Προσωπικά, συμφωνώ ότι ο σέχτας διαχωρίζει τον τρόπο αντιμετώπισης θρησκείας και οπαδισμού (κακώς), όπως ο chester το επισημαίνει, αλλά μου φαίνεται ότι προσπαθείτε πάααααρα πολύ να αποδείξετε ότι είναι "επαναστάτης του κώλου" και, επειδή το έχω διαβάσει αρκετές φορές στις τελευταίες δύο σελίδες, έχω την αίσθηση ότι a priori κι ενοχλητικά ξεγράφετε τον άλλον από τη συζήτηση.
Anyway, επιμένω ότι η θρησκεία έχει βγάλει σε αρκετούς ανθρώπους καλοσύνη ή έχει αποτελέσει μέσο φιλανθρωπίας για άλλους. Υπάρχουν, δηλαδή, και καλοί χριστιανοί, πολύ καλοί μάλιστα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των θρησκόληπτων που εύστοχα περιέγραψε ο jujuκος.
Και χωρίς, βέβαια, να ξεχνώ ότι "τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία έχουν γίνει στο όνομα της θρησκείας", κάτι το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Και γι' αυτούς τους λόγους, σέχτα, θεωρώ ότι τέτοιες κινήσεις ή δράσεις μόνο περιχαρακώνουν όλους τους πιστούς, είτε πρόκειται για άτομα που περιγράφει ο juju είτε για εκείνα που περιγράφει ο pikachu.
Νομίζω ότι από τα τελευταία λείπει μόνο η διαύγεια και, ενδεχομένως, η καλή διάθεση να διαχωρίσουν το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και την αγάπη προς το συνάνθρωπο από τη θρησκεία, και όχι η ψυχή ή η νοητική δυνατότητα.
Καλώς ή κακώς, η θρησκεία έχει συνυφασθεί με τη θρησκοληψία, η πίστη με το φανατισμό και η προσήλωση με τη μισαλλοδοξία. Και βλέπεις "συνετούς χριστιανούς" να σιχαίνονται το διαφορετικό, να αρνούνται τον έτερο χιτώνα στον άστεγο / ζητιάνο για να μη λείψει η μηνιαία αποταμίευση στον τραπεζικό λογαριασμό, κ.ο.κ..