Author Topic: Εκλογές 2012: Reloaded  (Read 157084 times)

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #90 on: May 21, 2012, 08:25:18 AM »

Και πάλι δε διαφωνώ. Αλλά είναι άκρως προκλητικό, εργαζόμενοι σε αυτούς τους οργανισμούς να έχουν πολύ περισσότερα προνόμια από τους υπόλοιπους και ειδικά τους ΙΥ. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.

Ρε ραγιά τι είναι αυτά που λες; Αντί να προσπαθείς-αγωνιστείς να έχεις και εσύ σαν εργαζόμενος τα ίδια δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα κάθεσαι και λες αυτό το πράμα;Το αν γάμησαν αυτοί που κυβερνούσαν το δημόσιο βάζοντας  ότι νάνε διοικήσεις και δεν γινόταν κανένας έλεγχος τι πάει να πει ας καταργήσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με θυσίες του λαού για να νιώθουμε και εμείς καλά.Σαν το παράδειγμα του Αssva με τον γείτονα και την κατσίκα. Αντί να φροντίσουμε καλύτερα τη δική μας κατσίκα, επιδιώκουμε να ψοφήσουν οι κατσίκες των γειτόνων μας. Για να μην έχει, εντέλει, γάλα κανένας!ΕΛΕΟΣ

πω εντάξει μετά από αυτό κατάλαβα τι ραγιάς είσαι.Πως να μην σου φαίνονται όλα ανεδαφικά και μη ''ρεαλιστικά''
« Last Edit: May 21, 2012, 08:49:19 AM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #91 on: May 21, 2012, 12:07:21 PM »
Ποιος από σας έχει δουλέψει ή ξέρει εκ των έσω κάποια "προνόμια" που έχουν στο Δημόσιο Τομέα; Γιατί αν κάποιοα από αυτά τα είχαν και στον ιδιωτικό, θα κλείναν όλες οι εταιρίες.

Ίσως δεν ξέρετε για υπαλλήλους που δεν πάνε καν στη δουλειά τους και βάζουν άλλους να χτυπάνε κάρτα γι' αυτούς. Ή να χρηματίζονται. Ή να κάνουν βόλτα στα μαγαζιά την ώρα του ωραρίου.Αυτά πιστεύετε ότι είναι παραμύθια των media; Κούνια που σας κούναγε.

Τυπικά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν παραπάνω προνόμια από τους ιδιωτικούς. Εγώ δεν αναφέρομαι στα δικαιώματα-προνόμια που πρέπει να έχει κάθε εργαζόμενος.

Σαφώς ο έλεγχος του κράτους θα έπρεπε να είναι πολύ αυστηρός στους επιχειρηματίες, όσον αφορά παρανομίες εις βάρος των εργαζομένων τους.

Ο βασικός μισθός, έχει την εξής συνέπεια για όσους δεν το γνωρίζουν. Αποκλείει από την εργασία τους εργαζομένους που δε μπορούν να παράγουν περισσότερο από το ύψος του. Δεν είναι πόσο πρέπει να πληρώνεται κάποιος για να ζει ή δεν ξέρω τι άλλο ακριβώς φαντάζεστε.

Συνεπώς όσο μεγαλώνεις το βασικό μισθό, τόσο αναγκάζεις περισσότερους (ως επί το πλήστον ανειδίκευτους ή νέους στην αγορά εργασίας) στην ανεργία. Κανείς δε θα τους προσλάβει διότι δεν παράγουν όσα πληρώνονται. Από την άλλη ο Κέυνς θα έλεγε ότι θα κυκλοφορούσε περισσότερο χρήμα στην αγορά και συνεπώς θα δημιουργούνταν κι άλλες θέσεις εργασίας. Το πρόβλημα όπως ξανάγραψα με την ελληνική οικονομία είναι ότι από κάθε ευρώ που δίνεται σε μισθό, ένα μεγάλο κομμάτι πάει εκτός χώρας, λόγω του ότι είμαστε πολύ πιο εισαγωγικοί από εξαγωγικοί.

Κατά τη γνώμη μου ο ισχυρισμός της τρόικας για τη μείωση των μισθών στον ΙΤ(ανταγωνιστικότητα της οικονομίας) δεν είναι τόσο πειστικός. Δεν ξέρω πόσο ακριβώς θα έπρεπε να είναι το επίπεδο του βασικού μισθού. Αυτό θα ήθελε μια μεγάλη μελέτη για να καθοριστεί, λαμβάνονται υπόψη πολλές συνισταμένες.

Με το ερώτημα πόσο θα έπρεπε να είναι ο βασικός μισθός, απλά ήθελα να δείξω (και κατά τη γνώμη μου το έκανα) ότι κανείς (και ειδικά αν είναι αριστερός) δε μπορεί να απαντήσει επιχειρηματολογώντας για το πόσο ακριβώς πρέπει να είναι. Οι κραυγές 1300 ευρώ κτλ, είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου και χαιδεύουν τα αυτιά των ΙΥ.

Θα κλείσω για τον ΟΤΕ λέγοντας, ότι αρκετά πράγματα που ανέφερες έγιναν για να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΤΕ. Αν δεν υπήρχε τέτοιο πλάνο, δε θα γίνονταν. Δε λέω ότι ο ιδιώτης τα κάνει τέλεια, αλλά προφανώς προσπαθεί να πάρει αποφάσεις προς όφελος της εταιρίας (και όχι εις βάρος όπως το δημόσιο). Ο ΟΤΕ από 100% χάνει κάθε χρόνο ποσοστό συνδρομητών. Σίγουρα σε αυτό "φταίει" και η ΕΕΤΤ, αλλά το να μεροληπτεί δεν είναι λογικό αφού όλοι ιδιώτες είναι πλέον. Εμμένω στην άποψή μου ότι ο ΟΤΕ έκανε περισσότερα βήματα μπροστά προ των πυλών της ιδιωτικοποίησης και μετά. Όχι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πανάκεια.

Για τα διόδια, είπα ναι να πληρώνουμε και το ποσό να καθορίζεται από το πόσο είναι τα έξοδα συντήρησης και σε κομμάτια που έχουν τουλάχιστον κάποιες προδιαγραφές.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο ΟΣΕ έχει κόψει τα δρομολόγια στη Νότια Ελλάδα, διατηρώ μια επιφύλαξη για το δρομολόγιο Αθήνα-Πάτρα.

Ναι στη φορολόγηση της Εκκλησίας, όσον αφορά τις τράπεζες πιστεύω, ότι μετά από όσα έχουν γίνει πρέπει να φορολογούνται περισσότερο, αλλά όχι όπως οι άλλες επιχειρήσεις. Δεν έχω ακριβώς άποψη επί αυτού διότι δεν το έχω ψάξει το θέμα. Οι τράπεζες δυστυχώς, είναι για πολλούς λόγους η ατμομηχανή μιας οικονομίας και απόφαση που τις επηρεάζει μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε μια χώρα. Γι' αυτό το θέμα χρήζει μεγάλης προσοχής.

Δε νομίζω μια κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει σασπένς. Είτε θα κάνει τεράστια κωλοτούμπα και θα αρχίσει τα yes frau Merkel, γιατί ξέρει ότι δεν τον παίρνει, ή θα μας πάει σε δραχμή. Και στις 2 περιπτώσεις θα πέσει σε 3-6 μήνες. Ο άνθρωπος είναι πιο ψεύτης από το ΓΑΠ.

Γενικά δε νομίζω ότι πάμε πολύ off topic εκτός ίσως την ιδιαίτερη αναφορά στον ΟΤΕ. Αλλά οι ιδιωτικοποιήσεις, κατώτατος μισθός, λαθρομετανάστες κλπ, νομίζω ότι είναι θέματα που αφορούν τις εκλογές.

peEWw, αν εγώ είμαι ραγιάς, εσύ είσαι απλά χαζός...

Δεν υπάρχει κότα που κάνει χρυσά αυγά, για να πληρώνονται οι υπάλληλοι ξέρεις...

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #92 on: May 21, 2012, 12:30:21 PM »

Ίσως δεν ξέρετε για υπαλλήλους που δεν πάνε καν στη δουλειά τους και βάζουν άλλους να χτυπάνε κάρτα γι' αυτούς. Ή να χρηματίζονται. Ή να κάνουν βόλτα στα μαγαζιά την ώρα του ωραρίου.Αυτά πιστεύετε ότι είναι παραμύθια των media; Κούνια που σας κούναγε.

Ayto exei na kanei me ton elegxo pou eipa.Apo thn stigmh pou den ginetai elegxos o kathenas kanei oti goustarei.Poios milise gia media re file.Auta pou les ginode kai alla pou evlepa kathimerina dioti hmoun kathe mera stis doy kai se loipes dhmosies ipiresies.Alla auta einai themata elegxou kai dioikhshs.

tespa eimai xazos file ,amorfwtos kai den exw doulepsei sthn agora.enough is enough.

« Last Edit: May 21, 2012, 12:34:11 PM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #93 on: May 21, 2012, 02:03:41 PM »
Ayto exei na kanei me ton elegxo pou eipa.Apo thn stigmh pou den ginetai elegxos o kathenas kanei oti goustarei.Poios milise gia media re file.Auta pou les ginode kai alla pou evlepa kathimerina dioti hmoun kathe mera stis doy kai se loipes dhmosies ipiresies.Alla auta einai themata elegxou kai dioikhshs.
Από όλα αυτά που έγραψα πήρες μόνο μια παράγραφο, να υποθέσω ότι στα υπόλοιπα συμφωνείς;

Έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος. Φασιστικό μου ακούγεται. Άσε το ΚΚΕ και πιάσε ΧΑ.

Μιας που είσαι άνθρωπος που έχει δουλέψει στην αγορά και οικονομολόγος, ξέρεις τη συνέπεια θα έχει ένας βασικός μισθός στα 1300 ευρώ; Περιμένω μια εμπεριστατωμένη απάντηση.

AssVas

• Administrator
  • DV zombie
  • Roger That 3506
« Reply #94 on: May 21, 2012, 07:53:26 PM »

Σαφέστατα και αυτά συμβαίνουν όπως συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα , μπορεί όχι εκεί που δουλεύεις εσύ. Αυτό το φαινόμενο δε , δεν είναι διόλου γενικευμένο.
και όπου συμβαίνει δεν υπάρχει έλεγχος, αυτό δεν πάει να πει πως το σωστό είναι να πουλήσεις τον οργανισμό για 10-20 από τους 500? (αν θες αλλάζεις το ποσοστό) Ούτε οι μισθοί που αναφέρουν τα media τους παίρνει ο μέσος ΔΥ.

Σαφώς ο έλεγχος του κράτους θα έπρεπε να είναι πολύ αυστηρός στους επιχειρηματίες, όσον αφορά παρανομίες εις βάρος των εργαζομένων τους.

Έλεγχο δεν είχες, δεν έχεις και δε θα έχεις , θα έχεις σίγουρα όμως ανοίξει πόρτες για να σε φάνε λάχανο σε ότι αφορά τα εργασιακά .  Αναφέρεις πόσο νομίζουμε ότι πρέπει κάποιος να παίρνει σαν κατώτατο μισθό και αναφέρεις πως εάν λαμβάνει παραπάνω από όσα "πρέπει" τεμπελιάζει κτλ. ή στερεί τη θέση από κάποιον άλλον που είναι αποδοτικότερος και πως δεν είναι πόσο πρέπει να πληρώνεται κάποιος για να ζει ή δεν ξέρεις τι άλλο ακριβώς φανταζόμαστε. Έχεις υπόψιν σου πως το  20% των Ελλήνων δε βρίσκει δουλειά εδώ και 12-24 μήνες, άτομα ΜΕ πτυχίο και άτομα ΧΩΡΙΣ πτυχίο διότι δουλειές δεν υπάρχουν; πως οι εργοδότες που δίνουν μαύρα έχουν τριπλασιαστεί; τους εργοδότες που υπογράφουν συμβάσεις 4ωρες και ορίζουν 8ωρο ωράριο στο προσωπικό τους; πως γενικά οι εργοδότες πιέζουν το προσωπικό σε πολλές εταιρίες με υπερωρίες που δε τις δίνουν με την απειλή της απόλυσης αν δε τους αρέσει; Έχεις πιστεύω γνωστό που δεν έχει πληρωθεί εδώ και 6 μήνες ; Καταλαβαίνεις ότι με το να χαμηλώνεις τον κατώτατο μισθό χωρίς να υπάρχει μείωση τιμών αντίστοιχη ποσοστιαία σε ότι συνεπάγεται για την επιβίωσή του ανθρώπου οδηγεί σε αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες;

Με το ερώτημα πόσο θα έπρεπε να είναι ο βασικός μισθός, απλά ήθελα να δείξω (και κατά τη γνώμη μου το έκανα) ότι κανείς (και ειδικά αν είναι αριστερός) δε μπορεί να απαντήσει επιχειρηματολογώντας για το πόσο ακριβώς πρέπει να είναι. Οι κραυγές 1300 ευρώ κτλ, είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου και χαιδεύουν τα αυτιά των ΙΥ.
Σου απάντησε κανένας εδώ για 1300 ευρό; Δε μας απάντησες εσύ όμως στην ερώτησή σου , νούμερο σε παρακαλώ και τεκμηρίωσε το .

]Θα κλείσω για τον ΟΤΕ λέγοντας, ότι αρκετά πράγματα που ανέφερες έγιναν για να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΤΕ. Αν δεν υπήρχε τέτοιο πλάνο, δε θα γίνονταν. Δε λέω ότι ο ιδιώτης τα κάνει τέλεια, αλλά προφανώς προσπαθεί να πάρει αποφάσεις προς όφελος της εταιρίας (και όχι εις βάρος όπως το δημόσιο).

Δηλαδή κάτι που δούλευε με μία Β ποιότητα - υπηρεσία να το απαξιώσουμε για να το πουλήσουμε σε ιδιώτη.  Τον ιδιώτη τον ενδιαφέρει μονάχα το ταμείο . Το ότι έχεις εικόνα καλύτερη για τον ΟΤΕ σήμερα από ότι τότε που ήταν δημόσιος ισχύει αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση του .  Το δημόσιο δεν παίρνει αποφάσεις ενάντια στο όφελος του, οι άνθρωποι που ορίζει ο συμπολίτης σου που το διοικούν το κάνουν, διαχώρισε αυτές τις έννοιες μη μπερδεύεις τους λοιπούς αναγνώστες  διότι διαβάζοντάς τα μετά, αρκετοί θα περιμένουν πως θα είναι τα πράγματα καλύτερα με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά μάλλον δε καταλαβαίνουν τις διαφορές και δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν λύσεις. Με τη ΔΕΗ τι έγινε αλήθεια ; Πόσο μας έχουν αυξήσει το ρεύμα πλέον που είναι ιδιωτική; Έχουμε καλύτερη υπηρεσία; Μήπως καλύτερη εξυπηρέτηση;

Για τα διόδια, είπα ναι να πληρώνουμε και το ποσό να καθορίζεται από το πόσο είναι τα έξοδα συντήρησης και σε κομμάτια που έχουν τουλάχιστον κάποιες προδιαγραφές.

Τον άνθρωπο που κάνει κάθε μήνα 3-4 ταξίδια Αθήνα - Χ και πληρώνει 5-5 διόδια δεν τον έχουν ληστέψει έως τώρα φυσικά όπως και πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα λες να συνεχίσει να πληρώνει αλλά με κάποιο διακανονισμό το νταβατζιλίκι για κάτι που δε παίρνει . Ξεχνάς πως σε ένα φαγάδικο αν λείπει η ντομάτα από τη σαλάτα δε κάνεις και τόσο θέμα, αν λείπουν όμως και το αγγούρι και η ελιά και στη χρεώνουν και 8e ε θα το κάνεις θέμα. Στη προκειμένη περίπτωση όμως δε μπορείς κάν να κάνεις θέμα :) και πληρώνεις την άθλια σαλάτα και λες και ευχαριστώ.

Το επάγγελμα του εισαγγελέα γνωρίζεις τι δικαιώματα έχει και τι έχει εφαρμόσει από αυτά τα τελευταία 40 χρόνια σε αυτή τη χώρα;    Το να σε ληστεύουν , να σου μειώνουν το μισθό , να σου αυξάνουν τους φόρους και να σου λένε ότι δε ξέρουν που πήγαν τα λεφτά και πως έχεις κρίση είναι παραμύθι . Δε θα έπρεπε να δεχτείς πλέον διόδια για τα επόμενα 5 χρόνια καθώς και επιστροφή χρημάτων. Το ότι ο εργολάβος τσεπώνει και το κράτος κάτι ΔΙΣ το χρόνο δε σε νοιάζει; κάνουμε το καλό και το ρίχνουμε στο γιαλό .

Οι τράπεζες δυστυχώς, είναι για πολλούς λόγους η ατμομηχανή μιας οικονομίας και απόφαση που τις επηρεάζει μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε μια χώρα. Γι' αυτό το θέμα χρήζει μεγάλης προσοχής.
Καμία προσοχή δηλαδή να σωθεί η τράπεζα και ο καθένας μας να έχει μια μπάλα στα πόδια για τα επόμενα 15 χρόνια ; Η τράπεζα χωρίς εσένα είναι ένα τίποτα.

Ο Πολίτης έχει τρομερή δύναμη συνδυαστικά και μπορεί να εκβιάσει το Κράτος και οποιαδήποτε Τράπεζα και να φέρει αποτέλεσμα προς όφελος του. Το ότι ο Έλληνας πολίτης έχει αφάνταστα μηδαμινή σε μέσο όρο καταναλωτική συνείδηση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να το πραγματοποιήσει .

Δεν υπάρχει κότα που κάνει χρυσά αυγά, για να πληρώνονται οι υπάλληλοι ξέρεις...

Κανένας δε μίλησε για κότα που να κάνει χρυσά αυγά. Κόβεις από εκεί που πρέπει , από αυτούς που παίρνουν μεγάλους μισθούς που δε δικαιολογούν το έργο που παράγουν και όχι από αυτούς που παίρνουν 3+60 . Μπορεί να σου ακούγεται φασιστικό το Έλεγχος , έλεγχος , έλεγχος αλλά αυτό είναι που φταίει για τη κατάσταση του Δημοσίου όλα αυτά τα χρόνια και η ψήφος του συμπολίτη σου.

Έχεις πάρει πρέφα πόσοι έχουν αυτοκτονήσει τους τελευταίους μήνες;

Επιμένω να μου απαντήσεις που πιστεύεις εσύ ότι πρέπει να οριστεί ο βασικός μισθός διότι όταν θέτεις το ερώτημα , το έχεις σκεφτεί και στο μυαλό σου πιστεύεις σε μία λύση. 

Υ.Γ Παίδες μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε την άποψή του , αλλιώς να πάω μια κρασί με τον Dfk να τα πούμε από κοντά να μη γράφουμε εδώ...

Υ.Γ 2 δείτε κ πως διαμορφώνουν τη κοινή γνώμη τα media και ποιον εξυπηρετούν
2012_03_23-07_30-NET_ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ.avi
« Last Edit: May 21, 2012, 07:57:24 PM by AssVas »
<BriZolaS> kala koita egw ton assvas ton exw paradextei
<BriZolaS> sto oti phge rodo kai apo tdm to gurisate sd
<BriZolaS> einai san na stelneis ierapostolo stous zoulou na tous kaneis xristianous

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #95 on: May 21, 2012, 09:15:50 PM »
Εγώ, bill, συμμετέχω σαν παρατηρητής στη συγκεκριμένη συζήτηση, είναι δε προφανές ότι συμφωνώ μαζί σου. Πιστεύω ότι ο Διονύσης έχει διαμορφώσει άποψη από τα media, αν δεν τον πείσεις με αυτά που γράφεις σημαίνει ότι είναι in denial.

Δεν πιστεύω ότι η εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ΔΥ και ΙΥ πρέπει να γίνει προς τα κάτω, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο έχουν βλάψει ήδη και τους δύο. Νομίζω το ανέφερε και ο Ορέστης.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

storm

• DV zombie
« Reply #96 on: May 21, 2012, 09:16:45 PM »
και τι να ποσταρουμε εμεις ρε αςςβας???

εχετε μια συγκεκριμενη πολιτικη συζητηση που για να λαβεις μερος πρεπει προφανως να εχεις καποιες γνωσεις!!!
καποια ποιντ εχει ο ενας και καποια ο αλλος...
anyway εγω και μονο που παρακολουθω το θρεντ εχω μαθει πολλα! :-*
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

Massive

• Assistant Team\Newsposters
  • DEMO UPLOADER!
« Reply #97 on: May 21, 2012, 09:58:32 PM »
Αναπτυξτε λιγο τις αποψεις σας για τις "επιχειρησεις-εταιριες". Οχι μονο για τις μεγαλες με τα κεφαλαια αλλα και για τις μικρομεσαιες. Αυτες τις βαζετε ολες μαζι στο ιδιο σακι?

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #98 on: May 22, 2012, 12:41:13 AM »
Σαφέστατα και αυτά συμβαίνουν όπως συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα , μπορεί όχι εκεί που δουλεύεις εσύ. Αυτό το φαινόμενο δε , δεν είναι διόλου γενικευμένο.
και όπου συμβαίνει δεν υπάρχει έλεγχος, αυτό δεν πάει να πει πως το σωστό είναι να πουλήσεις τον οργανισμό για 10-20 από τους 500? (αν θες αλλάζεις το ποσοστό) Ούτε οι μισθοί που αναφέρουν τα media τους παίρνει ο μέσος ΔΥ.
Στον ιδιωτικό τομέα συμβαίνουν (ενδεχομένως) σε εταιρίες τύπου ΟΤΕ ή ΕΤΕ που είναι όπως τις ονομάζω εγώ ημιδημόσιο. Αυτό διότι η κρατική συμμετοχή είναι σημαντική και ο συνδικαλισμός ισχυρός. Το ξέρεις ότι ο τεχνικός στον ΟΤΕ πληρώνεται παραπάνω από τον τεχνικό στην cosmote; Το ίδιο συμβαίνει και στην ΕΤΕ σε σχέση με τις τράπεζες του καθαρού ιδιωτικού τομέα.

Συγχώρεσε με, δεν είμαι χτεσινός και ξέρω πόσο πληρώνονται σε πολλά σημεία του ΔΤ. Οι πλέον χαμηλόμισθοι είναι στα υπ. Απασχόλησης και Παιδείας που οι ΠΕ μπορεί να πληρώνονται και κάτω από 1000€. Επίσης ξέρω για τεχνικό στην ΕΥΔΑΠ που πληρώνεται 4000€ (μπορεί να έχει πέσει στα 2500€ με τις περικοπές). Υπ. Οικονομικών λίγο κάτω από 2000€ πάντα για ΠΕ.

Έλεγχο δεν είχες, δεν έχεις και δε θα έχεις , θα έχεις σίγουρα όμως ανοίξει πόρτες για να σε φάνε λάχανο σε ότι αφορά τα εργασιακά .  Αναφέρεις πόσο νομίζουμε ότι πρέπει κάποιος να παίρνει σαν κατώτατο μισθό και αναφέρεις πως εάν λαμβάνει παραπάνω από όσα "πρέπει" τεμπελιάζει κτλ. ή στερεί τη θέση από κάποιον άλλον που είναι αποδοτικότερος και πως δεν είναι πόσο πρέπει να πληρώνεται κάποιος για να ζει ή δεν ξέρεις τι άλλο ακριβώς φανταζόμαστε. Έχεις υπόψιν σου πως το  20% των Ελλήνων δε βρίσκει δουλειά εδώ και 12-24 μήνες, άτομα ΜΕ πτυχίο και άτομα ΧΩΡΙΣ πτυχίο διότι δουλειές δεν υπάρχουν; πως οι εργοδότες που δίνουν μαύρα έχουν τριπλασιαστεί; τους εργοδότες που υπογράφουν συμβάσεις 4ωρες και ορίζουν 8ωρο ωράριο στο προσωπικό τους; πως γενικά οι εργοδότες πιέζουν το προσωπικό σε πολλές εταιρίες με υπερωρίες που δε τις δίνουν με την απειλή της απόλυσης αν δε τους αρέσει; Έχεις πιστεύω γνωστό που δεν έχει πληρωθεί εδώ και 6 μήνες ; Καταλαβαίνεις ότι με το να χαμηλώνεις τον κατώτατο μισθό χωρίς να υπάρχει μείωση τιμών αντίστοιχη ποσοστιαία σε ότι συνεπάγεται για την επιβίωσή του ανθρώπου οδηγεί σε αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες;
Αν δεν έχεις έλεγχο, τότε και 10000€ να δώσεις βασικό μισθό, πάλι θα βρίσκουν τρόπο να μην τα δίνουν, οπότε γιατί συζητάμε; Όλα αυτά που αναφέρεις είναι αποτελέσματα της ανεργίας. Αυτή δίνει τη δύναμη στους εργοδότες να απειλούν τους εργαζομένους. Δυστυχώς ανεβάζοντας το βασικό μισθό σε επίπεδα που ξεπερνούν την παραγωγικότητα του εργαζομένου, θα ανεβάσεις την ανεργία, and guess what θα αυξήσεις τη δύναμη των εργοδοτών.

Σου απάντησε κανένας εδώ για 1300 ευρό; Δε μας απάντησες εσύ όμως στην ερώτησή σου , νούμερο σε παρακαλώ και τεκμηρίωσε το .

Γνώμη μου είναι ότι ο βασικός μισθός δεν έπρεπε να μειωθεί. Θεωρώ τα επίπεδα πριν των μειώσεων του μνημονίου 2, φυσιολογικά για την ελληνική αγορά και παραγωγικότητα. Περιμένω να διαβάσω και τις γνώμες των υπολοίπων, αν και προτιμάνε να είναι παρατηρητές. Μην ανησυχείτε, δε δαγκώνει ο dfk και είναι μόνο ένας.

Δηλαδή κάτι που δούλευε με μία Β ποιότητα - υπηρεσία να το απαξιώσουμε για να το πουλήσουμε σε ιδιώτη.  Τον ιδιώτη τον ενδιαφέρει μονάχα το ταμείο . Το ότι έχεις εικόνα καλύτερη για τον ΟΤΕ σήμερα από ότι τότε που ήταν δημόσιος ισχύει αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση του .  Το δημόσιο δεν παίρνει αποφάσεις ενάντια στο όφελος του, οι άνθρωποι που ορίζει ο συμπολίτης σου που το διοικούν το κάνουν, διαχώρισε αυτές τις έννοιες μη μπερδεύεις τους λοιπούς αναγνώστες  διότι διαβάζοντάς τα μετά, αρκετοί θα περιμένουν πως θα είναι τα πράγματα καλύτερα με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά μάλλον δε καταλαβαίνουν τις διαφορές και δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν λύσεις. Με τη ΔΕΗ τι έγινε αλήθεια ; Πόσο μας έχουν αυξήσει το ρεύμα πλέον που είναι ιδιωτική; Έχουμε καλύτερη υπηρεσία; Μήπως καλύτερη εξυπηρέτηση;

Η πραγματικότητα είναι ότι ακριβώς επειδή το δημόσιο (οι άνθρωποι που ορίζει ο συμπολίτης μας) δε μπορούν ή δε θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, για τις εταιρίες που βάζουν μέσα τον Ελληνικό λαό θεωρώ ότι είναι καλύτερο να έχει το management ο ιδιώτης, ακριβώς για να μη βαζει μέσα το ταμείο δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο. Αν δεν είναι κατανοητό και πάλι το γιατί, ειλικρινώς δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Τώρα αυτό με τη ΔΕΗ είναι αστείο; Θεωρείς τη ΔΕΗ ιδιωτική; Νομίζεις αν ήταν ιδιωτική θα έβγαινε ο Φωτόπουλος και θα απειλούσε να ρίξει τους διακόπτες; Η ΔΕΗ απλά έχει μπει στο χρηματιστήριο, δεν είναι στο management ιδιώτη ακόμα. Και μάντεψε γιατί έγινε η αύξηση στα τιμολόγια, γιατί η ΔΕΗ μπαίνει κι αυτή μέσα...

Τον άνθρωπο που κάνει κάθε μήνα 3-4 ταξίδια Αθήνα - Χ και πληρώνει 5-5 διόδια δεν τον έχουν ληστέψει έως τώρα φυσικά όπως και πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα λες να συνεχίσει να πληρώνει αλλά με κάποιο διακανονισμό το νταβατζιλίκι για κάτι που δε παίρνει . Ξεχνάς πως σε ένα φαγάδικο αν λείπει η ντομάτα από τη σαλάτα δε κάνεις και τόσο θέμα, αν λείπουν όμως και το αγγούρι και η ελιά και στη χρεώνουν και 8e ε θα το κάνεις θέμα. Στη προκειμένη περίπτωση όμως δε μπορείς κάν να κάνεις θέμα :) και πληρώνεις την άθλια σαλάτα και λες και ευχαριστώ.

Το επάγγελμα του εισαγγελέα γνωρίζεις τι δικαιώματα έχει και τι έχει εφαρμόσει από αυτά τα τελευταία 40 χρόνια σε αυτή τη χώρα;    Το να σε ληστεύουν , να σου μειώνουν το μισθό , να σου αυξάνουν τους φόρους και να σου λένε ότι δε ξέρουν που πήγαν τα λεφτά και πως έχεις κρίση είναι παραμύθι . Δε θα έπρεπε να δεχτείς πλέον διόδια για τα επόμενα 5 χρόνια καθώς και επιστροφή χρημάτων. Το ότι ο εργολάβος τσεπώνει και το κράτος κάτι ΔΙΣ το χρόνο δε σε νοιάζει; κάνουμε το καλό και το ρίχνουμε στο γιαλό .

Προσπαθώ ειλικρινά να πιστέψω ότι διάβασες αυτό που έκανες παράθεση. Θα το ξαναγράψω: Για τα διόδια, είπα ναι να πληρώνουμε και το ποσό να καθορίζεται από το πόσο είναι τα έξοδα συντήρησης και σε κομμάτια που έχουν τουλάχιστον κάποιες προδιαγραφές. Τι ακριβώς δεν ήταν κατανοητό από αυτό; Ότι το ποσό δεν πάει για να πληρώσει τον εργολάβο, αλλά τα έξοδα συντήρησης; Ότι διόδια πρέπει να υπάρχουν σε κομμάτια του δικτύου που έχουν κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές (πχ διάζωμα, 2 τουλάχιστον λουρίδες ανά ρεύμα, φωτισμό το βράδυ);

Καμία προσοχή δηλαδή να σωθεί η τράπεζα και ο καθένας μας να έχει μια μπάλα στα πόδια για τα επόμενα 15 χρόνια ; Η τράπεζα χωρίς εσένα είναι ένα τίποτα.

Ο Πολίτης έχει τρομερή δύναμη συνδυαστικά και μπορεί να εκβιάσει το Κράτος και οποιαδήποτε Τράπεζα και να φέρει αποτέλεσμα προς όφελος του. Το ότι ο Έλληνας πολίτης έχει αφάνταστα μηδαμινή σε μέσο όρο καταναλωτική συνείδηση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να το πραγματοποιήσει .

Και δυστυχώς λόγω αυτής της καταναλωτικής συνείδησης που αναφέρεις, ο πολίτης έχει ανάγκη την τράπεζα.

Κανένας δε μίλησε για κότα που να κάνει χρυσά αυγά. Κόβεις από εκεί που πρέπει , από αυτούς που παίρνουν μεγάλους μισθούς που δε δικαιολογούν το έργο που παράγουν και όχι από αυτούς που παίρνουν 3+60 . Μπορεί να σου ακούγεται φασιστικό το Έλεγχος , έλεγχος , έλεγχος αλλά αυτό είναι που φταίει για τη κατάσταση του Δημοσίου όλα αυτά τα χρόνια και η ψήφος του συμπολίτη σου.

Εγώ δεν είμαι καθόλου εναντίον στο έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος. Αντιθέτως το πιστεύω απόλυτα, σε όλες της εκφάνσεις (είναι γνωστό ότι είμαι φασίστας), διότι ακριβώς το αντίθετο (μη έλεγχος και ανομία) μας οδήγησε εδώ.

Επίσης θεωρώ ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα έπρεπε να μας δανείζουν με το επιτόκιο που δανείζονται, όχι η Γερμανία να βγάζει και κέρδος ενώ άλλοι (Ισπανία-Πορτογαλία) να μπαίνουν μέσα.

Κι εγώ περιμένω κι άλλες τοποθετήσεις σε όλα αυτά τα θέματα και ιδιαιτέρως στο θέμα του βασικού μισθού που ακόμα και ο Βασίλης δεν έχει απαντήσει. Οι υπόλοιποι φοβούνται να διατυπώσουν την άποψή τους; Ή σας εκφράζει ακριβώς ο AssVas σε ότι και να γράφει;

Εγώ, bill, συμμετέχω σαν παρατηρητής στη συγκεκριμένη συζήτηση, είναι δε προφανές ότι συμφωνώ μαζί σου. Πιστεύω ότι ο Διονύσης έχει διαμορφώσει άποψη από τα media, αν δεν τον πείσεις με αυτά που γράφεις σημαίνει ότι είναι in denial.

Δεν πιστεύω ότι η εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ΔΥ και ΙΥ πρέπει να γίνει προς τα κάτω, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο έχουν βλάψει ήδη και τους δύο. Νομίζω το ανέφερε και ο Ορέστης.

Δηλαδή Άλεξ, συμφωνείς σε όλα αυτά που έγραψε ο Βασίλης; Σε εκφράζει απόλυτα, δε διαφωνείς σε τίποτα; Εμένα άσε με, τα media (όχι η TV, γιατί δεν έχω, δεν πιάνει καλό σήμα στη σπηλιά) με έχουν χαζέψει και είμαι in hard denial.

Να σου πω μια λύση και να μου πεις αν σου αρέσει. Κρατικοποιούμε τα πάντα (εννοώ τα πάντα όλα) δίνουμε βασικό μισθό 1000€ με τις κατάλληλες προσαυξήσεις για χρονοεπίδομα, σπουδές κτλ. Επίσης βαράμε κανόνι στους δανειστές μας για να μην πληρώνουμε τόκους.

Για τους ανέργους επίδομα ανεργίας 800€, μέχρις ότου τους βρούμε δουλειά (αν την αρνηθούν κόβουμε 20% του επιδόματος).

Καταργούμε στρατιωτική θητεία και δίνουμε Ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες.

Αναμένω την κριτική σου (και όποιου άλλου θέλει) στην ιδέα μου, σε όλα τα σημεία αν είναι δυνατόν.

AssVas

• Administrator
  • DV zombie
  • Roger That 3506
« Reply #99 on: May 23, 2012, 03:25:05 AM »
Συγχώρεσε με, δεν είμαι χτεσινός και ξέρω πόσο πληρώνονται σε πολλά σημεία του ΔΤ. Οι πλέον χαμηλόμισθοι είναι στα υπ. Απασχόλησης και Παιδείας που οι ΠΕ μπορεί να πληρώνονται και κάτω από 1000€. Επίσης ξέρω για τεχνικό στην ΕΥΔΑΠ που πληρώνεται 4000€ (μπορεί να έχει πέσει στα 2500€ με τις περικοπές). Υπ. Οικονομικών λίγο κάτω από 2000€ πάντα για ΠΕ.
Γενικεύεις μεμονωμένες καταστάσεις . Τί σχέση έχει αν ξέρεις έναν-δύο ή πέντε στους ΧΧΧΧ που πέρνουν αυτά τα λεφτά; Το χιλιάρικο το βρίσκω μια χαρά δικαιολογημένο μισθό μέχρι το ΔΝΤ και ουδεμία σχέση έχει με τη "κρίση". ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί στο χιλιάρικο κυμαίνονταν.

Επειδή όντως υπάρχουν περιπτώσεις που πέρνουν ποσά αδικαιολόγητα ψηλά μερικοί όπως αναφέρεις, πάει να πεί να τους μειώσουμε όλους και τους χαμηλόμησθους και βάση της λογικής σου θα αποδόσουν καλύτερα... που στη πράξη δεν ισχύει αυτό. Δε παίζει κάποιος να κάνει το παραμικρο παραπάνω από τα αναγκαία όταν πέρνει 300e.
Επίσης αν το πάρουμε με την ίδια λογική , τι παραπάνω προσφέρει ένας βουλευτής για να έχει τον μισθό που έπερνε και παίρνει; Στις ιδιωτικές εταιρίες τί μισθούς έπερναν οι υπάλληλοι π.χ της Samsung ? Μιας καφετέριας (μαζί με τα TIPS):P , σε μία αεροπορική εταιρία; σε ένα τυπογραφείο ; μία νοσηλεύτρια ; ένας πιτσαδώρος;
Ναι βέβαια υπήρχε και ο πράκτορας ο ΤΡΑΓΚΑΣ που τους είχε απλήρωτους σε 2 εταιρίες 10 μήνες και τώρα τους κράζει όλους, όπως και άλλοι εργοδότες κτλ, θέλω να πώ ένας μέτριος μισθός ενός μισθωτού του ιδιωτικού τομέα νομίζεις ότι είχε διαφορά από ενός ΔΥ ? Έχεις δει προσωπικά ποτέ μισθοδοσία ΔΥ όχι αυτών που παίρναν 2000e, του απλού μισθωτού; Επειδή αναφέρεις πως γνωρίζεις, μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ ένα παράδειγμα καθως και τί κρατήσεις είχε ο γνωστός σου (Υγείας-Ταμείο-κτλ), αν θες πές μου λίγο το ποσοστό που πιστεύειςεσύ προσωπικά των ΔΥ που έπαιρναν τα αστρονομικά ποσά που αναφέρεις.

Δυστυχώς ανεβάζοντας το βασικό μισθό σε επίπεδα που ξεπερνούν την παραγωγικότητα του εργαζομένου, θα ανεβάσεις την ανεργία, and guess what θα αυξήσεις τη δύναμη των εργοδοτών.
ε; πώς ακριβώς θα γίνει αυτό και γιατί ; Ποιός ορίζει τη παραγωγικότητα ενός Γερμανού συγκριτικά με ενός Έλληνα; Δηλαδή ο Έλληνας των 300e θα έχει καλύτερη παραγωγή από τον Νορβηγό και τον Γερμανό ; Διαφωνώ κάθετα, το βλέπω κάθε μέρα .

Γνώμη μου είναι ότι ο βασικός μισθός δεν έπρεπε να μειωθεί. Θεωρώ τα επίπεδα πριν των μειώσεων του μνημονίου 2, φυσιολογικά για την ελληνική αγορά και παραγωγικότητα. Περιμένω να διαβάσω και τις γνώμες των υπολοίπων, αν και προτιμάνε να είναι παρατηρητές. Μην ανησυχείτε, δε δαγκώνει ο dfk και είναι μόνο ένας.

Θεωρείς το όριο που βάζεις φυσιολογικό για την ελληνική αγορά και παραγωγικότητα ? Να μη μπορεί κάποιος με τις τιμές των αγαθών πρώτης διαβίωσης αλλά και στα υπόλοιπα παντελώς δυσανάλογα βάση του μισθού που πέρνει , συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε ? Δηλαδή για να αγόραζες ένα σπίτι , πίσω στις "καλές εποχές" όπως πιστεύεις , θα πρεπε να δουλεύεις μέχρι τα 70 σου με μία μέτρια αποταμίευση να ξεπληρώσεις το δάνειο για να έχεις μία στέγη για να πεθάνεις μέσα εκεί και όχι στο δρόμο. Θεωρείς δηλαδή το να επιβιώνεις με έναν μισθό χαμηλό σε μία κοινωνία με υπερκοστολογημένα τα πάντα, χωρίς έλεγχο (ναί ούτε εκεί είχαμε), με την είσοδο του euro ξαφνικά γύρισε ένας διακόπτης και όλα τα αγαθά ανέβηκαν από 100% έως και 250% πάνω.

Η πραγματικότητα είναι ότι ακριβώς επειδή το δημόσιο (οι άνθρωποι που ορίζει ο συμπολίτης μας) δε μπορούν ή δε θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, για τις εταιρίες που βάζουν μέσα τον Ελληνικό λαό θεωρώ ότι είναι καλύτερο να έχει το management ο ιδιώτης, ακριβώς για να μη βαζει μέσα το ταμείο δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο. Αν δεν είναι κατανοητό και πάλι το γιατί, ειλικρινώς δεν έχει νόημα να το συζητάμε.
Άρα προτιμάς από την εξυγίανση τη πώληση σε ιδιώτη για να πηγαίνουν τα λεφτά σε αυτόν και να πληρώνεις x2-3 τη παροχή υπηρεσίας - προιόν , επείσης αποδέχεσε την πτώση ποιότητας υπηρεσιών και περικοπές των μή γόνιμων γραμμών διότι μένεις στην Αθήνα και δε σε αγγίζουν πολλές αλλαγές που επιφέρουν οι αποφάσεις των ιδιωτών manager προκειμένου να εμφανίσουν κέρδη . Ξεχνάς δε ότι χάνουν τις δουλείες τους αρκετοί χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι συνολικά ενώ οι manager που υπήρχαν πρίν αλλάζουν πόστα και πάνε προιστάμενοι σε άλλα τμήματα κτλ . αλήθεια έχεις δει κανέναν να φεύγει από μία τέτοια εταιρία;

Οι δε υπηρεσίες που είχαν ανάγκη απο προσωπικό και είχαν προβλήματα μη επαρκή εξοπλισμού κτλ έχουν νέες μειώσεις προσωπικού διότι έτσι κρίνουν σωστά οι manager, καθώς και κλείσιμο άλλων υπηρεσιών και εργολαβία έξω(ναι είναι πιο φθηνή) . Κατα τα άλλα βαφτίζουν νέες υπηρεσίες να βολέψουν τους γνωστούς τους και ορίζουν δικά τους άτομα διότι έτσι λειτουργεί ο Έλληνας. ΑΠοτέλεσμα ναι μεν να έχεις μία βιτρίνα καλυτέρευσης της εταιρίας με οικονομική αναφορά εξαμήνου ανοδική, και μία κοινή γνώμη να νομίζει ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο διότι οι κερακλοκένταυροι που βαρίοντουσαν να κουνήσουν τη κωλάρα τους και πέρναν 3000e , τώρα πλέον τρέχουν διότι έχει ιδρώσει ο κώλος τους και εγώ που δούλευα τόσα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και δε μπορούσα να κάνω απεργεία νιώθω Justice που νόμιζα πως δε θα δω πριν πεθάνω.

Τώρα αυτό με τη ΔΕΗ είναι αστείο; Θεωρείς τη ΔΕΗ ιδιωτική; Νομίζεις αν ήταν ιδιωτική θα έβγαινε ο Φωτόπουλος και θα απειλούσε να ρίξει τους διακόπτες; Η ΔΕΗ απλά έχει μπει στο χρηματιστήριο, δεν είναι στο management ιδιώτη ακόμα. Και μάντεψε γιατί έγινε η αύξηση στα τιμολόγια, γιατί η ΔΕΗ μπαίνει κι αυτή μέσα...
Το Ελληνικό Δημόσιο αν δε κάνω λάθος κατέχει το 51% όπως έγινε αρχικά με τον ΟΤΕ, αν γνωρίζεις το έργο είχε αρχίσει η απαξίωση της όπως έγινε και με τον ΟΤΕ συστηματικά καθώς και πολλές ενέργειες - προμελετημένης πώλησης οριστικής σε ιδιώτη . Έτυχε το ΔΝΤ και το χαράτσι της ΔΕΗ και κάπως τα πράγματα δε μπορούν να περάσουν στο ντούκου όπως έγινε με τον ΟΤΕ πριν τον Ξεπουλήσουν.Αν βγει κάνει κυβέρνηση ο Τσίπρας θα παραμείνει Δημόσιο εάν σχηματιστεί κυβέρνηση των rest πιθανότατα μακροπρόθεσμα να έχουμε de javous . Το θέμα είναι πως μπορεί να μπείς στο χρηματιστήριο όταν είσαι Νο1 στην αγορά άραγε; ποιός τη βάζει "μέσα" και κατα πόσο αυτό είναι αληθές; Υπάρχει μία κακή συνήθεια τα Media να λένε ότι τους ορίζουν , δηλαδή δε νομίζω να έχεις ακούσει ποτέ ότι όλοι π.χ οι εναλλακτικοί πάροχοι χρωστάνε στον ΟΤΕ κάτι εκατοντάδες εκατομ. εδώ και χρόνια; όυτε το Δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ κάτι επίσης εκατοντάδες εκατομ. εδώ και χρόνια και πάει λέγοντας , διότι εκτός από οφειλέτες ιδιώτες στο δημόσιο έχουμε και εταιρίες πολλές ιδιωτικές αλλά και το ίδιο το κράτος. Τι συμβαίνει λοιπόν pew όταν μία εταιρία που χρωστάει λεφτά ή ιδιώτης αδυνατεί να πληρώσει ή χρεωκοπεί ;

Ότι ούτε στα διόδια πρέπει να πληρώσεις διότι υπάρχει η εξής λογική, μία εταιρία-εργολάβος έχει 3 διόδια απτα 10 , η άλλη 2 και η άλλη 5. Από αυτά ας υποθέσουμε ότι κάνοντας 5 ταξίδια που αναφέρω πληρώνεις Χ Πόσο σε Υ χρόνο. Αναλογικά τα έργα είναι μηδαμηνά εδώ και αρκετά χρόνια και η συντήρηση που λες δεν δικαιολογεί την υπάρχουσα τιμή των διοδίων . Μιας δε και τα έργα δεν έχουν τελειώσει απαγορεύεται να τεθούν σε λειτουργία τα διόδια μέχρι να παραδωθεί το έργο στο Κράτος. Εσύ όμως έχεις πληρώσει ένα ποσό Α από το οποίο όχι μονάχα έχεις υπερβεί τα κόστη συντήρησης των δρόμων αλλά και τον έχεις ξαναφτιάξει ολόκληρο μέσα σε 5 έτη .
 ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνεις αυτή τη στιγμή που μιλάμε διόδια για στο 70% που υπάρχουν.

Και δυστυχώς λόγω αυτής της καταναλωτικής συνείδησης που αναφέρεις, ο πολίτης έχει ανάγκη την τράπεζα.
Αν δεν αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση ο Έλληνας δεν υπάρχει salvation.

Κι εγώ περιμένω κι άλλες τοποθετήσεις σε όλα αυτά τα θέματα και ιδιαιτέρως στο θέμα του βασικού μισθού που ακόμα και ο Βασίλης δεν έχει απαντήσει. Οι υπόλοιποι φοβούνται να διατυπώσουν την άποψή τους; Ή σας εκφράζει ακριβώς ο AssVas σε ότι και να γράφει;
Νομίζω πως απάντησα 3-4 φορές όχι με ποσό που ρωτάς αλλά με φράση διότι το να κάνει κανείς τους υπολογισμούς είναι εύκολο . Θα ορίσω μία φόρμα , εμπλούτισε τη αν θες να πάρουμε απαντήσεις . Βέβαια όλα αυτά διαφέρουν από τη θεωρία και τους υπολογισμούς μέχρι τη πράξη, συνήθως προς τα πάνω...

Μονάδα 1(Άνθρωπος) ->
Πάγια Έξοδα  (Ενοίκιο + αναγκαίοι λογαριασμοί,κοιν/στα) =
Απαραίτητο ποσό διατροφής  = (προσοχή έχει σκύλο/γάτα?)
Απαραίτητα ποσό για αγαθά πρώτης ανάγκης =
Απαραίτητα έξοδα μετακίνησης (βενζίνη;Tickets) =
Αποταμίευση =
Προσωπικά έξοδα = 
Δάνειο = εκτός

Να σου πω μια λύση και να μου πεις αν σου αρέσει. Κρατικοποιούμε τα πάντα (εννοώ τα πάντα όλα)
Δεν είναι ανάγκη τα πάντα, αρκούν από αύριο Δημόσια Πρατήρια καυσίμων, Δημόσια Super Market, Δημόσιες Λαικές με τιμές που να δικαιολογούν απόλυτα την κοστολόγηση τους να σπάσουν όλα τα lobby.   

δίνουμε βασικό μισθό 1000€ με τις κατάλληλες προσαυξήσεις για χρονοεπίδομα, σπουδές κτλ. Επίσης βαράμε κανόνι στους δανειστές μας για να μην πληρώνουμε τόκους.
Μέσα αδερφέ!   

Για τους ανέργους επίδομα ανεργίας 800€, μέχρις ότου τους βρούμε δουλειά (αν την αρνηθούν κόβουμε 20% του επιδόματος).
Όχι 800 , 600 καλά είναι και μείωση του χρονικού στα δύο χρόνια, στο δεύτερο χρόνο μείωση επιδόματος στα 500e . 

Καταργούμε στρατιωτική θητεία και δίνουμε Ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες.
6μηνη θητεία μή σου πώ και τρίμηνη αλλά εντατικότατη, Επαναφορά του Στρατού στις κατασκευές έργων έναντι εργολάβων.

Όσον αφορά τους μετανάστες πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανεκμετάλλευτο πλούτο αλλά και περιοχές που μπορούν ακόμα και σήμερα με κατάλληλες επενδύσεις να φτιαχτούν τα πάντα . Ακόμα και από έναν μετανάστη πρώτης γενιάς το όφελος που μπορεί να έχει η κοινωνία μας είναι πολύ μεγάλο. Από το παιδί του ακόμα μεγαλύτερο. Το να τους βλέπει ο μέσος Έλληνας στη τηλεόραση στο Basket και στην Ομάδα Άρσης Βαρών να σηκώνουν κύπελλα και να νιώθει περήφανος είναι ωραίο πράγμα διότι είχαν την ευκαιρία και κατάφεραν κάτι. Αν μεγάλωνα από μωρό σε ένα νησί αποκομένο από τις κοινωνίες με ένα γκρουπ ανθρώπων κάθε εθνικότητας,παίζει να χα για κολλητό έναν Πακι, so what? Το θέμα είναι να νομιμοποιούνται - ταυτοποίηση, να νιώθουν πως μπορούν να προσφέρουν κάτι και ότι έχουν κάτι εδώ. Ακρίτες είχαμε προ-Βυζαντίου σε reverse εφαρμογή . Η Αμερική τί έχει κάνει ; 1-2 γεννιές και οι μισοί Star είχαν πατέρα μετανάστη... btw ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός που άνοιξε τα σύνορα;

Αναμένω την κριτική σου (και όποιου άλλου θέλει) στην ιδέα μου, σε όλα τα σημεία αν είναι δυνατόν.

Άδεια οπλοκατοχής .- Δεν μπορείς να προστατευτείς πλέον. Όπου απαγορεύτηκε η οπλοκατοχή σε σύγχρονη δυτική κοινωνία αυξήθηκαν όλες οι εγκληματικές ενέργειες.

Ο ιδιώτης ποτέ δε θα επιμεριστεί το κόστος ανάμεσα στις κερδοφόρες και ζημιογόνες περιοχές. Απλά θα κόψει τις ζημιογόνες για να έχει το μέγιστο κέρδος.
Οι ιδιώτες δεν επενδύουν χρήματα για το καλό του τόπου,ούτε για τους ανθρώπους του, αυτή είναι η διαφορά με το Δημόσιο. Ζητώ αυτό να το καταλάβετε όλοι σας, πριν τις επόμενες εκλογές και ας ψηφίσει ο καθένας ότι νομίζει .   
« Last Edit: May 23, 2012, 03:33:54 AM by AssVas »
<BriZolaS> kala koita egw ton assvas ton exw paradextei
<BriZolaS> sto oti phge rodo kai apo tdm to gurisate sd
<BriZolaS> einai san na stelneis ierapostolo stous zoulou na tous kaneis xristianous

peEWw

• DV zombie
  • Lust for Life!
« Reply #100 on: May 23, 2012, 04:07:11 AM »
Η Αμερική τί έχει κάνει ; 1-2 γεννιές και οι μισοί Star είχαν πατέρα μετανάστη...

Iσχυει ειδικά ανατολική ακτή το 80%(μπορεί και παραπάνω) είναι όπως λες.

Στο κομμάτι των μεταναστών συμφωνώ πλήρως.

Ingrid Bergman

cokaRiolic

• DV zombie
« Reply #101 on: May 23, 2012, 06:51:12 AM »
Χιτμανκρις,μονο και μονο το γεγονος οτι υποστηριζεις τον εθνικισμο,που ειναι η φανατικη προσκολληση ενος πολιτη στα "ιδανικα" της πατριδας του ακομα και οταν αυτα λειτουργουν εις βαρος αλλων εθνων-ατομων,δεν ειναι φασισμος? Αλλο εθνικισμος,αλλο εθνισμος και πατριωτισμος. Ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι υποστηριζουν.
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #102 on: May 23, 2012, 02:00:09 PM »
Χιτμανκρις,μονο και μονο το γεγονος οτι υποστηριζεις τον εθνικισμο,που ειναι η φανατικη προσκολληση ενος πολιτη στα "ιδανικα" της πατριδας του ακομα και οταν αυτα λειτουργουν εις βαρος αλλων εθνων-ατομων,δεν ειναι φασισμος? Αλλο εθνικισμος,αλλο εθνισμος και πατριωτισμος. Ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι υποστηριζουν.

Κάθε απόφαση της εξουσίας, είναι υπέρ κάποιων και εις βάρος κάποιων άλλων. Δεν υπάρχουν αποφάσεις υπέρ όλων. Τώρα εσύ δώσε σε ότι απόφαση θες, ότι ταμπέλα θες.

Βασίλη σε ένα μεγάλο μέρος κάνεις το λάθος που κάνει πάντα η Αριστερά. Προτείνεις τόσα ωραία μέτρα για να ελαφρύνεις τον πόνο των αδυνάτων, αλλά δε λες από που θα βρεθούν τα χρήματα για να τα κάνεις αυτά. Είναι σα να δίνεις ασπιρίνη σε καρκινοπαθή, περιμένοντας ως δια μαγείας να θεραπευτεί.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα κατά ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο, εδώ και πολλά χρόνια, υπέρογκο (μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στον κόσμο) έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών. Αυτό καλυπτόταν κυρίως με εκτύπωση (συνεπώς και υποτίμηση) δραχμής την προ ευρώ εποχή και με τεράστια κρατικά δάνεια την ευρώ εποχή.

Για να καταλάβετε τα νούμερα, το 2010 εντός ύφεσης, μια 4μελής ελληνική οικογένεια, "χαρίζει" 8000 ευρώ ετησίως στους ξένους. Προ ύφεσης το ποσό ήταν περίπου 14000.

Την προ ευρώ εποχή απλά χάναμε αγοραστική δύναμη, αν θυμάστε τα εισαγώμενα αγαθά ήταν πανάκριβα, ενώ κατά την ευρώ εποχή φορτώθηκε το Ελληνικό Κράτος με ένα δυσβάσταχτο χρέος. Και αυτό διότι με τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που παρείχε το ευρώ, το Κράτος δανειζόταν -> χρήμα κυκλοφορούσε στην αγορά το οποίο τροφοδοτούσε μια ψεύτικη ανάπτυξη μέσω κατανάλωσης και βέβαια διόγκωνε το έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών.

Για να καταλάβεις Βασίλη, εγώ προτιμώ τα 360 ευρώ που δίνω το χρόνο για τον ΟΣΕ να τα δίνω για να πέρνουν καμία σύνταξη παραπάνω οι χαμηλοσυνταξιούχοι ή κανά μισθό παραπάνω οι χαμηλόμισθοι του ΔΤ (οι οποίοι έχουν γίνει πολλοί τώρα πια). Γι' αυτό λέω λουκέτο στον ΟΣΕ.

Και για να καταλάβετε ότι εγώ δεν έχω πρόβλημα με την αριστερά εν γένει, αλλά με όσα βλακωδώς (ή χαιδεύοντας αυτιά) προσπαθεί να "πουλήσει" δείτε τον
κ. Μαριόλη
και τον
κ. Λαπαβίτσα
οι οποίοι είναι αριστεροί οικονομολόγοι οι οποίοι όμως προτείνουν λύσεις για την κατάσταση της χώρας, με ρεαλισμό και ειλικρίνεια.

Για να καταλάβετε εδώ, ότι μισθούς και συντάξεις δίνει η ανταγωνιστικότητα της χώρας και δεν πέφτουν από τον ουρανό. Και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας φαίνεται ακριβώς στο έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών. Διότι εμείς οι ίδιοι αλλά και η παγκόσμια οικονομία, προτιμάει τα ξένα προϊόντα και υπηρεσίες από τα Ελληνικά.

Πως ακριβώς πιστεύεις ότι θα "φτιάξει" η καταναλωτική συνείδηση του Έλληνα; Γνώμη μου είναι, ότι μετά από αυτά που είδα στη μεταπολίτευση, ο μόνος τρόπος είναι να μην έχει πρόσβαση στα εισαγώμενα αγαθά. Πιθανόν ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι η δραχμή, αφού δε θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει εισαγώμενα. Αντιθέτως θα προτιμάει τα ελληνικά που θα είναι πλέον πιο φτηνά.

Κοιτάξτε λίγο το δάσος και όχι το δέντρο και προσπαθήστε να βρείτε λύση στα αίτια της πτώσης του βιοτικού επιπέδου στην
Ελλάδα και όχι να προσπαθείτε να απαλύνετε τον πόνο του ασθενούς με μέτρα που θα τον κάνουν χειρότερα. Θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση εργαζομένων από τις εισαγωγικές εταιρίες σε εταιρίες εξαγωγικές ή παραγωγής. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ανεργία για κάποιους μέχρι να αλλάξουν ρότα.

Γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ όπως πχ ο Τσακαλώτος οι οποίοι είναι αξιόλογοι άνθρωποι. Αυτός μάλιστα μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προφανώς τα είπε στον Τσιπράκο (λεφτά δεν υπάρχουν, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μέχρι τέλους Ιουνίου, μετά με εισπράξεις φόρων μόνο) και πως τα γύρισε μετά αυτός ότι οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας...

Η οπλοκατοχή ναι μειώνει τα εγκλήματα γενικά, αλλά ανεβάζει σε κλίμακα τα φαινόμενα οικογενειακής βίας. Του τέστιν οι εγκληματίες φοβούνται μήπως τους την ανάψει ο κάθε πολίτης, αλλά ο κάθε πολίτης στο σπίτι του χρησιμοποιεί το όπλο τους εις βάρος των μελών της οικογένειας.

Όσον αφορά τους μετανάστες πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανεκμετάλλευτο πλούτο αλλά και περιοχές που μπορούν ακόμα και σήμερα με κατάλληλες επενδύσεις να φτιαχτούν τα πάντα . Ακόμα και από έναν μετανάστη πρώτης γενιάς το όφελος που μπορεί να έχει η κοινωνία μας είναι πολύ μεγάλο. Από το παιδί του ακόμα μεγαλύτερο. Το να τους βλέπει ο μέσος Έλληνας στη τηλεόραση στο Basket και στην Ομάδα Άρσης Βαρών να σηκώνουν κύπελλα και να νιώθει περήφανος είναι ωραίο πράγμα διότι είχαν την ευκαιρία και κατάφεραν κάτι. Αν μεγάλωνα από μωρό σε ένα νησί αποκομένο από τις κοινωνίες με ένα γκρουπ ανθρώπων κάθε εθνικότητας,παίζει να χα για κολλητό έναν Πακι, so what? Το θέμα είναι να νομιμοποιούνται - ταυτοποίηση, να νιώθουν πως μπορούν να προσφέρουν κάτι και ότι έχουν κάτι εδώ. Ακρίτες είχαμε προ-Βυζαντίου σε reverse εφαρμογή . Η Αμερική τί έχει κάνει ; 1-2 γεννιές και οι μισοί Star είχαν πατέρα μετανάστη... btw ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός που άνοιξε τα σύνορα;

Και ποιος θα τις κάνει αυτές τις επενδύσεις Βασίλη, το Ελληνικό Δημόσιο; Μπα δε νομίζω, γιατί ούτε λεφτά έχει, ούτε ικανό διοικητικό προσωπικό, μας το έχει αποδείξει όλη τη μεταπολίτευση. Και μετά μας μένει ο κακός ιδιώτης που θα μας ρουφήξει το αίμα (ρουφιάνα ζωή, σκύλλα και χάρυβδη παντού).

Οι ΗΠΑ, όταν είχαν ανοίξει τα σύνορα, είχαν ανάγκη για εργατικό δυναμικό, ποιοι νομίζεις φτιάξαν τους σιδηροδρόμους; Για δες τα τελευταία 30 χρόνια τη στάση έχουν στο μεταναστευτικό. Ούτε μύγα δε θέλουν να περάσει από το Μεξικό. Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, η Ελλάδα έχει ήδη πλεόνασμα εργατικού δυναμικού...

Να πλειοδοτήσω για το μεταναστευτικό; Γιατί να μη δίνουμε υπηκοότητα σε όποιον τη ζητάει; Όχι μόνο αυτούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, αλλά γενικά σε όποιον πιστεύει ότι είναι καλύτερα να έχει Ελληνική υπηκοότητα από αυτή που έχει. Γιατί να μην λειτουργήσουμε ως παγκόσμιο κέντρο υποδοχής μεταναστών; Δηλαδή δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή έχουν μόνο αυτοί που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορά μας; Όλοι οι υπόλοιποι;

Το δημόσιο προσλάμβανε και έδινε μισθούς στον κάθε πικραμμένο που δε θα έβρισκε πουθενά αλλού δουλειά. Χρήμα κυκλοφορούσε στην αγορά που δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί που πήγαινε από τις δικές μας τσέπες στις τσέπες των ξένων διαμέσω των εισαγωγών. Τον πλούτο σε μια χώρα, αυτόν που θέλει να επαναδιανήμει η αριστερά, τον παράγει όχι το δημόσιο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας. Το δημόσιο υπάρχει μόνο για να ελέγχει και υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στο να παράγει περισσότερα. Βέβαια στην Ελλάδα λειτουργούσε ακριβώς αντίθετα, αφενός δεν έλεγχε, αφετέρου η διαφθορά και η γραφειοκρατία, δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα.

Μπορεί η αριστερά να έχει δίκιο ότι οι ιδιώτες εκμεταλλεύτηκαν το σαθρό δημόσιο για να κάνουν πάρτι και να απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων. Το περίεργο όμως είναι ότι δε μας οδήγησε αυτό στην κατάσταση που είμαστε τώρα, απλά αυτό το φαινόμενο την κάνει δυσχερέστερη.

Βασίλη πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν σημεία που φάσκεις και αντιφάσκεις. Και εξηγούμαι. Από τη μία μου λες να μη πληρώνω διόδια στο "κακό" κράτος που μου τα παίρνει για να τα δώσει στους ιδιώτες και μετά μου λες να κρατικοποιήσουμε και μερικά ακόμα για να αναγκάσουμε τους ιδιώτες στον καλό το δρόμο. Το κράτος να δώσει παραπάνω μισθούς στους δημοσίους, αλλά φαντάζομαι τους φόρους δε θες να τους αυξήσει...

Νομίζω πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το κράτος δε μπορεί να διοικήσει στην Ελλάδα. Αν μπορούσε, εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα υποστήριζε να τα κρατικοποιήσουμε όλα.

Όσοι πάτε να ψηφίσετε σας ζητώ να σκεφτείτε, άσχετα με το αν είστε αριστερής ή δεξιά ή άλλης ιδεολογίας τα παρακάτω: Ο Αλέξιος Τσίπρας είναι 38 ετών, οι περισσότεροι από σας έχετε δουλέψει παραπάνω από αυτόν κι ας είστε στη δεκαετία των 20. Όσοι έχετε παραστεί σε συνελεύσεις σε πανεπιστήμιο ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που με πύρινους λόγους φωνάζουν για τα δικαιώματα της φοιτητικής παράταξης μέχρι να βαρεθούν όλοι εκτός από τα τσιράκια τους και να ψηφίζουν ότι θέλουν μόνοι τους στην ψηφοφορία και με την εξουσία που διαθέτουν να περνάνε τα μαθήματα "αέρα". Κι εκεί πρωτοστάτησε ο Αλέξιος. Αρχηγός κόμματος γεννημένος στη δεκαετία του 70 που δε μπορεί να μιλήσει σωστά Αγγλικά... Πάμε μπροστά με sexy Alexi.

Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί είναι να βγει κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός να καταλάβει πόσο σάπιος είναι, τον ίδιο ακριβώς με το Σαμαρά δηλαδή, δεν ξέρω τι ζημιά θα έχουν κάνει στη χώρα μέχρι τότε βέβαια. Αναζητήστε κάτι καινούριο που σας εκφράζει και δεν ανδρώθηκε στο σάπιο πολιτικό σύστημα της πελατειοκρατίας.

cokaRiolic

• DV zombie
« Reply #103 on: May 23, 2012, 02:20:02 PM »
Κάθε απόφαση της εξουσίας, είναι υπέρ κάποιων και εις βάρος κάποιων άλλων. Δεν υπάρχουν αποφάσεις υπέρ όλων. Τώρα εσύ δώσε σε ότι απόφαση θες, ότι ταμπέλα θες.

Αρα να μην φυλακιζουν τους εγκληματιες γιατι ειναι εις βαρος τους?
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #104 on: May 23, 2012, 03:00:51 PM »

Αρα να μην φυλακιζουν τους εγκληματιες γιατι ειναι εις βαρος τους?

Άρα να μην απελαύνουν τους λαθρομετανάστες γιατί είναι εις βάρος τους;