Δήλωσε "καμία ανεκτικότητα σε όποιον είναι εναντίον της ανεκτικότητας". Δε δήλωσε ενάντιος, που προφανώς είναι, αλλά μη ανεκτικός. Τώρα αν εσύ θες να καταλαβαίνεις άλλο από αυτό που δήλωσε, δικαίωμά σου. Τα περί ενοχλητικών εξυπνακίστικων παιχνιδιών μπορείς να τα σκεφτείς εσύ που παρέφρασες αυτό που έγγραψε, προσπαθώντας να πείσεις ότι εννοεί κάτι άλλο. Ας ανακαλέσει ο ίδιος εν πάση περιπτώσει, όχι ο "δικηγόρος" του.
Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζει αυτό το θέμα, μετά το παράδειγμα του Mexi και το δικό μου. Νομίζω πως είναι αρκετά κατανοητό.
Ίσως εάν βάλω τη λέξη αντι-βία μέσα, θα βοηθήσει. Ίσως είσαι κατά της αντι-βίας εν γένει.
ΧΑυγίτες κατεβαίνουν από το μηχανάκι και σπάνε δυο πούστηδες στο ξύλο
- Γκάιζ, γιατί σπάσατε τα παιδιά στο ξύλο?
- Επειδή ειναι πούστηδες
- Ναι και?
- Δε μας αρέσουν οι πούστηδες. Επίσης δε μας αρέσουν οι κομμουνιστές, οι εβραίοι και οι γατόσαυροι
- Δηλαδή ασκείτε βία σε ό,τι σας τη σπάει?
- Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο
Εκεί αντι-βία, όχι?
Είσαι στην κατεχόμενη από Τούρκους Ελλάδα. Στήνεται η επανάσταση.
- Dfk, θα έρθεις μαζί μας να φάμε Τουρκαλάδες?
- Όχι παιδιά
- Γιατί ωρέ?
- Γιατί να, είμαι κατά της βίας
- Αφού μας έχουν γαμήσει τση Παναγία τόσα χρόνια ωρε Dfk
- Α παιδιά, όλα κι όλα. Είμαι κατά της βίας απ 'όπου κι αν προέρχεται
είμαι κοντά?
Προφανώς δε συμφωνώ με τα δόγματα, εννοώντας τις αναμφισβήτητες αρχές. Προσπαθώ να καταλάβω αυτό που γράφεις για τη μοναδική Αλήθεια. Μοναδική Αλήθεια προφανώς υπάρχει, με ένα τρόπο λειτουργεί ο κόσμος όχι με πολλούς, αν και εξαιρετικά αμφίβολο αν θα την μάθουμε ποτέ. Εν τω μεταξύ, η απανταχού φιλοσοφίες (και οι θετικές επιστήμες) προσπαθούν να την προσεγγίσουν. Κι εγώ διαφωνώ με όποια από αυτές αυτοπαρουσιάζεται ως η Αλήθεια, γιατί πιστεύω ότι αυτό δεν ισχύει. Δε νιώθω ανώτερος επειδή το ξέρω αυτό
Και πότε αλήθεια στη χώρα μας σου επέβαλλαν κάτι ως τη μοναδική αλήθεια;
Επειδή τίθεται πάλι θέμα ανωτερότητας (από το πουθενά), να σε ρωτήσω αυτό: θεωρείς πως είσαι ανώτερος από μία αμοιβάδα? Αν ναι, γιατί?
Και δεν είπα πως μου επιβλήθηκε κάτι ως μοναδική Αλήθεια στη χώρα μας, στα χρόνια που ζω. Μόνο έμμεσα, κυρίως στο μάθημα των Θρησκευτικών. Και δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τη Βυζαντινή ιστορία, αλλά σίγουρα αν την ψάξουμε, θα βρούμε πολλές καφρίλες στο όνομα της Αλήθειας.
Από τη δημιουργία (και εφαρμογή) του κομμουνισμού έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια και αυτά είναι στη σύγχρονη ιστορία που υποτίθεται ότι οι ανθρώπινη κοινωνία έχει προοδεύσει. Νιώθεις ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αντίστοιχα του χριστιανισμού;
Για να μη γράφονται δύο φορές, είναι αυτά ακριβώς που είπε ο Στούη παραπάνω.
Κι όμως πιστεύω ότι είσαι διατιθέμενος να αμφισβητήσεις ακόμα και αυτή σου την αρχή, όντας αντιδογματικός
Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει. Αλλά η ανάλυσή μου δε βασίζεται σε αυτό, παρά μόνο στην περίπτωσή σου.
Η ανάλυσή μου έχει ως βάση το εξής και πάλι: Τη συμπεριφορά των λεγόμενων "ανθρωπιστών" κατά Mxc απέναντι στους "φασίστες" στο παρόν νήμα. Μόνο εγώ βρίσκω τους πρώτους λιγότερο ανθρωπιστές από τους δεύτερους, ενώ διατυμπανίζουν το αντίθετο; Ειλικρινώς βαριέμαι να ψάξω όλες τις σελίδες για να σου βρω τουλάχιστον 30 απαντήσεις "ανθρωπιστών" που δε δείχνουν τη συμπεριφορά που υποτίθεται θα έπρεπε να έχουν. Αλλά ξέχασα, "καμιά ανοχή στους φασίστες"
pancy αούγκανε όλα αυτά είναι προβοκάτσιες του καθεστώτος.
Επίσης θα μπορούσα να αμφισβητήσω και την αμφισβήτηση και να δημιουργήσω μαύρη τρύπα.
Εάν πώ πως υπάρχει η πιθανότητα να πιστέψω σε κάποιο δόγμα, όντας ανοιχτός σε όλα, αυτόματα τη στιγμή που θα πιστέψω στο δόγμα δε θα είμαι ανοιχτός σε όλα.
Το δόγμα περιλαμβάνει πίστη. Δεν υφίσταται διανόηση με δογματική πίστη, πώς να το κάνουμε δηλαδή.
Για το δεύτερο σκέλος, δες την πρώτη απάντηση αυτού του ποστ. Και επίσης δε θα κάνω το δικηγόρο τους hoho