθρώπινες ζωές και χρήματα, ο πρώτος ζυγός οφείλει να σπάσει από το βάρος. Είναι η απάντηση στο γνωστό δίλημμα του παιγνίου "Μία βαλίτσα με χ εκατομμύρια ευρώ για μία τυχαία ανθρώπινη ζωή". Δεν τραβάς πουθενά γραμμή στο πόσο μπορεί να στοιχίζει μία ζωή, προκειμένου να παραστήσεις τον Θεό.

Δηλαδή, κατ' εσέ, είναι ανήθικο τα παιδάκια να εκπαιδευτούν για να γίνουν μισθωτοί δολοφόνοι, αλλά ηθικό μία κυβέρνηση ενός, δύο, είκοσι, σαράντα τεχνοκρατών να αποφασίζουν εις βάρος ανθρώπινων ζωών;

Μακάρι αυτή η άποψη να μην εξέφραζε μόνο την Αριστερά, αλλά όλους μας.

Με αυτή την Παιδεία, όταν θα έρθει η στιγμή της απόφασης, θα γνωρίζεις ποιο είναι το απαράβατο κριτήριο. Τι δεν καταλαβαίνεις;
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1145 on: October 30, 2012, 07:11:28 PM »
Πάμε άλλη μία, λοιπόν, γιατί δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου γράφω εδώ και μήνες.

Ανθρωπιστική Παιδεία είναι η λύση. Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να σκέφτεται ανθρωπιστικά. Για να το κάνει αυτό, δεν απαιτούνται οικονομικοί πόροι. Για να αποφασίσει με αυτό το κριτήριο, χρειάζονται οικονομικοί πόροι.

Αν νιώθεις ότι έχεις την Ανθρωπιστική Παιδεία που αναφέρεις, θα ήθελα να μάθω τι αποφάσεις θα έπαιρνες για τη χώρα σήμερα. Τι μέτρα, τι θα άλλαζες, πως θα μας έβγαζες από το αδιέξοδο;

Ναι, λοιπόν, ο άνθρωπος είναι η απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση. Αν η ζυγαριά μετράει ανθρώπινες ζωές και χρήματα, ο πρώτος ζυγός οφείλει να σπάσει από το βάρος. Είναι η απάντηση στο γνωστό δίλημμα του παιγνίου "Μία βαλίτσα με χ εκατομμύρια ευρώ για μία τυχαία ανθρώπινη ζωή". Δεν τραβάς πουθενά γραμμή στο πόσο μπορεί να στοιχίζει μία ζωή, προκειμένου να παραστήσεις τον Θεό.

Δηλαδή, κατ' εσέ, είναι ανήθικο τα παιδάκια να εκπαιδευτούν για να γίνουν μισθωτοί δολοφόνοι, αλλά ηθικό μία κυβέρνηση ενός, δύο, είκοσι, σαράντα τεχνοκρατών να αποφασίζουν εις βάρος ανθρώπινων ζωών;

Και ξαναρωτώ, τι θα έκανες εσύ στη θέση τους για να μην είναι εις βάρος, αλλά προς όφελος;

Μακάρι αυτή η άποψη να μην εξέφραζε μόνο την Αριστερά, αλλά όλους μας.

Με αυτή την Παιδεία, όταν θα έρθει η στιγμή της απόφασης, θα γνωρίζεις ποιο είναι το απαράβατο κριτήριο. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ακόμα προσπαθείς να μου εξηγήσεις την ιδεολογία σου, την οποία έχω καταλάβει εδώ και πολύ καιρό. Κι εγώ ακόμα να πάρω απαντήσεις στο τι θα έκανες, αν εσύ έπρεπε να πάρεις τις αποφάσεις. Ουσιαστικά ξέρω ότι δε θα πάρω απαντήσεις. Γιατί αν η Ανθρωπιστική Παιδεία (την οποία υποθέτω ότι διαθέτεις) μπορούσε να δώσει απαντήσεις θα τις είχες δώσει μέχρι τώρα.

Είναι τόσο εύκολο να κραυγάζεις ενάντια στο ρατσισμό, στην παγκόσμια πείνα, στο φανατισμό, στην άνιση κατανομή του πλούτου. Τόσο δύσκολο όμως να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις για να τα καταπολεμήσεις.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1146 on: October 30, 2012, 07:27:48 PM »
ahahaha καλή προσπάθεια! :-Δ

Γενικά, θα ήθελα να μου εξηγήσεις εσύ την ιδεολογία μου, μιας και την έχεις καταλάβει, για να μη μπαίνω και στον κόπο!
Επίσης, είναι δεδομένο κι εμφανές ότι δε σου δίνω άμεση απάντηση στο -κατ' εμέ- άσχετο και ηλίθιο ερώτημα που δε βαριέσαι να μου θέτεις. Γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι, προτού φτάσουμε σε αυτό, το να "κραυγάζω ενάντια στο ρατσισμό, στην παγκόσμια πείνα, στο φανατισμό, στην άνιση κατανομή του πλούτου" δε θα έπρεπε να εξαρτάται από την ιδεολογία μου, ούτε από τη δική σου. Ούτε από το χρέος, ούτε από κανένα μνημόνιο.

Όταν, λοιπόν, το κατανοήσεις, περιμένω να μου εξηγήσεις τη δική σου ιδεολογία (που, απ' ό,τι φαίνεται, δικαιολογεί τις προωθούμενες αλλαγές), καθώς και τη λογική πίσω από το μνημόνιο. Και, μόλις το εξηγήσεις, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αντιπρόταση.

(Ο λόγος είναι προφανής: Όταν κάποιος σου λέει "Α", η απάντηση είναι η ερώτηση "γιατί Α;", όχι "γιατί όχι Β;". Για να μιλήσω σε όρους πιο κατανοητούς, όταν παρουσιάζεις επιχειρηματικό πλάνο, είσαι υποχρεωμένος να εξηγείς την κάθε σου επιλογή. Μου λες, λοιπόν, "εγώ συμφωνώ με το μνημόνιο". Γιατί; Εξήγησέ μου για να προωθηθεί η συζήτηση.)
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1147 on: October 30, 2012, 08:47:14 PM »
ahahaha καλή προσπάθεια! :-Δ

Γενικά, θα ήθελα να μου εξηγήσεις εσύ την ιδεολογία μου, μιας και την έχεις καταλάβει, για να μη μπαίνω και στον κόπο!
Επίσης, είναι δεδομένο κι εμφανές ότι δε σου δίνω άμεση απάντηση στο -κατ' εμέ- άσχετο και ηλίθιο ερώτημα που δε βαριέσαι να μου θέτεις. Γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι, προτού φτάσουμε σε αυτό, το να "κραυγάζω ενάντια στο ρατσισμό, στην παγκόσμια πείνα, στο φανατισμό, στην άνιση κατανομή του πλούτου" δε θα έπρεπε να εξαρτάται από την ιδεολογία μου, ούτε από τη δική σου. Ούτε από το χρέος, ούτε από κανένα μνημόνιο.

Όταν, λοιπόν, το κατανοήσεις, περιμένω να μου εξηγήσεις τη δική σου ιδεολογία (που, απ' ό,τι φαίνεται, δικαιολογεί τις προωθούμενες αλλαγές), καθώς και τη λογική πίσω από το μνημόνιο. Και, μόλις το εξηγήσεις, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αντιπρόταση.

(Ο λόγος είναι προφανής: Όταν κάποιος σου λέει "Α", η απάντηση είναι η ερώτηση "γιατί Α;", όχι "γιατί όχι Β;". Για να μιλήσω σε όρους πιο κατανοητούς, όταν παρουσιάζεις επιχειρηματικό πλάνο, είσαι υποχρεωμένος να εξηγείς την κάθε σου επιλογή. Μου λες, λοιπόν, "εγώ συμφωνώ με το μνημόνιο". Γιατί; Εξήγησέ μου για να προωθηθεί η συζήτηση.)

Ένας λόγος για τον οποίο είσαι σε θέση να έχεις την ιδεολογία που έχεις (προϊόν σκέψεις, μελέτης κτλ) είναι διότι μεγάλωσες σε μια χώρα όπου μπορούσες να διαθέτεις χρόνο για αυτά τα πράγματα. Και το ότι μπορούσες να διαθέτεις χρόνο γι' αυτά τα πράγματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική ευμάρεια της χώρας αυτής. Τα παραπάνω προφανώς, χωρίς να θέλω να μειώσω τη συνεισφορά της διανοητικής σου ικανότητας και της επιλογής σου να τη διαθέσεις εκεί, στο τελικό αποτέλεσμα.

Πιθανότατα αν είχες γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια χώρα που δε σου δίνονται οι ίδιες δυνατότητες να μην είχες φτάσει εκεί που έφτασες ιδεολογικά. Συνεπώς ένας βασικός πυλώνας της ιδεολογικής σου ανάπτυξης υπήρξαν οι οικονομικοί πόροι.

Παρομοίως για μια Ανθρωπιστική Παιδεία χρειάζονται οικονομικοί πόροι. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξεις την Παιδεία ενός ολόκληρου λαού χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη (συν τοις άλλοις).

Συμπέρασμα 1: Οι οικονομικοί πόροι είναι απαραίτητοι, είτε σε ατομικό είτε σε κρατικό επίπεδο για την ύπαρξη καλύτερης Παιδείας.

Το ανάλογο παράδειγμα σε ατομικό επίπεδο για την οικονομία του Κράτους το 2009 είναι το εξής:

Έχοντας εισόδημα 20000 € το χρόνο ένας μισθωτός, ξοδεύει 30000€. Ταυτόχρονα χρωστάει και στην τράπεζα 100000€ για καταναλωτικά δάνεια (αφού δεν του φτάνουν τα εισοδήματά του, δανείζεται για να καλύπτει τα έξοδα). Η δόση γι' αυτό είναι 400€ το μήνα (περιλαμβάνεται στα έξοδα).

(Η αναλογίες των ποσών δεν είναι τυχαίες)

Η τράπεζα του ανακοινώνει ότι όσο δανείζεται παραπάνω θα του αυξάνει το επιτόκιο, πράγμα που θα τον βουτήξει περισσότερο στα χρέη.

Τι επιλογές έχει ο άνθρωπος του παραδείγματος; Είτε πρέπει να δουλεύει περισσότερο (αν βρει κι άλλη δουλειά), είτε να μειώσει τα έξοδά του, είτε και τα 2. Ότι και να γίνει πρέπει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του διότι η τράπεζα θα του πάρει το σπίτι και τα υπόλοιπα υπάρχοντα.

Βέβαια, η γυναίκα του θα γκρινιάζει επειδή πλέον δε μπορεί να αγοράζει τόσα ρούχα και καλλυντικά, ο γιός του επειδή δε θα πάρει το καινούριο playstation, αλλά μάλλον είναι καλύτερα από το να του πάρουν το σπίτι και να μείνουν όλοι στο δρόμο. Θα αναγκαστεί ίσως να πουλήσει και το αυτοκίνητό του και δεν είναι σίγουρος αν θα μπορέσει η κόρη του να πάει φροντιστήριο για τις εξετάσεις.

Σαφώς θα κάνει και κάποια συμφωνία με την τράπεζα, για επιμήκυνση των δόσεων ίσως και κάποια απαλλαγή μέρους του δανείου.

Οι περικοπές που θα κάνει είναι αναγκαίες. Ακόμα και αν η τράπεζα του χάριζε το χρέος του, αλλά δεν του ξαναδάνειζε, δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδά του.

Στην περίπτωση του Κράτους δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια γιατί είναι αρκετά πιο δύσκολο να αυξήσεις τα έξοδα (μεγάλη αύξηση των φόρων, μειώνει εν τέλει τα έσοδα, διότι η φοροδοτική ικανότητα δεν αυξάνεται). Άρα αναγκαστικά θα πετσοκόψεις τα έξοδα.

Όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα του κλείσιμου της κάνουλας των κρατικών εξόδων. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρις ότου α) ισοσκελιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός β) ισοσκελιστούν (αν είναι δυνατόν) οι τρέχουσες συναλλαγές. Όταν γίνουν αυτά τότε θα είμαστε στο σημείο πλούτου (αν θες μπορείς να το λες κατακεφαλήν ΑΕΠ) που μας αξίζει.

Ζούσαμε κι εμείς σε μια φούσκα, όπως ο άνθρωπος του παραδείγματος. Και δυστυχώς αντί να επενδύσουμε τα δανεικά στην Ανθρωπιστική Παιδεία, τα επενδύσαμε στην "σοσιαληστική" (δεν είναι ορθογραφικό) Παιδεία και στις BMW.

Συμπέρασμα 2: Εδώ και χρόνια ουσιαστικά δεν είχαμε τους παραπάνω πόρους. απλά νομίζαμε ότι τους είχαμε. Και εκτός των άλλων φορτωθήκαμε και ένα κάρο χρέη για αυτά τα χρόνια της καλοζωήας.

Το σφίξιμο του ζωναριού, δε γίνεται να μη συμβεί. Μάλιστα είναι όπως το χαλασμένο δόντι, όσο πιο γρήγορα πας, τόσα περισσότερα σώνεις.

Αν ακόμα δεν καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουν πράγματα στα οποία συμφωνώ με το μνημόνιο, δε νομίζω ότι θα μπορέσω καλύτερα να στο εξηγήσω.

Υ.Γ: Excuse the wall of text.

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #1148 on: October 30, 2012, 08:50:26 PM »
Φορολογία στον Κλήρο
Αξιοποίηση Ολυμπιακών έργων
Μείωση των πολεμικών δαπανών
Τήρηση των υποχρεώσεων των καναλιών προς το Κράτος (ΔΕΗ, άδειες κλπ.)
Αξιοποίηση Δημόσιας ακίνητης περιουσίας
Αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
Κατάργηση/Σημαντική μείωση του μισθού του βουλευτή (κάνει κι άλλη δουλειά)
Κατάργηση επιδοτήσεων στα κόμματα

Όλα ξεκινάνε από το Δημόσιο πάντως. 780000 υπάλληλοι σε κράτος 12μ, από τη στιγμή που η Γαλλία έχει 200000 με πληθυσμο 66μ. Τι να λεμε τωρα...

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #1149 on: October 30, 2012, 10:33:39 PM »
Οι γαμώμανοι ρε φίλε. Και είναι και κορεάτης. SBS + KBS τα μεγαλύτερα δίκτυα στη χώρα, καλύπτουν τα 50 εκατομμύρια νοτιοκορεάτες. μόλις αποκλείσαμε ευγενικότατα μια τεράστια αγορά. "go back to korea"... ας με πάρει και μένα μαζί του
http://www.zougla.gr/greece/article/sinelavan-ke-ksilokopisan-koreati-tourista

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #1150 on: October 31, 2012, 01:20:07 AM »
koreatika ksereis?
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1151 on: October 31, 2012, 02:04:09 AM »
Επιτέλους, dfk, έτσι μου δημιουργείς και μένα την όρεξη να συνομιλήσουμε. Επιτέλους απάντησες με επιχειρήματα, ωραία και σταράτα.

Λοιπόν, συμφωνώ σε αρκετά σημεία από τα δικά σου λόγια.
Σημείωση: Όταν μιλάμε, επομένως, για οικονομικούς πόρους, αναφερόμαστε στην Πολιτεία. Εσύ ποιος λες να αναλάμβανε την ανθρωπιστική Παιδεία; Εγώ κι εσύ; Ας μην αγοράσει κατεστραμμένα υποβρύχια και σάπια τανκς, ας μην αγοράσει καν όπλα η Ελλάδα για ένα διάστημα, κι ας αναλάβει την τόσο πολυπόθητη ανθρωπιστική παιδεία, όπως λες. Για τη δε Παιδεία, θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες, όπως καταλαβαίνεις.

Διόρθωση 1: Όπως, πάλι, μπορείς να συμπεράνεις, ένας μορφωμένος λαός δε θα φερόταν με τόση επιπολαιότητα, όυτε θα επιδιδόταν σε τόσο κακή οικονομική διαχείριση. Η Παιδεία που λέγαμε. Όσον αφορά αυτό, μην ξεχνάς ότι τη συνείδηση του "εύκολου χρήματος" (βλ. easy money system) την εισήγαγε και διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ και, εν συνεχεία, η εκάστοτε κυβέρνηση.

Διόρθωση 2: Ο λαός δεν είχε καμία επιλογή, καμία επίγνωση της κατάστασης που οι δεξιές (και τονίζω, δεξιές) κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, σε αντίθεση με το παράδειγμα ενός χρεωμένου νοικοκυριού. Ήταν επιλογή των κυβερνήσεων η διαφθορά, η ασυδοσία, η οικονομική κατρακύλα, η κακοδιαχείριση, το μαγείρεμα των δεικτών. Όχι του κόσμου. Βέβαια, τώρα ο κόσμος που έχει επίγνωση της κατάστασης (ή, μάλλον, μίας κατάστασης που διαφέρει σημαντικά από την πραγματικότητα), ψηφίζει τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης για να τη διορθώσουν. Η κατάσταση θυμίζει ένα πολύ κακό ανέκδοτο, από αυτά που τα συναντάς συνέχεια στη ζωή σου, μα πότε δε μπορείς να γελάσεις. Όμως, ξέρεις ότι, κατά μία έννοια, είναι αστείο.

Συμπέρασμα: Το μόνο που καταλαβαίνω εγώ, από αυτά που μου αναφέρεις, και στο οποίο συμφωνώ είναι ότι η χώρα διψάει για οικονομική και οργανωτική εξυγίανση. Ο λόγος ύπαρξης του μνημονίου, παρά τα κακομαγειρεμένα νούμερα (που εσύ αρνείσαι να παραδεχθείς) είναι σοβαρός, ακόμη και σωστός. Κανένα από τα μέτρα που εισαγάγει ή και υπαγορεύει, αν θες, δε με βρίσκει σύμφωνο. Κανένα.

Το έχω ξανασυζητήσει εδώ, αλλά μόνο η ιδιωτικοποίηση είναι το μεγαλύτερο, πιο επαίσχυντο, αισχρό, κακοπροαίρετο βήμα που μπορεί μία επιχείρηση / χώρα να κάνει, για να εξυγιάνει την οικονομία της. Μπορώ να σου πω δεκάδες (στην κυριολεξία) παραδείγματα, όμως η γενική κατεύθυνση είναι να ξεπουληθεί οτιδήποτε είναι δημόσιο, για να προωθηθεί η ελεύθερη αγορά.

Για (ένα μόλις) παράδειγμα, ο ΟΠΑΠ έχει ετήσιο καθαρό κέρδος ~700 εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή πώλησης του 29% από το συνολικό 34% που κατέχει το δημόσιο, αρχικά και ιδιαίτερα αισιόδοξα, εκτιμήθηκε στα 800 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως πριν το ξεδιάντροπο ξεπούλημα, όμως, η κυβέρνηση ανακοίνωση την αύξηση του φορολογικού συντελεστή (από 20% σε 30%) στην επιχείρηση του ΟΠΑΠ, ρίχνοντας έτσι την τιμή σε επίπεδα με ταβάνι τα 400 εκατομμύρια. Καταλαβαίνεις για τι ποσά μιλάμε; Καταλαβαίνεις την απόσβεση; Να σε βοηθήσω λίγο παραπάνω: Το δημόσιο τσέπωνε το 34% των ετήσιων κερδών του ΟΠΑΠ, συν 70-80 εκατομμύρια σε φόρους, ενώ ο ίδιος ο ΟΠΑΠ είχε φιλανθρωπική/κοινωνική δράση με 9ψήφια ποσά, τα οποία υπαγορεύονταν από το κράτος. Τώρα, το κράτος δε θα έχει τη δυνατότητα (5% γαρ) να διοικήσει/υπαγορεύσει τη δράση αυτή, θα χάσει το μερίδιο του κέρδους και θα ξεπουλήσει αυτά τα χρήματα σε ιδιωτικά συμφέροντα με ένα ποσό τόσο αστείο, η απόσβεση του οποίου για τον ιδιώτη θα έρθει σε λιγότερο από δύο χρόνια. Το διανοείσαι; Μιλάμε για μία από τις 4 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (δημόσιες και ιδιωτικές μαζί).

Μπορώ να σου αναλύσω όλα τα μέτρα που εισαγάγει το Μνημόνιο 2, για παράδειγμα. Το έχω κάνει παλαιότερα στο φόρουμ της σχολής μου και γελούσαμε.

Φορολογία στον Κλήρο

Όλα ξεκινάνε από το Δημόσιο πάντως. 780000 υπάλληλοι σε κράτος 12μ, από τη στιγμή που η Γαλλία έχει 200000 με πληθυσμο 66μ. Τι να λεμε τωρα...

Τα παραπάνω πώς σου φαίνονται; Εμένα, αυτά τα μέτρα μού ακούγονται στην σωστή κατεύθυνση.

Είναι δυνατόν να υπερχρεωθήκαμε για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και να μην αξιοποιούμε κτίρια και εγκαταστάσεις, όπως το ολυμπιακό χωριό;
Είναι δυνατόν η τρικομματική κυβέρνηση να δικαιολογεί την προσεχή ιδιωτικοποίηση, επικαλούμενη την αδυναμία οργάνωσης της δημόσιας περιουσίας και τη δυνατότητα εξυγίανσης των προς ξεπούλημα οργανισμών από το ιδιωτικό κεφάλαιο;
Είναι δυνατόν να πιστεύει κανένας ότι η χώρα γίνεται ανταγωνιστική επειδή έχει ρίξει το επίπεδο των μισθών κατά 80%; ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ; Ειλικρινά, μετά από το φιασκό της ΔΝΤ-κρατίας, αν είχα τη δυνατότητα, θα καταργούσα τη λέξη ανταγωνιστικός. Σε όλες τις γλώσσες.
Πιστεύει κανένας ότι με την κατακόρυφη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και την παράλληλη διατήρηση ή και αύξηση του επιπέδου των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να αντιμετωπιστεί μία ύφεση; Ποιος οικονομολόγος το ισχυρίστηκε αυτό; Έναν βρείτε, ρε παιδιά. Έναν. Να σας βρω δεκαπέντε που έχουν μείνει στην ιστορία -και όχι στα μισθολόγια του ΔΝΤ- και που ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο.

Και, εν τέλει, αποδίδει η εφαρμοσμένη και ολοένα πιο ασφυκτική λιτότητα; Ποια νούμερα το αποδεικνύουν;

Διόρθωση 3: Οι δημόσιοι υπάλληλοι, τον Ιούλιο 2012 και πριν τις προωθούμενες απολύσεις, είναι 665.000. Και, πλέον, με μισθούς σχετικής φτώχειας.

Αυτά για την ώρα.
« Last Edit: October 31, 2012, 10:56:19 AM by stEWIE »
all we 'll do ♫
every day

pancy

• DV zombie
« Reply #1152 on: October 31, 2012, 10:30:00 AM »
Φορολογία στον Κλήρο

k

storm

• DV zombie
« Reply #1153 on: October 31, 2012, 02:06:54 PM »
γιατι οχι μειωση?? η  καλυτερα σωστη αξιοποιηση των χρηματων που διαθετουμε απο τον προυπολογισμο για τον στρατο.

(σαπια τανκς και υποβρυχια που ειπε και ο στουηC)

φανταζομαι διαφωνεις για την μειωση οσον αφορα τους τουρκους?-
στην ευρωπη γιατι ειμαστε δηλαδη? να απαιτησουμε να βοηθησουν με πορους(χρηματα οπλα κτλπ κτλπ) αυτοι .

[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #1154 on: October 31, 2012, 02:26:39 PM »
@@@
Η ευρωπη θα ζητησει φραγκα μπολικα για εξοπλισμο για τον στρατο...
Ο προυπολογισμος πρεπει να κοπει και να γινει σωστη επιλογη εξοπλισμου και πυρομαχικων,και οχι οτι μαλακια μας δινουν...
Κατι ειχα ακουσει οτι θα αγορασουμε απο τους ρωσσους S-500 και σε καλη τιμη μαλιστα,αλλα και παλι καποια μαλακια θα βρουν και θα το απορριψουν,και θα παρουμε οτι πιο σαπιο μας πλασσαρουνε..

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."