Author Topic: Εκλογές 2012  (Read 81178 times)

seXtas

  • DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
Re: Εκλογές 2012
« Reply #240 on: May 05, 2012, 06:32:06 AM »
μάλλον γελάει επειδή απο οτι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ είναι ικανο να και τα πιο γελοία/απίστευτα/τα πάντα κτλπ για να πάρει ψήφους.



ναι απλως να ξερετε οτι οι συγκεκριμενοι ανθρωποι ΔΕΝ εχουν δικαιωμα ψηφου.. τους βαζουν απλα σαν κομπαρσους σε κατι τετοιες περιπτωσεις.  οι πραγματικα γελιοι θα εμφανιστουν την κυριακη το πρωι και προφανως θα το ριξουν εκει που το ριχνουν τοσα χρονια.. και μετα pancy μαντεψε ποιον θα βλεπουν οι πακιστανοι στο δρομο και θα γελανε..
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

Hitmanchris

  • DEMO UPLOADER!
Re: Εκλογές 2012
« Reply #241 on: May 05, 2012, 01:02:38 PM »
πες μου λιγο για να καταλαβω και εγω, γελας επειδη 3 πακιστανοι και ενας μαυρος (δλδ συνολο 4 ανθρωποι) ειναι στην προεκλογικη ομιλια του πασοκου ή επειδη παρ ολη την πουτσα που εχουν φαει τοσα χρονια οι υπολοιποι 100νταδες ΕΛΛΗΝΕΣ (που φαινοντε στη φωτο) συνεχιζουν και κατεβενουν με σημαιακια στη συγκεντρωσεις των κομματων?? εμενα το 2ο μου φαινεται πιο αστειο!
γελαω και για τα δυο. τραγελαφικο.
μην πάρετε τον chris spammarei συνέχεια Attack left flank!

gtαιvπc (reactor)

  • DV zombie
  • The odd one out.
Re: Εκλογές 2012
« Reply #242 on: May 05, 2012, 03:07:40 PM »
http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/2.html ο τύπος που τα φτιάχνει αυτά είναι παλικάρι.

θέλω το σχόλιο του χίτμαν :)

stEWIE

  • DV zombie
  • ostouhc
Re: Εκλογές 2012
« Reply #243 on: May 05, 2012, 03:11:48 PM »
http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/2.html ο τύπος που τα φτιάχνει αυτά είναι παλικάρι.

θέλω το σχόλιο του χίτμαν :)


++++++


Quote
Ο λόγος του φασίστα όπως και κάθε ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ εμφανίζεται πάντα με τη μορφή της ιστορίας με τη κατσαρόλα. Ξέρετε… που ζητάς πίσω τη κατσαρόλα σου και η απάντηση που παίρνεις είναι ότι πρώτον δεν τους δάνεισες καμιά κατσαρόλα, δεύτερον ότι θα σου την επιστρέψουν σύντομα, τρίτον ότι ήδη στην επέστρεψαν και τέταρτο ότι στο φινάλε ήταν ήδη τρύπια όταν τους την δάνεισες.
Έτσι κι ο χρυσαυγίτης αρνείται χαμογελαστός το ναζισμό, τις σβάστικες, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, και λέει ότι είναι ψέματα. Μόλις του πεις ότι τα έχεις δει με τα μάτια σου, σου λέει ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι σπαρτιατικός, η σβάστικα αρχαιοελληνικό σύμβολο και ο Χίτλερ φιλέλληνας, αλλά ο ίδιος δεν είναι ναζί, είναι έλληνας εθνικιστής. Σύντομα όμως θα παραδεχτεί τον ναζισμό και θα αρχίζει να τον εξιδανικεύει ως κάτι ευγενές και όμορφο. Αν έχεις το κουράγιο να επιμείνεις κι άλλο... μπορεί να βγάλει τον σουγιά να σε μαχαιρώσει. Τον είχε στην τσέπη του απ την αρχή της συζήτησης.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

Hitmanchris

  • DEMO UPLOADER!
Re: Εκλογές 2012
« Reply #244 on: May 05, 2012, 04:03:36 PM »
http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/2.html ο τύπος που τα φτιάχνει αυτά είναι παλικάρι.

θέλω το σχόλιο του χίτμαν :)

στον αγωνα βλεπω ! μεχρι τελευταια στιγμη!
Κοιταξε να δεις,την αποφαση μου εγω την εχω παρει εδω και καιρο οποτε ο,τι και να ειπωθει δεν αλλαζει κατι.
Παντως υπαρχουνε πολλοι που καυλωνουν με κατι τετοιες φωτο-αρθρα(ΔΕΝ ειμαι μεσα σ αυτους) και ετσι τους πορωνετε ακομα περισσοτερο.Καταλαβετε το,η Χ.Α εχει μπει πια στο ακροδεξιο "παραθυρο" (οπως ειχε κανει ο αποτυχημενος Καρατζαφερης),εχει αφησει πισω της ο,τι της εχουν προσαψει,αληθες ή ψευδές και μπαινει στη βουλη σαν ακροδεξιο-εθνικιστικο κομμα(οπως ειναι δλδ),χωρις σουγιαδες,τραμπουκισμους κτλπ.
Σχολιο του χιτμαν για ολα αυτα δεν εχει γιατι εχω βαρεθει να γραφω και να δικαιολογουμαι λες και ειμαι υποψηφιος βουλευτης.

 Υ.Γ Παντως προλαβαινουν ακομα να φτιαξουν κ αλλα τετοια αρθρακια,αντε ρε παιδια ολοι μαζι στον αγωνα!
μην πάρετε τον chris spammarei συνέχεια Attack left flank!

zGIN♂

  • DV zombie
  • Posts: 2460
Εκλογές 2012
« Reply #245 on: May 05, 2012, 04:17:37 PM »
Hitman εισαι για κλωτσες ρε φιλε. Σορρυ κιολας.

gtαιvπc (reactor)

  • DV zombie
  • The odd one out.
Re: Εκλογές 2012
« Reply #246 on: May 05, 2012, 04:28:17 PM »
κατ'αρχάς αυτό το έχω πάρει απόφαση και δεν αλλάζω είναι ηλίθιο εντελώς, δηλαδή εαν ένας χρυσαυγίτης πλάκωνε ένα φίλο σου στο ξύλο δεν νομίζω να τον ψήφιζες (εκτός και αν είσαι πράγματι τόσο έξυπνος όσο δείχνεις).

δεν της έχουν προσάψει τίποτα περισσότερο απ'όσα έχει κάνει αποδεδειγμένα, και μπαίνει στη βουλή με το 95% των ψηφοφόρων του να είναι 18χρονοι που δεν έχουν ενδιαφερθεί να μάθουν λίγη ιστορία ή να διαβάσουν κάποια άρθρα όπως αυτά που παραθέτονται σε αυτό το topic, και αμέσως υιοθετούν οποιαδήποτε άποψη και μόδα ακούν από τον κύκλο τους (γιατί μόνο ως μόδα χαρακτηρίζεται).

φυσικά έχει "σουλουπωθεί" για να γίνει περισσότερο αποδεκτή αλλά για μένα αυτό που quotαρε ο stewie τα λέει όλα :)

όσο για το Υ.Γ. πιστεύω οτι οποιοσδήπωτε με μια θολή αχτίδα λογικής στον εγκέφαλό του έχει αρκετό υλικό για να αποφασίσει. δηλαδή τι παραπάνω θέλει κάποιος άνθρωπος για να ξεκολλήσει... εκτός και αν πρόκειται περί ζώου.

$at@n4c fAc

  • CBWARRIOR.
Re: Εκλογές 2012
« Reply #247 on: May 05, 2012, 06:54:33 PM »
Hitmanchris π.ε. (πέραν επισκευής).
Θέλω να ελπίζω και προσωπικά καλώ τους υπόλοιπους, ειδικά όσους γνωρίζω και από κοντά, που έχουν ψηφίσει Χ.Α. στο poll να συνειδητοποιήσουν πως οι εκλογές δεν είναι facebook και να το ξανασκεφτούν πριν ρίξουν το χαρτάκι τους. Αλλιώς, είναι/είμαστε άξιοι της μοίρας τους/μας...



Δεν προέρχομαι από κάπου, απλά είμαι ρεαλιστής. Προφανώς ο ρόλος της αριστεράς δεν είχε τη βαρύτητα που είχαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι μόνο δεν πρόσεφερε, αλλά ισχυροποίησε τον άρρωστο συνδικαλισμό. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τους λόγους με τους οποίους καταδικάζω την τωρινή στάση της αριστεράς.

Χωρίς να αμφισβητώ το γεγονός πως τα λεγόμενά σου έχουν βαρύτητα, πιστεύω πως επικεντρώνεις την προσοχή σου σε ζητήματα τα οποία έχουν, κατά τη δική μου άποψη, δευτερεύουσα σημασία στο προκείμενο ζήτημα (κρίση).
Και συγγνώμη για το "από που έρχεσαι", επρόκειτο περί αγγλισμού.

Δε μπορώ να σου πω ότι θεωρώ την ΕΕ τη γη της επαγγελίας για την Ελλάδα. Ειλικρινώς δεν είμαι καθαρά υπέρ της Ευρωπαϊκής πορίας, αλλά δεν είμαι και κατά. Στην Ελλάδα δυστυχώς, το "σκληρό" ευρώ αντί να γίνει έργα υποδομής λόγω των χαμηλών επιτοκίων έγινε λουλούδια στα μπουζούκια και mercedes. Δεν πιστεύω ότι φταίει το ευρώ για τα χάλια της χώρα, αλλά το πως το χειριστήκαμε. Όχι όμως ότι το ευρώ και η ΕΕ είναι μονόδρομος.

Στη θεωρία θα συμφωνούσα μαζί σου, όπως και στη θεωρία το αόρατο χέρι της αγοράς (το οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα σε άλλον τόπικ) θα φρόντιζε για μια εξορθολογισμένη - ανθρωπιστικά εξορθολογισμένη - κοινωνία της αγοράς.
Νομίζω πως είδαμε, όμως, πως τα περί Ευρωπαϊκής Ενότητας και οράματος που άκουγε η γενιά μας στα τρυφερά της χρόνια δεν ήταν, στην πραγματικότητα, παρά ένα όχημα της νεοφιλελεύθερης πρακτικής.
Παρότι δε μπορώ να πω πως έχω μια απόλυτη άποψη περί του ζητήματος, η τωρινή δημοσιονομική συνθήκη της Ε.Ε. την καθιστά μη βιώσιμη για τα περιφερειακά κράτη-μέλη.

Η ενασχόληση με τα κοινά μαράζωσε διότι όλοι είχαν φράγκα και δεν τους ενδιέφερε τι θα γίνει για ένα κομμάτι και για ένα άλλο η αηδία για τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Το δεύτερο κομμάτι είναι το μικρότερο όμως και αυτό φαίνεται στα ποσοστά που συγκέντρωναν τα κόμματα εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια.

Θα σε παρακαλούσα να διερωτηθείς αν ο μαρασμός της λεγόμενης ενασχόλησης με τα κοινά είναι ελληνικό ή παγκόσμιο φαινόμενο και κατά πόσο συνάδει με κάποια θεώρηση γενικής έκπτωσης των δημόσιων αγαθών σε ένα περιβάλλον φονταμενταλισμού της αγοράς. Αν και είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα, η υπόθεσή μου είναι πως όλες οι κοινωνικές αξίες, εκτός αυτής του κέρδους, έχουν πτωτική τάση, μιας και όταν όλα τίθενται στην υπηρεσία του κέρδους, αναπόφευκτα αποδυναμώνονται ως αυτόνομοι σκοποί.
Πάλι, υπενθυμίζω, χωρίς να αμφισβητώ τους προβληματισμούς περί αξιακών εκπτώσεων του μεταπολιτευτικού συστήματος.

Πιστεύω η οικονομική κρίση αλλάζει την αδιαφορία, γιατί οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να σφίγγονται και βλέπουν ότι η μεταπολίτευση δεν οδήγησε πουθενά. Έτσι ο λαός πλέον αρχίζει να ασχολείται πολύ περισσότερο με τα κοινά και αυτό θα φανεί και στο μικρότερο ποσοστό αποχής που θα υπάρξει σε αυτές τις εκλογές.

Ναι και όχι. Το να ευαγγελιζόμαστε "νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης" λόγω της κρίσης είναι σα να ευλογάμε το πριόνι που μας έκοψε το χέρι, επειδή τώρα παίρνουμε επίδομα κομμένου χεριού.
Φυσικά, προσωπικά ευελπιστώ πράγματι τέτοιες δομές να κάνουν την εμφάνισή τους, μα σε πολιτικό και όχι λαϊκιστικό πλαίσιο.

Τα περισσότερο προηγμένα οικονομικώς και κοινωνικώς κράτη στον πλανήτη, σε αυτά συγκαταλέγω την Ελβετία, τη Δανία, τη Σουηδία και ίσως τη Νορβηγία ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Αλλά κακώς νομίζεις ότι εγώ υποστηρίζω με λύσσα το μοντέλο αυτό. Όπως και το ευρώ δεν είναι πανάκεια, ούτε και ο διάβολος.

Σε καλώ αφενός να μελετήσεις το τεράστιο χάσμα μεταξύ της νεοφιλελεύθερης θεωρίας και πρακτικής (με έναυσμα, πιθανότατα, την, αμιγώς χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα, τωρινή παγκόσμια κρίση και τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκαν τα "κράτη"). Αφετέρου, οι - ιστορικές - συνθήκες που οδήγησαν αυτά τα κράτη εκεί που βρίσκονται δεν αναιρούν το γεγονός πως οι συγκαιρινές τους αντίστοιχες - ιστορικές - συνθήκες οδήγησαν την ελλάδα εκεί που είναι αυτη.
Με λίγα λόγια, κατά την άποψή μου, τα κράτη αυτά δεν "πέτυχαν" λόγω του νεοφιλελευθερισμού. Αυτά τα λέω με κάθε επιφύλαξη (όπως, φαντάζομαι και ελπίζω, και εσύ), μιας και μου φαίνεται πως η εικόνα που έχουμε για αυτά τα κράτη είναι υπεραπλουστευμένη.

Εφαρμοζόμενο σωστα όμως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από το σοσιαλισμό (και σίγουρα τον κομμουνισμό) κατά τη γνώμη μου. Πάντως δεν είναι αυτό το πρόβλημα της Ελλάδος και πάλι, ποιο μοντέλο θα ακολουθήσει, και ούτε γι' αυτό κατηγορώ την αριστερά.

Θα απαντήσω με μια παράθεση:

Let's talk about socialism....I think it's very important to bring back the idea of socialism into the national discussion to where it was at the turn of the [last] century before the Soviet Union gave it a bad name. Socialism had a good name in this country. Socialism had Eugene Debs. It had Clarence Darrow. It had Mother Jones. It had Emma Goldman. It had several million people reading socialist newspapers around the country... Socialism basically said, hey, let's have a kinder, gentler society. Let's share things. Let's have an economic system that produces things not because they're profitable for some corporation, but produces things that people need. People should not be retreating from the word socialism because you have to go beyond capitalism. - Howard Zinn

Οι ωραίες ιδέες (ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία) γίνονται πραγματικότητα μετά τις αναγκαίες (επιβίωση)...

Το ζήτημα της επιβίωσης, όπως και άλλα παρεμφερή (υπερπληθυσμός - βλέπε Malthus) αντιμετωπίζεται μονίμως τελεολογικά από τη σκοπιά μιας συντηρητικής επιχειρηματολογίας. Θα υποστήριζα πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα επιβίωσης από άποψης πόρων - το μόνο που τίθεται είναι ζήτημα επιβίωσης από την άποψη της διαχείρισης των πόρων αυτών...

Και πάλι κάνεις λάθος. Δε θεωρώ ότι η αριστερά ταυτίζεται με τη σταλινική Ρωσία. Το μεγάλο έγκλημα που κάνει η αριστερά αυτή τη στιγμή είναι ότι λαϊκίζει όπως έκανε ο Α. Παπανδρέου το '81 υποσχόμενη στο λαό λαμπρές μέρες από τη πάταξη του κεφαλαίου. Πράγμα που όποιος έχει λίγο μυαλό ξέρει ότι δε μπορεί να γίνει.

Δε μπορώ να πω πως έχεις άδικο. Πολλές προγραμματικές δηλώσεις (Τσίπρας - μισθοί και προσλήψεις / η μόνιμη ρητορική του ΚΚΕ κ.λπ.) βρίθουν λαϊκισμού και ψηφοθηρικών προθέσεων.
Δε σου λέω πως θα ψηφίσω κάποιον με τον οποίον ταυτίζομαι - θα αναγκαστώ να κάνω κάποιες εκπτώσεις, λόγω των περιστάσεων.

Ακριβώς γι' αυτό η αριστερά δε θέλει να κυβερνήσει, γιατί μπορεί μόνο να αντιπολιτεύεται. ΑΝ κυβερνούσε (είπαμε δε γίνεται αυτό, αλλά ας το δούμε θεωρητικά) τι ακριβώς θα έκανε; Που θα έβρισκε τα χρήματα να προσλάβει κι άλλους ΔΥ όπως λέει ο κ. Τσίπρας ή πόσες επιχειρήσεις θα έμεναν στην Ελλάδα αν ο βασικός μισθός ήταν 1500€ όπως λέει η κ. Παπαρήγα; Γι' αυτό θα καταλήγαμε στα 200€ και στο δελτίο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα αριστερής κυβέρνησης (κατά την οπτική μου, δεν υπάρχει - κατά βάση λόγω της παγιωμένης στρατηγικής του ΚΚΕ να λειτουργεί διασπαστικά κι έτσι να χρησιμεύει, ουσιαστικά, ταυτόχρονα ως βαλβίδα αποσυμπίεσης μα και ως αποτρεπτικός παράγων ως προς μια τέτοια προοπτική [ζήτημα στο οποίο θα ήθελα να δω μια πιθανή τοποθέτηση από εσένα, Ορέστη]), μα θεωρώ δεδομένο πως το να προεξοφλείς το τι θα συνέβαινε και τι δε θα συνέβαινε σε ένα τέτοιο σενάριο, φανερώνει ενός είδους υπερβολικής σιγουριάς, το οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί και στην πρόσληψη τεράστιου όγκου σημάτων που υποστηρίζουν προκαταβολικά τις εν λόγω θέσεις.
Σε ένα τέτοιο χαοτικό σύστημα και σε μια τόσο ασταθή συγκυρία δεν ξέρεις τι δυνατότητες υπάρχουν. Επίσης, είναι πολύ ευκολότερο να προεξοφληθεί το τι θα συμβεί σε περίπτωση αυτοδυναμίας της Ν.Δ. ή συγκυβέρνησης "κεντρώων" κομμάτων.

Το μονοπάτι της ΧΑ είναι σαφώς χειρότερο από αυτό της αριστεράς, αλλά δε συγκεντρώνει τέτοιο μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Και πάλι δεν καταλαβαίνει ότι δεν έχω πρόβλημα με τις αριστερές τοποθετήσεις εν γένει, αλλά με το ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και ο χρόνος τελειώνει. Ήδη μας φάγανε τα 2 τελευταία χρόνια χωρίς να κάνουν σχεδόν τίποτα, θα το θεωρούσα καταδίκη να κινηθούμε προς τα μια ιδεολογική πλευρά που δεν ταιριάζει στον Έλληνα και ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο.

Θα διαφωνήσω όχι μόνο στο ότι "δεν ταιριάζει στον Έλληνα" μα και στη βάση του συλλογισμού, ότι δηλαδή υπάρχει κάτι που ταιριάζει και κάτι που δεν ταιριάζει στον Έλληνα (και στον κάθε Έλληνα). Αυτό όμως είναι ένα άλλο ζήτημα.
Στα της Χ.Α. τώρα: υποτιμάς το τι συνυποδηλώνει αυτό το ποσοστό για ένα "κόμμα" όχι απλά πιστοποιημένα ακροδεξιό (με, επαναλαμβάνω, πλείστες όσες κατηγορίες και καταδίκες κακουργηματικού χαρακτήρα στο "ενεργητικό" του) και λαϊκιστικό, μα και ουσιαστικά νεοεμφανιζόμενο.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο η είσοδος τους στο κοινοβούλιο: η θεσμοποίηση, η ξαφνική εισροή πολλαπλάσιων πόρων, η νομιμοποίηση στα μάτια της κοινωνίας και η σχετική ασυλία λόγω της συμμετοχής τους στην "κοινοβουλευτική δημοκρατία" θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι πρωτόγνωρα.

Και εξηγούμαι. Σίγουρα οι ιδέες τις αριστεράς είναι θαυμάσιες, ελευθερία, ισότητα, η εξουσία στο λαό κτλ. αλλά κατά τη γνώμη μου ο Έλληνας αντιδρά πολύ καλύτερα σε ένα ισχυρά πειθαρχημένο περιβάλλον. Η Αλλαγή του '81 είχε και αυτή την κακή επιρροή. Ουσιαστικά κατήργησε την πειθαρχία και την ιεραρχία, δίνοντας στον κόσμο, εκτός από τις πολλές παροχές, και μια ανεξέλεγκτη ελευθερία. "Κάνουμε ότι θέλουμε και δε θα μας κάνει κανείς τίποτα".

Απάντησα παραπάνω.
Δε βλέπω πως αλληλοαποκλείονται η αριστερά και η δημοσιονομική εξυγίανση.

Άλλωστε πίσω από την οικονομική πτώχευση, το σημαντικότερο είναι ότι έχει επέλθει μια ηθική πτώχευση του λαού. Η οποία κυρίως επιτεύχθει διότι του δόθηκε μια κακώς εννοούμενη ελευθερία και αυτό έγινε κατά ένα ποσοστό για να προσελκύσει τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Ο.Π.

Δεν έχω λόγο να λαϊκίζω, δε ζητώ κανενός την ψήφο, ούτε έχω κάποιο προσωπικό συμφέρον από την κουβέντα αυτή. Είναι η γνώμη μου ότι η αριστερά στο παρόν χρονικό σημείο μπορεί να μας οδηγήσει μόνο σε μια κατάσταση που δε θα επιτυγχάνονται αυτά που θεωρούμε τώρα τυπικές ανάγκες.

Δε χρειάζεται να έχεις κάποιο "κέρδος". Η διαλεκτική διαμάχη μπορεί να πάρει πολλές μορφές.
Αυτά που θεωρούμε τώρα τυπικές ανάγκες ήδη δεν επιτυγχάνονται από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και την ολοένα αυξανόμενη αυθαιρεσία της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας (δεν πιστεύω πως χρειάζεται να παραθέσω πηγές), δε βλέπω πως μπορεί να πιστεύεις πως τα πράγματα μπορούν να πάνε στ' αλήθεια χειρότερα, τουλάχιστον σε μεσο/μακρυπρόθεσμο επίπεδο.

Όπως πιθανότατα το ίδιο θα κάνουν και τα κόμματα του μνημονίου, λόγω του ότι απαρτίζονται κατά συντριπτική πλειοψηφία από ανθρώπους σάπιους ηθικά και ανίκανους να πετύχουν κάτι άλλο εκτός από κούφιο πολιτικό λόγο.

Θα συμφωνήσω. Επίσης, παρά το τεράστιο χάσμα που μας χωρίζει με την εν λόγω πολιτική προσωπικότητα και πέρα από τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η κατάθεσή της, να μια πρόταση η οποία θα ήταν ελπιδοφόρο να εφαρμοστεί, μαζί με πολλές άλλες παρόμοιες, οι οποίες θα στόχευαν στον περιορισμό της βουλευτικής ασυδοσίας.

Ελπίζω να σε κάλυψα με τις απαντήσεις μου.

Ακόμα περιμένω πάντως μια απάντηση στο ερώτημά μου τι μπορεί να κάνει η αριστερά για τη χώρα στην παρούσα φάση.

Νομίζω πως, εμμέσως, απάντησα σε κάποιο βαθμό στο ερώτημα σου.
Με όλα τα κακά της, η αριστερά είναι η μόνη πιθανή εναλλακτική λύση σε μια οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση της οποίας οι ρίζες πάνε βαθύτερα από μια κριτική στην μεταπολίτευση.

Σε ένα γενικότερο και βαθύτερο πλαίσιο, στη βάση όλων των πολιτικών προβληματισμών της εποχής βρίσκεται, κατά την άποψή μου, το ζήτημα της ανάπτυξης και της κριτικής της προσέγγισης. Μέσα στο ψευδορθολογικό περιβάλλον της λατρείας του κέρδους, είναι αναπόφευκτο να καταλήξουμε, σταδιακά, σε μια κοινωνία όλο και περισσότερο άνιση, με αχρείαστο και κυλιόμενο εργατικό δυναμικό και με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ιδιωτείας και κατακερματισμού του κοινωνικού ιστού.
« Last Edit: May 05, 2012, 10:20:44 PM by $at@n4c fAc »

enc

  • Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
Re: Εκλογές 2012
« Reply #248 on: May 05, 2012, 08:10:48 PM »
"Gas geben!"



(Για όσους δεν το πιάνουν, σημαίνει ταυτόχρονα και πατάω γκάζι αλλά παραλληλίζεται και με το ολοκαύτωμα")

http://www.thelocal.de/politics/20110811-36897.html

Προσπαθώ να φανταστώ το αντίστοιχο της Χ.Α ...

Κι εδώ πάντως είναι μια από τα ίδια. Τους έβαλαν στην βουλή, τους συνδέουν συνέχεια με δολοφονίες αλλοδαπών, και τώρα τελευταία προσπαθούν νομοθετικά να τους κάνουν παράνομους.
sp.encc

$at@n4c fAc

  • CBWARRIOR.
Re: Εκλογές 2012
« Reply #249 on: May 05, 2012, 09:17:30 PM »
Γιατί, που και που, χρειάζεται και μια ελαφριά νότα...



το βρήκα εδώ

κι αυτό
« Last Edit: May 05, 2012, 10:02:58 PM by $at@n4c fAc »

pkchUU.

  • Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
Re: Εκλογές 2012
« Reply #250 on: May 05, 2012, 09:49:33 PM »
http://www.dubiumn.blogspot.com/2012/05/x.html

όσο πιο απλα, τόσο πιο καλα.

dfk_7677

  • Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
Re: Εκλογές 2012
« Reply #251 on: May 05, 2012, 10:44:38 PM »
Χωρίς να αμφισβητώ το γεγονός πως τα λεγόμενά σου έχουν βαρύτητα, πιστεύω πως επικεντρώνεις την προσοχή σου σε ζητήματα τα οποία έχουν, κατά τη δική μου άποψη, δευτερεύουσα σημασία στο προκείμενο ζήτημα (κρίση).

Η παγκόσμια κρίση, νομίζω σε αυτή αναφέρεσαι, σαφώς και έχει τις ρίζες της στην απληστία και το κυνήγι του κέρδους. Αλλά η Ελληνική κρίση, κάθε άλλο παρά τέτοια αίτια έχει. Μπορεί οι αδυναμίες της Ελλάδας να διογκώθηκαν από τη διεθνή κρίση, αλλά υπήρχαν και ήταν θέμα χρόνο να μας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Γι' αυτό και ως Έλληνας, ενδιαφέρομαι για το πως θα ξεφύγουμε από την κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η χώρα και όχι να κάνω τον πλανήτη μας ένα καλύτερο μέρος για όλους. Άλλωστε το νήμα αφορά τις Ελληνικές εκλογές.

Στη θεωρία θα συμφωνούσα μαζί σου, όπως και στη θεωρία το αόρατο χέρι της αγοράς (το οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα σε άλλον τόπικ) θα φρόντιζε για μια εξορθολογισμένη - ανθρωπιστικά εξορθολογισμένη - κοινωνία της αγοράς.
Νομίζω πως είδαμε, όμως, πως τα περί Ευρωπαϊκής Ενότητας και οράματος που άκουγε η γενιά μας στα τρυφερά της χρόνια δεν ήταν, στην πραγματικότητα, παρά ένα όχημα της νεοφιλελεύθερης πρακτικής.
Παρότι δε μπορώ να πω πως έχω μια απόλυτη άποψη περί του ζητήματος, η τωρινή δημοσιονομική συνθήκη της Ε.Ε. την καθιστά μη βιώσιμη για τα περιφερειακά κράτη-μέλη.

Διαφωνώ. Το αόρατο χέρι της αγοράς κάνει ότι θέλουν αυτοί που το ελέγχουν, οι πολύ πλούσιοι δηλαδή. Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια παγκόσμια οικονομία και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τα μέτρα εκείνα τα οποία μπορούν να μας ισχυροποιήσουν για να μην είμαστε τόσο μαριονέτες. Εμείς εδώ κατά τη μεταπολίτευση κάναμε ακριβώς το αντίθετο.

Αν τώρα που μιλούσαμε είχαμε ισοσκελισμένο προυπολογισμό, δε θα είχαμε ανάγκη καμία ΕΕ ή ΔΝΤ. Ελπίζω πάντως να καταλαβαίνεται πόσο αυστηρή θα γίνει βιαίως η δημοσιονομική πολιτική μας αν βαρέσουμε "κανόνι".

Θα σε παρακαλούσα να διερωτηθείς αν ο μαρασμός της λεγόμενης ενασχόλησης με τα κοινά είναι ελληνικό ή παγκόσμιο φαινόμενο και κατά πόσο συνάδει με κάποια θεώρηση γενικής έκπτωσης των δημόσιων αγαθών σε ένα περιβάλλον φονταμενταλισμού της αγοράς. Αν και είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα, η υπόθεσή μου είναι πως όλες οι κοινωνικές αξίες, εκτός αυτής του κέρδους, έχουν πτωτική τάση, μιας και όταν όλα τίθενται στην υπηρεσία του κέρδους, αναπόφευκτα αποδυναμώνονται ως αυτόνομοι σκοποί.
Πάλι, υπενθυμίζω, χωρίς να αμφισβητώ τους προβληματισμούς περί αξιακών εκπτώσεων του μεταπολιτευτικού συστήματος.

Αμφίβολο είναι αν ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα ζει σε τόσο καπιταλιστικά πρότυπα που αναφέρεις. Αν εξαιρέσουμε τα golden boys, κάποιους μεγάλους επιχειρηματίες, η πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι είτε μικρή επιχειρηματίες ή μισθωτοί, δε έχουν πολλά περιθώρια να κυνηγάνε το "κέρδος". Όχι δεν πιστεύω ότι στην Ελλάδα η ενασχόληση με τα κοινά μειώθηκε λόγω του κέρδους, ακριβώς επειδή εμείς είχαμε στο νου μας άλλα (άκρως μη νεοφιλελεύθερη πολιτική).

Ναι και όχι. Το να ευαγγελιζόμαστε "νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης" λόγω της κρίσης είναι σα να ευλογάμε το πριόνι που μας έκοψε το χέρι, επειδή τώρα παίρνουμε επίδομα κομμένου χεριού.
Φυσικά, προσωπικά ευελπιστώ πράγματι τέτοιες δομές να κάνουν την εμφάνισή τους, μα σε πολιτικό και όχι λαϊκιστικό πλαίσιο.

Δεν πιστεύω σε "δομές κοινωνικής αλληλεγγύης". Πιστεύω σε ένα εύρυθμο, εύνομο και πειθαρχημένο περιβάλλον. Μόνο μέσα από αυτό θα υπάρχει και η δυνατότητα κοινωνικών παροχών. Οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πάλι ήταν μια από τις πάμπολες δικαιολογίες για ρουσφέτια, διορισμούς, ψεύτικα επιδόματα κτλ.

Σε καλώ αφενός να μελετήσεις το τεράστιο χάσμα μεταξύ της νεοφιλελεύθερης θεωρίας και πρακτικής (με έναυσμα, πιθανότατα, την, αμιγώς χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα, τωρινή παγκόσμια κρίση και τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκαν τα "κράτη"). Αφετέρου, οι - ιστορικές - συνθήκες που οδήγησαν αυτά τα κράτη εκεί που βρίσκονται δεν αναιρούν το γεγονός πως οι συγκαιρινές τους αντίστοιχες - ιστορικές - συνθήκες οδήγησαν την ελλάδα εκεί που είναι αυτη.
Με λίγα λόγια, κατά την άποψή μου, τα κράτη αυτά δεν "πέτυχαν" λόγω του νεοφιλελευθερισμού. Αυτά τα λέω με κάθε επιφύλαξη (όπως, φαντάζομαι και ελπίζω, και εσύ), μιας και μου φαίνεται πως η εικόνα που έχουμε για αυτά τα κράτη είναι υπεραπλουστευμένη.

Τα κράτη όντως δεν πέτυχαν λόγω νεοφιλελευθερισμού, απλά διαμέσου του. Οι χώρες που βιώνουν σήμερα την κρίση, είναι ούτως ή άλλως από της πλούσιες του πλανήτη μας. Ακόμα και μετά κρίσης πάλι πλούσιες θα είναι. Δε συμπεριλαμβάνω την Ελλάδα η οποία όπως προείπα πάσχει από πολύ σοβαρότερα πράγματα εκτός από την παγκόσμια κρίση.

Θα απαντήσω με μια παράθεση:

Let's talk about socialism....I think it's very important to bring back the idea of socialism into the national discussion to where it was at the turn of the [last] century before the Soviet Union gave it a bad name. Socialism had a good name in this country. Socialism had Eugene Debs. It had Clarence Darrow. It had Mother Jones. It had Emma Goldman. It had several million people reading socialist newspapers around the country... Socialism basically said, hey, let's have a kinder, gentler society. Let's share things. Let's have an economic system that produces things not because they're profitable for some corporation, but produces things that people need. People should not be retreating from the word socialism because you have to go beyond capitalism. - Howard Zinn

Κανείς δεν αμφισβητεί τα καλά της θεωρίας του σοσιαλισμού. Ας βρεθεί ένας σκεπτόμενος άνθρωπος όμως να μου πει ότι η εφαρμογή του στην Ελλάδα δεν είναι αυτή που έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Το ζήτημα της επιβίωσης, όπως και άλλα παρεμφερή (υπερπληθυσμός - βλέπε Malthus) αντιμετωπίζεται μονίμως τελεολογικά από τη σκοπιά μιας συντηρητικής επιχειρηματολογίας. Θα υποστήριζα πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα επιβίωσης από άποψης πόρων - το μόνο που τίθεται είναι ζήτημα επιβίωσης από την άποψη της διαχείρισης των πόρων αυτών...

Το πρόβλημα είναι ότι ως άτομα, ακόμα ακόμα και ως χώρα δε μπορούμε να επηρεάσουμε την παγκόσμια διαχείριση των πόρων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαχειριζόμαστε καλύτερα τους δικούς μας πόρους. Και δυστυχώς ως χώρα αυτή τη στιγμή, μετά από χρόνια κακοδιαχείριση των πόρων μας έχουμε φτάσει σε έσχατο σημείο.

Δε μπορώ να πω πως έχεις άδικο. Πολλές προγραμματικές δηλώσεις (Τσίπρας - μισθοί και προσλήψεις / η μόνιμη ρητορική του ΚΚΕ κ.λπ.) βρίθουν λαϊκισμού και ψηφοθηρικών προθέσεων.
Δε σου λέω πως θα ψηφίσω κάποιον με τον οποίον ταυτίζομαι - θα αναγκαστώ να κάνω κάποιες εκπτώσεις, λόγω των περιστάσεων.

Οι περισσότεροι το ίδιο θα κάνουν.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα αριστερής κυβέρνησης (κατά την οπτική μου, δεν υπάρχει - κατά βάση λόγω της παγιωμένης στρατηγικής του ΚΚΕ να λειτουργεί διασπαστικά κι έτσι να χρησιμεύει, ουσιαστικά, ταυτόχρονα ως βαλβίδα αποσυμπίεσης μα και ως αποτρεπτικός παράγων ως προς μια τέτοια προοπτική [ζήτημα στο οποίο θα ήθελα να δω μια πιθανή τοποθέτηση από εσένα, Ορέστη]), μα θεωρώ δεδομένο πως το να προεξοφλείς το τι θα συνέβαινε και τι δε θα συνέβαινε σε ένα τέτοιο σενάριο, φανερώνει ενός είδους υπερβολικής σιγουριάς, το οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί και στην πρόσληψη τεράστιου όγκου σημάτων που υποστηρίζουν προκαταβολικά τις εν λόγω θέσεις.

Το πιστεύω βάση της ιδεολογίας και των θέσεων της αριστεράς σε συνδιασμό με τις ελάχιστες οικονομολογικές γνώσεις που διαθέτω.

Θα διαφωνήσω όχι μόνο στο ότι "δεν ταιριάζει στον Έλληνα" μα και στη βάση του συλλογισμού, ότι δηλαδή υπάρχει κάτι που ταιριάζει και κάτι που δεν ταιριάζει στον Έλληνα (και στον κάθε Έλληνα). Αυτό όμως είναι ένα άλλο ζήτημα.

Η γνώμη μου αυτή προέρχεται από την εμπειρία μου σε οποιαδήποτε θέση "εξουσίας" κατείχα. Θεωρώ ότι ο Έλληνας λειτουργεί καλύτερα σε ένα οργανωμένο και αυστηρό περιβάλλον, με σαφείς κανόνες και ισονομία. Μπορεί αρχικά να αντιδράσει, γιατί έχει και ένα επαναστατικό ταμπεραμέντο, αλλά γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι έτσι είναι καλύτερα.

Το παραπάνω περιβάλλον είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ίσχυσε στη μεταπολίτευση.

Στα της Χ.Α. τώρα: υποτιμάς το τι συνυποδηλώνει αυτό το ποσοστό για ένα "κόμμα" όχι απλά πιστοποιημένα ακροδεξιό (με, επαναλαμβάνω, πλείστες όσες κατηγορίες και καταδίκες κακουργηματικού χαρακτήρα στο "ενεργητικό" του) και λαϊκιστικό, μα και ουσιαστικά νεοεμφανιζόμενο.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο η είσοδος τους στο κοινοβούλιο: η θεσμοποίηση, η ξαφνική εισροή πολλαπλάσιων πόρων, η νομιμοποίηση στα μάτια της κοινωνίας και η σχετική ασυλία λόγω της συμμετοχής τους στην "κοινοβουλευτική δημοκρατία" θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι πρωτόγνωρα.

Νομίζω είσαι υπερβολικός. Ο Έλληνας έχει πολύ δρόμο για να γίνει πεινασμένος Γερμανός του μεσοπολέμου.

Αυτά που θεωρούμε τώρα τυπικές ανάγκες ήδη δεν επιτυγχάνονται από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και την ολοένα αυξανόμενη αυθαιρεσία της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας (δεν πιστεύω πως χρειάζεται να παραθέσω πηγές), δε βλέπω πως μπορεί να πιστεύεις πως τα πράγματα μπορούν να πάνε στ' αλήθεια χειρότερα, τουλάχιστον σε μεσο/μακρυπρόθεσμο επίπεδο.

Τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ χειρότερα. Η καθοδική πορεία συνεχίζεται και νομίζω θα συνεχίζεται μέχρι το 2015, αν παρθούν κατάλληλα μέτρα. Αν δε παρθούν... καλό 2020. Οι τυπικές ανάγκες επιτυχγάνονται ακόμα από μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ίσως όχι από ιδία εισοδήματα, αλλά ας είναι καλά γονείς-παπούδες.

Νομίζω πως, εμμέσως, απάντησα σε κάποιο βαθμό στο ερώτημα σου.
Με όλα τα κακά της, η αριστερά είναι η μόνη πιθανή εναλλακτική λύση σε μια οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση της οποίας οι ρίζες πάνε βαθύτερα από μια κριτική στην μεταπολίτευση.

Σε ένα γενικότερο και βαθύτερο πλαίσιο, στη βάση όλων των πολιτικών προβληματισμών της εποχής βρίσκεται, κατά την άποψή μου, το ζήτημα της ανάπτυξης και της κριτικής της προσέγγισης. Μέσα στο ψευδορθολογικό περιβάλλον της λατρείας του κέρδους, είναι αναπόφευκτο να καταλήξουμε, σταδιακά, σε μια κοινωνία όλο και περισσότερο άνιση, με αχρείαστο και κυλιόμενο εργατικό δυναμικό και με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ιδιωτείας και κατακερματισμού του κοινωνικού ιστού.

Σε ένα μέρος όχι. Κυριώς διότι χρησιμοποιείς το γνωστό θεωρητικό τρόπο της αριστεράς για να απαντήσεις. Όπως η τελευταία παράγραφος, που είναι κατά τη γνώμη μου τρανταχτό παράδειγμα. Πολύ ωραίες εκφράσεις, κοινωνικοπολιτική ανάλυση κτλ. Αλλά προτάσεις δε βλέπω.

Η χώρα αυτή τη στιγμή ταλανίζεται από τα παρακάτω (και όχι μόνο) προβλήματα:
1) 20% ανεργία.
2) 160% δημόσιο χρέος το οποίο επιβαρύνει κάθε χρόνο τον προυπολογισμό με περίπου 15 δις τόκους (περίπου το 1/4 του προυπολογισμού) με συνέπεια ότι παρότι πλησιάζει το πρωτογενές πλεόνασμα, το χρέος θα αυξάνεται όσο περίπου είναι η τόκοι κάθε χρόνο.
3) Χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία - αμφίβολο αν οι σημερινοί εργαζόμενοι θα πάρουν συντάξεις.
4) 20 δις έλλειμα τρεχουσσών συναλλαγών. Ουσιαστικά κάθε χρόνο φεύγουν από τη χώρα 20 δις προς άλλους προορισμούς.
5) Πιστωτική συρρίκνωση - οι τράπεζες λόγω PSI αλλά κυρίοτερα λόγω τεράστιου ποσοστού επισφαλών δανείων, δεν έχουν κανένα σκοπό να τροφοδοτήσουν επιχειρήσεις με χρήματα, πράγμα που εντείνει περισσότερο την ύφεση.

Και θα ρωτήσω ευθέως, ποια 10 πράγματα θα έκανες αν ήσουν κυβέρνηση τη Δευτέρα; Απλά και ξεκάθαρα, όχι με θεωρείες.


peEWw

  • DV zombie
  • Lust for Life!
Re: Εκλογές 2012
« Reply #252 on: May 06, 2012, 12:46:37 AM »
    Τι είναι οικονομική κρίση
 Ο καπιταλισμός έχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα οικονομικές κρίσεις,οι οποίες εκδηλώνονται είτε σε μια ομάδα χωρών είτε και σε παγκόσμιο επίπεδο.Η σημερινή καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κρίση του συστήματος μετα την κρίση του 1929-1933 και εχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτην.Δεν έχουμε επομένως κρίση μονό στην Ελλάδα αλλα σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις Ηνωμενες Πολιτείες.

   Ποιες είναι οι αιτίες της σημερινής οικονομικής κρίσης
 Η βασική αιτία είναι η υπερσυσωρευση κεφαλαίων και κερδών που εξαιτίας και της υπερπαραγωγής,τα οποία κεφάλαια ψάχνουν σήμερα να βρουν  διέξοδο. Δηλαδή να πετύχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Αυτό επιδιώκουν να το πετύχουν με την καταβαράθρωση της τιμής της εργατικής δύναμης.Με απλά λόγια να ισοπεδώσουν τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων. Αυτή η διαδικασία όμως ανακυκλώνει την κρίση γιατί  μειώνεται η αγοραστική δύναμη των προϊόντων τους. Αρα,ετσι δικαιολογείται η σημερινή επίθεση ενάντια στους μισθούς,στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχες.Για να προλαβω τον οποιοδηποτε, απλά να θυμίσω οτι οι μισθοί των εργαζομενων του ιδιωτικού τομεα δεν επιβαρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και  το δημόσιο χρέος.
 Επομένως γενεσιουργός αιτία της κρίσης δεν είναι το χρέος.Το χρέος είναι παράγωγο της οικονομικής κρίσης. Εξάλλου δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην έχει μικρότερο ή μεγαλύτερο δημόσιο χρέος.Δεν υπάρχει χώρα που να μην δανείζεται. Βεβαίως η δική μας χώρα εχει ενα διογκωμενο δημόσιο χρέος.
       
    Ποιος δημιούργησε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
 Θα απαντήσω σε αυτό αφού πρώτα επισημάνω ότι στην Ελλάδα μέχρι το 2009 η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων ήταν σε ποσοστό διπλασία από ότι στις άλλες Ευρωπαϊκές καπιταλιστικές χώρες. Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι οι καταθέσεις στην Ελβετία φτάνουν τα 600 δις και βεβαια δεν ειναι καταθεσεις του λαου.Τα κεφάλαια που έχουν εξαχθεί μεσώ των offshore εταιρειών, έχει δημοσιευτεί άλλωστε, ότι προσεγγίζουν τα 500 δις. Αυτά τα 2 ποσά είναι σχεδόν 4 φορές πάνω απο το δημοσιο χρεος.Για να μην βάλω και την αύξηση του ενεργητικού των τραπεζών και των άλλων μεγάλων μονοπωλιακών ομιλών κατά πάνω από 300 δις. Αρα, για να υπάρξουν αυτά τα αποτελέσματα οι κεφαλαιοκράτες χρειάζονται το ανάλογο πολιτικό προσωπικό που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις και το περιβάλλον για την απρόσκοπτη κερδοφορία τους και βεβαία αυξάνοντας την εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού.Η εκάστοτε κυβέρνηση λοιπόν δεν κάνει/έκανε τίποτα αλλο παρά να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και βεβαια  απο το 1974 μεχρι και σημερα κυβερνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Τα  κόμματα αυτά είναι οι 2 οψεις του ιδιου νομίσματος, είναι  αστικά κόμματα που εξυπηρετούν την άρχουσα τάξη.
Αρα ποια βάση έχει ο ισχυρισμός οτι το ΠΑΣΟΚ έκανε σοσιαλισμό; Εκτός αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει σοσιαλισμός;

          Ποια είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ
 Με δυο λόγια είναι: 1)Μονομερής διαγραφή του χρέους-> 2)με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση,-> 3)κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και ->4) σχεδιασμός της οικονομίας.
'Αρα, πρώτον με την διαγραφή γλυτώνεις 400 δις, όσο δηλαδή είναι το χρέος σήμερα
Δεύτερον, με την έξοδο από την ΕΕ μπορείς να προγραμματίσεις την παραγωγή σε όλους τους τομείς διότι όντας μέλος δεν μπορείς να το κανείς αυτό λόγω των δεσμεύσεων και των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ. Διότι όπως γνωρίζετε όλοι παραδέχονται ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χωρά.Αρα, δυνατότητες για την ανάπτυξη της οικονομίας  υπάρχουν.
Τρίτον,θα φύγουν από την μέση αυτοί που δημιούργησαν το χρέος και τα κέρδη τους δηλαδή οι κεφαλαιοκράτες. Επομένως θα περισσέψουν και από εκεί λεφτά.
Τέταρτον. Είπαμε παραπάνω ότι έχουμε και δυνατότητες και πλούτο, επομένως με τον σχεδιασμό θα αναπτύξουμε την παραγωγή μας και θα μειώσουμε τις εισαγωγές ώστε ακόμη και να τις εξαλείψουμε οπού δεν είναι αναγκαίες(π.χ αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή)
  Όλα αυτά προϋποθέτουν ριζική αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας. Προϋποθέτουν ότι ο εργαζόμενος λαός θα έρθει ο ίδιος στην εξουσία.Θα έχουμε λοιπόν εργατική λαϊκή εξουσία


Τα έγραψα όσο πιο απλά γίνεται.Θα ήθελα να γράψω περισσότερα αλλά είμαι Ελλάδα για λίγες μέρες και έχω πολλά να κάνω και αρκετούς να δω.cheers


           
« Last Edit: May 06, 2012, 02:25:29 PM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

AGDSL

  • Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
Re: Εκλογές 2012
« Reply #253 on: May 06, 2012, 01:31:12 AM »
sorry file peeww alla i proeklogiki periodos elixe  stis 12

eve'

  • eve
  • DEMO UPLOADER!
  • *
Re: Εκλογές 2012
« Reply #254 on: May 06, 2012, 02:09:48 AM »
Antreas anergos - Ekloges 2012
Sigbot: nsfw penis.