Παρακάμπτοντας τις ad hominem κοινοτοπίες που εξαπολύεις, επέτρεψε μου να σου καταδείξω τι συνέβη στα 3 ποστς μας, ούτως ώστε εσύ πάλι να μη δώσεις σημασία και να ξαναποστάρεις με ειρωνικό ύφος, ω παιδί του λαού, εσύ.
Το επιχείρημά σου ήταν πως εφόσον ο οπαδισμός είναι παγκόσμιο και διαδεδομένο φαινόμενο, δεν είμαι/είμαστε σε θέση να τον κρίνω/κρίνουμε. Πως εφόσον εκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε για την ομάδα τους σε πρώτο πρόσωπο, ποιοι είμαστε εμείς που δε θα μιλάμε!
Εγώ σου παρέθεσα πλειάδα άλλων δραστηριοτήτων στις οποίες αναλώνονται εκατομμύρια άνθρωποι, τις οποίες θέλω και μπορώ να κρίνω, όπως και κάνω.
Αυτές οι δραστηριότητες φέρουν γνωρίσματα τα οποία μπορούν να αποδοθούν και στον οπαδισμό, όπως εμπορευματοποίηση, ψυχολογία μάζας, κατευθυντήρια κέντρα, παροχή ταυτότητας, μιντιακή προώθηση και υπερβάλλων ζήλος.
Εγώ είμαι ο zbouaerg. Δεν έχω τη δυνατότητα να επιβάλλω το τι είναι αποδεκτό, μα μπορώ να το διακρίνω (σε όποιον βαθμό μπορώ να το διακρίνω). Αυτό που διακρίνω ως κοινώς αποδεκτό τυχαίνει πολύ συχνά να μη με ικανοποιεί, σε μεγάλο βαθμό λόγω των προαναφερθέντων γνωρισμάτων/ιδιοτήτων. Οπότε το κατακρίνω με το προηγούμενο ποστ μου.
Πες μου που ακριβώς με χάνεις.
Υγ. Για πες ρε δικέ μου τι έλεγαν οι γαύροι και τι έλεγαν οι βάζελοι πριν τον αγώνα. Νομίζω κάτι πήρε τ' αυτί μου: οι γαύροι έλεγαν "αρφ αρφ" κι οι βάζελοι "γαου γαου".