Author Topic: Εκλογές 2012  (Read 81266 times)

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
Re: Εκλογές 2012
« Reply #135 on: May 01, 2012, 01:43:00 PM »
αν επρεπε να κατσω να πεισω καποιον να ΜΗΝ ψηφισει νδ/πασοκ θα το κανα μ ευχαριστηση, πολιτικο λογο, επιχειρηματα κτλ.. αλλα πραγματικα το ολο θεμα με την χα εχει κουρασει. δεν καταλαβενω το λογο που πρεπει να ασχολειστε με οσους την "υποστηριζουν".. εξαλλου ο καθενας τους ειπε 1 μαλακια και μετα μοκο..

ΥΓ: ΣΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!!
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #136 on: May 01, 2012, 01:46:03 PM »
Αριστερά σημαίνει άνθρωπος, δεξιά σημαίνει κέρδος, τα έχουμε ξαναπεί. Σιγά το δίλημμα.

Όλη η ουσία είναι σ'αυτή την πρόταση. Και κυρίως στη λέξη άνθρωπος.
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #137 on: May 01, 2012, 01:52:54 PM »
Αριστερά σημαίνει άνθρωπος, δεξιά σημαίνει κέρδος, τα έχουμε ξαναπεί. Σιγά το δίλημμα.

Τα 2 αυτά που αναφέρεις, δυστυχώς σε πληροφορώ είναι αλληλένδετα. Αυτό είναι και το σημαντικότερο σημείο που δεν καταλαβαίνει (ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει λαικίζοντας) η αριστερά. Το well being δυστυχώς μέχρι ενός σημείου σχετίζεται με το λαμβάνειν.

Γι' αυτό ακριβώς είπα 200€ και δελτίο. Ναι, δε διαφωνώ θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από πλευράς αξιοπρέπειας, αλλά ας αναρωτηθούμε πόσοι από μας μπορούμε να ζούμε με τόσα.

Setting aside το δικό μου πνευματικό επίπεδο, το αστείο είναι ότι η Αριστερά απαρτίζεται από ανθρώπους του πνεύματος, των τεχνών, πανεπιστημιακούς, γενικά υψηλού επιπέδου.
Η Δεξιά απαρτίζεται από επιχειρηματίες, άντε και δικηγόρους.

Από τη μία πλευρά ιδεολογία και από την άλλη ουσία. Αυτό που επίσης κάνει η αριστερά είναι εκ του ασφαλούς να πουλάει ιδεολογία, έχοντας όμως καρπωθεί τα αγαθά που της προσφέρει η ουσία. Να δω πόσο ιδεολογία θα υπήρχε αν δεν υπήρχε φαί πρώτα.

Δεν ξέρω πόσο έχετε υπόψη σας πως είναι τα πράγματα στη γειτονική Βουλγαρία. Η χώρα αυτή δεν έχει σε σχέση με μας κανένα πλεονέκτημα, ούτε τουρισμό, ούτε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις, ούτε ναυτιλία, ούτε έμπειρο και μορφωμένο εργατικό δυναμικό.

Αποπαίδι των κομμουνιστικών χωρών, μετά τη δύσκολη είσοδό της στην ελεύθερη αγορά, το 2001 είχε μέσο μισθό 130€. Ακολουθώντας όμως το φιλελεύθερο μοντέλο (καταραμένα κέρδη), το 2011 ο μέσος μισθός ανήλθε στα 340€.

Ο κρατισμός δεν οδήγησε καμία χώρα πουθενά Άλεξ. Αυτό που χρειάζεται είναι ευνομία, όπως υπάρχει σε σοβαρά καπιταλιστικά κράτη, και όχι παραμονή στην Ελληνική σοβιετία.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #138 on: May 01, 2012, 02:11:47 PM »
Κάπου σε χάνω, Διονύση, οι αριθμοί δε φαίνεται να συμφωνούν μαζί σου.

Καταρχάς, μιλάω για Αριστερά. Δε μιλάω για κομμουνισμό απαραίτητα, ούτε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Μιλάω για ένα σύνολο αξιών που διέπουν μία κοινωνία και οφείλουν να την καθιστούν ανθρωπιστική.

Έπειτα, μίλησες για Βουλγαρία. Ο πληθωρισμός τι απέγινε σε 10 χρόνια; Η Ελλάδα είχε βασικό μισθό 170k δραχμές το '99, σήμερα έχει 500€. Do the math και συνυπολόγισε ότι δεν ακολουθήσαμε κάποιο "κομμουνιστικό" ή "αριστερό" μοντέλο, αλλά την ελεύθερη αγορά, την ευέλικτη εργασία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Επαναλαμβάνω, το δίλημμα δεν είναι επιστροφή στο 1920 ή όχι. Είναι αποποίηση του χρέους που προέκυψε από τις στρατιωτικές / αμυντικές δαπάνες, τις μίζες δισεκατομμυρίων στις ξένες εταιρείες, τις μίζες δισεκατομμυρίων στα δικά μας διεφθαρμένα καθάρματα που κουμαντάρουν την πολιτική σκηνή και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, τα τοκοχρεωλύσια, η μη εξόφληση χρεών προς εμάς και η κακοδιαχείριση των νεοφιλελεύθερων λαχανί και γαλάζιων οχετών.
Και, συν τοις άλλοις, έχουμε και την ανθρώπινη ζωή at stake, επειδή ο μαλάκας ο Έλληνας θέλει νεοναζί στο κοινοβούλιο. Για να "αντιδράσει".

Άσε τα νούμερα και το πνευματικό επίπεδο έξω απ' αυτό το παιχνίδι, Διονύση, σίγουρα δεν είναι με τη Δεξιά.

Η γενιά του Πολυτεχνείου φταίει για ό,τι έγινε, έχεις δίκιο. Είναι εκείνη η γενιά που εξαργύρωσε την ανέχεια κι εξέγερσή της, ξεπούλησε τις αξίες της και έκτισε τις ορδές μπλε/πρασινοφρουρών. Περιστασιακά, μάλιστα, αγόρασε 3 αυτοκίνητα, έχτισε 2 σπίτια, πήρε 4 δάνεια και νεοπλούτισε σε βάρος της συνείδησης και της ψήφου της.

Δε βλέπω, σε καμία περίπτωση, πού και πώς φέρει την ευθύνη η Αριστερά, πέραν του ότι, με τη διασπαστικότητα και τη συσπειρωτική της μανία, δεν κατάφερε να ανοίξει τα μάτια του κόσμου.
Και απ' ό,τι βλέπω, ακόμη αποτυγχάνει..
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

storm

• DV zombie
« Reply #139 on: May 01, 2012, 02:31:21 PM »
βλεπω τρομερα μυαλα εδω μεσα , πραγματικα απο τοτε που παρακολουθω το φορουμ εμαθα πολλα....
και δεν μας το ειχα (σαν gamers) :) ωραια συζητηση και επιπεδου .. keep it like that
stewie ουτε εκθεση να εγραφες, τοσο καθαρα και απλα που τα περιγραφεις! :)
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

TYRANOUS-

• DV zombie
« Reply #140 on: May 01, 2012, 02:35:39 PM »
malaka proti fora dexome tetoia epithesi se forum kai ksafnika oloi me misoun. o logos i politiki. akoma den katalaveno giati postara se tetoio gamimeno thread.

einai asteio re to pos allaxe i diathesi sas apenadi mou k i stasi sas. poromenoi full psaxnete tin paramikri aformi.....

tyranoktonoi for president.

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #141 on: May 01, 2012, 02:37:54 PM »
Καταρχάς, μιλάω για Αριστερά. Δε μιλάω για κομμουνισμό απαραίτητα, ούτε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Μιλάω για ένα σύνολο αξιών που διέπουν μία κοινωνία και οφείλουν να την καθιστούν ανθρωπιστική.

Μωρέ ανθρωπιστής είμαι κι εγώ. Για να μπορείς να είσαι όμως θέλει και μπικικίνια και η αριστερά όχι δεν πρόκειται να τα βρει, αλλά θα τα πάρει κιόλας.

Έπειτα, μίλησες για Βουλγαρία. Ο πληθωρισμός τι απέγινε σε 10 χρόνια; Η Ελλάδα είχε βασικό μισθό 170k δραχμές το '99, σήμερα έχει 500€. Do the math και συνυπολόγισε ότι δεν ακολουθήσαμε κάποιο "κομμουνιστικό" ή "αριστερό" μοντέλο, αλλά την ελεύθερη αγορά, την ευέλικτη εργασία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Μαθηματικά ξέρεις. Σε μια χώρα με "σκληρό ευρώ", αν και όχι μέλος της ευρωζώνης, αλλά με σταθερή ισοτιμία λέβα-ευρώ ο πληθωρισμός δεν υπερέβαινε το 5%. Με τίποτα στα 10 χρόνια δεν αντισταθμίζει τους σχεδόν 3πλάσιους μισθούς.

Στην Ελλάδα και πάλι δε φταίει η νεοφιλελεύθερη οικονομική τακτική, αφού άλλωστε δεν ήταν νεοφιλελεύθερη. Κλειστά επαγγέλματα, ισχυρός συνδικαλισμός στο δημόσιο και ΔΕΚΟ αλλά όχι στον ιδιωτικό τομέα (εκεί που μας βολεύει και μπορούμε). Εγώ θα το χαρακτήριζα άρρωστο σοσιαλισμό.

Επαναλαμβάνω, το δίλημμα δεν είναι επιστροφή στο 1920 ή όχι. Είναι αποποίηση του χρέους που προέκυψε από τις στρατιωτικές / αμυντικές δαπάνες, τις μίζες δισεκατομμυρίων στις ξένες εταιρείες, τις μίζες δισεκατομμυρίων στα δικά μας διεφθαρμένα καθάρματα που κουμαντάρουν την πολιτική σκηνή και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, τα τοκοχρεωλύσια, η μη εξόφληση χρεών προς εμάς και η κακοδιαχείριση των νεοφιλελεύθερων λαχανί και γαλάζιων οχετών.
Και, συν τοις άλλοις, έχουμε και την ανθρώπινη ζωή at stake, επειδή ο μαλάκας ο Έλληνας θέλει νεοναζί στο κοινοβούλιο. Για να "αντιδράσει".

Άσε τα νούμερα και το πνευματικό επίπεδο έξω απ' αυτό το παιχνίδι, Διονύση, σίγουρα δεν είναι με τη Δεξιά.

Εγώ ειλικρινώς δεν είμαι ούτε μνημονιακός ούτε αντιμνημονιακός. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το αληθινό δίλημμα. Η χώρα θα τα καταφέρει είτε εντός είτε εκτός ευρώ αν κυβερνούσαν κάποιου που να ήθελαν και να μπορούσαν να κάνουν καλό.

Όσο για τα σενάρια του "δεν πληρώνω" - "επαχθές χρέος", σε ενημερώνω ότι και σε αυτή την περίπτωση αυτομάτως σε στάση πληρωμών, ο προϋπολογισμός πρέπει να ισοσκελιστεί, του τέστιν μας λείπουν περίπου 20 δις το χρόνο.

Δεν αφήνω καθόλου τα νούμερα γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τα λεφτά πέφτουν από τον ουρανό.

Και η αριστερά φέρει ευθύνη γιατι τη μετακίνηση του λαού στα ακροδεξιά. Γιατί με την όχι απλά ανοχή, αλλά συμπαράσταση σε διάφορα περιστατικά σχετικά με μετανάστες, εξώθησε την οργή ανθρώπων που μένοντας σε γκέτο της Αθήνας υποφέρουν από αυτή την κατάσταση.

Και να ξέρεις ο ανθρωπισμός έχει κι αυτός ένα κόστος. Ας βγει η αριστερά να πει ότι για να συντηρούμε τους παράνομους μετανάστες, όντας ανθρωπιστές, θα επιβάλουμε ένα επιπλέον φόρο 10% στο εισόδημά σας, να δούμε τότε τι απίδια πιάνει ο σάκος.

Η γενιά του Πολυτεχνείου φταίει για ό,τι έγινε, έχεις δίκιο. Είναι εκείνη η γενιά που εξαργύρωσε την ανέχεια κι εξέγερσή της, ξεπούλησε τις αξίες της και έκτισε τις ορδές μπλε/πρασινοφρουρών. Περιστασιακά, μάλιστα, αγόρασε 3 αυτοκίνητα, έχτισε 2 σπίτια, πήρε 4 δάνεια και νεοπλούτισε σε βάρος της συνείδησης και της ψήφου της.

Δε βλέπω, σε καμία περίπτωση, πού και πώς φέρει την ευθύνη η Αριστερά, πέραν του ότι, με τη διασπαστικότητα και τη συσπειρωτική της μανία, δεν κατάφερε να ανοίξει τα μάτια του κόσμου.
Και απ' ό,τι βλέπω, ακόμη αποτυγχάνει..

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι η αριστερά υπήρξε και είναι ακόμα μέρος του συστήματος της μεταπολίτευσης. Ακόμα και αν δεν κυβέρνησε, το μόνο που έκανε είναι να λέει όχι σε όλα, εκτός βεβαίως από τις αυξήσεις μισθών των βουλευτών. Όπως και να βοηθήσει να απομακρυνθούν υγιείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα, που προσέφεραν θέσεις εργασία και φόρους, με τις απεργίες, με τον ανυποχώρητο συνδικαλισμό, με το κλείσιμο λιμανιών κτλ κτλ. Αυτή ήταν και η μεγάλη της συνεισφορά στον αρρωστημένο ελληνικό συνδικαλισμό.

Υ.Γ: Η ΧΑ δε φέρει ευθύνη για την κατάντια της χώρας, η τουλάχιστον σίγουρα λιγότερη από την αριστερά, να την ψηφίσω;
Υ.Γ. 2: Παρεπιπτόντως tyr υπήρχε κόμμα τυραννοκτόνοι, αλλά απορρίφθηκε λόγω ονόματος από τον Άρειο Πάγο.

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
  • Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα .
« Reply #142 on: May 01, 2012, 02:52:44 PM »
Oπότε dfk_7677 εσύ από την πλευρά σου προς τα που γέρνεις ; Αναφέρεις στο τι να μην ψηφίσουμε αλλά δεν προτείνεις μια λύση . Εξάλλου είναι αδύνατον ένα κόμμα να σε αφουγκράζει απόλυτα . Επίσης μου φαίνεται παράλογη η ξαφνική επίθεση στην αριστερά από την στιγμή που δεν έχει κυβερνήσει όπως προανέφερε ο Στουη . Εγώ θα προτιμήσω να τους δώσω μία ευκαιρία από το να το παίζω γκουρού για το τι πρόκειται να κάνουν .
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #143 on: May 01, 2012, 03:40:30 PM »
Oπότε dfk_7677 εσύ από την πλευρά σου προς τα που γέρνεις ; Αναφέρεις στο τι να μην ψηφίσουμε αλλά δεν προτείνεις μια λύση . Εξάλλου είναι αδύνατον ένα κόμμα να σε αφουγκράζει απόλυτα . Επίσης μου φαίνεται παράλογη η ξαφνική επίθεση στην αριστερά από την στιγμή που δεν έχει κυβερνήσει όπως προανέφερε ο Στουη . Εγώ θα προτιμήσω να τους δώσω μία ευκαιρία από το να το παίζω γκουρού για το τι πρόκειται να κάνουν .

Θα μπορούσαν να απαντήσω κι εγώ έτσι:
Ρε φίλε, αλήθεια, τι είμαι εγώ, κανένας φανατίλας ή πατρόνας για να πάρω τον άλλον απ' το χεράκι και να του πω τι να ψηφίσει;

Σου υπενθυμίζω ότι το thread ουσιαστικά κινητοποιήθηκε από το να μην ψηφίσει κάποιος ΧΑ και όχι από το να ψηφίσει κάτι.

Η αριστερά δεν κυβέρνησε και ούτε πρόκειται να κυβερνήσει, γιατί δε μπορεί. Μπορεί μόνο να αντιπολιτεύεται τάζοντας ανεδαφικές ουτοπίες. Είμαι σίγουρος ότι και πλειοψηφία να ήταν θα έλεγε και πάλι όχι.

Αν δε σας ενδιαφέρει το κόμμα που θα ψηφίσετε να μπει στη βουλή, εγώ προτείνω Δημιουργία Ξανα ή Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
« Reply #144 on: May 01, 2012, 03:46:52 PM »
Δεν περίμενα να μου πεις τι θα ψηφίσω αλλά με βάση του ότι έχεις θάψει τα δέκα κόμματα που θα μπουν ή πρόκειται να μπουν θα ήθελα να δω προς τα που κινήσε . Θεωρώ ότι είναι λογική απορία κατά εμέ για τους άλλους δεν ξέρω.
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
« Reply #145 on: May 01, 2012, 03:48:27 PM »
O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρομοίασε το κόμμα του με την Μπαρτσελόνα και το «Ράδιο Αρβύλα» δεν έχασε την ευκαιρία να του φτιάξει ένα χιουμοριστικό βίντεο!

AHAHAH ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΜΠΑΓΙΕΡΝ ποιος λέτε να πάρει την ρεάλ και την chelsea ;
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #146 on: May 01, 2012, 03:57:31 PM »
Δεν περίμενα να μου πεις τι θα ψηφίσω αλλά με βάση του ότι έχεις θάψει τα δέκα κόμματα που θα μπουν ή πρόκειται να μπουν θα ήθελα να δω προς τα που κινήσε . Θεωρώ ότι είναι λογική απορία κατά εμέ για τους άλλους δεν ξέρω.

Μόνο την αριστερά έθαψα, διότι κρίνω ιδιαίτερα ανησυχητική για τη χώρα τη στροφή προς τα εκεί. Το ίδιο έκανε και ο stewie για τη ΧΑ, για την ίδιο ακριβώς λόγο. Κι εγώ θεωρώ ανησυχητική στη στροφή στην ακροδεξιά, αλλά το 4% που θα πάρει η ΧΑ είναι πολύ μικρότερο από το 30%+ που θα πάρει η αριστερά.

Edit για να προσθέσω και κάτι άλλο που μπορεί να φανεί άσχετο, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σχετικό.

apo oti exw katalabei..o dreamer malon i8ele na pai3ei premier kai den ton afisate?enw afisate allous na pai3oun stin sunexia alazontas ta rules,gia kalo panta,opws leei kai o pika?

Η απάντηση είναι ναι.

e kai?siga...

Με αυτά τα σιγά φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Τα σιγά που όλοι μας λέγαμε όταν κάναμε ή γινόταν μια παρανομία. Δεν εννοώ ότι έγινε παρανομία στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά κακώς ανάγεται σε ελάσσον ενώ κατά τη γνώμη μου η αλλαγή που έγινε είναι μείζονως σημασίας.

« Last Edit: May 01, 2012, 04:02:42 PM by dfk_7677 »

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
« Reply #147 on: May 01, 2012, 04:03:54 PM »
Και δεν σου φαίνεται λογικό το ποσοστό αυτό ; το περίμενες αντίστροφα , δεν νομιζω . Σε ένα ποστ σου αναφέρεις τους λόγους για να μην ψηφίσουμε τα "ισχυρότερα και ηχηρότερα " κόμματα αλλά δεν προτείνεις όπως είπα και πριν .

Υ.Γ το ένα quote πάει σε άλλο topic  ^-^
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #148 on: May 01, 2012, 04:14:50 PM »
Και δεν σου φαίνεται λογικό το ποσοστό αυτό ; το περίμενες αντίστροφα , δεν νομιζω . Σε ένα ποστ σου αναφέρεις τους λόγους για να μην ψηφίσουμε τα "ισχυρότερα και ηχηρότερα " κόμματα αλλά δεν προτείνεις όπως είπα και πριν .

Υ.Γ το ένα quote πάει σε άλλο topic  ^-^

Και τα 2 quote πάνε σε άλλο topic.

Μου φαίνεται λογικό από την άποψη ότι ο ελληνικός λαός είναι άξιος της μοίρας του. Η χώρα όμως χρειάζεται κάτι καλύτερο από τους "αιώνιους αντιπολιτευόμενους".

Το Σάββατο είδα την παρουσίαση το 10' των κομμάτων του ΕΕΚ. Νομίζω άκουσα την ίσως πιο αστεία φράση της προεκλογικής περιόδου: "Θα απαγορεύσουμε τις απολύσεις". Ας μου πει κάποιος ότι αυτό λιγότερο φασιστικό από τη ΧΑ.

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #149 on: May 01, 2012, 04:25:27 PM »
Το Σάββατο είδα την παρουσίαση το 10' των κομμάτων του ΕΕΚ. Νομίζω άκουσα την ίσως πιο αστεία φράση της προεκλογικής περιόδου: "Θα απαγορεύσουμε τις απολύσεις". Ας μου πει κάποιος ότι αυτό λιγότερο φασιστικό από τη ΧΑ.
η διαφορά μεταξύ τους είναι οτι ο ένας παίρνει 6-7% και o άλλος λιγότερο από 0.1% (στις εκλογές του '09 πήρε 0.07%, τυχαίο? :Ρ). οτι στα σχολείο μου βλέπω σβάστικες και μαίανδρους και όχι σφυροδρέπανα. και οτι ο μέσος άσχετος νέος που δεν έχει ασχοληθεί θα ψηφίσει ΧΑ "για να ξεβρωμίσει ο τόπος" και όχι τους άλλους. (στη κοσμάρα τους βέβαια και οι άλλοι).