Author Topic: Καιρών επιταγή  (Read 337720 times)

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
Re: Καιρών επιταγή
« Reply #1395 on: January 25, 2013, 07:51:38 PM »
Οι παλιοαπεργοί του Μετρό είναι αυτοί που φταίνε για την κατάντια της Ελλάδας. Για την κατάντια τη δικιά μου...

Τους μισώ και θέλω να τους δω να σέρνονται σα σκουλήκια, άμισθοι και ταπεινωμένοι να με παρακαλάνε για έλεος. Ακούς εκεί να κάνουν απεργία διαρκείας... Παλιόπαιδα. Δημόσιοι υπάλληλοι. Προκλητικοί.

Δε με νοιάζει αν στο σπίτι μου έχουμε τρεις ανέργους. Δε με νοιάζει που παίρνω τα μισά από όσα έπαιρνα πρόπερσι. Δε με νοιάζει που ο γέρος μου, μετράει τα ευρώ στο τέλος κάθε μήνα για να πάει λαϊκή και δε του βγαίνουν. Δε με νοιάζει που κυκλοφορώ με μπουφάν στο σαλόνι γιατί δε βάλαμε πετρέλαιο. Δε με νοιάζει που το μέλλον του παιδιού μου είναι να δουλεύει σε... ΕΟΖ με αλυσίδες. Δε με νοιάζει που ξεπουλάνε την πατρίδα μου. Δε με νοιάζει που χθες αυτοκτόνησε ένας δύο τετράγωνα πιο κάτω. Δε με νοιάζει που δεν έχει φάρμακα η μάνα μου. Δε με νοιάζει η κακομοιριά μου. Με νοιάζει να μπορώ να περιφέρω την κακομοιριά μου από τη Νερατζιώτισα στο Σύνταγμα.

Οι τρόικες, τα ΔΝΤ, οι αυταρχικές κυβερνήσεις πονοκεφαλιάζουν για ένα πράγμα: πώς θα περάσουν τα απάνθρωπα μέτρα τους με τη λιγότερη το δυνατόν κοινωνική αντίδραση. Ένα από τα βασικά τους κολπάκια; Να στρέφουν τη μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Μόνο στην Ελλάδα δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Ο νεοελληνάρας τα καταφέρνει σε αυτόν τον τομέα χωρίς κυβερνητική προπαγάνδα...

Φωνές διαμαρτυρίας από απλούς πολίτες: "οι προκλητικά αμειβόμενοι εργαζόμενοι του Μετρό κάνουν απεργίες για να πίνουν καφεδάκια αραχτοί και στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου που ταλαιπωρείται και δεν έχει να πάει στη δουλειά του" λένε πολλοί και παράλληλα ηδονίζονται όταν ακούν ότι θα πέσει νέο τσεκούρωμα στους μισθούς των εργαζομένων. "Καλά να πάθουν"...

Μα ρε ταλαίπωρε νεοελληναρά, το θέμα δεν είναι να πάρει λιγότερα ο άλλος όπως κι εσύ. Είναι να βρεις τρόπο να ξαναπάρεις περισσότερα. Να πάρεις πίσω τα μισθολογικά σου κεκτημένα. Να ανακτήσεις τα χαμένα και βιασμένα εργασιακά σου δικαιώματα... Όχι να τα χάσει και ο άλλος..

Και το θέμα δεν είναι να λήξει η απεργία για να μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου. Είναι να πας δίπλα σε αυτούς που τόλμησαν να κατεβάσουν επιτέλους τα χειρόφρενα (με κόστος ξέρεις: χαμένα μεροκάματα σε καιρούς δύσκολους, απειλές απόλυσης, ασκούμενη ψυχολογική βία) και να κάνεις κι εσύ τη δική σου αντίσταση. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Μας βίασαν τη ζωή, μας τσάκισαν τα δικαιώματα, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και η μόνη μας αντίδραση είναι κάποιες... 24ωρες απεργίες, σκόρπιες κι αυτές. Γελάει μαζί μας ο κόσμος όλος, γελάνε και οι τροϊκανοί. Αντέχουν αυτοί, σκέφτονται. Κόψε κι άλλο. Και θα κόψουν. Να είστε βέβαιοι. Ειδικά όσο η κοινωνία βράζει που δε βρίσκει μετρό να πάει στη δουλίτσα.

Εσύ που γκρινιάζεις, έρμε, σκέφτηκες ότι ένας στους τέσσερις νέους αδιαφορεί για την απεργία στο Μετρό γιατί πολύ απλά δεν έχει δουλειά; Σκέφτηκες ότι το πρόβλημα είναι ότι σου ζητάνε ένα χιλιάρικο παλιές δραχμούλες για να σε πάνε και να σε φέρουν; Σκέφτηκες, διάολε, ότι αύριο μπορεί να μην έχεις εσύ δουλειά. Γιατί πρέπει να χτυπήσει η μοίρα το δικό σου μικρόκοσμο για να αντιδράσεις;

Έχουμε αφήσει κάποιους εκατοντάδες εργαζόμενους να δίνουν τον αγώνα τους και περιμένουμε με αγωνία πότε θα τους ξεσχίσουν, πότε θα τους δείρουν, πότε θα τους απολύσουν, για να μπορέσουμε - λέει - να πάμε στη δουλίτσα μας. Ε, βέβαια... Να μην έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τα χαράτσια μας; Ρε σεις. Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

Πηγή
« Last Edit: January 27, 2013, 01:02:40 PM by stEWIE »
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
« Reply #1396 on: January 25, 2013, 07:56:35 PM »
Συμφωνω ως ενα σημειο,αν και μου φαινεται υπερβολικο το αρθρο.
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

storm

• DV zombie
« Reply #1397 on: January 25, 2013, 08:54:05 PM »
Ρε σεις. Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #1398 on: January 26, 2013, 01:27:47 AM »
πολύ λαϊκισμός ρε παιδί μου, το κακό ξεκινάει από τον τίτλο του άρθρου.

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #1399 on: January 26, 2013, 01:36:47 AM »
πολλλλύς όμως. με θεσσαλονικότικα λ.

zbouaerg

• Administrator
  • DV zombie
  • braindead
    • Towers open fire.
« Reply #1400 on: January 27, 2013, 04:05:18 AM »
πολύ λαϊκισμός ρε παιδί μου, το κακό ξεκινάει από τον τίτλο του άρθρου.

+ αιλοινικεί ψιχχοί
Χάζεψες, ρε καραφλέμπορα;

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
« Reply #1401 on: January 27, 2013, 12:38:50 PM »
Το εμποριο καραφλας δεν παει καλα τελευταια,οπως και ολες οι επιχειρηματικες δραστηριοτητες,με αποτελεσμα ο αλεξανδρος να εχει γινει πιονι του λαικισμου και να εμπνεεται απο αυτον.
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1402 on: January 27, 2013, 12:55:14 PM »
Ναι, μωρέ μαλάκες, την ουσία δείτε.
all we 'll do ♫
every day

pancy

• DV zombie
« Reply #1403 on: January 27, 2013, 09:48:29 PM »
Συνέδριο ΑΠΘ Εκκλησία κ Αριστερά 22-23/1/13 Κουράκης

μετα το 23:25
« Last Edit: January 27, 2013, 09:50:51 PM by pancy »

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #1404 on: January 27, 2013, 09:53:35 PM »
Ναι τι; Μιλάει για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Άμα θέλεις παπά, τον πληρώνεις. Όπως και την ΕΡΤ ένα πράμα..

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #1405 on: January 27, 2013, 10:00:17 PM »
Ναι ρε φιλε,αλλα ενας που στο σπιτι του εχει ρευμα,αλλα δεν εχει τηλεοραση,γιατι στον πεο να πληρωνει για την ΕΡΤ? Fuck logic.Νταξ,μπορει ενα τεραστιο ποσοστο να εχει σπιτι του τηλεοραση,μην πω ολοι,αλλα ειναι μαλακια να το βαζουν μαζι..Θα μπορουσες να πληρωνες διαφορετικο λογαριασμο της ΕΡΤ...ΑΜΑ ΗΘΕΛΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΡΤ.

Btw ειδατε τι πουτσα επεσε με τα διοδια?

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
all we 'll do ♫
every day

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #1407 on: January 27, 2013, 10:22:18 PM »

storm

• DV zombie
« Reply #1408 on: January 27, 2013, 11:59:58 PM »
τι εγινε με τα διοδια παλι..

μαλακα πιο ακριβες απο τις βενζινες παει το ταξιδι λογο διοδιων
fuck
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #1409 on: January 28, 2013, 12:07:06 AM »
Ναι ρε φιλε,αλλα ενας που στο σπιτι του εχει ρευμα,αλλα δεν εχει τηλεοραση,γιατι στον πεο να πληρωνει για την ΕΡΤ? Fuck logic.Νταξ,μπορει ενα τεραστιο ποσοστο να εχει σπιτι του τηλεοραση,μην πω ολοι,αλλα ειναι μαλακια να το βαζουν μαζι..Θα μπορουσες να πληρωνες διαφορετικο λογαριασμο της ΕΡΤ...ΑΜΑ ΗΘΕΛΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΡΤ.

Εγώ δεν έχω τηλεόραση.