Νομίζω ότι μπορώ να βρω αρκετά επιχειρήματα για να μην ψηφίσει κάποιος κανένα από τα 29 κόμματα, ενώ μπορώ να βρω και αρκετά επιχειρήματα για να ψηφίσει κάποιος 3 - 5 από τα παραπάνω κόμματα (βλ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ).
Σίγουρα, όμως, μπορώ να βρω διψήφιο αριθμό επιχειρημάτων για να μην ψηφίσει κάποιος Χρυσή Αυγή. Αλλά, με εξαίρεση τον pancy (τον οποίον μπορώ να πείσω εντός πενταλέπτου να μην ψηφίσει ΧΑ, στην οποία περίπτωση αυτός και πάλι θα ψηφίσει ΧΑ καθώς ενδεχομένως έχει πει σε όλον τον κόσμο ότι θα ψηφίσει ΧΑ και δε νιώθει καλά να μην το κάνει) που προσπάθησε αποτυχημένα, δε βγήκε κάποιος να υπερασπιστεί την επιλογή του να ψηφίσει αυτό το κόμμα, το οποίο ξεκίνησε ως οργάνωση με εγκληματική δράση και φέρει στα ψηφοδέλτιά του ονόματα ανθρώπων που έχουν συλληφθεί για διπλές δολοφονίες, ξυλοδαρμό ανθρώπων μέχρι αναπηρίας κ.ο.κ..
Επομένως, περιμένω κάποιον εκ των πέντε (μέχρι τώρα) να πάρει θέση και να πει "ναι, εγώ θα ψηφίσω ΧΑ, γι' αυτούς τους λόγους:".
Το πόσο αστείος είναι ο λόγος που παρέθεσε ο pikachu δεν το σχολιάζω τώρα, περιμένω να τον επικαλεσθεί κάποιος που επέλεξε Χρυσή Αυγή στο poll.
Τέλος, οι διαφορές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΚΚΕ είναι σχεδόν χαοτικές. Όχι τόσο ιδεολογικές (πόσο σημαντικά να διαφέρουν ιδεολογικά, άλλωστε, τα κόμματα της αριστεράς - πλην του ότι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αμιγώς αριστερό αλλά όχι απαραίτητα κομμουνιστικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ), όσο διαφορές που σχετίζονται με τη λειτουργία, την πολιτική, τη στρατηγική, τα πρόσωπα και τις πρακτικές που ακολουθούνται. Μπορούμε να το αναλύσουμε, εφόσον κάποιος δεν καλύφθηκε από αυτή την απάντηση. Προσωπικά, μου άρεσε ιδιαίτερα ένα προεκλογικό σποτ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διάρκειας 48'', που λέει πολλά και, ταυτόχρονα, δε λέει τίποτα.