Ξέρετε πόσο σας σέβομαι και σας εκτιμώ (κυρίως εσάς που σας έχω γνωρίσει από κοντά), αλλά η γενιά σας (γεννημένοι 80s+) δείχνει να έχει την εντύπωση ότι το πρόβλημά της μεταπολιτευτικής Ελλάδος είναι η βία(?!?!?), ο φασισμός (?!?!?!?), η ακροδεξιά (!?!?!?), τα ΜΑΤ (?!?!?!?) ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Το πρόβλημα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ήταν η συνεισφορά του, κατά τη γνώμη μου εθνικού προδότη, Ανδρέα Παπανδρέου, που κάνοντας την Αλλαγή, τα ισοπέδωσε όλα. Ίσως αυτό ήταν και το μεγαλύτερο κακό που έκανε η χούντα στην Ελλάδα - έκανε τον Έλληνα να θέλει υπέρμετρη ελευθερία. Έτσι ήρθε ο Ανδρέας (με σχέδιο κατά τη γνώμη μου) να εκμαυλίσει τον ελληνικό λαό, δίνοτάς του τα "πάντα".
Για αυτό ακριβώς η δική σας γενιά άλλαξε τόσο σε σχέση με τη δική μας, με μόνο μια δεκαετία διαφορά. Κατάργηση της ιεραρχίας, είμαστε όλοι το ίδιο, μια ψευδής αίσθηση ελευθερίας. Όλα αυτά μαζί με την εγγενή επιθυμία του Έλληνα να τα κάνει όλα μπουρδέλο, μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Προφανώς δε φταίει η γενιά των 80s, αλλά η γενιά του Πολυτεχνείου. Αυτή κούναγε τη μπαγκέτα και όλοι χόρευαν στο ρυθμό του "όλα είναι δικά μας". Ο συνδικαλισμός πήρε μια αρρωστημένη μορφή στην Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες θεωρητικά σωστές ιδέες.
Βιομηχανίες έκλεισαν (λόγω του παράλογου συνδικαλισμού), το κράτος έγινε υπερμεγέθες διότι πρόσφερε και περισσότερα προνόμια και περισσότερα χρήματα στους ΔΥ.
Ναι, ξέρω όλα αυτά ακούγονται νεοφιλελεύθερα. Σαφώς είναι. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποιο από τα κράτη με καλύτερη ποιότητα ζωής που δεν είναι νεοφιλελεύθερο;
Αλλά επαναλαμβάνω ότι δε μας οδήγησε εδώ το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, αλλά η ανομία, στο όνομα της δήθεν ελευθερίας. Και δυστυχώς η αριστερά μπορεί να μην κυβέρνησε, αλλά συνέβαλε (και το κάνει ακόμα) τα μάλλα στη συνέχιση αυτής της κατάστασης. "Θα κάνουμε προσλήψεις στο δημόσιο", "Ελάχιστος μισθός 1500€" και τόσες άλλες παρλαπίπες, γιατί προφανώς ο λαός είναι ακόμα μ@λ@κας.
Προφανώς η ΧΑ απαρτίζεται ως επί το πλείστον από άτομα που έχουν σοβαρό πρόβλημα. Θεωρώ όμως σαφώς χειρότερη μια ψήφο στην Αριστερά που ευαγγελίζεται ακόμα τα ίδια πράγματα που μας έχουν στείλει στην κατάσταση που βρισκόμαστε.
Κατά τη γνώμη μου η ψήφος σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίζεται με 2 κριτήρια: Εντιμότητα, ικανότητα. Όλοι προφανώς είναι πιο έντιμοι από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Όσο πιο αριστερά πας, είναι πιο έντιμοι, αλλά σαφώς πιο ανίκανοι κυρίως λόγω ιδεολογίας. Το ίδιο συμβαίνει και προς τα δεξιά. Απλά νομίζω ότι η συνενοχή της αριστεράς ήταν σαφώς μεγαλύτερη από το "δεν κυβερνήσαμε εμείς".
Αναρωτηθείτε ποια ήταν τα πραγματικά αίτια (όσον αφορά το λαό και όχι τους πολιτικούς) που μας οδήγησαν εδώ, και ενδεχομένως κάποιοι από σας θα καταλάβουν γιατί είναι λάθος η ψήφος στην αριστερά.