@15:23
κατ'αρχάς κάνεις το λάθος του να με κατηγοριοποιείς στους "δυτικούς". και τι πάει να πει δυτικός δηλαδή; αυτόματα με το να με ονομάζεις έτσι υποθέτεις πως π.χ. εγκρίνω τον πόλεμο στο ιρακ, τα πραξικοπήματα της CIA κτλπ.
δεν γίνεται καλός καπιταλισμός. σε αυτό δεν ξέρω πως να απαντήσω με την έννοια του οτι δεν ξέρω τι κάνει στην πράξη ένα σύστημα καλό. για αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως κανένα κομμουνιστικό καθεστώς δεν ήταν καλό. όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο καπιταλισμός της φινλανδίας δεν είναι αρκετά καλός. μπορώ όμως να καταλάβω οτι και εκεί σύντομα θα τους πάρει η μπάλα και πως η Ε.Ε. γίνεται ένας μηχανισμός λιτότητας και εξαθλίωσης, οτι όλοι οι λαοί σιγά-σιγά θα εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας. πες μου όμως οτι θεωρείς το διεφθαρμένο, γεμάτο λαμόγια από πάνω μέχρι κάτω κράτος της ελλάδας ήταν καπιταλισμός. όσο είναι η κίνα κομμουνισμός άλλο τόσο ήταν και η ελλάδα καπιταλισμός.
με αυτό που διαφωνώ είναι η λύση. δεν θεωρώ σε καμμία περίπτωση τον κομμουνισμό λύση. ο στάλιν οικοδόμησε και εκβιομηχάνισε τη ρωσσία, και ο παπαδόπουλος έφτιαξε δρόμους. ο ένας είχε gulag, ολοκληρωτικό χαφιέδικο καθεστώς και πολίτες που δεν ήταν ελεύθεροι να εκφράσουν την άποψή τους, και ο άλλος είχε εξόριστους, ξυλοδαρμένους, δολοφονίες, επίσης χαφιέδικο κράτος και πολίτες που επίσης δεν μπορούσαν να εκφράσουν την άποψή τους. σίγουρα δεν πείναγε κανένας αλλά ας πούμε οτι, ρεαλιστικά και στην πράξη, προτιμώ ένα καθεστώς που να είσαι όσο το δυνατόν πιο ελεύθερος γίνεται και ας μην έχουν κάποιοι στον κόσμο να φάνε, παρά να ζούμε όλοι σε ένα στάνταρ σχετικά χαμηλό βιωτικό επίπεδο, έχοντας πάντως τα απαραίτητα για να επιβιώσουμε. αμφιβάλλω εάν σε σύγχρονο κομμουνιστικό καθεστώς θα είχαμε την ελευθερία να ποστάρουμε τις απόψεις μας, που παρεπιπτώντως βρίσκονται σε ένα φόρουμ που δημιουργήθηκε για ένα video game φτιαγμένο από την infinity ward, το call of duty, κανένα εκ των οποίων δεν θα υπήρχε σε μια σύγχρονη ΕΣΣΔ.
και με αυτά θα κλείσω, γιατί δεν έχω την όρεξη να συζητήσω παραπάνω για τον ιωσήφ. δεν αντιλέγω οτι βοήθησε τη ρωσία να αναπτυχθεί, δεν αρνούμαι οτι ίσως, έαν ήταν κάποιος άλλος, σήμερα να μιλάγαμε γερμανικά, αναγνωρίζω οτι τα νούμερα νεκρών που του καταλογίζουν είναι φουσκωμένα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως ήτανε αμιγώς καλός ηγέτης/δικτάτωρας.
επίσης φίλε pew θεωρώ πως είναι τραγικό να κράζεις εμένα όταν σε ένα φόρουμ νέων ένα πολύ μεγάλο μέρος υποστηρίζει τη χρυσή αυγή και βλέπω σβάστικες στα θρανία συμμαθητών μου. όπως και με το ύφος αυτό είναι λίγο δύσκολο να μεταπείσεις κάποιον αφού τουλάχιστον εγώ το λαμβάνω επιθετικά. σε αυτά που με ρώτησες αν ξέρω, έπιασα 6/8
καλά τα πήγα. τους έκαναν με τα κρεμμυδάκια και εκεί πάντως (if you catch my drift που λένε και οι γάλλοι...)
οι αντίστοιχοι ρώσσοι χρυσαυγίτες πάντως στις κορνίζες έχουν τον στάλιν και όχι τον τσάρο (fuck logic).
ποιος είναι αυτός ο πακιστανός ανάμεσα στους χρυσαυγίτες;