Ποιος δημιούργησε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
Θα απαντήσω σε αυτό αφού πρώτα επισημάνω ότι στην Ελλάδα μέχρι το 2009 η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων ήταν σε ποσοστό διπλασία από ότι στις άλλες Ευρωπαϊκές καπιταλιστικές χώρες. Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι οι καταθέσεις στην Ελβετία φτάνουν τα 600 δις και βεβαια δεν ειναι καταθεσεις του λαου.Τα κεφάλαια που έχουν εξαχθεί μεσώ των offshore εταιρειών, έχει δημοσιευτεί άλλωστε, ότι προσεγγίζουν τα 500 δις. Αυτά τα 2 ποσά είναι σχεδόν 4 φορές πάνω απο το δημοσιο χρεος.Για να μην βάλω και την αύξηση του ενεργητικού των τραπεζών και των άλλων μεγάλων μονοπωλιακών ομιλών κατά πάνω από 300 δις. Αρα, για να υπάρξουν αυτά τα αποτελέσματα οι κεφαλαιοκράτες χρειάζονται το ανάλογο πολιτικό προσωπικό που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις και το περιβάλλον για την απρόσκοπτη κερδοφορία τους και βεβαία αυξάνοντας την εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού.Η εκάστοτε κυβέρνηση λοιπόν δεν κάνει/έκανε τίποτα αλλο παρά να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και βεβαια απο το 1974 μεχρι και σημερα κυβερνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Τα κόμματα αυτά είναι οι 2 οψεις του ιδιου νομίσματος, είναι αστικά κόμματα που εξυπηρετούν την άρχουσα τάξη.
Dfk πριν προχωρήσω σε αυτά που ρώτησες,θα ήθελα να σε ρωτήσω, λαμβάνοντας υπόψιν το παραπάνω quote αν πιστεύεις ότι κυβερνιόμαστε /αν από την ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ ή μάλλον να στο θέσω καλύτερα αν πιστεύεις ότι αυτά τα 2 κόμματα είχαν την εξουσία ή απλά είναι/ήταν το υπηρετικό προσωπικό της άρχουσας τάξης-ολιγαρχία του πλούτου-κεφάλαιο κτλπ;
Επίσης συνεργασία να κάνει με ποιους το ΚΚΕ; με το ΣΥΡΙΖΑ; τους καιροσκόπους-ευκαιριακούς- οπορτουνιστές;Που μιλάνε για κοινωνική συνοχή;Για Ευρωπαϊκή Ένωση;Για καπιταλισμό; Μάαστριχ; Ευρώ;που στα σωματεία υπογράφουν συμβάσεις για το ποσό θα χάσουν οι εργαζόμενοι;
Που δεύτερα, τρίτη, τετάρτη ο Τσιπρας λέει είναι κρίση χρέους; Πέμπτη, Παρασκευή λέει είναι κρίση συστημική και Σαββάτο Κυριακή τίποτε, αναπαύεται. Εγώ θέλω ανατροπή όχι ευκαιριακά κολπάκια. Εδώ είμαστε φίλε μου DFK και θα δεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί σαν το ΠΑΣΟΚ μετά το 74, αυτός είναι ο ρόλος του στο σύστημα και θα φανεί πολύ σύντομα μόλις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Όταν θα πάνε να διαπραγματευτούν για τα μέτρα όντας μέλος της ΕΕ και με το μονοπώλιο και τους ομίλους να γαζώνουν, εκεί θα φανούν πολλά.Το ΚΚΕ επέλεξε να πει την αλήθεια στον λαό, ότι έκανε και το 92 με το Μάαστριχ που πάλι είχαν πέσει όλοι πάνω του, δυστυχώς πάλι θα επιβεβαιωθεί
Τεσπα , συγνώμη για το δεύτερο κομμάτι αλλά τώρα που γύρισα σπίτι και είδα ότι ο κόσμος πήγε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ απλά απογοητεύτηκα και δυστυχώς θα φανεί στο άμεσο μέλλον.
Απλά μείνε στην πρώτη ερώτηση μου και θα προσπαθήσω και εγώ να το κρατήσω σε φιλικό επίπεδο,αν μπορείς κάν το και εσύ