Θυμαμαι πως πριν αρκετα χρονια ειχα δει ενα αποσπασμα απο την ταινια AMERICAN HISTORY X η αλλιως "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"
Εχοντας το "ενδιαφερον" και την περιεργεια να δω ολη τη ταινια και εχοντας δει μερικα posts τα οποια αναφεροντουσαν σε αυτη τη ταινια,θεωρησα αρκετα σημαντικο να την δω απ'την αρχη εως το τελος.
Και ετσι ακριβως συνεβη...Η κυριως πλοκη ηταν η εξης..
Αμερικανος νεαρος ο οποιος ζουσε σε περιοχη οπου η λαθρομεταναστευση μαστιζε και οι συμμοριες γινοντουσαν ολο και πιο πολλες (και απο λαθρομεταναστες μαυρους,κιτρινους κτλ αλλα και απο ασπρους)...Ο πατερας του οντας πυροσβεστης,προσπαθωντας να κανει την δουλεια του δολοφονηθηκε απο συμμορια μαυρων..Ετσι μεσα του ο νεαρος φουντωσε το μισος που εκρυβε,στο οποιο ειχε βαλει και ο πατερας του ενα λιθαρακι για να φυτρωσει μεσα του..Ετσι με τα χρονια εγινε αρχηγος συμμοριας,η οποια ειχε ως σκοπο να ξεβρωμισει τον τοπο (!) απο ξενους οι οποιοι καναν "κακο" στην χωρα του..Μετα απο ενα περιστατικο δολοφονιας (σκοτωσε 2 μαυρα μελη συμμοριας τα οποια προσπαθησαν να κλεψουν το βανακι του πατερα του),μπηκε στην φυλακη η οποια με αυτα που βιωσε εκει μεσα (δεν χρειαζεται πιστευω να τα εξηγησω...) και "παραστρατωντας" απο ομαδα που ειχαν κοινα πιστευω (τον χιτλερισμο συγκεκριμενα),αυτοι ειχαν μια βιαια και εντελως απανθρωπη συμπεριφορα απεναντι του..Τετοια συμπεριφορα πιστευε πως θα ειχε να αντιμετωπισει και απο τις "ξενες" συμμοριες της φυλακης,αλλα τελικα αυτο δεν συνεβη..Ετσι αλλαξε τελειως ιδεολογια και σκεπτικο..Να αναφερω επισης πως ειχε εναν μικροτερο αδερφο ο οποιος βαδιζε στα ιδια χναρια που βαδισε πριν την φυλακη,ο οποιος πυροβοληθηκε απο μαυρο συμμαθητη του για μια μικρο-κοντρα που ειχαν αναμεσα τους...Ενω ο νεαρος εμεινε ζωντανος ακομα και μετα την φυλακη,θελοντας να ξεκοψει απο τις παλιες του συνηθειες,και νιωθοντας τον φοβο να τον κυριευει πως θα τον δολοφονησουν,το σκηνικο ανατρεπεται και νεκρος καταληγει ο μικρος του αδερφος ο οποιος ειχε βαλει και αυτος μυαλο αλλαζοντας συνηθειες (προς το καλυτερο παντα)...
Αυτο που θελω να εκφρασω μεσω αυτης της ταινιας,ειναι το ποσο παρομοια ειναι η κατασταση της τωρινης καταστασης αυτης της εποχης.Αντιπαλες ομαδες "καλων" και "κακων",οπου οι καλοι αισθανονται την ευθυνη να διωξουν τους ξενους που εκμεταλλευονται την χωρα τους...Και οπως παντα αυτοι που τους αμφισβητουν γινονται αυτοματως "εχθροι τους"...Σας θυμιζει τιποτα?
Hitmanchris πριν μπολικο καιρο με αποκαλεσες στον pub "κωλοτουμπα" με το επιχειρημα οτι τα παιδια εδω στο forum μου αλλαξαν την γνωμη περι των τουρκων...Πως δεν μπορω να υπερασπιστω την γνωμη μου και γιαυτο την αλλαζω...People change you know..Η γενικη γνωμη μου δεν εχει αλλαξει..Τουλαχιστον ομως η σκεψη μου ειναι κριτικη και μπορω να αμφισβητω καποια πραγματα τα οποια ειχαν παραμεριστει...Now who's a human being and who's an animal?
Οσοι δεν ειδαν την ταινια,συνισταται οπωσδηποτε μιας και θα δουν πολλα κοινα με την σημερινη "ζουγκλα" που επικρατει..(Σχεδον συγκινιτικη στο τελος,και με βαθυτατο νοημα..)
Ps.Εχω μερικα ορθογραφικα πιο πανω,αλλα μια το βραδυ βαριεμαι να ψαχνω για λαθη
Ps2.Ισως το topic αυτο να ειναι ασχετο με αυτο που γραφω,αλλα προτιμησα να μην μεινω στα δεσμα των εκλογων,αλλα πιο γενικων αποψεων και ιδεολογιων που δεν ψευτοκραταν μοναχα για μερικες μερες για "μαγκια" οπως του pancy (φιλικα παντα πανσετα
)