Author Topic: Καιρών επιταγή  (Read 338825 times)

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
Re: Καιρών επιταγή
« Reply #1020 on: October 22, 2012, 06:54:28 PM »
Προτού ξεκινήσουμε αυτή τη μακράάάά και ανούσια συζήτησηηηη, να κάνω μία - δυο ερωτήσεις:

α) Μπορώ να κάνω μόνος μου πραξικόπημα και να κυβερνήσω τη χώρα; Θα δείτε ότι οι πράξεις μου θα έχουν ως κίνητρο το καλό της χώρας μου. Προτού απαντήσεις, να σου πω ότι έχω μερικά φιλαράκια εδώ που ρωτούν το ίδιο πράγμα, φυσικά για τους εαυτούς τους.

Όταν προτιμάς, από το να πάνε οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους και να μας χαρίσουν το δημόσιο χρέος, να κάτσουν εδώ γιατί άνθρωποι είναι και αυτοί, επίτρεψέ μου να μην πιστεύω καθόλου ότι οι πράξεις σου θα έχουν ως κίνητρο το καλό της χώρας.

Υπενθυμίζω εδώ ότι αν δεν υπήρχε από αύριο δημόσιο χρέος, η ΧΑ θα επέστρεφε άρδην στο 0.1%, όπως βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4%.

β) Υποτίθεται ότι τα μέτρα που λαμβάνονται γίνονται για το καλό της χώρας. Αντ' αυτού ή και κατ' επέκταση, ο Έλληνας πολίτης γίνεται φτωχότερος, οι άνθρωποι χάνουν εργασιακά δικαιώματα, αγοραστική δύναμη, ενίοτε τη στέγη πάνω από το κεφάλι τους... Εν τέλει, το να μπορείς, με νούμερα, να δικαιολογήσεις το καλο της χώρας συνεπάγεται και το καλό των πολιτών, σε όρους οικονομικούς, ελευθερίας, Παιδείας, κοινωνίας; Ή μήπως όχι;

Οφείλω να σου πω, ότι στην πραγματικότητα καθένας από μας χρωστάει κάπου 34.000€ (δημόσιο χρέος/πληθυσμός της χώρας). Αν αντί για τον πληθυσμό της χώρας βάλεις τον ενεργό, τότε πάμε διπλασιασμό του ποσού. Εσύ πως σκοπεύεις να ξεπληρώσεις 70.000€;

Όχι δεν πιστεύω ότι τα μέτρα στο σύνολό τους γίνονται για το καλό της χώρας. Σημασία έχει όμως πως αυτή τη στιγμή και χρέος να μην είχαμε, να βαράγαμε κανόνι ρε παιδί μου, η χώρα θα παρέμενε στην ίδια φτώχεια που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο το πρωτογενές έλλειμα έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Αυτό που πιθανότατα δεν καταλαβαίνεις Άλεξ, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια ζούσαμε όλοι ξοδεύοντας πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός και όλοι τρέχουμε. Ο Έλληνας πολίτης ήταν φτωχότερος, αλλά νόμιζε ότι ήταν πλουσιότερος. Τα υπόλοιπα είναι ωραίες επαναστατικές θεωρίες.

Τι παει να πει καλο της πατριδας;

Όσο πιο περιεκτικά μπορώ: Αυτό που κάνει τους πολίτες της κατά μέσο όρο πιο ευτυχισμένους.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1021 on: October 22, 2012, 07:08:18 PM »
Όταν προτιμάς, από το να πάνε οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους και να μας χαρίσουν το δημόσιο χρέος, να κάτσουν εδώ γιατί άνθρωποι είναι και αυτοί, επίτρεψέ μου να μην πιστεύω καθόλου ότι οι πράξεις σου θα έχουν ως κίνητρο το καλό της χώρας.

Υπενθυμίζω εδώ ότι αν δεν υπήρχε από αύριο δημόσιο χρέος, η ΧΑ θα επέστρεφε άρδην στο 0.1%, όπως βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4%.

Οφείλω να σου πω, ότι στην πραγματικότητα καθένας από μας χρωστάει κάπου 34.000€ (δημόσιο χρέος/πληθυσμός της χώρας). Αν αντί για τον πληθυσμό της χώρας βάλεις τον ενεργό, τότε πάμε διπλασιασμό του ποσού. Εσύ πως σκοπεύεις να ξεπληρώσεις 70.000€;

Όχι δεν πιστεύω ότι τα μέτρα στο σύνολό τους γίνονται για το καλό της χώρας. Σημασία έχει όμως πως αυτή τη στιγμή και χρέος να μην είχαμε, να βαράγαμε κανόνι ρε παιδί μου, η χώρα θα παρέμενε στην ίδια φτώχεια που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο το πρωτογενές έλλειμα έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Αυτό που πιθανότατα δεν καταλαβαίνεις Άλεξ, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια ζούσαμε όλοι ξοδεύοντας πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός και όλοι τρέχουμε. Ο Έλληνας πολίτης ήταν φτωχότερος, αλλά νόμιζε ότι ήταν πλουσιότερος. Τα υπόλοιπα είναι ωραίες επαναστατικές θεωρίες.

Όσο πιο περιεκτικά μπορώ: Αυτό που κάνει τους πολίτες της κατά μέσο όρο πιο ευτυχισμένους.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τρία πράγματα.
Πρώτον, δε μου απάντησες στο πρώτο ερώτημα, απλά πέταξες την εξυπνάδα σου, η οποία είναι και άσχετη - μεταξύ άλλων.
Δεύτερον, αυτοαναιρείσαι ως προς το σκοπό και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται. Παράλληλα, προτιμάς Νέα Δημοκρατία γιατί εφαρμόζει αυτά τα μέτρα. Όχι γιατί τα μέτρα αυτά γίνονται για το καλό της χώρας, όπως λες. Γιατί, από κούνια, κάθε Έλληνας χρωστάει 68.000€. Γιατί ήσουν διατεθειμένος να πειστείς και τώρα ισχυρίζεσαι ότι εμείς ξοδεύαμε περισσότερα από όσα έπρεπε.
Και μου προσφέρεις απλόχερα το σενάριο του να μην είχαμε χρέος. Η χώρα θα παρέμενε στην ίδια φτώχεια που βρίσκεται τώρα. Όχι πριν 3 χρόνια.
Τέλος, ως προς αυτό, δεν απαντάς στο δεύτερο ερώτημα. Εάν ήθελα να εκθέσω την άποψή μου για το μνημόνιο και το χρέος, θα το έκανα. Εγώ απλώς έκανα δύο ερωτήσεις.
Τρίτον, σε απάντηση στον cokac, αναφέρεις ότι καλό της πατρίδας είναι αυτό που κάνει τους πολίτες ευτυχισμένους. Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου εξηγήσεις πώς το κάνει αυτό ο Μεταξάς;

Θέλω να πω, από τη στιγμή που δεν έχεις την καλή διάθεση ή πρόθεση να μου απαντήσεις στα ερωτήματα, γιατί δεν ξεκινάει η ρημάδα η συζήτηση για τη χούντα του Μεταξά;
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

sAVAZz

• DV zombie
« Reply #1022 on: October 22, 2012, 07:34:54 PM »
Νότης ο ''Ρατσιστής'' για ΧΑ & Λαθρολάγνους 22Oct12

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
« Reply #1023 on: October 22, 2012, 07:38:24 PM »
Θα μπορούσες, σαν εργασία για το σπίτι, να κάτσεις να αναλύσεις τις "θέσεις" σου και να δεις ότι αυτό που σήμερα υποστηρίζεις έχει προέλθει από ένα κάρο θεωρίες της πούτσας που καμία εφαρμογή δεν έχουν.

χαχαχα..

στην παγιδα να ξανασχοληθω μαζι σου δεν πεφτω, εχει μεινει μονο ο stewie και πραγματικα μπραβο του!

εσυ νομιζεις οτι κατεληξα να υποστηριζω θεωριες επειδη ετσι μου ειπαν, ή επειδη ηταν μοδα? αυτην την εργασια που εβαλα στον pancy ειχα την ΤΥΧΗ να την κανω 5 χρονια πριν..

τελος για να ξερεις, "πουστρακια" σαν εσενα τα οποια μιλαμε με αριθμους και δηθεν ιστορικα γεγονατα, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ, τα θεωρω πιο επικινδυνα (ως μελη της κοινωνιας που ζω) απο τους υπολοιπους ουγκα μπουγκα φασιστες του κωλου που το μονο κειμενο πανω απο 20 λεξεις που εχουν διαβασει ειναι οι επιπτωσεις της κρεατινης..
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1024 on: October 22, 2012, 07:49:40 PM »
Θέλω να πω, από τη στιγμή που δεν έχεις την καλή διάθεση ή πρόθεση να μου απαντήσεις στα ερωτήματα, γιατί δεν ξεκινάει η ρημάδα η συζήτηση για τη χούντα του Μεταξά;

Οι ρημάδες απαντήσεις στα ερωτήματα:
α) Όχι

β) Έτσι όπως το όρισα παραπάνω, ναι.

Οι ερώτηση α στερείται ουσίας, στη δεύτερη απάντησα νομίζω παρακάτω.

Πρώτον, δε μου απάντησες στο πρώτο ερώτημα, απλά πέταξες την εξυπνάδα σου, η οποία είναι και άσχετη - μεταξύ άλλων.
Η 'εξυπνάδα' μου καθόλου άσχετη δεν είναι. Το ότι λόγω ιδεολογίας βάζεις άλλους παραπάνω από τη χώρα και τους πολίτες της, σε καθιστά παντελώς ακατάλληλο για να παίρνεις αποφάσεις για το "καλό" της. Ίσως σε κάνουν πολύ κατάλληλο για παγκόσμιο κυβερνήτη, αν υπήρχε κάτι τέτοιο.

Δεύτερον, αυτοαναιρείσαι ως προς το σκοπό και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται. Παράλληλα, προτιμάς Νέα Δημοκρατία γιατί εφαρμόζει αυτά τα μέτρα. Όχι γιατί τα μέτρα αυτά γίνονται για το καλό της χώρας, όπως λες. Γιατί, από κούνια, κάθε Έλληνας χρωστάει 68.000€. Γιατί ήσουν διατεθειμένος να πειστείς και τώρα ισχυρίζεσαι ότι εμείς ξοδεύαμε περισσότερα από όσα έπρεπε.
Και μου προσφέρεις απλόχερα το σενάριο του να μην είχαμε χρέος. Η χώρα θα παρέμενε στην ίδια φτώχεια που βρίσκεται τώρα. Όχι πριν 3 χρόνια.

Ο σκοπός των μέτρων θα έπρεπε να είναι, αφενός να μην είμαστε ελλειματικοί, που ήμασταν ιδιαιτέρως πριν 3 χρόνια. Γι' αυτό ακριβώς δε θα μπορούσαμε ποτέ να γυρίσουμε 3 χρόνια πίσω σε πλούτο. Αφετέρου να μας κάνουν ως οικονομία πιο παραγωγικούς, ώστε με την ίδια εργασία να απολαμβάνουμε περισσότερα αγαθά (καλύτερες απολαβές). Μη γράψεις για χειρότερες απολαβές, αυτές έπρεπε να τις είχαμε εδώ και χρόνια.

Δεν προτιμάω ΝΔ, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάνει ελάχιστα από αυτά που έπρεπε ως κυβέρνηση και επίσης είναι λαμόγια.

Προφανώς εσύ είσαι διατεθιμένος να πειστείς και ισχυρίζεσαι ότι δεν ξοδεύαμε παραπάνω από όσα έπρεπε. Κάτι θυμάμαι διάβασα για αούγκανους βοσκούς παραπάνω...

Τρίτον, σε απάντηση στον cokac, αναφέρεις ότι καλό της πατρίδας είναι αυτό που κάνει τους πολίτες ευτυχισμένους. Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου εξηγήσεις πώς το κάνει αυτό ο Μεταξάς;

Δε μίλησα για το αποτέλεσμα του καθεστώτος Μεταξά, αλλά ρώτησα για το κίνητρο του ιδίου. Για το οποίο αντί για απάντηση έλαβα μόνο ερωτήσεις.

χαχαχα..

στην παγιδα να ξανασχοληθω μαζι σου δεν πεφτω, εχει μεινει μονο ο stewie και πραγματικα μπραβο του!

εσυ νομιζεις οτι κατεληξα να υποστηριζω θεωριες επειδη ετσι μου ειπαν, ή επειδη ηταν μοδα? αυτην την εργασια που εβαλα στον pancy ειχα την ΤΥΧΗ να την κανω 5 χρονια πριν..

τελος για να ξερεις, "πουστρακια" σαν εσενα τα οποια μιλαμε με αριθμους και δηθεν ιστορικα γεγονατα, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ, τα θεωρω πιο επικινδυνα (ως μελη της κοινωνιας που ζω) απο τους υπολοιπους ουγκα μπουγκα φασιστες του κωλου που το μονο κειμενο πανω απο 20 λεξεις που εχουν διαβασει ειναι οι επιπτωσεις της κρεατινης..

Μάλλον δε σου αρέσει να σου απαντάνε στο ύφος σου, ε;   Θα έπρεπε να το σκεφτείς τότε όταν χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο ύφος.

Εξυπνάκηδες σαν κι εσένα που μιλάνε κρυμμένοι πίσω από τις ιδεολογίες τους για να το παίξουν επαναστάτες ή προοδευτικοί, τους θεωρώ εξίσου πιο επικίνδυνους από τους φασίστες. Γιατί είναι φασίστες, δεν το ξέρουν και νομίζουν ότι είναι και καλύτεροι από όλους.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1025 on: October 22, 2012, 08:27:16 PM »
Βαρετό το κρυφτό, ρε συ Διονύση.

Στο πρώτο ερώτημα, προφανώς, εσύ δε γνωρίζεις τις θέσεις μου για τους αλλοδαπούς. Δε γνωρίζεις ότι τους αντιμετωπίζω σαν ανθρώπους (και δεν τους βάζω πάνω από τους Έλληνες, αλλά ομολογώ ότι το τρικάκι με την "πατρίδα μου" ήταν έξυπνο - τους βάζω εξίσου με όλους τους ανθρώπους). Έστω ότι δε με ξέρεις. Εγγυώμαι ότι θα κάνω ό,τι κρίνω εγώ για το καλό της πατρίδας μου.

Και προσπάθησε, σε παρακαλώ, να απαντήσεις σε όλα τα υποερωτήματα.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1026 on: October 22, 2012, 08:44:46 PM »
Βαρετό το κρυφτό, ρε συ Διονύση.

Στο πρώτο ερώτημα, προφανώς, εσύ δε γνωρίζεις τις θέσεις μου για τους αλλοδαπούς. Δε γνωρίζεις ότι τους αντιμετωπίζω σαν ανθρώπους (και δεν τους βάζω πάνω από τους Έλληνες, αλλά ομολογώ ότι το τρικάκι με την "πατρίδα μου" ήταν έξυπνο - τους βάζω εξίσου με όλους τους ανθρώπους). Έστω ότι δε με ξέρεις. Εγγυώμαι ότι θα κάνω ό,τι κρίνω εγώ για το καλό της πατρίδας μου.

Και προσπάθησε, σε παρακαλώ, να απαντήσεις σε όλα τα υποερωτήματα.

Για να μην παίζουμε κρυφτό όπως λες, με ρωτάς εμμέσως πλην σαφώς αν εγώ θα θεωρούσα καλό να γίνει πραξικόπημα, αν θεωρούσα ότι το κίνητρο των πραξικοπηματιών ήταν αγνά και προς όφελος της χώρας;

MrS:D^^

• DV zombie
  • “Imagination is more important than knowledge...”
« Reply #1027 on: October 22, 2012, 08:45:52 PM »
πρεπει να νιωθω ασχημα που το διασκεδαζω σε αυτο το thread?βλεπω συνεχεια τα ιδια και τα ιδια,με διαφορετικα λογια,και ειναι ολο και πιο αστεια :/

00:01:01>  "MexiCola" disconnected (doflaPa)

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
« Reply #1028 on: October 22, 2012, 11:03:42 PM »
"Αυτό που κάνει τους πολίτες της κατά μέσο όρο πιο ευτυχισμένους."

Αρχικα,πρεπει να επισημανουμε οτι σε μια κοινωνια ειναι πολυ δυσκολο να ειναι ευτυχισμενη καθε μεριδα πολιτων. Το να επιδιωξει μια πολιτεια να κανει τον λαο ευτυχισμενο ως προς τις εργατικες και οικονομικες συνθηκες ειναι ευκολοτερο,καθως ειναι πιο ειδικο ζητημα απο το να υπαρξει κοινωνικη γαληνη και ευχαριστηση. Η κοινωνικη γαληνη και ευχαριστηση πρεπει να βασιζονται σε ανθρωπιστικους ορους,καθως ειναι ενα ηθικο ζητημα. Σιγουρα,η δεξια,ποσο μαλλον μια κυβερνηση μεσω πραξικοπηματος, δεν μπορει να εφαρμοσει κατι τετοιο,καθως τα προσωπα που εχουν την εξουσια ειναι πανω απο τον νομο,ο οποιος θα ρυθμιζοταν μεσω ενος κρατους δικαιου. Αυτο δεν υπαρχει σε μια τετοια κυβερνηση.

Επισης αναρωτιεμαι αν αναλογιζεσαι πως οι αριθμοι που αναφερεις προεκυψαν μετα απο δεξιες πρακτικες.

Για μενα λοιπον,σιγουρα,ενας ηγετης που θα αναδειχθει μεσω πραξικοπηματος δεν γινεται να επιδιωξει το καλο της χωρας του,καθως το πραξικοπημα,ως πραξη,ειναι βιαιο και εναντιο σε βασικες δημοκρατικες αρχες,οπως αυτο του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι.

Θα μου πεις,αντιστοιχα,μια αριστερη επανασταση ειναι το ιδιο βιαια. Πες μου ομως,ποσες ηταν αυτες οι επαναστασεις ιστορικα που επεφεραν συνθηκες ακομα χειροτερες απο τις ηδη υπαρχουσες της εκαστοτε εποχης?
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

maf1a

• CBWARRIOR.
« Reply #1029 on: October 22, 2012, 11:09:28 PM »
Funny sheep screams like a human

Gewrgiou: "Ferte mou Depon!"

XATZARAS

• Ranked Pubzorz!
« Reply #1030 on: October 22, 2012, 11:16:00 PM »
Μιχαλολιάκος Τετράγωνος Φασίστας
Η ζωή είναι σαν μια ντομάτα,άλλος την τρώει σαλάτα,αλλος την τρώει στη μάπα

lft kartelac: TRAVA KAI GAMISOU RE POU THES KAI MIX
lft kartelac: MALIONGA
lft kartelac: kalispera
XATZARAS: :p
XATZARAS: gay
lft kartelac: KATHREUTAKI
<This user is now offline>

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1031 on: October 23, 2012, 12:44:38 AM »
Επισης αναρωτιεμαι αν αναλογιζεσαι πως οι αριθμοι που αναφερεις προεκυψαν μετα απο δεξιες πρακτικες.

Ουδέποτε μετά το '81 εφαρμόστηκε δεξιά πολιτική στην Ελλάδα. Εσείς πρέπει να αναλογιστείτε ποιες πολιτικές μας έφτασαν εδώ, που θέλετε να τις πάτε ακόμα πιο αριστερά.

Για μενα λοιπον,σιγουρα,ενας ηγετης που θα αναδειχθει μεσω πραξικοπηματος δεν γινεται να επιδιωξει το καλο της χωρας του,καθως το πραξικοπημα,ως πραξη,ειναι βιαιο και εναντιο σε βασικες δημοκρατικες αρχες,οπως αυτο του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι.

Θα μου πεις,αντιστοιχα,μια αριστερη επανασταση ειναι το ιδιο βιαια. Πες μου ομως,ποσες ηταν αυτες οι επαναστασεις ιστορικα που επεφεραν συνθηκες ακομα χειροτερες απο τις ηδη υπαρχουσες της εκαστοτε εποχης?

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ο τρόπος με τον οποίο αναλαμβάνεις την εξουσία δεν είναι απαραιτήτως συνδεδεμένος με το κίνητρο που έχεις και το αν θα προσφέρεις καλό στη χώρα. Το να πιστεύεις ότι το 'δεξιο' πραξικόπημα (τα πραξικοπήματα δεν είναι πάντα 'δεξιά', μπορεί να είναι και 'αριστερά') έχει κακά κίνητρα, ενώ η 'αριστερή' (μια επανάσταση μπορεί αναλόγως να μην είναι 'αριστερή') έχει αγαθά, είναι αφελές κατά τη γνώμη μου.

Κι αυτό επειδή δεν θα την κάνεις εσύ και ο stewie, αλλά κάποιοι άλλοι που μπορεί να μην έχουν τα δικά σας αγαθά κίνητρα. Εσείς απλά θα είστε τα 'πιόνια'.

Η Οκτωβριανή επανάσταση πιθανότατα οδήγησε σε μια καλύτερη κατάσταση, προσωρινά τουλάχιστον, ίσως πολύ προσωρινά.

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
« Reply #1032 on: October 23, 2012, 02:57:44 PM »
πρεπει να νιωθω ασχημα που το διασκεδαζω σε αυτο το thread?βλεπω συνεχεια τα ιδια και τα ιδια,με διαφορετικα λογια,και ειναι ολο και πιο αστεια :/
νομιζω πως πρεπει να νιωθεις ασχημα επειδη δεν καταλαβενεις τα μισα και παραπανω απ αυτα που διαβαζεις σ αυτο το thread..

επισης πρεπει να νιωθεις ασχημα επειδη, ενω οπως λες βλεπεις τα ιδια και τα ιδια με διαφορετικα λογια, ΠΑΛΙ δεν μπορεις να καταλαβεις τπτ..

κ τελος πρεπει να νιωθουμε κ εμεις ασχημα γιατι εσυ (αλλα και τοσοι αλλοι σαν εσενα) σε λιγα χρονια θα εχεις δικαιωμα ψηφου! 

υγ: αν σε παρει απο κατω μ αυτα που σου πα, go ενα solo top irelia που το χεις και ολα καλα θα πανε!!  8)
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
« Reply #1033 on: October 23, 2012, 03:05:30 PM »

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ο τρόπος με τον οποίο αναλαμβάνεις την εξουσία δεν είναι απαραιτήτως συνδεδεμένος με το κίνητρο που έχεις και το αν θα προσφέρεις καλό στη χώρα.

Πως γινεται να χαρακτηριζεις τις αριστερες αποψεις ανεδαφικες,οταν πιστευεις πως η αναληψη της εξουσιας με ενα τοσο αυθαιρετο τροπο μπορει να σταθει ευεργετικη για την πλειονοτητα του πληθυσμου μιας χωρας;
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1034 on: October 23, 2012, 04:42:07 PM »

Πως γινεται να χαρακτηριζεις τις αριστερες αποψεις ανεδαφικες,οταν πιστευεις πως η αναληψη της εξουσιας με ενα τοσο αυθαιρετο τροπο μπορει να σταθει ευεργετικη για την πλειονοτητα του πληθυσμου μιας χωρας;

Τι σχέση έχει η ανεδαφικότητα των αριστερών απόψεων, με το πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η ανάληψη της εξουσίας με αυθαίρετο τρόπο;

Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η πλειοψηφία είναι στο σωστό δρόμο. Εξ' ορισμού αυτό δεν ισχύει. Και αυτό διότι πάντα υπάρχει κάποια μειοψηφία που είναι σε καλύτερο δρόμο από την πλειοψηφία. Κάποτε αυτή η μειοψηφία γίνεται πλειοψηφία, αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο, και αυτό σημαίνει την πρόοδο. Βέβαια όλα αυτά βασίζονται ότι στην πάροδο του χρόνου οι κοινωνίες παρουσιάζουν πρόοδο. Κοινώς πάντα υπάρχει κάποιος που ξέρει καλύτερα από την πλειοψηφία.

Συνεπώς, θεωρητικά, αν αυτός ο κάποιος αναλάβει την εξουσία, θα μπορούσε να πάρει καλύτερες αποφάσεις, από κάποιον εκλεγμένο από την πλειοψηφία, που εκφράζει την πλειοψηφία. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή ακριβώς οι άνθρωποι σήμερα είναι συνηθισμένοι στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, θα αντιδράσουν σε ένα πραξικόπημα.

Για να κλείσω περί πραξικοπήματος. Αν ήξερα με κάποιο τρόπο ότι αυτός που θα αναλάμβανε την εξουσία, έχει ως 100% σκοπό το καλό της χώρας + ότι είναι ένας άνθρωπος με πολλές ικανότητες για να το πράξει, δε θα είχα πρόβλημα να έκανε πραξικόπημα για να ανάβει την εξουσία αυτή.

Οι επαναστάσεις πάλι έχουν άλλη πηγή και αυτή είναι ένα κομμάτι του λαού. Κι εδώ όμως υπάρχουν κάποιοι που ηγούνται και αναλαμβάνουν αυθαίρετα την εξουσία. Η λαϊκή στήριξη είναι προφανώς μεγαλύτερη από ένα πραξικόπημα και λιγότερη από μια εκλογική διαδικασία, αλλά επιμένω ότι τα κίνητρα δε μπορείς να ξέρεις ότι είναι αγαθά. Το ίδιο δε θα αντιδρούσα σε μια επανάσταση αν ήξερα ότι ήξερα και για το πραξικόπημα.

Ένας λόγος που οι αριστερές απόψεις είναι ανεδαφικές είναι διότι δείχνουν να αγνοούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι υπερκαταναλωτικά όντα, πράγμα που κάνει και τους περισσότερους αριστερούς ψεύτες και υποκριτές (αφού κι αυτοί ζουν με τον καπιταλιστικό τρόπο ζωής).