Seriously με ρωτάς για 3 αριστερούς πατριώτες;
Μπορώ να σου πω χιλιάδες ονόματα, αν ψάξω τους καταλόγους του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, αλλά εκείνοι ήσαν κομμουνισταί.
Nevertheless, I will go with Γρηγόρης Λαμπράκης, Μανώλης Γλέζος και Άρης Βελουχιώτης. Κι επιλέγω αυτούς τους τρεις γιατί είμαι fancy τύπος.
Και, για να δεις πόσο cool τύπος είμαι, αποφεύγω να σχολιάσω εκτενώς την απάντησή σου. Βέβαια, οφείλεις να αναζητήσεις στα λεξικά τις έννοιες πατριώτης και στρατιωτικός, πουθενά δε θα βρεις ότι είναι ταυτόσημες.
Και, παίρνοντας αφορμή (και μόνο) από την αναφορά σου στο Ζέρβα και χωρίς να καθίσω να τον κρίνω, σου λέω πως δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν δεξιοί πατριώτες, απλά η Ιστορία έχει δείξει ότι αυτοί είναι που, στην πλειοψηφία τους, συνεργάστηκαν με τους εχθρούς του έθνους.
Αντί του Γλέζου θα διάλεγα πάντως το Λάκη Σάντα, ελπίζω να είναι διακριτοί και σε σένα οι λόγοι. Όσον αφορά τους καταλόγους, κι εγώ θα μπορούσα να πω όσους πολέμησαν με Γερμανούς και Ιταλούς στο 2ο ΠΠ και δεν ήσαν κομμουνισταί...
Σαφώς στατιωτικός δε σημαίνει πατριώτης, όπως και κομμουνιστής δε σημαίνει δεν πουλάω τη χώρα σε ξένα συμφέροντα, ελπίζω να συμφωνείς σε αυτό.