Βασίλη σε ένα μεγάλο μέρος κάνεις το λάθος που κάνει πάντα η Αριστερά. Προτείνεις τόσα ωραία μέτρα για να ελαφρύνεις τον πόνο των αδυνάτων, αλλά δε λες από που θα βρεθούν τα χρήματα για να τα κάνεις αυτά. Είναι σα να δίνεις ασπιρίνη σε καρκινοπαθή, περιμένοντας ως δια μαγείας να θεραπευτεί.
Εγώ σου ανέφερα μία ανθρώπινη λύση όχι μέτρο, όταν θεωρεί κάποιος τον μετανάστη Άνθρωπο. Δε πρότεινα κάτι ουτοπικό ούτε χάιδεψα τα αυτιά κάποιου, η λύση που αναφέρω είναι υλοποιήσιμη και σε βάθος χρόνων μονάχα κερδισμένο μπορεί να βγει το κράτος. Μη πώ περισσότερα πάνω σε αυτό το ανέφερα παραπάνω , συνταγή ΗΠΑ .
Δες το σαν επένδυση.
Είναι σα να δίνεις ασπιρίνη σε καρκινοπαθή, περιμένοντας ως δια μαγείας να θεραπευτεί.
Συγνώμη αλλά δε βλέπω σα "καρκινοπαθείς" τους μετανάστες, και εάν δε τους δωθεί η ευκαιρία ο κόσμος θα τους βλέπει έτσι .
Όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί σε κάτι , εάν δε τους εκμεταλευτείς και δε πιστεύεις στις δυνατότητες τους και δε τους δώσεις την ευκαιρία θα παραμένουν για αρκετό καιρό σαν μη επεξεργασμένη πλαστελίνη . Εκτός βέβαια από 3-4 που θα σου πάρουν τα μετάλλια. Για αυτούς το κράτος έχει την οικονομική δυνατότητα...
Για να καταλάβεις Βασίλη, εγώ προτιμώ τα 360 ευρώ που δίνω το χρόνο για τον ΟΣΕ να τα δίνω για να πέρνουν καμία σύνταξη παραπάνω οι χαμηλοσυνταξιούχοι ή κανά μισθό παραπάνω οι χαμηλόμισθοι του ΔΤ (οι οποίοι έχουν γίνει πολλοί τώρα πια). Γι' αυτό λέω λουκέτο στον ΟΣΕ.
Ναι σωστά λουκέτο στον ΟΣΕ αντί να του κάνεις εξυγίανση και να σου αποδώσει κέρδη... και BTW στον ΟΣΕ το πραγματικό χρέος ήταν στο 1.5ΔΙΣ όπως και σε πολλές εταιρίες στην Ελλάδα (όσο μεγαλύτερη εταιρία είσαι χρωστάς και περισσότερα,χρωστάνε και ιδιώτικές στο δημόσιο), το κράτος και τα news λέγαν 8-9ΔΙΣ ήταν διότι του περνάγαν όλα τα παραγωγικά έργα της Ε.Ε σε χρέος του ΟΣΕ. Έτσι κάνουν πάντα πέρνουν το υποτιθέμενο χρέος και το διαιρούν ανα κεφαλή και σου περνάνε στα Media το ίδιο μοτίβο. Ολυμπιακή, ΟΤΕ κτλ (Συγκεκριμένα το 93 στη πρώτη προσπάθεια ο Μητσοτάκης έφερε Άγγλους εμπειρογνώμονες και
αποτιμούσε τον ΟΤΕ σε μονάδες Σιδήρου και τον έβγαλε 500.000.000 δραχμές ενώ ή αξία του είχε ΤΟΤΕ 7ΔΙΣ . Δε πρόλαβε, έπεσε η κυβέρνησή του και δε πουλήθηκε. Το κατάφεραν όμως μετά από λία χρόνια , για να μαθαίνεις, 300.000εκατομ.euro δώσαν τον μισό ΟΤΕ ενώ κάθε χρόνο έδινε 500.000εκατομ.euro.
Ένα σοβαρό κράτος κάνει εξυγίανση , δε ξεπουλά . Με έχεις κάνει να πιστεύω ότι είσαι θύμα των Media και ας μη βλέπεις τηλεόραση με αυτά που λες. Δε θα κουβεντιάσω άλλο μαζί σου,όχι για άλλο λόγο αλλά διότι πιστεύω πως το εξαντλήσαμε και ανταλλάξαμε τις απόψεις μας.
ΝΑΙ υπήρχαν σκάνδαλα-τρώγαν ανθρώποι πολιτικοποιημένοι - δικτυομένοι κτλ σύμφωνοι , ποτέ δε στο αρνήθηκα αλλά όχι να προτιμάς το λουκέτο / ξεπούλημα από την εξυγίανση .
Btw στη ΔΕΗ όλοι οι "δικοί μας" έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μονάχα για τα Ηδροηλεκτρικά τους...(φιλέτα-μηδέν συντήρηση), ακόμα δύο μέρες πριν τις εκλογές δώσαν το 34% της ΕΥΔΑΠ και απαιτούσνα να τους ψηφίσουμε.
οι οποίοι είναι αριστεροί οικονομολόγοι οι οποίοι όμως προτείνουν λύσεις για την κατάσταση της χώρας, με ρεαλισμό και ειλικρίνεια.
Θες να σου αναρτήσω μπουρδολογίες δεξιών που είναι καθαρά υπεύθυνοι για τη κατάντια αυτής της χώρας;
Διότι εμείς οι ίδιοι αλλά και η παγκόσμια οικονομία, προτιμάει τα ξένα προϊόντα και υπηρεσίες από τα Ελληνικά
Κρατικά σούπερ μαρκετ-πρατήρια-λαικές κτλ κτλ κτλ με τιμές μη υπερκοστολογημένες και απολύτως δικαιολογημένες.
Κοιτάξτε λίγο το δάσος και όχι το δέντρο και προσπαθήστε να βρείτε λύση στα αίτια της πτώσης του βιοτικού επιπέδου στην
Ελλάδα και όχι να προσπαθείτε να απαλύνετε τον πόνο του ασθενούς με μέτρα που θα τον κάνουν χειρότερα. Θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση εργαζομένων από τις εισαγωγικές εταιρίες σε εταιρίες εξαγωγικές ή παραγωγής. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ανεργία για κάποιους μέχρι να αλλάξουν ρότα.
Η οικονομική δυνατοτητα της χώρας σου σε εξαγωγές έχει ισοπεδωθεί σταδιακά και επιτακτικά εδώ και χρόνια. Με τη ναυτιλία και το τουρισμό 6 μήνες το χρόνο;
Η οπλοκατοχή ναι μειώνει τα εγκλήματα γενικά, αλλά ανεβάζει σε κλίμακα τα φαινόμενα οικογενειακής βίας. Του τέστιν οι εγκληματίες φοβούνται μήπως τους την ανάψει ο κάθε πολίτης, αλλά ο κάθε πολίτης στο σπίτι του χρησιμοποιεί το όπλο τους εις βάρος των μελών της οικογένειας.
Καλύτερα να κόψουν και τα διαζύγια, δεν είναι καιρός για διατροφές . Μπορείς να επαναστατήσεις στο κράτος .
Και ποιος θα τις κάνει αυτές τις επενδύσεις Βασίλη, το Ελληνικό Δημόσιο; Μπα δε νομίζω, γιατί ούτε λεφτά έχει, ούτε ικανό διοικητικό προσωπικό, μας το έχει αποδείξει όλη τη μεταπολίτευση. Και μετά μας μένει ο κακός ιδιώτης που θα μας ρουφήξει το αίμα (ρουφιάνα ζωή, σκύλλα και χάρυβδη παντού).
Μια χαρά ικανό προσωπικό μπορεί να έχει εάν υπάρχει έλεγχος και σωστά κρητήρια επιλογής για το διοικητικό προσωπικό. Προτιμώ ένα σωστό κράτος παρά έναν ιδιώτη αποικίοκράτη. Και σου είπα παραπάνω τα λεφτά = επένδυση που θα αποδώσει. Προτιμώ να τα χρωστάω σα πολίτης στο κράτος για να γίνουν 5 σωστά πράγματα και να τα πάρω πίσω μετά απο 10 χρόνια εις διπλούν παρά να τα δώσω για να σωθεί μια τράπεζα.
Οι ΗΠΑ, όταν είχαν ανοίξει τα σύνορα, είχαν ανάγκη για εργατικό δυναμικό, ποιοι νομίζεις φτιάξαν τους σιδηροδρόμους; Για δες τα τελευταία 30 χρόνια τη στάση έχουν στο μεταναστευτικό. Ούτε μύγα δε θέλουν να περάσει από το Μεξικό. Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, η Ελλάδα έχει ήδη πλεόνασμα εργατικού δυναμικού...
Ξέρω αρκετά καλά οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ιστορία του Σιδηρόδρομου παγκοσμίος επειδή αγαπάω τα τρένα . Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν αυτή τη στάση διότι το πρόβλημα υπερδιογκώθηκε. Όμως εκμεταλεύτηκαν στο έπακρο αυτό που μπόρεσαν. (Μέτρα εθνικότητες νεκρών στρατιώτών-μετανάστες 2ης γεννιάς) Εμείς εδώ τί κάναμε;
Γιατί να μην λειτουργήσουμε ως παγκόσμιο κέντρο υποδοχής μεταναστών;
Τί νομίζεις ότι είσαι ; το κέντρο αυτό της μεσογείου. Και μάντεψε τι, η δεξιά το έκανε με τον Σαμαρά . Τί έκαναν για να το λύσουν αυτοί τόσα χρόνια ;
Τον πλούτο σε μια χώρα, αυτόν που θέλει να επαναδιανήμει η αριστερά, τον παράγει όχι το δημόσιο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας. Το δημόσιο υπάρχει μόνο για να ελέγχει και υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στο να παράγει περισσότερα. Βέβαια στην Ελλάδα λειτουργούσε ακριβώς αντίθετα, αφενός δεν έλεγχε, αφετέρου η διαφθορά και η γραφειοκρατία, δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα
διαφωνώ στα έγραψα και παραπάνω
Βασίλη πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν σημεία που φάσκεις και αντιφάσκεις. Και εξηγούμαι. Από τη μία μου λες να μη πληρώνω διόδια στο "κακό" κράτος που μου τα παίρνει για να τα δώσει στους ιδιώτες και μετά μου λες να κρατικοποιήσουμε και μερικά ακόμα για να αναγκάσουμε τους ιδιώτες στον καλό το δρόμο. Το κράτος να δώσει παραπάνω μισθούς στους δημοσίους, αλλά φαντάζομαι τους φόρους δε θες να τους αυξήσει...
Not true , ότι λέω για το Δημόσιο προυποθέτει εξυγίανση , ακόμα κ μετά απο 5 σελίδες νομίζω πως πρέπει να στο ξανατονίσω. Δεν υπάρχει κακό κράτος, αλλά μαλάκες με μίζες πολιτικοί που ψήφιζε ο συμπολίτης σου. Υπέγραψαν τόσες συμβάσεις που αν τις βάλεις κάτω θα κάψεις όλες τις κωλότριχές σου με ένα πυροκλάνι μαζί . Αλλά ξέχασα, έχεις δίκιο, τους φόρους τους αυξάνεις μεν,αλλά σε αυτούς που ΕΧΟΥΝ , με εξίσωση του πλούτου / φόρου. Δεν ανέφερα το κράτος να δώσει παραπάνω μισθούς στους ΔΥ , ανέφερα για τον βασικό μισθό γενικά. Η δε με προσέχεις.
Νομίζω πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το κράτος δε μπορεί να διοικήσει στην Ελλάδα. Αν μπορούσε, εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα υποστήριζε να τα κρατικοποιήσουμε όλα.
Υπέρ της οπλοκατοχής να σου πώ εγώ για πότε θα μπορέσει να διοικήσει στην Ελλάδα το κράτος. Για σκέψου τον κάθε πολιτικό να χει χεστεί πάνω του και να πρέπει να προσέχει τι κάνει στη ζωή του μη του την ανάψει μπροστά στο παιδί του έξω απο την εξώπορτα του σπιτιού του, ένας αγανακτισμένος που φαγε χειροβομβίδα κρότου στο σύνταγμα ενώ έτρωγε σουβλάκι.
Όσοι πάτε να ψηφίσετε σας ζητώ να σκεφτείτε, άσχετα με το αν είστε αριστερής ή δεξιά ή άλλης ιδεολογίας τα παρακάτω: Ο Αλέξιος Τσίπρας είναι 38 ετών, οι περισσότεροι από σας έχετε δουλέψει παραπάνω από αυτόν κι ας είστε στη δεκαετία των 20. Όσοι έχετε παραστεί σε συνελεύσεις σε πανεπιστήμιο ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που με πύρινους λόγους φωνάζουν για τα δικαιώματα της φοιτητικής παράταξης μέχρι να βαρεθούν όλοι εκτός από τα τσιράκια τους και να ψηφίζουν ότι θέλουν μόνοι τους στην ψηφοφορία και με την εξουσία που διαθέτουν να περνάνε τα μαθήματα "αέρα". Κι εκεί πρωτοστάτησε ο Αλέξιος. Αρχηγός κόμματος γεννημένος στη δεκαετία του 70 που δε μπορεί να μιλήσει σωστά Αγγλικά... Πάμε μπροστά με sexy Alexi.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί είναι να βγει κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός να καταλάβει πόσο σάπιος είναι, τον ίδιο ακριβώς με το Σαμαρά δηλαδή, δεν ξέρω τι ζημιά θα έχουν κάνει στη χώρα μέχρι τότε βέβαια. Αναζητήστε κάτι καινούριο που σας εκφράζει και δεν ανδρώθηκε στο σάπιο πολιτικό σύστημα της πελατειοκρατίας.
Όλοι πέρασαν από την εφηβία