Στην εποχή μας ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι οι μικροαστοί.Δεν περιμένω λοιπόν ούτε εγώ από σένα να συμφωνήσεις με μένα γιατί έχω καταλάβει ακριβώς την αντίληψη σου πάνω στα πράγματα. Απλά θα ήθελα να σε παρακαλεσω επειδή έχω σπουδάσει οικονομικά και δούλευα σε αυτόν τον τομέα όταν ήμουν στην Ελλάδα,να μην μου λες εμένα για mercedes και μπουζούκια και ότι αυτά οδήγησαν την Ελλάδα εδώ που φτάσαμε, αυτά πείτε στα καφενεία και σε ανθρώπους που έχουν μειωμένη αντίληψη και γνώση τόσο της κατάστασης όσο και των πραγμάτων γενικότερα.
Έχεις σπουδάσει οικονομικά και συμφωνείς με αυτό:
1)Μονομερής διαγραφή του χρέους-> 2)με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση,-> 3)κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και ->4) σχεδιασμός της οικονομίας.
Για το 2, έγραψα και παραπάνω, δε θεωρώ την ΕΕ μονόδρομο. Το 4 μια ωραία αοριστία που την αναμασάνε όλοι.
Πάμε στο 1 που είναι και το πιο ενδιαφέρον. Πιστεύεις μια τέτοια πράξη δε θα έχει συνέπειες; Πιστεύεις ένα "κανόνι" 300δις σε αρκετά κράτη (τα υπόλοιπα 100 είναι σε ιδιώτες) θα περάσει στο ντούκου; Αρχίζεις να με κάνεις να πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα να συζητάω μαζί σου γιατί μάλλον ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που ουδεμία σχέση έχει με τον πλανήτη Γη.
Όσον αφορά το 3, που είναι κι αυτό μια ωραία έκφραση, το κεφάλαιο δεν είναι κανένα χαζό παιδί που θα του κλέψεις το παγωτό και δε θα το καταλάβει. Αν στις δημοσκοπήσεις διαφαινόταν κυβέρνηση του ΚΚΕ, εδώ και πολύ καιρό δε θα είχε μείνει τίποτα στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ είναι μόνο για να γαβγίζει και το ξέρει καλά αυτό. Γι' αυτό ακόμα και αν η αριστερά συνολικά είχε τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης το ΚΚΕ θα έλεγε και πάλι όχι.
Με έχεις κάνει να σκέφτομαι σοβαρά να ψηφίσω ΧΑ. Αυτό που θα ψηφίσω πιθανότατα είναι ένα κόμμα που δε θα μπει βουλή. Προκειμένου όμως να δώσω και το ~13% της ψήφου μου στους αιθεροβάμμονες του ΚΚΕ καλύτερα να τη δώσω ολόκληρη στους νεοναζί. Τουλάχιστον αυτοί πατάνε στη Γη.
Τώρα είμαι πλέον σίγουρος ότι είναι πολύ πιο ανησυχητική η άνοδος της Αριστεράς από ότι της ΧΑ...