Από ουδέτερη σκοπιά πάντως παίδες, τα Σκόπια -τυπικά- δεν έχουν λόγο να ονομαστούν Μακεδονία. Ιστορικά, γεωγραφικά, γλωσσικά.
Οι πολίτες χειραγωγήθηκαν επί σειρά ετών από τον εκάστοτε υποψήφιο πρόεδρο ή πρωθυπουργό, δεν ξέρω τί έχουν εκεί πάνω, και από τα ΜΜΕ τα οποία πλάθουν πιο εύκολα συνειδήσεις απ'ότι εδώ όντας ελάχιστα στον αριθμό. Ολόκληρο έθνος έπασχε από κριση εθνικής ταυτότητας και οι υποψήφιοι πάτησαν ακριβώς πάνω σε αυτό για την ψήφο τον πολιτών. Μέχρι και τα βιβλία ιστορίας άλλαξαν από το ένα έτος στο άλλο. (γαμώ την εξωτερική πολιτική των Βαλκανίων + της Τουρκίας, κοινά βιβλία ιστορίας asap)
Παρουσιάζει πάντως ενδιαφέρον φίλε Hitman, το πώς η επίκληση στο συναίσθημα επηρεάζει τόσο κόσμο, έτσι?
Θεωρώ πως οι περισσότεροι χρυσαυγίτες, με τον τρόπο σκέψης τον οποίο έχουν υιοθετήσει (βλ. πρώτα η Πατρίδα, τα υπόλοιπα ακολουθούν), εάν είχαν γεννηθεί στα Σκόπια, θα ήταν αυτοί ακριβώς οι πολίτες που πιστεύουν πως είναι Μακεδόνες και είναι άρρωστα υπερήφανοι με αυτό, φτιάχνουν βιντεάκια στο youtube Macedonia VS Greece, όπως οι αντίστοιχοι δικοί μας, κλπ.
Αυτο ακριβως. Μιας και η δουλεια μου συσχετιζεται με συχνα ταξιδια στα Σκοπια, εχει εμποτιστει μεσω εκπαιδευσης και πολιτικων λογων/πραξεων η πεποιθηση αυτη.
Για παραδειγμα, οτι ντοπιο προιον και να αγορασεις, ακομη και τσιχλα, το MACEDONIA ειναι τυπωμενο με το ιδιο ακριβος μεγεθος με την μαρκα του προιοντος. Αυτο βεβαια μπορουσαν να το κανουν ως εχοντες το πρασινο φως εκ US-ΝΑΤΟ μερια.
Προσωπικα ομως, δεν μπορω να αντιπαρατεθω με τους Σκοπιανους συνεργατες μου, μιας και αυτοι αποτελουν το 60% των εσοδων μου.
Οταν ημουν νεαρος και τα εβλεπα απο πατριδογνωστικη μερια, ηταν αλλιως. Αλλα πλεον οταν βλεπεις οτι στον τοπο σου δεν μπορεις να εμπορευτεις και να ιδρυσεις μια εστω 10% κερδοφορα επιχειρηση, και η μονη σου επιλογη ειναι οι εξαγωγες-εισαγωγες η η μεταποιηση στα βαλκανια λογω φιλικου φορολογικου συστηματος, τοτε κανεις τα στραβα τα ματια και κατεβαινεις στο Skopje Alexander the Great Airport, προσπαθωντας να τιθασευσεις την οργη σου για τον Μακεδονικο αγωνα που πολεμησε ο παππους σου.