Καταρχάς, επιτέλους κάποιος σοβαρός δημοσιογράφος έδωσε βήμα στον Τσίπρα. Right now, στη ΝΕΤ.
Μέχρι στιγμής, έχει ξεκαθαρίσει με 100% βεβαιότητα κι επίγνωση των λεγομένων του ότι μιλάει για ΑΚΥΡΩΣΗ του μνημονίου, όπως και στις επιστολές του είχε τονίσει. Παράλληλα, μιλάει για αναδιαπραγμάτευση του ΧΡΕΟΥΣ.
Σε αυτό το σημείο, να τονίσω ότι δε θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φως τ' αληθινό. Σίγουρα, όμως, αποτελεί μία από τις πιο υγιείς φωνές της πολιτικής σκηνής και σίγουρα ο ανήθικος πόλεμος που έχουν ξεκινήσει τα κανάλια και τα κόμματα απέναντί του αφενός πρέπει να σταματήσει, αφετέρου τον έχει καταστήσει πιο συμπαθή σε μένα.
Σαν θέση ή σύνολο θέσεων, θεωρώ κι άλλα κόμματα ρεαλιστικά και "υγιή", ενδεχομένως και περισσότερο (έχω αναφερθεί και στο προηγούμενο θρεντ για το κόμμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ενώ το ΚΚΕ διατηρεί μία σαφή θέση προς την σωστή κατεύθυνση μεν, με τελείως λανθασμένη στάση δε).
Κατά δεύτερον, ΣπυροΝίκο, είσαι ελεύθερος να ρωτήσεις οτιδήποτε θα ήθελες να μάθεις και είμαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσουμε διάφοροι, ενδεχομένως να διαφωνήσουμε και μεταξύ μας, αλλά θα σχηματίσεις άποψη, nonetheless.
Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς θ' αρχίσει να γράφει walls of text υπέρ κάποιου κόμματος, δε νομίζω ότι έχουμε κάποιον ταγμένο ή φανατισμένο με κάποια συγκεκριμένη παράταξη. Μόνο με διατήπωση ερωτήσεων, απόψεων και παράθεση άρθρων και βίντεο θα γεννηθεί συζήτηση.
Γι' αρχή, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο προηγούμενο θρεντ, το οποίο καλύπτει τέλεια - πιστεύω - το κεφάλαιο Χρυσή Αυγή αλλά και μία σειρά από άλλα θέματα (ομολογουμένως και κακώς, σε μικρότερο βαθμό).