Author Topic: Καιρών επιταγή  (Read 338807 times)

future

• Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
Απ: Καιρών επιταγή
« Reply #1065 on: October 24, 2012, 03:24:49 PM »
Dfk εσύ θα πολεμούσες;
"ΕΒΩ ΓΙΝΕΙ-ΧΑΛΙΑΔΑ ΤΑΤΛΕΜΕ ΑΥΛΙΟ" smsed by stam

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
Re: Καιρών επιταγή
« Reply #1066 on: October 24, 2012, 04:15:59 PM »
Κατασκευάζω τη δική μου πραγματικότητα level dfk
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #1067 on: October 24, 2012, 05:14:05 PM »
hahah τί ακριβώς προσπαθείς να κάνεις? Να σκιαγραφήσεις το πορτραίτο ενός αριστερού?

Στα λόγια μου έρχεσαι. Οι αριστεροί εν γένει πιστεύουν ότι το σύστημα που υποστηρίζουν είναι πιο πολιτισμένο, συνεπώς λένε ότι και αυτοί είναι πιο πολιτισμένοι (μορφωμένοι κτλ) από τους υπόλοιπους (<-ελιτίστικη διάθεση). Τα προβλήματα είναι 2 (ή 1 στην πραγματικότητα; ): 1) Όπου εφαρμόστηκαν οι θεωρίες αυτές, το σύστημα δεν ήταν πιο πολιτισμένο. 2) Το ότι υποστηρίζεις ένα σύστημα, δε σε κάνει αυτομάτως ικανό και να το εφαρμόσεις. (Βασικά είναι ένας λόγος και είναι ο 2ος ;) )
Το ίδιο έγραψα πιο πάνω, λέγοντας πως το πρόβλημα έγκυται στο να την εφαρμόσεις (μια αριστερή θεωρία). Και τους πιο hardcore κομμουνιστές να βάλεις να ιδρύσουν μία κοινωνία from scratch, είναι πιθανό να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Το να διαβάζω Μπακούνιν, δε με κάνει αυτόματα ανώτερο.                                                                     

Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τους περισσότερους άθεους. Θεωρούν τους υπόλοιπους αμόρφωτους, απολίτιστους κτλ που πιστεύουν στο Θεό. Ίσως και με αυτούς που δεν είναι οπαδοί κάποιας ομάδας και η λίστα συνεχίζεται.
Θα ήθελα να διαχωρίσω τους ανθρώπους 1 που πιστεύουν σε έναν Θεό από αυτούς που πιστεύουν σε μία οργανωμένη θρησκεία και τους δεύτερους σε 2α συμβατικούς και 2β φονταμεταλιστές. [σβήνω ό,τι έγραψα γιατί δεν είναι της παρούσης να πλατιάσω σε αυτό το θέμα] και συνοψίζοντας, οι ομάδες στο 2, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Αυτό είναι η ευκολία αποδοχής μιας πληροφορίας. Η θρησκεία είναι μια πληροφορία, σωστά? Εάν ξεκινούσε η ανθρωπότητα από την αρχή, θα έβλεπες εντελώς διαφορετικές θρησκείες και είναι λογικό γιατί είναι μία τεχνητή πληροφορία. H ευκολία αποδοχής μίας πληροφορίας που περιλαμβάνει τόσα αφύσικα γεγονότα (από παρθένες εγγύους μέχρι αναστάσεις νεκρών) σε τόσο μεγάλο βαθμό, σημαίνει πως η πλειοψηφία των θρήσκων έχουν ένα θέμα με την κριτική σκέψη. Εάν κάποιος πιστεύει πως ένας δράκος θα έρθει να κάψει εμένα που δεν πιστεύω στο Δράκο και όχι αυτόν που πιστεύει, μήπως είναι λίγο επικίνδυνος? Μήπως είναι ικανός να πιστέψει το Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ? Για 2β δεν μπαίνω καν στον κόπο.

Ο ορθολογισμός ΕΙΝΑΙ στοιχείο του πολιτισμού. Χωρίς αυτόν πιθανότατα θα κυλιόμασταν ακόμη στα σκατά του σκοταδισμού, επειδή αντίο Αναγέννηση.

Θα παρατηρήσεις εδώ ότι αυτές οι κοινωνικές ομάδες που ανέφερα (αριστεροί, άθεοι, μη οπαδοί ομάδας) είναι μειοψηφούσες στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό τους δίνει κι άλλο ένα ατού. Να το παίζουν και καταπιεσμένοι από την εξουσία (πλειοψηφία). Λίγο μάρτυρες ρε παιδί μου.

Επειδή ανήκω και στις 3 ομάδες (στην πρώτη με πολλά ερωτηματικά) θα μπορούσα να απαντήσω εμπειρικά, δεν αντιπροσωπεύω κανέναν αριστερό-άθεο-μη οπαδό.
Καταπίεση? Μία από τις μεγαλύτερες αξίες μου, και πολλών αριστερών και εδώ είναι που τα βρίσκουμε, είναι η ελευθερία. Απολαμβάνω πολλές ελευθερίες που προσφέρει η κοινωνία που ζω και θα ήθελα περισσότερες, σε πολλούς τομείς. Θα μπορούσες να πεις πως νιώθω καταπιεσμένος σε φάσεις, αν και δεν κατάλαβα πώς ακριβώς χρησιμοποιείς τη λέξη. Δεν είμαι αχάριστος, αναγνωρίζω πόσο τυχερός είμαι που ζω σε μία ελεύθερη κοινωνία σε σχέση με την υπόλοιπη γη, όπως και αναγνωρίζω τα αγαθά και τις υπηρεσίες που μου προσφέρει η ελεύθερη οικονομία. Αλλά δε μένουμε εδώ, επειδή λολ την κάτσαμε λαχείο, τα σκατά είναι εκεί έξω και τίποτε δεν είναι δεδομένο. Πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο.

Καταπίεση λογω θρησκείας. Σε προσωπικό επίπεδο όχι πολλά, οικονομικά σαφώς και πληρώνουμε την Εκκλησία Α.Ε με το ζόρι και επίσης θα ήθελα να δω την Εκκλησία ακόμα πιο μακριά από το Κράτος.

Καταπίεση λόγω μπάλας... ??

Για να καταλάβω, θεωρείς πως οι αντισυστημικοί-άθεοι-μη οπαδοί θεωρούν πως είναι ανώτεροι.
Ο κάθε άνθρωπος θεωρεί ανώτερο τον εαυτό από τη μάζα. Είναι αστείο μερικές φορές ν'ακούς κάποιον να μιλάει για μάζες στον γ' βαθμό. Εμείς είμαστε η μάζα.

Τί παίζει τώρα όμως? Ο χριστιανός πιστεύει πως είναι ανώτερος επειδή πιστεύει στην πραγματική θρησκεία, ο εθνικιστής επειδή η φυλή του είναι η ανώτερη, ο ολυμπιακός επειδή είναι ολυμπιακός και όχι κάποια άλλη ομάδα, ο κάγκουρας επειδή έχει πιο ψιλή αεροτομή, ο ροκάς επειδή ακούει την πιο γαμάτη μουσική. Κάθε άνθρωπος βρίσκει αλλλού την ουσία.
Εάν τα πάω πιο καλά με ανθρώπους που δίνουν ουσία στην ελευθερία και τον πολιτισμό αντί με ανθρώπους που ανεμίζουν σημαίες ποδοσφαιρικών ομάδων (πολλές φορές το ένα δεν αποκλείει το άλλο), τότε συγώρεσέ με για την ελιτισμό μου.

Και θα επανέλθω τώρα σε ένα θέμα που έχω θίξει και παλαιότερα. Σε αυτό το νήμα, τα πράγματα μεταξύ αριστερών και μη αριστερών έχουν αντιστραφεί αριθμητικά. Εδώ οι αριστεροί είναι οι πλειοψηφία. Θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιος έχει πιο πολιτισμένη συμπεριφορά, τώρα που έχουν αντιστραφεί οι όροι;
Δεν περιμένω ανεκτικότητα στο φασισμό, όχι από αριστερούς, αλλά από κανέναν άνθρωπο. Γιατί πολύ απλά οι φασίστες είναι η επιτομή της μη αντεκτικότητας (υπάρχει αντώνυμο της ανεκτικότητας?) και αυτόματα, η εναντίωση στο φασισμό είναι υπεράσπιση πολλών και διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Διαφωνώ με τον τρόπο που μίλησαν πολλά από τα παιδιά σε φάσεις, κυρίως επειδή τα λεγόμενά τους είχαν στόχο παιδιά όπως τον pancy και τον hitman. Δεν είναι τίποτε φτασμένοι χρυσαυγίτες, νομίζω πως είναι απλά μπερδεμένοι. Έχω υπάρξει μπερδεμένος και ρατσιστής κάπου στην εφηβεία και δεν άλλαξα έχοντας κάποιον αριστερό πάνω από το κεφάλι μου. Ίσα-ίσα, θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, να επιμείνω πιο πολύ στις θέσεις μου, από αντίδραση και ανάγκες αυτοεπιβεβαίωσης. Εάν είχαμε πραγματικούς φασίστες στο φορουμ, τότε και λίγα τους είπαν οι αριστεροί.
Καμία ανεκτικότητα σε όποιον είναι εναντίον της ανεκτικότητας. Καμία ανεκτικότητα στο φασισμό, είτε φοράει σβάστιγκα, είτε σταυρό, είτε σημαία.

Δεν ρώτησα αν θα υπηρετήσεις τη θητεία σου. Ρώτησα αν αύριο μας κήρυτταν τον πόλεμο οι Τούρκοι, θα πολεμούσες;
Επειδή στερούμαι εμπειρίας, πώς λειτουργεί αυτό? Κυρήσσεται πόλεμος, εγω δεν έχω παρουσιαστεί πουθενά πριν στο παρελθόν και σκάω στο Ρουφ και λέω "Conscript reporting"? Ή ρωτάς εάν θα πήγαινα με χαρά στον πόλεμο σε περίπτωση drafting, γιατί επιλογή να μην πάω δε θα υπήρχε.
« Last Edit: October 24, 2012, 05:15:54 PM by PyRo »
... but don't forget the Rizla.

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #1068 on: October 24, 2012, 06:33:33 PM »
Πως να μη χαίρεσαι όταν βλέπεις ότι υπάρχουν άτομα με τις απόψεις του pyro?
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1069 on: October 24, 2012, 06:33:59 PM »

that
all we 'll do ♫
every day

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #1070 on: October 24, 2012, 07:22:50 PM »
Χάρρυ Κλύνν "πολύ νόημα" (ατάκα)

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
Re: Απ: Καιρών επιταγή
« Reply #1071 on: October 24, 2012, 07:46:26 PM »
Dfk εσύ θα πολεμούσες;

Ναι, εσύ;

Κατασκευάζω τη δική μου πραγματικότητα level dfk

You can do more than irony, I believe in you.

Το ίδιο έγραψα πιο πάνω, λέγοντας πως το πρόβλημα έγκυται στο να την εφαρμόσεις (μια αριστερή θεωρία). Και τους πιο hardcore κομμουνιστές να βάλεις να ιδρύσουν μία κοινωνία from scratch, είναι πιθανό να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Το να διαβάζω Μπακούνιν, δε με κάνει αυτόματα ανώτερο.   

Χαίρομαι που το καταλαβαίνεις.

Θα ήθελα να διαχωρίσω τους ανθρώπους 1 που πιστεύουν σε έναν Θεό από αυτούς που πιστεύουν σε μία οργανωμένη θρησκεία και τους δεύτερους σε 2α συμβατικούς και 2β φονταμεταλιστές. [σβήνω ό,τι έγραψα γιατί δεν είναι της παρούσης να πλατιάσω σε αυτό το θέμα] και συνοψίζοντας, οι ομάδες στο 2, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Αυτό είναι η ευκολία αποδοχής μιας πληροφορίας. Η θρησκεία είναι μια πληροφορία, σωστά? Εάν ξεκινούσε η ανθρωπότητα από την αρχή, θα έβλεπες εντελώς διαφορετικές θρησκείες και είναι λογικό γιατί είναι μία τεχνητή πληροφορία. H ευκολία αποδοχής μίας πληροφορίας που περιλαμβάνει τόσα αφύσικα γεγονότα (από παρθένες εγγύους μέχρι αναστάσεις νεκρών) σε τόσο μεγάλο βαθμό, σημαίνει πως η πλειοψηφία των θρήσκων έχουν ένα θέμα με την κριτική σκέψη. Εάν κάποιος πιστεύει πως ένας δράκος θα έρθει να κάψει εμένα που δεν πιστεύω στο Δράκο και όχι αυτόν που πιστεύει, μήπως είναι λίγο επικίνδυνος? Μήπως είναι ικανός να πιστέψει το Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ? Για 2β δεν μπαίνω καν στον κόπο.

Με δύο λόγια καταδικάζεις ότι ενέχει πίστη. Ξέρεις οι θρησκείες είναι κατά βάση φιλοσοφίες, όπως κατά βάση και ο κομμουνισμός. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κομμουνισμός είναι καλύτερος από τα υπόλοιπα κοινωνικοπολιτικά συστήματα; Τον έχεις ζήσει; Στον περιέγραψε κάποιος που τον έζησε; Όχι. Απλά αυτό πιστεύεις. Εκτός των άλλων ο Ιησούς ήταν και λίγο κομμουνιστής (ο έχω 2 χιτώνες να δίνει τον 1). Είναι αρκετά απλοϊκή η ανάλυση μια θρησκείας με βάση μόνο τις υπερβολές που περιέχει.

Παρεμπιπτόντως υπάρχουν και άλλες θρησκείες εκτός του Χριστιανισμού.

Ο ορθολογισμός ΕΙΝΑΙ στοιχείο του πολιτισμού. Χωρίς αυτόν πιθανότατα θα κυλιόμασταν ακόμη στα σκατά του σκοταδισμού, επειδή αντίο Αναγέννηση.

Η κρίση του Χριστιανισμού μόνο από το Μεσαίωνα είναι εξίσου επιφανειακή με την κρίση του κομμουνισμού από τις σφαγές του Στάλιν.

Επειδή ανήκω και στις 3 ομάδες (στην πρώτη με πολλά ερωτηματικά) θα μπορούσα να απαντήσω εμπειρικά, δεν αντιπροσωπεύω κανέναν αριστερό-άθεο-μη οπαδό.
Καταπίεση? Μία από τις μεγαλύτερες αξίες μου, και πολλών αριστερών και εδώ είναι που τα βρίσκουμε, είναι η ελευθερία. Απολαμβάνω πολλές ελευθερίες που προσφέρει η κοινωνία που ζω και θα ήθελα περισσότερες, σε πολλούς τομείς. Θα μπορούσες να πεις πως νιώθω καταπιεσμένος σε φάσεις, αν και δεν κατάλαβα πώς ακριβώς χρησιμοποιείς τη λέξη. Δεν είμαι αχάριστος, αναγνωρίζω πόσο τυχερός είμαι που ζω σε μία ελεύθερη κοινωνία σε σχέση με την υπόλοιπη γη, όπως και αναγνωρίζω τα αγαθά και τις υπηρεσίες που μου προσφέρει η ελεύθερη οικονομία. Αλλά δε μένουμε εδώ, επειδή λολ την κάτσαμε λαχείο, τα σκατά είναι εκεί έξω και τίποτε δεν είναι δεδομένο. Πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο.

Καταπίεση λογω θρησκείας. Σε προσωπικό επίπεδο όχι πολλά, οικονομικά σαφώς και πληρώνουμε την Εκκλησία Α.Ε με το ζόρι και επίσης θα ήθελα να δω την Εκκλησία ακόμα πιο μακριά από το Κράτος.

Με βρίσκεις σύμφωνο εκτός από το σημείο της ελευθερίας. Η γνώμη μου είναι ότι σε κάποια σημεία στη σημερινή Ελλάδα παραέχουμε ελευθερία. Σε κάποια άλλα δεν έχουμε αρκετή βέβαια.

Εάν τα πάω πιο καλά με ανθρώπους που δίνουν ουσία στην ελευθερία και τον πολιτισμό αντί με ανθρώπους που ανεμίζουν σημαίες ποδοσφαιρικών ομάδων (πολλές φορές το ένα δεν αποκλείει το άλλο), τότε συγώρεσέ με για την ελιτισμό μου.

Ακριβώς εκεί βρίσκεται η δική μου διαφωνία. Στο ότι πολλοί δηλώνουν ότι δίνουν ουσία στην ελευθερία και τον πολιτισμό, και πράττουν το αντίθετο.

Δεν περιμένω ανεκτικότητα στο φασισμό, όχι από αριστερούς, αλλά από κανέναν άνθρωπο. Γιατί πολύ απλά οι φασίστες είναι η επιτομή της μη αντεκτικότητας (υπάρχει αντώνυμο της ανεκτικότητας?) και αυτόματα, η εναντίωση στο φασισμό είναι υπεράσπιση πολλών και διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Διαφωνώ με τον τρόπο που μίλησαν πολλά από τα παιδιά σε φάσεις, κυρίως επειδή τα λεγόμενά τους είχαν στόχο παιδιά όπως τον pancy και τον hitman. Δεν είναι τίποτε φτασμένοι χρυσαυγίτες, νομίζω πως είναι απλά μπερδεμένοι. Έχω υπάρξει μπερδεμένος και ρατσιστής κάπου στην εφηβεία και δεν άλλαξα έχοντας κάποιον αριστερό πάνω από το κεφάλι μου. Ίσα-ίσα, θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, να επιμείνω πιο πολύ στις θέσεις μου, από αντίδραση και ανάγκες αυτοεπιβεβαίωσης. Εάν είχαμε πραγματικούς φασίστες στο φορουμ, τότε και λίγα τους είπαν οι αριστεροί.
Καμία ανεκτικότητα σε όποιον είναι εναντίον της ανεκτικότητας. Καμία ανεκτικότητα στο φασισμό, είτε φοράει σβάστιγκα, είτε σταυρό, είτε σημαία.

Εδώ καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι; Δηλώνεις ενάντιος στην ανεκτικότητα με κάποιους που είναι ενάντιοι στην ανεκτικότητα. Άρα ενάντιος στον εαυτό σου; Ακριβώς σε αυτό το σφάλμα έχουν πέσει και άλλοι σε αυτό το νήμα. "Ναι στην ελευθερία, αλλά μόνο γι' αυτούς που λένε ναι στην ελευθερία". "Όλοι είμαστε ίσοι, εκτός από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν είμαστε ίσοι, αυτοί είναι κατώτεροι."

Οι "χειροκροτητές" των παρακάτω 2 απαντήσεων ας σκεφτούν λίγο την παραπάνω παράγραφο. Το λέω γιατί εγκρίνατε το σύνολο των γραφόμενων του Pyro.

Επειδή στερούμαι εμπειρίας, πώς λειτουργεί αυτό? Κυρήσσεται πόλεμος, εγω δεν έχω παρουσιαστεί πουθενά πριν στο παρελθόν και σκάω στο Ρουφ και λέω "Conscript reporting"? Ή ρωτάς εάν θα πήγαινα με χαρά στον πόλεμο σε περίπτωση drafting, γιατί επιλογή να μην πάω δε θα υπήρχε.

Η επιλογή υπάρχει και λέγεται λιποταξία. Η διαδικασία λέγεται επιστράτευση και θα σου έρθει ένα χαρτί να παρουσιαστείς κάπου, ώστε μετά από μια βραχύχρονη εκπαίδευση να πας να πολεμήσεις.

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #1072 on: October 24, 2012, 08:11:43 PM »
Ενοχλητικό εξυπνακίστικο παιχνίδι με τις λέξεις.
Δε δηλωνει ενάντιος στην ανεκτικότητα, αλλά εναντιος σε αυτούς που δεν είναι ανεκτικοί.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα να το καταλάβεις: Αν ένας θέλει να πιστεύει στο όσιο μουνί της Εύας, μπορεί να το κάνει και δε με ενοχλεί. Αν όμως θέλει να με υποχρεώσει να πιστέψω κι εγώ ή σκοτώνει πακιστανούς για θυσία στο μτΕ δε θα το ανεχτω και θα το καταδικάσω.

Η ουσία είναι η εξής: εναντιωνόμαστε σε ο,τι δεν σέβεται τον άνθρωπο.
Η φιλοσοφία των "αριστερών" που φαγωθηκες να ταυτίζεις με κομμουνιστές είναι ανθρωποκεντρική.
Τόσο απλό. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Όλα τα αλλά παιχνίδια με τις λέξεις και τα φτηνά δημαγωγικά που πας να πασαρεις με πολέμους με τους Τούρκους κτλ είναι περιττά.

Να σε ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου.
Αν σου στελναν χαρτί επιστράτευσης για να μπουκαρουμε εμείς στην Τουρκία γιατί ξαφνικά γίναμε επεκτατικοι και θέλουμε πετρέλαια θα πολεμούσες dfk? Για το καλό της πατρίδας!;
« Last Edit: October 24, 2012, 08:21:10 PM by MexiCola »
allergic to stupid~

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #1073 on: October 24, 2012, 08:39:16 PM »
+++++ he never ceases to amaze!

PyRo

• DEMO UPLOADER!
Re: Απ: Καιρών επιταγή
« Reply #1074 on: October 24, 2012, 08:41:26 PM »
Με δύο λόγια καταδικάζεις ότι ενέχει πίστη. Ξέρεις οι θρησκείες είναι κατά βάση φιλοσοφίες, όπως κατά βάση και ο κομμουνισμός. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κομμουνισμός είναι καλύτερος από τα υπόλοιπα κοινωνικοπολιτικά συστήματα; Τον έχεις ζήσει; Στον περιέγραψε κάποιος που τον έζησε; Όχι. Απλά αυτό πιστεύεις. Εκτός των άλλων ο Ιησούς ήταν και λίγο κομμουνιστής (ο έχω 2 χιτώνες να δίνει τον 1). Είναι αρκετά απλοϊκή η ανάλυση μια θρησκείας με βάση μόνο τις υπερβολές που περιέχει.

Παρεμπιπτόντως υπάρχουν και άλλες θρησκείες εκτός του Χριστιανισμού.

Μένω στο Χριστιανισμό, γιατί εάν είναι να πιάσουμε τις υπόλοιπες θρησκείες (με εξάιρεση ίσως το Βουδισμό), τα πράγματα είναι χειρότερα.
Η θρησκεία είναι πολύ σωστά όπως είπες μία φιλοσοφία. Με τον τρόπο που χρησιμοποιείται όμως αυτή η φιλοσοφία, μπαίνει και μία άλλη λέξη: δόγμα.
Όταν παρουσιάζεται μία φιλοσοφία κι ένας τρόπος ζωής ως η μοναδική Αλήθεια, τότε δε θέλω να έχω καμία σχέση με αυτό. Πόσο μάλλον όταν μου το επιβάλλουν κιόλας.
Και νομίζω και κανείς λογικός άνθρωπος δε θα συμφωνούσε με κάποιο δόγμα, όπως και εσύ.

Η κρίση του Χριστιανισμού μόνο από το Μεσαίωνα είναι εξίσου επιφανειακή με την κρίση του κομμουνισμού από τις σφαγές του Στάλιν.
Έφερα την Αναγέννηση ως παράδειγμα ορθολογισμού, η αναφορά στη θρησκεία ήταν τυχαία σε αυτό το παράδειγμα. Αλλά εάν από τη δημιουργία του Χριστιανισμού, 7 από τους 20 αιώνες που ο Χριστιανισμός έκανε κουμάντο, σου φαίνεται μικρό δείγμα για να κρίνουμε πράγματι το τί έκανε για όσο βρισκόταν στην εξουσία, δεν ξέρω αλήθεια τί δείγμα θέλεις. Καμιά χιλιετία από χριστιανικό γαμήσι (αδελφικό, πάντα) ίσως?

Στην ουσία δε διαφωνείς όμως πως ο ορθολογισμός είναι απαραίτητο στοιχείο ενός πολιτισμού.

Ακριβώς εκεί βρίσκεται η δική μου διαφωνία. Στο ότι πολλοί δηλώνουν ότι δίνουν ουσία στην ελευθερία και τον πολιτισμό, και πράττουν το αντίθετο.
Πρόβλημά τους. Αλλά ανάφερε και κάποιο παράδειγμα εάν θες.

Εδώ καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι; Δηλώνεις ενάντιος στην ανεκτικότητα με κάποιους που είναι ενάντιοι στην ανεκτικότητα. Άρα ενάντιος στον εαυτό σου; Ακριβώς σε αυτό το σφάλμα έχουν πέσει και άλλοι σε αυτό το νήμα. "Ναι στην ελευθερία, αλλά μόνο γι' αυτούς που λένε ναι στην ελευθερία". "Όλοι είμαστε ίσοι, εκτός από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν είμαστε ίσοι, αυτοί είναι κατώτεροι."
[το είπε καλά ο Mexiς]
Αλλά είναι πολύ εύκολη αυτού του είδους η απλοϊκή ανάλυση:
πχ Πιο πάνω είπα πως δε θα ακολουθούσα κάποιο δόγμα. Δε θα ακολουθούσεις ποτέ κάπιο δόγμα, pyro? Όχι, δε θα ακολουθούσα. Χα! Είσαι είσαι δογματικός αντι-δογματικός.

Η επιλογή υπάρχει και λέγεται λιποταξία. Η διαδικασία λέγεται επιστράτευση και θα σου έρθει ένα χαρτί να παρουσιαστείς κάπου, ώστε μετά από μια βραχύχρονη εκπαίδευση να πας να πολεμήσεις.
Πιθανότατα θα πήγαινα. Παίρνω κάποιο σημαιάκι δώρο?
« Last Edit: October 24, 2012, 08:53:54 PM by PyRo »

pancy

• DV zombie
« Reply #1075 on: October 24, 2012, 08:41:42 PM »

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #1076 on: October 24, 2012, 08:49:29 PM »

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #1077 on: October 24, 2012, 08:58:12 PM »
Δε δηλωνει ενάντιος στην ανεκτικότητα, αλλά εναντιος σε αυτούς που δεν είναι ανεκτικοί.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα να το καταλάβεις: Αν ένας θέλει να πιστεύει στο όσιο μουνί της Εύας, μπορεί να το κάνει και δε με ενοχλεί. Αν όμως θέλει να με υποχρεώσει να πιστέψω κι εγώ ή σκοτώνει πακιστανούς για θυσία στο μτΕ δε θα το ανεχτω και θα το καταδικάσω.

Η φιλοσοφία των "αριστερών" που φαγωθηκες να ταυτίζεις με κομμουνιστές είναι ανθρωποκεντρική.
Όλα τα αλλά παιχνίδια με τις λέξεις και τα φτηνά δημαγωγικά που πας να πασαρεις με πολέμους με τους Τούρκους κτλ είναι περιττά.

Επιτέλους.
Dfk, για να τελειώνει το παραμύθι... Όλοι αναφερόμαστε στην Αριστερά, εσύ διαβάζεις κομμουνισμό, ντε και καλά.

Επίσης, το τρικάκι της εξίσωσης της θρησκείας με την ιδεολογία είναι ένα χαζό και ανούσιο παιχνίδι που κάνεις με την πίστη.
Όταν πιστεύεις στο Χριστιανισμό, δεν πιστεύεις ότι ο Χριστιανισμός είναι καλύτερος γιατί δύναται να διευθετήσει τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών που χαρακτηρίζονται από ανισοκατανομή πλούτου και διακρίσεις. Πιστεύεις ότι κάποιες ασυνάρτητες *εικασίες* είναι γεγονότα, ότι η ορθή αποτύπωση των γεγονότων αυτών είναι δεδομένη και αναλλοίωτη στο χρόνο και ότι ένας Θεός - ο δικός σου - κατέβηκε στη Γη, είπε κι έκανε ό,τι ακριβώς η αναλλοίωτη πληροφορία μεταφέρει και ζητάει από εσένα να πιστέψεις ότι πρέπει να διεκπεραιώνεις ορισμένες τελετουργίες για να έχεις την εύνοιά του. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη θρησκεία.
Όταν πιστεύεις σε μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία / ιδεολογία, πιστεύεις ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι. Δεν υπάρχουν κατώτερα ανθρώπινα όντα και δε βασίζεσαι σε κάποιες ασυνάρτητες *εικασίες* ή μπούρδες και στο allegedly αναλλοίωτο της πληροφορίας που μεταφέρει θαύματα και μύθους μέσα στους αιώνες, αλλά στο αδιαπραγμάτευτο της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής που συναντάς την κάθε ημέρα που εσύ ζεις.

(Η θρησκεία σου σε βοηθάει να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, ομάδας κλπ; Τότε σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν πα να πιστεύεις ότι εξωγήινοι τιτάνες παίζουν ποδόσφαιρο κλωτσώντας τον πλανήτη Γη, και το Milky Way είναι η Β3 εθνική.
Η θρησκεία σου σού μαθαίνει ότι ο αλλόθρησκός / άθεος είναι κατώτερος και θα καεί στην κόλαση ή πρέπει να τον καθαρίσεις για να πας στον 3ο όροφο του Παραδείσου; Τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Και κάπου εδώ τελειώνει η όποια έμμεση σχέση πολιτικής ιδεολογίας και θρησκευτικής πίστης. Κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να οραματίζονται μία ιδανική κοινωνία και κάποιοι άλλοι έχουν την υποχρέωση να φοβούνται μία κόλαση ή θεϊκή κατάρα και κανένα από τα δύο δε σχετίζεται αποκλειστικά με τη θρησκεία ή/και την πολιτική.)

Σεβασμός στη ζωή, λοιπόν, δε σημαίνει απαραίτητα επιβολή ενός σοσιαλιστικού ή κομμουνιστικού ή οποιουδήποτε (for that matter) κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικού συστήματος, έγκειται δε στην επιδίωξη μίας ανθρωπιστικής Παιδείας. Ελλείψει αυτής, το οποιοδήποτε "δίκαιο", "φιλελεύθερο" σύστημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει (με κριτήριο το συμφέρον όχι των λίγων, ούτε των πολλών, αλλά όλης της κοινωνίας), για λόγους προφανείς. Κι εκεί βρίσκεται ο (εύλογος) προβληματισμός του PyRo για τον κομμουνισμό, που εσύ μεταφράζεις ως ανεδαφικότητα.

Ο κομμουνισμός και οποιοδήποτε σύστημα θεμελιώνει την κοινωνική, πολιτική αλλά και οικονομική ισότητα όλων των μελών μιας κοινωνίας δεν κρίνονται ανεδαφικά επειδή βασίζονται σε λανθασμένες αρχές, είναι προβληματικά γιατί προϋποθέτουν Παιδεία.

Θέλεις μία συμβουλή; Σταμάτα να συγχέεις το λεγόμενο "υπαρκτό σοσιαλισμό" με την Αριστερά. Στη σύντομη ιστορία της, η κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση δεν απέβαλε ποτέ τον ανθρώπινο εγωισμό και, σε γενικές γραμμές, δεν υιοθέτησε ποτέ τις "very" αρχές της Αριστεράς. Το ίδιο και η Β. Κορέα, ή η Κίνα, ή η Μογγολία, ή όποια άλλη χώρα μπορείς να σκεφτείς. Και δε χρειάζεται, γενικότερα, να θέλει κάποιος να κρεμάσει τον "αστό" για να νιώθει αριστερός.

edit: Πάρε, για παράδειγμα, την παιδεία του pancy. Μας αποδεικνύει, με εικόνες, ότι οι αριστεροί αναρχικοί/κομμουνιστές αγωνίζονται για την αναρχία/κομμουνισμό. Δεν τον απασχολεί ότι ψηφίζει νεοναζί που μάχονται τον άνθρωπο και, αντί για "Πάλη για τον εθνικοσοσιαλισμό", τα πανό τους αναγράφουν "Ορθοδοξία ή θάνατοc", "Έξω οι ξένοι", "Τούρκος καλός, μόνο νεκρός", "Κομμούνια, θα σας κάνουμε σαπούνι".
« Last Edit: October 24, 2012, 09:11:23 PM by stEWIE »
all we 'll do ♫
every day

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #1078 on: October 24, 2012, 09:07:17 PM »
Το χειρότερο είναι ότι νομίζεις ότι κάτι μας είπες πάντσι με αυτά τα πίκταρς...
_

haha γάμησε το παράδειγμα με το δογματικός
allergic to stupid~

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #1079 on: October 24, 2012, 09:28:58 PM »

Δήλωσε "καμία ανεκτικότητα σε όποιον είναι εναντίον της ανεκτικότητας". Δε δήλωσε ενάντιος, που προφανώς είναι, αλλά μη ανεκτικός. Τώρα αν εσύ θες να καταλαβαίνεις άλλο από αυτό που δήλωσε, δικαίωμά σου. Τα περί ενοχλητικών εξυπνακίστικων παιχνιδιών μπορείς να τα σκεφτείς εσύ που παρέφρασες αυτό που έγγραψε, προσπαθώντας να πείσεις ότι εννοεί κάτι άλλο. Ας ανακαλέσει ο ίδιος εν πάση περιπτώσει, όχι ο "δικηγόρος" του.

Δε βλέπω να σε υποχρέωσε σε κάτι ο pancy τώρα τελευταία. Εκτός αν το κάνει εκτός του forum.

Αφού αναγνωρίζεις το σεβασμό στον συνάνθρωπο ως αρχή σου, ψάξε αυτό το νήμα και βρες ποιος φέρεται χωρίς σεβασμό. Βασικά δε χρειάζεται καν να ψάξεις γιατί το έχεις διαβάσει ήδη. Μήπως τώρα θες να αναγνωρίσεις την ανακολουθία ιδεολογίας και συμπεριφοράς;

Να σε ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου.
Αν σου στελναν χαρτί επιστράτευσης για να μπουκαρουμε εμείς στην Τουρκία γιατί ξαφνικά γίναμε επεκτατικοι και θέλουμε πετρέλαια θα πολεμούσες dfk? Για το καλό της πατρίδας!;

Στην πρώτη γραμμή με κατηγορείς ως φτηνό δημαγωγό και μετά κάνεις ανάλογο ερώτημα με εμένα. Προφανώς δε θα απαντήσω αν δεν απαντήσεις εσύ πρώτα στο δικό μου και ανακαλέσεις περί δημαγωγίας.

Μένω στο Χριστιανισμό, γιατί εάν είναι να πιάσουμε τις υπόλοιπες θρησκείες (με εξάιρεση ίσως το Βουδισμό), τα πράγματα είναι χειρότερα.
Η θρησκεία είναι πολύ σωστά όπως είπες μία φιλοσοφία. Με τον τρόπο που χρησιμοποιείται όμως αυτή η φιλοσοφία, μπαίνει και μία άλλη λέξη: δόγμα.
Όταν παρουσιάζεται μία φιλοσοφία κι ένας τρόπος ζωής ως η μοναδική Αλήθεια, τότε δε θέλω να έχω καμία σχέση με αυτό. Πόσο μάλλον όταν μου το επιβάλλουν κιόλας.
Και νομίζω και κανείς λογικός άνθρωπος δε θα συμφωνούσε με κάποιο δόγμα, όπως και εσύ.

Προφανώς δε συμφωνώ με τα δόγματα, εννοώντας τις αναμφισβήτητες αρχές. Προσπαθώ να καταλάβω αυτό που γράφεις για τη μοναδική Αλήθεια. Μοναδική Αλήθεια προφανώς υπάρχει, με ένα τρόπο λειτουργεί ο κόσμος όχι με πολλούς, αν και εξαιρετικά αμφίβολο αν θα την μάθουμε ποτέ. Εν τω μεταξύ, η απανταχού φιλοσοφίες (και οι θετικές επιστήμες) προσπαθούν να την προσεγγίσουν. Κι εγώ διαφωνώ με όποια από αυτές αυτοπαρουσιάζεται ως η Αλήθεια, γιατί πιστεύω ότι αυτό δεν ισχύει. Δε νιώθω ανώτερος επειδή το ξέρω αυτό ;)

Και πότε αλήθεια στη χώρα μας σου επέβαλλαν κάτι ως τη μοναδική αλήθεια;

Αλλά εάν από τη δημιουργία του Χριστιανισμού, 7 από τους 20 αιώνες που ο Χριστιανισμός έκανε κουμάντο, σου φαίνεται μικρό δείγμα για να κρίνουμε πράγματι το τί έκανε για όσο βρισκόταν στην εξουσία, δεν ξέρω αλήθεια τί δείγμα θέλεις. Καμιά χιλιετία από χριστιανικό γαμήσι (αδελφικό, πάντα) ίσως?

Στην ουσία δε διαφωνείς όμως πως ο ορθολογισμός είναι απαραίτητο στοιχείο ενός πολιτισμού.

Από τη δημιουργία (και εφαρμογή) του κομμουνισμού έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια και αυτά είναι στη σύγχρονη ιστορία που υποτίθεται ότι οι ανθρώπινη κοινωνία έχει προοδεύσει. Νιώθεις ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αντίστοιχα του χριστιανισμού;

Προφανώς δε διαφωνώ.

Αλλά είναι πολύ εύκολη αυτού του είδους η απλοϊκή ανάλυση:
πχ Πιο πάνω είπα πως δε θα ακολουθούσα κάποιο δόγμα. Δε θα ακολουθούσεις ποτέ κάπιο δόγμα, pyro? Όχι, δε θα ακολουθούσα? Χα! Είσαι είσαι δογματικός αντι-δογματικός.

Κι όμως πιστεύω ότι είσαι διατιθέμενος να αμφισβητήσεις ακόμα και αυτή σου την αρχή, όντας αντιδογματικός ;)

Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει. Αλλά η ανάλυσή μου δε βασίζεται σε αυτό, παρά μόνο στην περίπτωσή σου.

Η ανάλυσή μου έχει ως βάση το εξής και πάλι: Τη συμπεριφορά των λεγόμενων "ανθρωπιστών" κατά Mxc απέναντι στους "φασίστες" στο παρόν νήμα. Μόνο εγώ βρίσκω τους πρώτους λιγότερο ανθρωπιστές από τους δεύτερους, ενώ διατυμπανίζουν το αντίθετο; Ειλικρινώς βαριέμαι να ψάξω όλες τις σελίδες για να σου βρω τουλάχιστον 30 απαντήσεις "ανθρωπιστών" που δε δείχνουν τη συμπεριφορά που υποτίθεται θα έπρεπε να έχουν. Αλλά ξέχασα, "καμιά ανοχή στους φασίστες" ;)

pancy αούγκανε όλα αυτά είναι προβοκάτσιες του καθεστώτος.