Author Topic: Εκλογές 2012: Reloaded  (Read 157086 times)

PyRo

  • DEMO UPLOADER!
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #30 on: May 17, 2012, 01:05:51 AM »
Εάν έχει ανέβει / ανέβει κανα link με τον Πρόεδρο Αλέξη, παρακαλώ βάλτε το εδώ μία.

Βέβαια όποιος λογικός άνθρωπος διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, περί προσλήψεων, αυξήσεων, συμβασιούχων κτλ, θα σκεφτεί εύλογα:" Τα λεφτά από που θα τα βρούνε;;;;"

Είναι ένα βασικό σημείο που δε μου αρέσει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτά λέει και έχει γίνει συγκοινωνούντο δοχείο με τη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
... but don't forget the Rizla.

stEWIE

  • DV zombie
  • ostouhc
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #31 on: May 17, 2012, 01:20:39 AM »
File alex,eida kai gw tin sizitisi stin net alla nomizw oti katalava kati diaforetiko.

Proseksa oti o Tsipras apefyge na pei px.molis bgoume tha katageiloume to mnimonio (kati pou egw to antilamvanomai oti tha to ennoouse me tin nomikh tou orou ennoia).  Eipe o laos to exei katageilei kai endexomenws tha to ksana katageilei me tis ekloges.Kai to tonise polles fores auto. Kati pou se mena akougetai poly geniko kai isws epikindino...de kserw..me vale se skepseis pantws

Ρε μλκα δικηγόρε, what the fuck, δηλαδής. Είπε:

"Δεν τίθεται θέμα καταδίκης, κύριε Κούλογλου, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Ο λαός το καταδίκασε και, ελπίζουμε, θα το ξανακάνει αυτό. Για εμάς, δεν υπάρχει μνημόνιο. Δεν συζητάμε για καταδίκη, αυτή έχει ήδη γίνει."

Και τον ξαναρώτησε ο άλλος και το τόνισε: "Ο λαός καταδίκασε το μνημόνιο. Το μνημόνιο έχει ήδη τελειώσει (υπονοώντας ότι, πλέον, δεν είναι καν αυτοσκοπός ούτε του δικομματισμού που έφαγε κατραπακιά), εκτός βέβαια αν ο λαός ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αυτά, στη συνέχεια, το επαναφέρουν - αυτό ή κάποιο άλλο. [...] Για εμάς δεν υπάρχει καν μνημόνιο. Επαναδιαπραγμάτευση του ΧΡΕΟΥΣ θα κάνουμε."
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

chesteR!

  • DV zombie
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #32 on: May 17, 2012, 01:42:01 AM »
An thimamai kala ton rwtise arketes fores ''tha katageilete to mnimonio'' kai den apantise NAI tha to katageiloume,elege panta ''gia mas den yparxei mnimonio kai to xei katageilei o laos''. De kserw,emena autin tin entipwsi mou afise....oti apefige epanelimena na to pei rita.
 
Sta matia mou toulaxiston,fanike san na afinei ena parathiraki. Isws omws na mai kai ypervolika kaxypoptos kai na min vlepw to autonoito.

Episis,tonise oti thelei na thesei to zitima se mia genikoterh Eurwpaikh vash,kati pou episis mou akougetai periergo kai oxi toso praktiko.
Hey dude,where's my KaR ?

pkchUU.

  • Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #33 on: May 17, 2012, 02:21:17 AM »
imo o Κούλογλου παρότι εξαιρετικός δημοσιογράφος κάνει μόνο για ταινίες και σπικάζ και όχι για πολιτικές συνεντεύξεις, μιας και το ιντελεκτσουέλ υφάκι του δίνει την εικόνα μιας χαλαρής κουβεντουλας. Όσο για την μέλλουσα πρωθυπουργάρα δε μάρεσε. Σαν να έπαιζε με τις έννοεις και τις λεξεις, απο τις οποίες κρύβεται αυτός ως γνωστόν, και δεν καταφερα να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη για το αν λέει ανέφικτες πίπες ή αν όντος εχει ένα πλάνο υλοποιήσιμο και όχι στα χαρτιά.
Συμφωνω με τον Αλεξ και το ντουφουκου, δηλαδής αναγνωρίζω ότι είναι κόμμα με αγνές προθέσεις αλλα με την πατατα στα χερια δεν ξερω τι μπορει να κάμει. Γι'αυτό θα ήθελα να δω και ένα δεύτερο, λιγότερο, πώς να το πω, ριζοσπαστικό(;) πλάνο σε περίπτωση που αποτύχει αυτό που έχει κατα νου. Τότε, θα με κερδίσει. Προς το παρον, είναι ατριχος.

Αυτός που μου αρέσει σαν τυπάκος είναι ο Τζήμερος. Ηρεμο τυπακι, χωρις φρου φρου κι αρώματα αλλα δεν ξέρω αν ψήφος στο κίνημα του ισοδυναμεί με χαμένη ψήφο.

PyRo

  • DEMO UPLOADER!
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #34 on: May 17, 2012, 02:29:13 AM »
... και τομπαίζει και καλά, ε

O Θ.Τζήμερος στο πιάνο, Intercontinental 8.4.12
... but don't forget the Rizla.

stEWIE

  • DV zombie
  • ostouhc
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #35 on: May 17, 2012, 03:04:04 AM »
Pika, σοβαρά σ' αρέσει αυτό το κάθαρμα; Δηλαδή, έψαξες τον τύπο και αποφάσισες ότι σου αρέσει, ή απλώς καυλώνεις που τον βλέπεις σε φωτό;

Γιατί πρόκειται για έναν ακραίο νεοφιλελεύθερο φασίστα.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

peEWw

  • DV zombie
  • Lust for Life!
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #36 on: May 17, 2012, 06:13:38 AM »
Hitman Δεν έχω καταλάβει απο που και ως που δηλώνεις οτι αγαπάς την Ελλαδα και στα λεγόμενα σου τολμάς να αναφέρεις και το όνομα της Κύπρου.Επισης δεν εχω καταλάβει γιατι ολοι εσείς που υποστηρίζετε χρυσή αυγή και γενικότερα δηλώνετε εθνικιστές φοράτε την ταμπέλα οτι ειστε οι μοναδικοί οι οποίοι δεν προδίδεται την πατρίδα οταν την εχετε προδώσει επανειλημμένως.


Πάμε τώρα με στοιχειά.Για να μην βάλω δικές μου πηγες και μου πεις οτι διαστρεβλώνω και μιλάω μόνο από την μια πλευρά  ας παμε με  βικιπαιδεια που ας πούμε είναι πιο ''κοινώς'' αποδεκτό και πιο ''αντικειμενικό''


Γερμανοί κατακτητές/κατοχή και τάγματα ασφαλείας


Copy paste απο βικι

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί είδαν ότι μια δύναμη κρούσης κατά της αντίστασης αποτελούμενη από Έλληνες είχε πλεονεκτήματα, καθώς οι ντόπιοι γνώριζαν καλύτερα το έδαφος, καθώς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αντίσταση


Το πρώτο Τάγμα Ασφαλείας, ή 1ο Τάγμα Ευζώνων, συγκροτήθηκε τον Μάιο του 1943, διοικητής του οποίου ανέλαβε ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος. Όμως περί τα μέσα Ιουνίου αποφασίστηκε η συγκρότηση τεσσάρων ακόμη ταγμάτων. Έτσι τον Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και μέχρι Δεκέμβριο του ίδιου έτους δημιουργήθηκαν στην Αθήνα άλλα τέσσερα τάγματα, με δυναμικό 300 οπλίτες και 20 αξιωματικούς έκαστο.[9] Η επάνδρωσή τους γινόταν με αξιωματικούς του στρατού, με υποχρεωτική κλήτευση νέων σειρών και αποστράτων αξιωματικών. Η φρουρά του Αγνώστου αποτέλεσε το φυτώριο και για τα επόμενα τακτικά "ευζωνικά τάγματα", καθώς η βασική εκπαίδευση δινόταν εκεί και στη συνέχεια τα Τάγματα έφευγαν για την ύπαιθρο, κυρίως δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, όπου επιμέρους τμήματά τους ίδρυσαν τοπικά Τάγματα. Για κάθε τάγμα ευζώνων προβλεπόταν δύναμη 600 ανδρών και 50 αξιωματικών, καθώς και ενός Γερμανού αξιωματικού


Ρόλο στη σύσφιξη των σχέσεων των εθνικιστικών οργανώσεων με τους Γερμανούς έπαιξαν και οι επαφές του Βρετανού πράκτορα Στοττ με τους τελευταίους, που κατά τους Βρετανούς έδρασε με δική του πρωτοβουλία.


Παράλληλα στην Πελοπόννησο ιδρύθηκαν επιπλέον Τάγματα, ως Πρότυπα Τάγματα Χωροφυλακής, που ουδεμία όμως σχέση είχαν με τα τάγματα Ευζώνων τόσο στη στελέχωση όσο και στην οργάνωση. Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις του συνταγματάρχη Διονυσίου Παπαδόγκωνα με τους Ιταλούς και κατόπιν με τους Γερμανούς[13] οι μονάδες αυτές σιτίζονταν και εξοπλίζονταν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ενώ τυπικά υπάγονταν στο Υπουργείο Εσωτερικών και το "Β' Αρχηγείο Χωροφυλακής". Αρχικά διστακτικοί οι Γερμανοί, επέτρεψαν τη δημιουργία των Ταγμάτων αυτών μετά και από προσωπική έγκριση του Χίτλερ

Δυο μέρες μετά την έγκριση του Χίτλερ, την 1η Νοεμβρίου του 1943, ιδρύθηκε στη Λακωνία το "Τάγμα Λεωνίδας", με όπλα από τους Γερμανούς[16] και επικεφαλής το Λεωνίδα Βρεττάκο, αδερφό του Τηλέμαχου Βρεττάκου που είχε συγκροτήσει προηγούμενα δύναμη στην Πελοπόννησο και δολοφονήθηκε από τον ΕΛΑΣ


Τα Τάγματα της Πελοποννήσου, που συγκροτήθηκαν σε χαλαρότερη βάση, φορούσαν στολές χωροφύλακα, πολιτικά ή παλιές γερμανικές και ιταλικές στολές.[17] Ανώτατος διοικητής των Ταγμάτων ήταν ο αντιστράτηγος -διοικητής των SS και της αστυνομίας στην Ελλάδα- Βάλτερ Σιμάνα. Διοικητές των Ευζωνικών Ταγμάτων χρημάτισαν ο Βασίλειος Ντερτιλής και στη συνέχεια ο Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος.



Τα Τάγματα Ασφαλείας συνεργάζονταν στενά με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής,[33] τόσο ως μάχιμη δύναμη σε επιχειρήσεις όσο και σαν σώμα φύλαξης αιχμαλώτων, υποστηρικτική δύναμη, και ως αποσπάσματα θανάτου. Η συνεργασία τους χαρακτηριζόταν από τους ίδιους τους Γερμανούς σε αναφορές τους ως εξαιρετική. Είχαν επίσης συμμετοχή στις γιορτές για τα γενέθλια του Χίτλερ και για την 25η Μαρτίου που διοργάνωσαν οι Γερμανοί.[19] Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, στις 20 Ιουλίου 1944, ο Παπαδόγκωνας του έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τη διάσωσή του. Στο τηλεγράφημα απάντησε ο Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγός των SS, ευχαριστώντας εκ μέρους του Φύρερ και υποσχόμενος επιπλέον εξοπλισμό για τα Τάγματα.[34] Η συγκρότηση των στρατιωτικών αυτών σωμάτων αποτέλεσε και αντικείμενο προπαγάνδας για τη ναζιστική πολεμική προσπάθεια. Προβλήθηκαν από το Υπουργείο Προπαγάνδας του Βερολίνου ως τα "σκληροτράχηλα παλικάρια στο πλευρό της Βέρμαχτ".[35]
Ένα από τα τελευταία πράγματα που έκαναν οι Γερμανοί αποχωρώντας από την Πελοπόννησο, ήταν να αφήσουν στα Τάγματα Ασφαλείας αποθήκες με πυρομαχικά και οπλισμό, για να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον των κομμουνιστών. Ο Διοικητής των ευζωνικών Ταγμάτων Πλυτζανόπουλος υποστήριξε, καθώς πλησίαζε η απελευθέρωση, ότι οι Γερμανοί έπρεπε να αποχωρήσουν από την Ελλάδα χωρίς προβλήματα, για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοκύλισμα.[36] Τα Τάγματα Ασφαλείας κάλυψαν την αποχώρηση των Γερμανών, εντυπωσιάζοντας τον Σιμάνα με την πίστη και την αγωνιστικότητά τους.[37] Στην Πάτρα, ένας από τους όρους που έθεσε ο διοικητής του εκεί Τάγματος Κουρκουλάκος, προκειμένου να παραδοθεί, ήταν να αφεθούν οι Γερμανοί να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.[38]




Η Χ ήδη από το 1943 απέκτησε επαφές με την κατοχική κυβέρνηση, που επισημοποιήθηκαν από την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας εφτά "εθνικών οργανώσεων" (Οργάνωση Χ, ΡΑΝ, Εθνική Δράση, ΕΔΕΣ Αθήνας, ΕΔΕΜ, ΕΚΟ, Τρίαινα) με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της κατοχικής δοσιλογικής κυβέρνησης[3]. Πλέον, όποτε τα μπλόκα των Ταγμάτων Ασφαλείας συλλαμβάναν ενόπλους των οργανώσεων αυτών, τους άφηναν ελεύθερους επιστρέφοντας τον οπλισμό τους[4]. Εξάλλου, πολλοί εύζωνοι των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν ταυτόχρονα και μέλη της Χ[5].


Εξάλλου, σε πολλές μάχες του ΕΛΑΣ με τα Τάγματα Ασφαλείας, οι χίτες πήραν ανοιχτά θέση μάχης στο πλάι των δοσιλογικών σωμάτων. Οι χίτες, άλλωστε, εξοπλίζονταν από τους Γερμανούς στην Κατοχή, ενώ λέγεται ότι η Χ έδινε πληροφορίες στις ναζιστικές αρχές για πιθανά σημεία στα οποία βρίσκονταν κομμουνιστές. Χαρακτηριστικά, ο Κρις Γουντχάουζ έγραψε, ότι η Χ ήταν σχεδόν άγνωστη πριν την Απελευθέρωση, και πως ό,τι ήταν γνωστό για τη Χ δεν παρέπεμπε σε Αντιστασιακή δράση, αλλά σε δράση ανάλογη με την Κου Κλουξ Κλαν


« Last Edit: May 17, 2012, 07:06:37 AM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

peEWw

  • DV zombie
  • Lust for Life!
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #37 on: May 17, 2012, 06:32:39 AM »
Παμε τωρα με Αγγλους /Σερ Ρόναλντ Μακένζι Σκόμπι  και πάλι οι εθνικιστές συνεργάτες

Ο όρος Δεκεμβριανά αναφέρεται σε μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβριο 1944 - Ιανουάριο 1945, ανάμεσα στις δυνάμεις αριστερών οργανώσεων (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ) και τις Βρετανικές και Κυβερνητικές δυνάμεις που ανήκαν στο υπόλοιπο πολιτικό φάσμα, από την σοσιαλδημοκρατία (όπως ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ηγέτης του «Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος») έως τα τάγματα ασφαλείας


Η διαδήλωση, που είχε μεγάλη συμμετοχή, πνίγηκε στο αίμα όταν αστυνομικοί που βρίσκονταν ακροβολισμένοι στα γύρω κτήρια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς το πλήθος. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 28 νεκροί και περισσότεροι από 140 τραυματίες. Αν και ο Γούντχαουζ, ο ανώτερος Βρετανός διοικητής επί Ελληνικού εδάφους κατά την Γερμανική κατοχή, υποστήριξε πως δεν ήταν σαφές ποιος άνοιξε πρώτος πυρ, η αστυνομία, οι Βρετανοί ή οι διαδηλωτές[4], αυτό δεν αμφισβητείται από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, ο αρχηγός της αστυνομίας Αθηνών Άγγελος Έβερτ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ακρόπολη πως ο ίδιος διέταξε την βίαιη διάλυση των διαδηλωτών βάσει διαταγών που είχε λάβει.[5][6] Επίσης ο Νίκος Φαρμάκης που ανήκε στη αντι-ΕΑΜική οργάνωση "Χ" και συμμετείχε στους πυροβολισμούς μαρτυράει πως το σήμα το εδωσε ο Εβερτ από παράθυρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης με ένα μαντήλι[7].
Την επόμενη μέρα, στις 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η γενική απεργία που είχε προκηρύξει το ΕΑΜ από τις 2 Δεκεμβρίου και τελέστηκε η κηδεία των θυμάτων του συλλαλητηρίου της προηγούμενης μέρας. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στη Μητρόπολη της Αθήνας και στη συνέχεια η νεκρική πομπή κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. Στην κορυφή της πομπής ξεχώριζε ένα πανό το οποίο κρατούσαν τρεις νεαρές γυναίκες και έγραφε «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα». Η πορεία αυτή χτυπήθηκε ξανά με πυροβολισμούς, κυρίως από μέλη της οργάνωσης Χ, με απολογισμό 100 νεκρούς και τραυματίες



Ως προς τον αριθμό των δυνάμεων των αντιπάλων του Δεκεμβρίου παρουσιάζεται διαφωνία μεταξύ των διαφόρων πηγών. Οι κύριες αποκλίσεις αφορούν τις Βρετανικές δυνάμεις και τον αριθμό των ανδρών των διαλυθέντων ταγμάτων ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν στην σύγκρουση. Ο αριθμός των δυνάμεων του ΕΛΑΣ υπολογίζεται από τις περισσότερες πηγές γύρω στις 20.000.[9] Σύμφωνα με τον Σόλωνα Γρηγοριάδη οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ στην Αθήνα ήταν 17.800. [1] Με βάση άλλες οι πηγές οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ υπολογίζονται μεταξύ 12.500 και 25.000 καθώς σημειώνονται σημαντικές αποκλίσεις στον αριθμό των δυνάμεων του εφεδρικού ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. [14][8]
Οι συνολικές δυνάμεις των Άγγλων που χρησιμοποιήθηκαν σε προχωρημένο στάδιο των συγκρούσεων στην Αθήνα υπολογίζονται από τον Σόλωνα Γρηγοριάδη μεταξύ 23.000 και 25.000.[1] Άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 50.000[15][9] ή και 60.000.[14] Ο συνολικός αριθμός των Αγγλικών δυνάμεων που βρίσκονταν την περίοδο του Δεκεμβρίου στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 80.000.[16]
Ο αριθμός των κυβερνητικών δυνάμεων σύμφωνα με τον Σόλωνα Γρηγοριάδη εκτιμάται σε 11.600 κατανεμημένους στα εξής σώματα: 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία (Ταξιαρχία Ρίμινι), Χωροφυλακή, Αστυνομία Πόλεων, Άντρες διαλυθέντων ταγμάτων ασφαλείας, Οργανώσεις εθνικοφρόνων όπως η ΠΕΑΝ, η Ιερή Ταξιαρχία, η ΡΑΝ, η φοιτητική ΕΣΑΣ, η Εθνική Δράση, ο ΕΔΕΣ Αθηνών, η Οργάνωση Χ και άλλες. Άλλες πηγές υπολογίζουν τον αριθμό των κυβερνητικών δυνάμεων μεταξύ 9.500 και 10.000 και άλλες ανεβάζουν περισσότερο των αριθμό με βάση άλλες εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανδρών των διαλυθέντων ταγμάτων ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν στην σύγκρουση. Για τον ακριβή αριθμό των ταγμάτων ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν στην σύγκρουση ο τότε υφυπουργός στρατιωτικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου, Λέων Σπάης, δήλωσε σε συνέντευξή του το 1976 πως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε 12.000 άντρες των ταγμάτων ασφαλείας.



Η Μηχανή του Χρόνου - 1944. Η Μάχη της Αθήνας (Α΄ Μέρος)


Η Μηχανή του Χρόνου - 1944. Η Μάχη της Αθήνας (΄Β μέρος)



επίσης για να σε προλάβω πριν πεις οτι οι μεν βοηθιόνταν απο τουσ Σοβιετικούς και οι δε απο τους Άγγλους

Η σιοβετική σιωπή
Ωστόσο, από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα,[22] προκύπτει ότι, πριν από τη ανακωχή, η ΕΣΣΔ προειδοποίηε την ηγεσία του ΚΚΕ, μέσω του Βούλγαρου κομμουνιστή ηγέτη, πρώην γενικού Γραμματέα της Κομιτέρν Γκεόργκι Δημητρώφ, να μη περιμένει καμιά βοήθεια.



Η βρεταννική παρέμβαση

Οι Βρετανοί αντίθετα, παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι σε μέγιστο βαθμό. Ο Τσώρτσιλ, έχοντας ενισχύσει τη θέση του με την αγγλοσοβιετική συμφωνία της Μόσχας στις 9 Οκτωβρίου 1944 που αφορούσε τα Βαλκάνια με την άμεση απόσυρση μέχρι τέλος Οκτωβρίου των βουλγαρικών στρατευμάτων από τις περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το ΚΚΕ σε αντιστάθμισμα, ζήτησε από το Βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα την αποστολή μεγάλης ποσότητας όπλων και πυρομαχικών, για να λάβει αρνητική απάντηση στις 21 του ίδιου μήνα. Το αιτιολογικό ήταν οι κίνδυνοι διεθνών επιπλοκών αλλά και η έλλειψη όπλων.[26], διέταξε την κατάπνιξη της εξέγερσης και σε σχετικό μήνυμά του προς το Σκόμπι ανέφερε επί λέξει: «μη διστάσεις να ενεργήσεις σαν να ήσουν σε μια κατακτημένη πόλη όπου γίνεται μια τοπική εξέγερση». Τον ίδιο καιρό τηλεγράφησε στον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα σερ Ρέτζιναλντ Λήπερ (Sir Reginald Leeper) ότι αυτός και ο Παπανδρέου έπρεπε να ακολουθήσουν τις διαταγές του Σκόμπι για όλα τα θέματα που αφορούσαν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.[27] Ακόμα, στα Απομνημονεύματά του[28] σημειώνει σχετικά: «Δεν έχει νόημα να κάνεις τέτοια πράγματα με ημίμετρα»






« Last Edit: May 17, 2012, 07:07:11 AM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

peEWw

  • DV zombie
  • Lust for Life!
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #38 on: May 17, 2012, 07:01:23 AM »
Πάμε τώρα στην Χούντα/Κύπρος

Σχέσεις Χούντας-ΗΠΑ

Οι χουντικοί ενεπλάκησαν και στα πολιτικά των ΗΠΑ. Όπως γράφει ο Μακάριος Δρουσιώτης,στο βιβλίο του 1974, Το άγνωστο παρασκήνιο της τουρκικής εισβολής, Αλφάδι, Λευκωσία, 2002, σσ. 14-18: "Ένας εξόριστος δημοσιογράφος, ο Ηλίας Δημητρακόπουλος εξασφάλισε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ελληνική χούντα είχε χρηματοδοτήσει μέσω του Τομ Πάπας την προεκλογική εκστρατεία του Νίξον, με 594.000 δολάρια σε μετρητά. Το ποσό, εξαιρετικά ψηλό για την εποχή εκείνη, προερχόταν από τα κονδύλια που η CIA διέθετε στην ελληνική ΚΥΠ για τις αντικομμουνιστικές της δραστηριότητες. Η χρηματοδότηση γινόταν με εντολή του Παπαδόπουλου, μέσω του διοικητή της ΚΥΠ Μιχάλη Ρουφογάλη.... Η χρηματοδότηση της εκστρατείας του Νίξον από τη χούντα τεκμηριώθηκε το 1975, όταν συστάθηκε μια επιτροπή από το αμερικάνικο Κονγκρέσο, που ερεύνησε τις δραστηριότητες της CIA...».


Έφτιαξε δρόμους η Χούντα

Σκάνδαλα και διαφθορά

Η επταετία της Χούντας σημαδεύτηκε από αμέτρητες περιπτώσεις σκανδάλων, χρηματισμού και ευνοιοκρατίας. Πάρα πολλά χρήματα από το ελληνικό δημόσιο καταχράστηκαν ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς[9], που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο με τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια και έμεινε στην ιστορία με τον κοροϊδευτικό χαρακτηρισμό Ο Κύριος Καθαρά Χέρια, ο συνταγματάρχης Μπαλόπουλος, πρώην υφυπουργός Εμπορίου στις κυβερνήσεις Παπαδόπουλου,[10] με το σκάνδαλο των σάπιων κρεάτων, τα οποία επί υπουργείας του επέτρεψε να εισαχθούν από το εξωτερικό, παραπέμφθηκε και καταδικάστηκε ,επί καθεστώτος Δημήτριου Ιωαννίδη,σε 4ετή φυλάκηση[11] και του εμπορίου όπλων, και ο αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Ρουφογάλης[12] στον οποίο οι χουντικοί είχαν δώσει τη διοίκηση της ΚΥΠ, δηλαδή του πολύ κρίσιμου τομέα των μυστικών υπηρεσιών του κράτους. Ο Ρουφογάλης ξόδεψε ασύστολα δημόσιο χρήμα για την πολυτελή ζωή του και τα κοσμικά του πάρτι σε θαλαμηγούς, ενώ η ΚΥΠ εξασφάλιζε χαριστικά δάνεια σε εφοπλιστές και εργολάβους υποστηρικτές της Χούντας, επιβαρύνοντας τις ελληνικές δημόσιες τράπεζες. Την ίδια περίοδο, πρωτοφανή άνοδο γνώρισε το ρουσφέτι και η οικογενειοκρατία: ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του Αλέξανδρο Ματθαίου Υπουργό Γεωργίας, ο Λαδάς έκανε τον έναν ξάδερφο του στρατηγό και τον άλλο ξάδερφο του Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, και ο γαμπρός του Παττακού Ανδρέας Μεϊντάσης έγινε εκατομμυριούχος εξασφαλίζοντας χαριστικά δουλειές από το Δήμο Αθηναίων.[13] Ο Παπαδόπουλος διόρισε τον αδερφό του τον Κωνσταντίνο Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προεδρίας, περιφερειακό διοικητή Αττικής και τελικά Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό. Τον άλλον αδερφό του τον Χαράλαμπο, τον διόρισε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο Χαράλαμπος αποκαλούνταν κοροϊδευτικά ""μπον φιλέ"" από τους αξιωματικούς της Χωροφυλακής, επειδή κάθε μέρα έτρωγε στα εστιατόρια των πιο ακριβών ξενοδοχείων της Αθήνας παρέα με τη φρουρά και τους υπαλλήλους του, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου..



Εδώ οι φίλοι σου οι Αγγλοι (που πολεμούσατε χεράκι χεράκι λίγα χρόνια πριν) δες πως μας πούλησαν μαζί με τους φίλους σου τους Αμερικάνους που είχατε άριστες σχέσεις. Επειδή βαριέμαι να κάνω Copy Paste διάβασε το όλο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%9F%CE%9A%CE%91_%CE%92'

http://www.newstrap.gr/m-politiki/2730-kypros-74-mystiki-symfonia-xoyntas---toyrkias.html


1974 cyprus 1
   περπατώντας την πήραν. Τι δωράκι και αυτο ε?Να είστε καλά,ο λαός της Κύπρου σας ευχαριστεί.








Πραξικόπημα και Τουρκική εισβολή (1974)

Κύριο λήμμα: Τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Τον Ιούλιο του 1974 οργανώθηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, επικεφαλής της οποίας ήταν πλέον μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου ο Δημήτριος Ιωαννίδης, και τους συνεργάτες της στην Κύπρο πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή του Μακαρίου και την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα. Το σχέδιο ήταν να ανατραπεί ο Μακάριος και την Προεδρία να αναλάβει με τη δύναμη των όπλων ο Νίκος Σαμψών, ακραιφνής εθνικιστής Κύπριος πολιτικός, παλαιός μαχητής της ΕΟΚΑ και της ΕΟΚΑ Β'. Στις 15 Ιουλίου ελληνικές στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να βάλλουν κατά του προεδρικού μεγάρου στη Λευκωσία, όπου βρισκόταν ο Μακάριος, με σκοπό να τον σκοτώσουν. Αυτός όμως κατάφερε και διέφυγε, στην αρχή στην Πάφο και αργότερα στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, απ' όπου και τον φυγάδευσαν οι Άγγλοι στο εξωτερικό. Στις 19 Ιουλίου εξεφώνησε λόγο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στον οποίο, αφού ευχαριστούσε τους Άγγλους για τη σωτηρία του, χαρακτήριζε το πραξικόπημα ως εισβολή της Χούντας στην Κύπρο και κατάλυση της ανεξαρτησίας της, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να παρέμβει με όλα τα πρόσφορα μέσα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ίσως για να προλάβει τον κίνδυνο εισβολής από μέρους της Τουρκίας αφού η Τουρκία δεν είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
"I appeal to the members of the Security Council to do their utmost to put an end to this anomalous situation, which was created by the coup of Athens. I call upon the Security Council to use all ways and means at its disposal so that the constitutional order in Cyprus and the democratic rights of the people of Cyprus can be reinstated without delay."
[...]
"...the events in Cyprus do not constitute an internal matter of the Greeks of Cyprus. The Turks of Cyprus are also affected. The coup of the Greek junta is an invasion, and from its consequences the whole people of Cyprus suffers, both Greeks and Turks."
Το Συμβούλιο Ασφαλείας στην συνεδρία του δεν πήρε απόφαση, και στις 20 Ιουλίου 1974, έγινε το πρώτο μέρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο κατά παράβαση της Συνθήκης Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ο αμφιλεγόμενος αυτός λόγος του Μακάριου στο Συμβούλιο Ασφαλείας έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την τουρκική και την ελληνική φιλοχουντική προπαγάνδα. Τόσο η πρώτη, η οποία δικαιολογεί την εισβολή ως χρέος της ως εγγυήτριας δύναμης από τις Συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου, όσο και η δεύτερη, η οποία προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες για τα γεγονότα από πάνω της, «αναγιγνώσκουν» στον λόγο αυτόν μια έκκληση του Μακάριου προς την Τουρκία να επέμβει για να τον αποκαταστήσει στην εξουσία. Κάτι τέτοιο πάντως δεν περιέχει η έκκληση, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.Λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση Σαμψών παραιτήθηκε υπό το βάρος των εξελίξεων. Στη Γενεύη άρχισαν πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης υπό την αιγίδα του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κάλαχαν. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, εκπροσωπούμενη από τον Γλαύκο Κληρίδη, αξίωσε για πρώτη φορά μετά το 1963 εφαρμογή των Συνθηκών Ζυρίχης-Λονδίνου και του Κυπριακού Συντάγματος, κάτι που ως τότε η ίδια αρνούνταν κατηγορηματικά. Η Τουρκία αρνήθηκε και προέβαλε το πάγιο αίτημά της για γεωγραφικό χωρισμό του νησιού. Ενόσω διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία προχώρησε και στο δεύτερο κύμα εισβολής στις 14 Αυγούστου 1974, φθάνοντας ως τα σημερινά όρια των Κατεχομένων.
Η τουρκική εισβολή δημιούργησε χιλιάδες θύματα και αγνοούμενους, ενώ πάνω από 180.000 ελληνοκύπριοι πρόσφυγες εκδιώχθηκαν ή υποχρεώθηκαν να φύγουν από τις κατεχόμενες από τον Τουρκικό στρατό περιοχές [9] . Παράλληλα υπήρξε σταδιακή μετακίνηση πάνω από 50.000 τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές ειδικά μετά την άρση της απαγόρευσης τέτοιων μετακινήσεων με τη συμφωνία της Τρίτης Βιέννης του Αυγούστου 1975. Αποτέλεσμα των μετακινήσεων αυτών ήταν η ντε φάκτο δημιουργία δύο χωριστών περιοχών με εθνικά σχεδόν αμιγή πληθυσμό. Ιδιαίτερα κατά το δεύτερο κύμα εισβολής ο τουρκικός στρατός άφησε χιλιάδες Έλληνες και Ελληνοκυπρίους στρατιώτες και αμάχους νεκρούς [52] και λεηλάτησε τις περιουσίες τους[53]. Άλλοι 1.500 περίπου παρέμειναν στις λίστες των αγνοουμένων. Το μεγαλύτερο μέρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων εγκατέλειψαν τα χωριά τους στο άκουσμα της εισβολής και πριν την εμφάνιση των Τούρκων, φοβούμενοι για τη ζωή τους. Δεν έλειψαν και μεμονωμένα επεισόδια αντιποίνων των Ελληνοκυπρίων, όπως η εκτέλεση 80 περίπου Τουρκοκυπρίων αιχμαλώτων από το χωριό Τόχνη στην επαρχία Λάρνακας. Η εισβολή αποτέλεσε την υλοποίηση του αρχικού σχεδίου της Τουρκίας για Ταξίμ (taksim) τη γεωγραφική δηλαδή διχοτόμηση της Κύπρου μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.
Στον κατεχόμενο Βορρά παρέμειναν αρχικά γύρω στους 20.000 Ελληνοκύπριοι αρνούμενοι να φύγουν. Η απομόνωσή τους από το τουρκοκυπριακό καθεστώς και η κακομεταχείριση οδήγησαν με τον καιρό τους περισσότερους από αυτούς στον Νότο ενώ πολλοί από αυτούς εκδιώχθηκαν στις ελεύθερες περιοχές από το κατοχικό καθεστώς.




Στο 25:56 το όνομα του πράκτορα της CIA που ήταν  κώλος και βρακί με τον Ιωαννιδη που ο Μιχαλολιακος τόσο ''τυχαία'' δεν γνωρίζει την εν λόγω σχέση,σου κάνει καθόλου εντύπωση;


ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : Συνέντευξη στον Γ.ΤΡΑΓΚΑ !! 8-5-2012
« Last Edit: May 17, 2012, 07:13:13 AM by peEWw »
A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
Ingrid Bergman

gtαιvπc (reactor)

  • DV zombie
  • The odd one out.
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #39 on: May 17, 2012, 08:47:16 AM »

cokaRiolic

  • Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #40 on: May 17, 2012, 10:28:01 AM »
Pew DROPPING THE FUCKING BOMBS. Ωραια ποστ.
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

cokaRiolic

  • Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #41 on: May 17, 2012, 10:35:29 AM »
Γιατι απο ολους τους ψηφοφορους της Χ.Α. εμφανιζεται μονο ο χιτμανκρις?
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

dfk_7677

  • Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #42 on: May 17, 2012, 11:03:22 AM »
Pika, σοβαρά σ' αρέσει αυτό το κάθαρμα; Δηλαδή, έψαξες τον τύπο και αποφάσισες ότι σου αρέσει, ή απλώς καυλώνεις που τον βλέπεις σε φωτό;

Γιατί πρόκειται για έναν ακραίο νεοφιλελεύθερο φασίστα.

Άλεξ καταλάβαμε, όποιος δεν είναι αριστερός είναι νεοφιλελεύθερος φασίστας. Ρε αριστερή κυβέρνηση που σας χρειάζεται. Μπουρδολογία μέχρι θανάτου, καμία πρόταση. Νιώστε λίγο, ενδεχομένως θα είστε κυβέρνηση μετά από ένα μήνα.

Εκτός αν ο Αλέξιος προσπαθεί εναγωνίως να μην γίνει κυβέρνηση και να αποφύγει την καυτή πατάτα. Αλλά δε βλέπω ο λαός να του κάνει τη χάρη, θέλει να δοκιμάσει την επανάσταση της αριστεράς. Στην Αργεντινή δεν έφυγε με ελικόπτερο αυτός που τους έβαλε στο ΔΝΤ, αλλά ο επόμενος...

Quote
Το μνημόνιο 2 σε 63 προτάσεις.... 

1)  Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
2) Αυξήσεις 25% στα τιμολόγια του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
3)Εξάλειψη φορολογικών απαλλαγών και προνομίων, μείωση φορ.συντελεστών
4)Αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών
5)Ποινική δίωξη και δέσμευση κεφαλαίων/περιουσιακών στοιχείων για φορολ.οφειλές
6)Φορολ.έλεγχος φυσ.προσώπων υψηλού πλούτου και ελευθ.επαγγεματιών
7)Κλείσιμο 200 εφοριών
8)Πληρωμή με τραπ.εμβάσματα στις εφορίες για απελευθέρωση προσωπικού
9)Δημοσίευση στο διαδίκτυο της απόδοσης των εφοριών
10)Μονάδα οικ.επιθεωρητών για έλεγχο φοροεισπρακτόρων
11)Ετήσιος έλεγχος περιουσιακών στοιχείων τουλάχιστον 200 εφοριακών
12)Εκ περιτροπής μετακίνηση διευθυντών εφοριών
13)Σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς
14)Αντικατάσταση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με απλούστερη νομοθεσία
15)Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών που οφείλονται σε προμηθευτές από δημοσίους οργανισμούς
16)Μία πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις
17)Μείωση των θέσεων στο δημόσιο κατά 150 χιλιάδες ανάμεσα στο τέλος του 2010 και το τέλος του 2015.
18)Η συνολική είσοδος στις επαγγελματικές σχολές (π.χ, στρατιωτικές και αστυνομικές ακαδημίες) ελαττώνεται
19)15.000 χιλιάδες άτομα πλεονάζοντος προσωπικού μετατίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εντός του 2012
20)Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοσίων προμηθειών
21)Υιοθέτηση δεσμεύσεων Εμπιστευτικότητας στα Στατιστικά Στοιχεία
22)Ενοποίηση όλων των υφιστάμενων ταμείων, μείωση του συνολικού λειτουργικού και Μισθολογικού κόστους,(τουλάχιστον κατά 30%) στο νέο ενιαίο ταμείο
23)Μείωση στις ονομαστικές επικουρικές συντάξεις με σκοπό την εξάλειψη των ελλειμμάτων
24)Μηχανογραφικό σύστημα ατομικών λογαριασμών συνταξιοδότησης
25)Εντοπισμός των ταμείων στα οποία τα εφάπαξ ποσά που καταβλήθηκαν κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν, και αναπροσαρμογή των πληρωμών
26)Μείωση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις εξωνοσοκομειακές φαρμακευτικές δαπάνες το 2012
27)Προώθηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων.
28)Μείωση του συνολικού περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων σε κάτω από 15%
29)Μείωση περιθωρίων κέρδους των χονδρεμπόρων φαρμάκων σε κάτω του 5%
30)Τοποθετούνται εσωτερικοί ελεγκτές σε όλα τα νοσοκομεία
31)Οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα μειωθούν 22%
32)Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από την ΕΓΣΣΕ θα μειωθούν κατά 32%
33)Αναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων.
34)Καταργούνται οι όροι περί μονιμότητας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ορίζεται ότι λήγουν σε κάποιο όριο ηλικίας ή στη συνταξιοδότηση) που περιλαμβάνονται σε νόμο ή σε συμβάσεις εργασίας.
35)Μειώση των κοινωνικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες
36)Κλείσιμο φορέων ειδικού σκοπού που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα (ΟΕΚ, ΟΕΕ)
37)Κατάργηση περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων (ιδιώτες ιατροί και οδοντίατροι, κέντρα φυσιοθεραπείας, Λογιστές και φοροτεχνικοί, Μεσίτες ακινήτων, κλπ)
38)Δημοσίευση στην ιστοσελίδα κάθε επαγγελματικής οργάνωσης των παρακάτω πληροφοριών: ετήσιες λογιστικές καταστάσεις, αμοιβή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ποσά των ισχυουσών εισφορών, στατιστικά και συνολικά δεδομένα σχετικά με τις επιβαλλόμενες κυρώσεις, παράπονα που έχουν κατατεθεί από καταναλωτές
39)Κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενεργειακού ελέγχου
40)Ορισμός προκαταβαλλόμενου ποσού για κάθε διαδικαστική ενέργεια ή παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου
41)Ορισμός των εισφορών των δικηγόρων και των μηχανικών προς τις επαγγελματικές τους οργανώσεις. Οι εν λόγω εισφορές καταβάλλονται περιοδικά και δεν συνδέονται με τις τιμές που χρεώνονται από τα επαγγέλματα.
42)Καταργείται υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για την υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφου για μία σειρά νομικών συναλλαγών
43)Αναθεώρηση και κωδικοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις εξαγωγές
44)Άρση της απαίτησης δημοσίευσης εταιρικών στοιχείων σε εφημερίδες στην περίπτωση εταιριών με δικτυακό τόπο.
45)Οι έμποροι λιανικής να μπορούν να πωλούν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως βρεφικές τροφές
46)Να απελευθερωθούν πλήρως τα ωράρια των πρατηρίων υγρών καυσίμων
47)Απλούστευση των περιβαλλοντικών και οικοδομικών αδειών και των αδειών λειτουργίας
48)Δημιουργία πλήρους κτηματολογικού μητρώου και κτηματολογικών γραφείων αποκλειστικής λειτουργίας σε όλη την επικράτεια έως το 2020.
49)Νομοθεσία προκειμένου να απλουστευθεί και να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος για τις πολεοδομικές διαδικασίες
50)Επικαιροποίηση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τα δάση, τις δασικές εκτάσεις και τα πάρκα.
51)Νομοθετικά μέτρα για τη διαχείριση των βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων
52)Απελευθέρωση ΚΤΕΛ με το κόστος των αδειών να μην υπερβαίνει το σχετικό διοικητικό κόστος
53)Άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά των ταξί (συγκεκριμένα, τους περιορισμούς στον αριθμό των αδειών και της τιμής των νέων αδειών)
54)Το τροχαίο υλικό που δεν χρησιμοποιεί/δεν χρειάζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να μεταβιβαστεί σε φορέα που θα το μισθώνει υπό αγοραίες προϋποθέσεις μέσω διαγωνισμών
55)Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ
56)Υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας "Ήλιος"
57)Διακοπή της αναλογικής αναμετάδοσης την 30ή Ιουνίου 2013
58)Διαγωνισμός για την εκχώρηση οριστικών δικαιωμάτων χρήσης για αναμετάδοση.
59)Εξωτερική αξιολόγηση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
60)Επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, εξαλείφοντας τις εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις και διευκολύνοντας τους εξωδικαστικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών.
61)Διαγραφή υποθέσεων σε αδράνεια από τα μητρώα των δικαστηρίων
62)Απαλλαγή των δικαστών από μη δικαστικές εργασίες, όπως η προσημείωση ακίνητης περιουσίας, η σύσταση και η λύση νομικών προσώπων και οι συναινετικές/εκούσιες αιτήσεις οικογενειακού δίκαιου
63)Επιβολή προθεσμιών για τις δικαστικές διαδικασίες, ιδίως για τις διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων και τις υποθέσεις αναγκαστικής είσπραξης χρεών και αφερεγγυότητας.

Αναρωτηθείτε πόσα από αυτά θα έπρεπε να γίνουν άσχετα με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Αλλά άσε μωρέ, καλύτερα να προσλάβουμε κανένα εκατομμύριο ΔΥ ακόμα, θα μειωθεί η ανεργία και θα έχουμε και καλύτερη εξυπηρέτηση στο δημόσιο.

Ζήτω ο Αλεξανδρέας Τσιπρανδρέου!!!

cokaRiolic

  • Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #43 on: May 17, 2012, 11:40:50 AM »
Αυτο ειναι ασχετο,και σιγουρα μερικα θα επρεπε να εχουν γινει. Με αλλα διαφωνω καθετα,π.χ ιδιωτικοποιηση ΔΕΗ κλπ.
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

stEWIE

  • DV zombie
  • ostouhc
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #44 on: May 17, 2012, 11:50:19 AM »
Καταρχάς, εγώ προσωπικά δε θα είμαι ποτέ κυβέρνηση. Έπειτα, δεν ψηφίζω καν ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή, Διονύση, για να καταλάβω, μου προσάπτεις μπουρδολογία μέχρι θανάτου και καμία πρόταση;

Τέλος, πέραν της ηλιθιότητας που μας έχεις παραθέσει για μνημόνιο 2 η οποία αναφέρει προφάσεις και υποτιθέμενους στόχους αλλά όχι τα μέσα επίτευξής των, αντιστρέφω τη διαπίστωση:

Διονύση καταλάβαμε, όποιος δεν είναι νεοφιλελεύθερος και φιλομνημονιακός είναι μπουρδολόγος και ηλίθιος.
Το μόνο που 'ρχεται στο μυαλό είναι ότι η κρίση εσένα δε σ' έχει αγγίξει, οπότε σε παραπέμπω στο γνωστό ποιηματάκι του Niemöller.

Στα περί προσωπικής επίθεσης, τώρα, παράθεσέ μου για ποιον άλλον είπα ότι είναι νεοφιλελεύθερος φασίστας. Να καταλάβω τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day