dfk_7677:
"Το δελτίο τύπου της ΔΕΗ με τα αληθή διαγράμματα των συνολικών μισθολογικών δαπανών έχει ψευδή στοιχεία για τους μισθούς"
dfk, μου λες ότι ο μέσος μισθός δεν είναι 1700 ευρώ, επειδή το έγγραφο που αναφέρει ρητά ότι ο μέσος μισθός είναι 1700 ευρώ περιλαμβάνει ένα διάγραμμα συνολικής μισθοδοσίας.
Τα στοιχεία του οποίου δε γνωρίζεις να αναλύσεις.
Και κάνεις εικασίες για το πώς και πού κατανέμονται τα χρήματα.
Και, όταν σου εξηγώ το διάγραμμα, μου αναφέρεις ιστορίες που σου διηγείται "ένας γνωστός σου που εργάζεται στη ΔΕΗ". Ε, στα παπάρια μας, ρε φίλε, τι λέει ο γνωστός σου. Να απολυθεί αυτός που ξύνεται και το μόνο που κάνει είναι να διηγείται ιστορίες του πώς ξύνεται, να πάρει τη θέση του κάποιος που δεν ξύνεται.
Επειδή, δηλαδή, ένας είναι λαμόγιο, οι 20 χιλιάδες εργαζόμενοι είναι λαμόγια. Ωραία λογική.
Κι επειδή το ρουσφέτι πάει κι έρχεται με τις αναθέσεις των εξωτερικών συνεργείων, όπως λες, δεν πρέπει να αναζητήσουμε εξυγίανση και διαφάνεια (όχι αυτή που προαναγγέλουμε και ξεχνάμε εντός λεπτών, αλλά πραγματική διαφάνεια, με ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν, ότι έχουν όρεξη και ότι μπορούν να υπόκεινται σε έλεγχο από άλλους ανθρώπους τέτοιους). Πρέπει να ρίξουμε τους παχυλούς μισθούς!
Και μου λες ότι είμαι αριστερός και θα έπρεπε να είμαι κατά των ανισοτήτων. Όταν, πριν 3 χρόνια, ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου ήταν στα [Χ] ευρώ και ο μισθός του ιδιωτικού ήταν στα [Χ - 300]. Και η κυβέρνηση σου έμαθε ότι "για όλα φταίνε οι δημόσιοι" κι εσύ (ο οποιοσδήποτε εσύ) έσκουζες "να πέσουν τώρα οι μισθοί τους" και τώρα είναι και οι δύο στα [0,5 * Χ], στην καλύτερη. Και μου λες ότι είναι καλό / για καλό.
Ε, ρε φίλε, είσαι προκλητικός. Και κάθεσαι και μου βάζεις λόγια, λες και σου είπα ότι έπρεπε όλοι οι υπάλληλοι να παίρνουν όσα και το στέλεχος. Ή μου αναφέρεις τον ΕΟΠΠΥ σαν κάτι θετικό.
Καλά κάνουν, ρε, και αντιτίθενται στον ΕΟΠΠΥ. Γιατί, δηλαδή, ο μηχανικός πλήρωνε τον κώλο του, δουλεύει δε δουλεύει, και είχε ένα από τα πιο πλούσια ταμεία; Για να χαθούν τα ταμεία στην ενοποίηση; Ή μήπως στο κούρεμα, όπως έκαναν με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα; Πού πήγαν τα εφάπαξ; Δεν τα είχαν πληρώσει οι εργαζόμενοι;
Αν ήθελαν ΕΟΠΠΥ και ενιαία ταμεία, να το έκαναν εξ αρχής ή ομαλά, όχι με κατεδάφιση των ταμείων των διαφόρων επαγγελμάτων.
ΕΟΠΠΥ και αρχίδια. Πληρώνεις ασφάλιση, χωρίς πρακτικά να ασφαλίζεσαι. Ούτε φάρμακα, ούτε ασθένειες, ούτε ιατρικές / νοσοκομειακές επισκέψεις, ούτε τίποτα. Ωραία ασφάλιση.
Με τη λογική σου, ένας καθαριστής θα έπρεπε να παίρνει όσα ένας μηχανικός. Κι εγώ δε θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά μήπως τελικά είσαι κομμουνιστής και δεν το ξέρεις;
Το βρήκαμε τώρα, στο όνομα της ισότητας των εργαζομένων που κανένας σας δεν επιθυμεί, έχουμε κατεδαφίσει τα πάντα κι έχουμε επιστρέψει σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Αλλά, τουλάχιστον, σφίγγει το ζωνάρι!