Author Topic: Καιρών επιταγή  (Read 338859 times)

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
Re: Καιρών επιταγή
« Reply #1050 on: October 23, 2012, 09:02:23 PM »
Μα ειναι εντελως αβασιμο να πιστευεις πως οι περισσοτεροι αριστεροι ειναι τοσο ψηλομυτογκες.
Απο την αλλη μπορεις να αμφισβητησεις οτι υπαρχει ελλειψη παιδειας στην Ελλαδα;

ψηλομυτόγκες :D

Δεν το βασίζω κάπου, είναι η εμπειρία μου σε όσες συζητήσεις είχα (συμπεριλαμβανομένης και αυτής) με αριστερούς. Και είσαι ο τρίτος που εμμέσως λες ότι η διείσδυση της αριστεράς θα ήταν μεγαλύτερη, αν υπήρχε καλύτερη παιδεία. Απλή λογική: περισσότερη παιδεία -> περισσότερες πιθανότητες να είσαι αριστερός. Μη αριστερός -> μεγαλύτερες πιθανότητες να είσαι αμόρφωτος, πως αλλιώς δε θα ήσουν αριστερός;

Δεν είπαμε ότι όποιος δεν είναι αριστερός δεν έχει παιδεία. Είπαμε ότι όποιος είναι ακροδεξιός φασίστας δεν έχει παιδεία. Τι να κάνουμε τώρα;

Συγχώρα με Άλεξ, αλλά ακριβώς αυτό είπατε όταν ως βασικό λόγο ενάντια στη διείσδυση της αριστεράς αναφέρατε την έλλειψη παιδείας. Δεν είπατε η έλλειψη παιδείας λόγος αυξημένες διείσδυσης της ακροδεξιάς (αν και το πιστεύετε και αυτό).

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #1051 on: October 23, 2012, 09:23:20 PM »
Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη συλλογιστική σου πορεία, dkf. Πώς το "δυσκολίας εφαρμογής αριστερών θεωριών λόγω έλλειψης παιδείας" έγινε "Είναι λυπηρό ότι οι θεωρίες μας δε μπορούν να εφαρμοστούν διότι είστε αμόρφωτοι και βλάκες."?
Και μερικοί από εμάς δεν είμαστε καν αριστεροί με τη στενή έννοια του όρου. Αν το να μη θέλω να χαιρετίσω καμία σημαία, να μην προσκυνήσω κανένα Θεό και να μη θέλω συντηρητικοί και φασίστες να γαμάνε το κοινό και το προσωπικό μου βίο με κάνουν αριστερό, τότε ναι, είμαι αριστερός.

Και ενίοτε πουλάω και τουπέ ως αριστερός που ανήκει στα ανώτερα από τα κατώτερα στρώματα. Όταν βλέπω αμόρφωτους εργάτες ζωγραφίζεται ένα χαμόγελο ανωτερότητας στο πρόσωπό μου, γιατί το δικό μου κολάρο είναι άσπρο και το δικό τους μπλε.
« Last Edit: October 23, 2012, 09:29:42 PM by PyRo »
... but don't forget the Rizla.

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #1052 on: October 23, 2012, 09:30:55 PM »
Για άλλη μια φορά ανούσιο debate, αφού ο ένας θεωρεί μπαρούφες τα λεγομενα του άλλου. Αυτό που ξέρω, πρακτικά, είναι το ότι αμα δεν υπήρχαν οι αριστεροί νεοκουλτουριάρηδες να κινηθούν και να ενεργοποιηθούν θα έκανα μάθημα σε ΑΥΤΟ

και σ'αυτό
και σ'αυτό

Αντίθετα, οι δαπιτοπαπαρες, δενασχολουμαιγιατιναπαναγαμηθείηκνε ψήφισαν ΚΑΤΑ της κατάληψης, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρούν την κατάσταση στο ΑΠΘ βιώσιμη(!). Κυριολεκτικά, για να σας δώσω να καταλάβετε ποσο ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ολόκληρη η Σχολή Θετικών Επιστημών (Μαθ, Φυσ, Βιο, Πληροφ, Γεωλογια) κάνει μάθημα σε 4!!! αίθουσες μιας και οι άλλες κρίθηκαν ακατάλληλες για διδασκαλία.

Καλές και οι μπιχτές με το γάντι αλλά εγώ επιβεβαιώσα πόσο λίγοι φαίνονται οι γιαλαντζί δεξιοί μπροστά στα προβλήματα. Κι αν το να αγωνίζεσαι για κάτι καλύτερο από τα σκατά που έχεις συνεπάγεται το να σε αποκαλούν άπλυτο και ψευτοαριστερούλη, τότε είμαι ένας από αυτούς.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/245588/thessaloniki-eisaggeleas-gia-ta-skoypidia-sto-apth

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/245985/sto-mikroskopio-toy-sdoe-kataggelies-gia-to-petrelaio-sto-apth

storm

• DV zombie
« Reply #1053 on: October 23, 2012, 09:34:46 PM »
σωστος ο πικας.

βεβαια οι δαπιτες κανουν τα καλυτερα παρτυ

-.-
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #1054 on: October 23, 2012, 09:49:30 PM »

Και μερικοί από εμάς δεν είμαστε καν αριστεροί με τη στενή έννοια του όρου. Αν το να μη θέλω να χαιρετίσω καμία σημαία, να μην προσκυνήσω κανένα Θεό και να μη θέλω συντηρητικοί και φασίστες να γαμάνε το κοινό και το προσωπικό μου βίο με κάνουν αριστερό, τότε ναι, είμαι αριστερός.

like, γιατί δεν είμαστε όλοι οι "αριστεροί", αριστεροί ;Ρ

AGDSL

• Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
« Reply #1055 on: October 23, 2012, 10:13:13 PM »
@dfk epeidi i kouventa exei xefigei poli sto sou tin leo mou tin les me tou ipoloipous pou simmetexoun stin kouventa
tha ithela na sou kano mia apli erotisi,
Exeis pei sto parelthon oti noiazese gia to kalo tis xoras kai tis koinonias poli kala mexri edo oloi noiazontai simfona me ta dika tous pisteuo toulaxiston apo tous mi katexontes exousia.
Exoume tora apo tin mia meria tin ataxiki koinonia pou sigoura den tha erthei aurio alla me siniditopoisi tou laou einai dinaton na epiteuxthei
kai apo tin alli meria exoume tin eleutheri agora pou os vasi tonizo os vasi exei tin sissoreusi kai tin kinisi kefalaiou se ligous kai apo ligous antistoixa, ara me mathimatiki akriveia tha iparxei amvlinsi tou xaous metaxi ton taxeon dld me apla ellinika o ftoxos ftoxoteros kai o plousios plousiteros. Kai apo oti mathame oi meso-astoi pou itan oi volemenoi tou sistimatos teinoun na exafanistoun kai stin ellada kai stin ameriki.
An esi pisteueis oti to proto einai to sosto gia tin koinonia  alla exeis diaforetikous tropous na to katafereis apo oti tosa xronia sou proteinei i aristera eimai diatethimenos na to sizitisoume. Alla an pisteueis to deutero pou gia na epivioseis prepei na exeis kefalaio oxi aparaitita diko sou mporei kai ton gonion sou kai gia na anelixtheis stis taxeis kai na exeis ena kalitero viotiko epipedo apo tous allous prepei na patiseis epi ptomaton kai den to leo se fasi sxima logou alla pragmatikon ptomaton (aytoktonimenon sintaxiouxon karkinopathon pou den exoun farkama) . Den nomizo pos ayto einai pros ofelos tis koinonias opote tha sou proteina na anatheoriseis kai isos tote na skefteis kati kalitero apo tin ataxiki koinonia kai pali tha eimai diatethimenos na to sizitisoume.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1056 on: October 23, 2012, 11:07:01 PM »
Στον φασιστάκο φίλο μας από την Καλαμάτα:
Σε ποιον ΙΔΙΟ βολευτή ανήκουν οι παρακάτω δηλώσεις;

1. "Αιτούμαι ο ίδιος την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας"

2. "Η άρση ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα σε 4 μήνες δεν είναι μια τυχαία πράξη. Υποκινείται από ξένα κέντρα εξουσίας."

Πρόβατα.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

XATZARAS

• Ranked Pubzorz!
« Reply #1057 on: October 23, 2012, 11:15:55 PM »
Για άλλη μια φορά ανούσιο debate, αφού ο ένας θεωρεί μπαρούφες τα λεγομενα του άλλου. Αυτό που ξέρω, πρακτικά, είναι το ότι αμα δεν υπήρχαν οι αριστεροί νεοκουλτουριάρηδες να κινηθούν και να ενεργοποιηθούν θα έκανα μάθημα σε ΑΥΤΟ

και σ'αυτό
και σ'αυτό

Αντίθετα, οι δαπιτοπαπαρες, δενασχολουμαιγιατιναπαναγαμηθείηκνε ψήφισαν ΚΑΤΑ της κατάληψης, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρούν την κατάσταση στο ΑΠΘ βιώσιμη(!). Κυριολεκτικά, για να σας δώσω να καταλάβετε ποσο ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ολόκληρη η Σχολή Θετικών Επιστημών (Μαθ, Φυσ, Βιο, Πληροφ, Γεωλογια) κάνει μάθημα σε 4!!! αίθουσες μιας και οι άλλες κρίθηκαν ακατάλληλες για διδασκαλία.

Καλές και οι μπιχτές με το γάντι αλλά εγώ επιβεβαιώσα πόσο λίγοι φαίνονται οι γιαλαντζί δεξιοί μπροστά στα προβλήματα. Κι αν το να αγωνίζεσαι για κάτι καλύτερο από τα σκατά που έχεις συνεπάγεται το να σε αποκαλούν άπλυτο και ψευτοαριστερούλη, τότε είμαι ένας από αυτούς.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/245588/thessaloniki-eisaggeleas-gia-ta-skoypidia-sto-apth

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/245985/sto-mikroskopio-toy-sdoe-kataggelies-gia-to-petrelaio-sto-apth

Ισχυει,αποσο θυμαμαι στο Μαθ. Αθηνα ενω οι αριστερες παραταξεις διαμαρτυρονταν για να μην κοπει η δωρεαν συτιση και τα συγγραματα οι Δαπιτες μαλλωναν με τους Πασπιτες προσπαθωντας να καταλαβουν ποιος ειναι πιο πολυ για το πεοντα.Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι οι πασπιτες υποστηριζουν οτι ειναι αυτονομοι κ δεν εχουν σχεση με το πασοκ...
Η ζωή είναι σαν μια ντομάτα,άλλος την τρώει σαλάτα,αλλος την τρώει στη μάπα

lft kartelac: TRAVA KAI GAMISOU RE POU THES KAI MIX
lft kartelac: MALIONGA
lft kartelac: kalispera
XATZARAS: :p
XATZARAS: gay
lft kartelac: KATHREUTAKI
<This user is now offline>

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #1058 on: October 23, 2012, 11:25:43 PM »
Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι οι πασπιτες υποστηριζουν οτι ειναι αυτονομοι κ δεν εχουν σχεση με το πασοκ...

Μου το είχε εξηγήσει μια φορά ένα παλικάρι στη σχολή, δε θυμάμαι πώς ακριβώς μου το'χε πει. Οτι σε φάση, κάτσε να δεις... α ναι. Επειδή είναι για τον πούτσο.

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1059 on: October 23, 2012, 11:37:48 PM »
@pyro:
δυσκολίας εφαρμογής αριστερών θεωριών λόγω έλλειψης παιδείας = οι αριστερές θεωρίες είναι δύσκολο να εφαρμοστούν διότι μεγάλο ποσοστό του λαού δεν έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο παιδείας => οι αριστερές θεωρίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αν πολλοί είχαν την παιδεία για να τις καταλάβουν και να πιστέψουν σε αυτές => αυτός που πιστεύει στις αριστερές θεωρίες διαθέτει την παιδεία για να τις καταλάβει => αυτός που δεν τις πιστεύει πιθανότατα όχι.

Μήπως δε λες ούτε αυτό;

Και μια ερώτηση: Αύριο μας κηρύττουν τον πόλεμο οι Τούρκοι. Θα πολεμήσεις;

@pkchUU.
Έχω υπάρξει φοιτητής, έχω πάει και σε συνελεύσεις. Ξέρεις ποια εντύπωση σχημάτισα εγώ; Όλοι τους (τα ανερχόμενα κομματόσκυλα) είναι κακέκτυπα των πολιτικών, ο καθένας για την παράταξή του. Προκαλούν ατέρμονες συνελεύσεις ώστε οι λοιποί φοιτητές να βαρεθούν και να φύγουν ώστε να ψηφίσουν μόνοι τους.

Οι μεν λαμόγια, οι δε επαναστάτες του κώλου.  Αναρωτιέσαι ποτέ κάθε πότε θα γίνονται καταλήψεις αν ψήφιζαν όλοι οι φοιτητές; Ή αν η κατάληψη στο ΑΠΘ θα κάνει τους εργαζομένους να σταματήσουν την απεργία και να μαζέψουν τα σκουπίδια;

Η κατάσταση είναι μη βιώσιμη εδώ και καιρό, όχι μόνο στο ΑΠΘ.

@AGDSL

Ουδέποτε είπα ότι είμαι οπαδός του καπιταλισμού. Είναι άρρωστο σύστημα εν γένει. Πάρα ταύτα είναι αυτό που ισχύει στο 99% του κόσμου και είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε με αυτούς του κανόνες.  Χώρες όπως η Β.Κορέα και η Κούβα που παίζουν με τους δικούς τους κανόνες ελπίζω να ξέρεις σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Σαφώς είναι θεμιτό και απολύτως λογικό να ζητάς να μοιραστεί πιο δίκαια η πίτα. Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνετε είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει πίτα, ή είναι εν πάση περιπτώσει πολύ μικρή.

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #1060 on: October 24, 2012, 12:22:47 AM »
@pkchUU.
Έχω υπάρξει φοιτητής, έχω πάει και σε συνελεύσεις. Ξέρεις ποια εντύπωση σχημάτισα εγώ; Όλοι τους (τα ανερχόμενα κομματόσκυλα) είναι κακέκτυπα των πολιτικών, ο καθένας για την παράταξή του. Προκαλούν ατέρμονες συνελεύσεις ώστε οι λοιποί φοιτητές να βαρεθούν και να φύγουν ώστε να ψηφίσουν μόνοι τους.

Διαφωνώ καθέτως. Η διαδικασία κράτησε 2 ώρες (όσο δεν υπήρχαν μαθήματα) και ψήφισαν 890 άτομα (σε σύνολο 1200κατι), και όσο για το "κακέκτυπα των πολιτικών" δεν ξέρω πως το έχετε στην πρωτεύουσα αλλά εδώ δεν έχουμε τσικό των παρατάξεων. Χαρακτηριστικά, στη σχολή μου την πλειοψηφία έχουν οι ανεξάρτητοι μαθηματικοί, πέρα από οποιαδήποτε παράταξη.

chesteR!

• DV zombie
« Reply #1061 on: October 24, 2012, 12:44:49 AM »
α ρε πικα,δε ξερεις πως το χουμε στην αθηνα η δεν ξερεις πως το χουμε σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ?
Hey dude,where's my KaR ?

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1062 on: October 24, 2012, 01:06:38 AM »
Διαφωνώ καθέτως. Η διαδικασία κράτησε 2 ώρες (όσο δεν υπήρχαν μαθήματα) και ψήφισαν 890 άτομα (σε σύνολο 1200κατι), και όσο για το "κακέκτυπα των πολιτικών" δεν ξέρω πως το έχετε στην πρωτεύουσα αλλά εδώ δεν έχουμε τσικό των παρατάξεων. Χαρακτηριστικά, στη σχολή μου την πλειοψηφία έχουν οι ανεξάρτητοι μαθηματικοί, πέρα από οποιαδήποτε παράταξη.

Είσαι τυχερός.

Υ.Γ: Πάτρα σπούδασα.

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #1063 on: October 24, 2012, 01:44:12 AM »
@pyro:
δυσκολίας εφαρμογής αριστερών θεωριών λόγω έλλειψης παιδείας = οι αριστερές θεωρίες είναι δύσκολο να εφαρμοστούν διότι μεγάλο ποσοστό του λαού δεν έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο παιδείας => οι αριστερές θεωρίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αν πολλοί είχαν την παιδεία για να τις καταλάβουν και να πιστέψουν σε αυτές => αυτός που πιστεύει στις αριστερές θεωρίες διαθέτει την παιδεία για να τις καταλάβει => αυτός που δεν τις πιστεύει πιθανότατα όχι.

Μήπως δε λες ούτε αυτό;

Μα δεν είναι το θέμα το να δίνεις πιθανότητες σε μια θεωρία, το πρόβλημα έγκυται στο να την εφαρμόσεις. Πιο πολιτισμένα συστήματα βγάζουν πιο πολιτισμένους ανθρώπους και πιο πολιτισμένοι άνθρωποι βγάζουν πιο πολιτισμένα συστήματα, δεν είναι καν εικασία, γεγονός είναι. Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς με αυτό. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί την εκλαμβάνεις ως ελιτιστική διάθεση. Ίσα ίσα, θεωρείς πως ο άνθρωπος είναι ικανός για πιο πολιτισμένα κοινωνικοοικονομικά συστήματα.

Και μια ερώτηση: Αύριο μας κηρύττουν τον πόλεμο οι Τούρκοι. Θα πολεμήσεις;

Δεν έχω υπηρετήσει και δεν ξέρω και εάν θα υπηρετήσω. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πήγαινα, εάν αποφασίσω να πάω, είναι αυτός ακριβώς που είπες: για λόγους υπεράσπισης.

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #1064 on: October 24, 2012, 12:31:51 PM »
Μα δεν είναι το θέμα το να δίνεις πιθανότητες σε μια θεωρία, το πρόβλημα έγκυται στο να την εφαρμόσεις. Πιο πολιτισμένα συστήματα βγάζουν πιο πολιτισμένους ανθρώπους και πιο πολιτισμένοι άνθρωποι βγάζουν πιο πολιτισμένα συστήματα, δεν είναι καν εικασία, γεγονός είναι. Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς με αυτό. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί την εκλαμβάνεις ως ελιτιστική διάθεση. Ίσα ίσα, θεωρείς πως ο άνθρωπος είναι ικανός για πιο πολιτισμένα κοινωνικοοικονομικά συστήματα.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Οι αριστεροί εν γένει πιστεύουν ότι το σύστημα που υποστηρίζουν είναι πιο πολιτισμένο, συνεπώς λένε ότι και αυτοί είναι πιο πολιτισμένοι (μορφωμένοι κτλ) από τους υπόλοιπους (<-ελιτίστικη διάθεση). Τα προβλήματα είναι 2 (ή 1 στην πραγματικότητα; ): 1) Όπου εφαρμόστηκαν οι θεωρίες αυτές, το σύστημα δεν ήταν πιο πολιτισμένο. 2) Το ότι υποστηρίζεις ένα σύστημα, δε σε κάνει αυτομάτως ικανό και να το εφαρμόσεις. (Βασικά είναι ένας λόγος και είναι ο 2ος ;) )

Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τους περισσότερους άθεους. Θεωρούν τους υπόλοιπους αμόρφωτους, απολίτιστους κτλ που πιστεύουν στο Θεό. Ίσως και με αυτούς που δεν είναι οπαδοί κάποιας ομάδας και η λίστα συνεχίζεται.

Θα παρατηρήσεις εδώ ότι αυτές οι κοινωνικές ομάδες που ανέφερα (αριστεροί, άθεοι, μη οπαδοί ομάδας) είναι μειοψηφούσες στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό τους δίνει κι άλλο ένα ατού. Να το παίζουν και καταπιεσμένοι από την εξουσία (πλειοψηφία). Λίγο μάρτυρες ρε παιδί μου.

Και θα επανέλθω τώρα σε ένα θέμα που έχω θίξει και παλαιότερα. Σε αυτό το νήμα, τα πράγματα μεταξύ αριστερών και μη αριστερών έχουν αντιστραφεί αριθμητικά. Εδώ οι αριστεροί είναι οι πλειοψηφία. Θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιος έχει πιο πολιτισμένη συμπεριφορά, τώρα που έχουν αντιστραφεί οι όροι;

Δεν έχω υπηρετήσει και δεν ξέρω και εάν θα υπηρετήσω. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πήγαινα, εάν αποφασίσω να πάω, είναι αυτός ακριβώς που είπες: για λόγους υπεράσπισης.

Δεν ρώτησα αν θα υπηρετήσεις τη θητεία σου. Ρώτησα αν αύριο μας κήρυτταν τον πόλεμο οι Τούρκοι, θα πολεμούσες;