πικα
1)στην ιστορία σε όποιες χώρες τα μεγάλα κομμουνιστικά κόμματα πήγαν να γίνουν αυτό που λες πιο μοντέρνα και εκσυχρονιστικα όχι απλά κατάντησαν να γίνουν από δυνατά σχεδόν ανύπαρκτα αλλά σε μεγάλο βαθμό αφομοιώθηκαν από το ίδιο το σύστημα.
2) γνωρίζουμε λοιπόν ότι αυτό το σύστημα έχει τόσο δυνατούς μηχανισμούς και μέσα που μπορεί να αφομοιωθείς με την παραμικρή απόκλιση από τα πιστεύω σου.
3) Ακόμη καπιταλισμό έχουμε δεν έχει αλλάξει κάτι, μπορεί τα χρονιά να περνάνε όμως το σύστημα παραμένει και μάλιστα ποιο επιθετικό από πριν, αρά ο Μαρξ και η μαρξιστική φιλοσοφία παραμένει επίκαιρη και δίνει και ουσιαστική λύση.
4) Εγώ δεν γεννήθηκα κομμουνιστής ίσα ίσα με τους αναρχικούς τραβιόμουν και τα αναρχικά βιβλία σε όλη την εφηβική μου ηλικία, και αργότερα, με συνόδευαν, απλά όταν άρχισα να το ψάχνω σε πολύ βάθος το πράγμα και ήθελα μια ολοκληρωμένη θεώρηση των πραγμάτων που να οδηγεί/καταλήγει και κάπου,ο αναρχισμός και γενικότερα ο ιδεαλισμός δεν με κάλυπτε ίσα ίσα είχε αρκετά κενά και δεν κατέληγε ή με απλά λόγια δεν ήταν ολοκληρωμένη θεώρηση των πραγμάτων.Για αυτό άρχισα να ασχολούμαι με τον υλισμό και ποιο συγκεκριμένα με τον Ένγκελς και τον Μαρξ λόγο οτι σπούδαζα και οικονομικά και γενικότερα κατάγομαι από οικογένεια οικονομολόγων, ήταν μια πρόκληση και για μένα για διάφορους λόγους. Μέτα από αυτό λοιπόν άλλαξε η μάλλον ολοκληρώθηκε η θεώρηση των πραγμάτων .
Καταλήγοντας οι δηλώσεις που εσύ αποκαλείς,και όχι μόνο, ο περισσότερος κόσμος κασέτα, είναι η πραγματικότητα όμως δεν έχει αλλάξει κάτι, καπιταλισμό έχεις το κεφαλαίο κυβερνάει,ο μόνος ουσιαστικά που έκατσε και έγραψε 6 τόμους ''το ΚΕΦΑΛΑΙΟ'' ήταν ο Μαρξ που ανέλυε επιστημονικά τι είναι το κεφάλαιο πως λειτουργεί ο καπιταλισμός και πως ουσιαστικά τον ανατρεπεις. Άρα;
πικα πιστεύω δεν είναι θέμα εικόνας, δηλαδή δεν χρειάζεται να βάλουμε ποιο νέο από την παπαρηγα, ούτε να τα παρουσιάσουμε σε άλλη μορφή.Το θέμα είναι τι λες! Επίσης όλα τα υπόλοιπα μου θυμίζουν τρόπους πώλησης ενός προϊόντος στο καπιταλισμό για να σου αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη,δεν είμαστε τέτοιοι.Ο κόσμος θεωρεί αυτά κασέτα και ξένα προς αυτόν και είναι λυπηρό αλλά κατανοητό που έχουν διαμορφώσει έτσι την συνείδηση του κόσμου που αρνείται να αντιληφθεί την πραγματικότητα και του φαίνεται και ξένο.