Author Topic: Εκλογές 2012: Reloaded  (Read 157113 times)

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #45 on: May 17, 2012, 12:30:01 PM »
Καταρχάς, εγώ προσωπικά δε θα είμαι ποτέ κυβέρνηση. Έπειτα, δεν ψηφίζω καν ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή, Διονύση, για να καταλάβω, μου προσάπτεις μπουρδολογία μέχρι θανάτου και καμία πρόταση;

Όχι, αλλά ξεκάθαρα στηρίζεις την προοπτική κυβέρνησης αριστεράς. Αν συμμερίζεσαι και τις ιδέες τους για το πως θα βγούμε από την κρίση, τότε ναι στην προσάπτω τη μπουρδολογία.

Θα το εκτιμούσα αν μου εξηγούσες γιατί είναι ο Τζήμερος είναι κάθαρμα και φασίστας (γιατί νεοφιλελεύθερος προφανώς είναι);

Τέλος, πέραν της ηλιθιότητας που μας έχεις παραθέσει για μνημόνιο 2 η οποία αναφέρει προφάσεις και υποτιθέμενους στόχους αλλά όχι τα μέσα επίτευξής των, αντιστρέφω τη διαπίστωση:

Σωστά, έπρεπε οι ξένοι δεν έπρεπε να μας πουν μόνο τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και με ποιους τρόπους. Ή ότι αυτοί φταίνε ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το μνημόνιο, πλέον δεν είναι δυνατόν να αποδώσει, όπως και οι ξένοι κοιτάνε το δικό τους συμφέρον και όχι το δικό μας. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό άλλωστε. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς όμως και όχι τι κάνουν αυτοί.

Διονύση καταλάβαμε, όποιος δεν είναι νεοφιλελεύθερος και φιλομνημονιακός είναι μπουρδολόγος και ηλίθιος.

Αν δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι ρεαλιστικό...

Το μόνο που 'ρχεται στο μυαλό είναι ότι η κρίση εσένα δε σ' έχει αγγίξει, οπότε σε παραπέμπω στο γνωστό ποιηματάκι του Niemöller.

Όπως όλους με έχει αγγίξει και μένα η κρίση. Έχω να φάω ακόμα, αν και θεωρώ πλεονέκτημά μου ότι ανέκαθεν περιόριζα τις δαπάνες μου σε πολύ χαμηλότερο σημείο από όσο χρειαζόταν. Και αυτό όχι γιατί έχω πολλά, αλλά γιατί ξοδεύω λιγότερα από πολλούς "αριστερούς".

Στα περί προσωπικής επίθεσης, τώρα, παράθεσέ μου για ποιον άλλον είπα ότι είναι νεοφιλελεύθερος φασίστας. Να καταλάβω τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα.

Ότι έγραψα για την αριστερά ή για τον Τσίπρα, είχε πίσω του μια επιχειρηματολογία, όπως έκανες κι εσύ για τη ΧΑ. Περιμένω να κάνεις το ίδιο για το Τζήμερο ή για οποιονδήποτε άλλο.

ApatEwnaS

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie

[23:20]iMAGiNE .m0s':AGAPW TA AGORAKIA KAI OTAN TA VLEPW ME TO BOXERAKI TOYS ERE8IZOME APISTEYTA

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #47 on: May 17, 2012, 01:12:18 PM »
Τα ξένα άρθρα είναι παντελώς άχρηστα γιατι δεν έχουν καμία εικόνα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Οτι αυτοί που παρουσιάζονται ως υπεύθυνες δυνάμεις ήταν αυτές που έφτιαξαν αυτό το σαθρό σύστημα, αυτές που έκαναν ρουσφέτια, που έκλεψαν, που διέφθειραν συνειδήσεις κ.ο.κ.

Είναι παντελώς αρνητικό το οτι ο τσίπρας θεωρεί θετική την παρομοίωσή του ΣΥΡΙΖΑ με το πασόκ του 70 και του 80 όπως είπε χθες.

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #48 on: May 17, 2012, 01:40:00 PM »
Το τελευταίο μου post σχετικά με την ακροδεξιά.

Οι βιασμοί, η Χρυσή Αυγή και οι εκλογές

Και ένα για όλους (ασχέτως πολιτικού προσανατολισμού).

Τα συνθήματα αντηχούν καλύτερα μέσα σε άδεια κεφάλια. - Žarko Petan
sp.encc

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #49 on: May 17, 2012, 01:45:16 PM »
http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?Category=1&FilterField1=Subject&FilterValue1=%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE&ID=61881

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θεωρώ το κομμάτι με το επάγγελμα.

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #50 on: May 17, 2012, 01:56:05 PM »
Εξ'ίσου ενδιαφέροντα και όλα τα υπόλοιπα.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #51 on: May 17, 2012, 02:06:44 PM »
Όχι, αλλά ξεκάθαρα στηρίζεις την προοπτική κυβέρνησης αριστεράς. Αν συμμερίζεσαι και τις ιδέες τους για το πως θα βγούμε από την κρίση, τότε ναι στην προσάπτω τη μπουρδολογία.

Αυτό είναι η επιχειρηματολογία που λέγαμε, ε;  8)

Θα το εκτιμούσα αν μου εξηγούσες γιατί είναι ο Τζήμερος είναι κάθαρμα και φασίστας (γιατί νεοφιλελεύθερος προφανώς είναι);

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ, θεωρώ τη ΧΑ πολύ μεγαλύτερη απειλή από τον Τζήμερο γι' αυτό και ασχολήθηκα περισσότερο με τους νεοναζί δολοφόνους. Παραθέτω (ενδεικτικά και επιπρόσθετα σε αυτό του pyro) μόνο ένα άρθρο, η αξιολόγηση του οποίου προφανώς εξαρτάται από τη σκοπιά με την οποία μελετάς κάποια θέματα - με άλλα λόγια, δε θα μου 'κανε εντύπωση να συμφωνείς με τις θέσεις του.

Ο Mr. Δημιουργία Ξανά!;

Σωστά, έπρεπε οι ξένοι δεν έπρεπε να μας πουν μόνο τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και με ποιους τρόπους. Ή ότι αυτοί φταίνε ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για κάποιον που παλεύει κι αγωνιά για την πατρίδα του, θα ήταν προφανές ότι οι ξένοι δεν θα έπρεπε να μας πουν ούτε τι πρέπει να κάνουμε, ούτε με ποιους τρόπους, γιατί απλούστατα αυτοί δεν αγωνιούν για την πατρίδα του.
Αυτή είναι η λιτή προσέγγιση του ζητήματος του μνημονίου και της ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Για να εμβαθύνω, λοιπόν, με παραδείγματα, αναφέρω ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση με το IMF, οι συμφωνίες ξεκίνησαν με υπουργό οικονομικών - υπάλληλο του IMF και κατέληξαν με πρωθυπουργό - μέλος της Τριμερούς Επιτροπής. Ή ότι το IMF ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας αλλά για τα λεφτά αυτού και των αγορών.
Κι επειδή θεωρείς ότι πολλά από αυτά έπρεπε να τα υιοθετήσουμε ανεξάρτητα από συμφωνίες με και δεσμεύσεις προς την τρόικα, σου λέω ότι κανένα οικονομικό μοντέλο δε λύνει την ύφεση με μείωση μισθών και αύξηση τιμών, γιατί πολύ απλά δε μπορεί να κινηθεί η αγορά (τρίζουν τα κόκκαλα του Κέυνς). Επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα της ελληνικής κρίσης, δε νοείται εξυγίανση οικονομίας με λήψη επενδυτικών δανείων χωρίς την... επένδυση. Αυτό που θέλω να πω και το φωνάζω πάνω από δύο χρόνια είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση έπαιρνε δάνεια για να εξυγιάνει την οικονομία, η συνταγή τόσο του ΔΝΤ όσο και των Ελλήνων νεοφιλελεύθερων ήταν η αποκρατικοποίηση, και μάλιστα σε τιμές ξεπουλήματος.

Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το μνημόνιο, πλέον δεν είναι δυνατόν να αποδώσει, όπως και οι ξένοι κοιτάνε το δικό τους συμφέρον και όχι το δικό μας. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό άλλωστε. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς όμως και όχι τι κάνουν αυτοί.

you don't say!

Αν δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι ρεαλιστικό...

Αν σε κάτι συμφωνούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πέραν του προφανούς της ανθρωποκεντρικής κοινωνίας, είναι στην αποκρατικοποίηση των τραπεζών, στις οποίες, έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση διοχέτευε τα πακέτα διάσωσης και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό;
Ρεαλιστική δεν είναι η επαναξιολόγηση του δημοσίου χρέους; Η απαίτηση των χρωστούμενων από τους ξένους προς την Ελλάδα; Η αξιοποίηση του διαπραγματευτικού ατού της χώρας μας, όσον αφορά το χρέος και την ευρωζώνη;
Τέλος, ρεαλιστικό είναι ό,τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι ότι οι Έλληνες λιμοκτονούν, οι μαθητές λιποθυμούν από την ελλιπή διατροφή, ότι 2 συνάνθρωποί μας αφαιρούν τη ζωή τους κάθε μέρα, ότι οι νέοι δεν έχουν μέλλον εδώ μέσα, αλλά ούτε κι έξω καθώς έχουν παγιδευθεί στην ανεργία και τη μιζέρια του παρόντος.

Όπως όλους με έχει αγγίξει και μένα η κρίση. Έχω να φάω ακόμα, αν και θεωρώ πλεονέκτημά μου ότι ανέκαθεν περιόριζα τις δαπάνες μου σε πολύ χαμηλότερο σημείο από όσο χρειαζόταν. Και αυτό όχι γιατί έχω πολλά, αλλά γιατί ξοδεύω λιγότερα από πολλούς "αριστερούς".

Αυτό, το ξέρεις, ακούγεται φθηνό. Αν θες να κάνουμε συζήτηση με φθηνά, ανεδαφικά επιχειρήματα του κώλου, πες το μου για να μη χαλάω τη ζαχαρένια μου στο cod.gr.

Όσο για το ότι έχεις να φας ακόμα, μάλλον θα έχει να κάνει με το ότι έχεις δουλειά ακόμα. Κι έλα πες μου εμένα, μετά, για προσόντα και πτυχία.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #52 on: May 17, 2012, 02:10:36 PM »
http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?Category=1&FilterField1=Subject&FilterValue1=%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE&ID=61881

Και την εκπαίδευση.
Μόνο εγώ βλέπω ότι αυτό που μας παρέθεσες αναιρεί τα λεγόμενά σου;
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #53 on: May 17, 2012, 03:27:31 PM »
Αυτό είναι η επιχειρηματολογία που λέγαμε, ε;  8)

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ, θεωρώ τη ΧΑ πολύ μεγαλύτερη απειλή από τον Τζήμερο γι' αυτό και ασχολήθηκα περισσότερο με τους νεοναζί δολοφόνους. Παραθέτω (ενδεικτικά και επιπρόσθετα σε αυτό του pyro) μόνο ένα άρθρο, η αξιολόγηση του οποίου προφανώς εξαρτάται από τη σκοπιά με την οποία μελετάς κάποια θέματα - με άλλα λόγια, δε θα μου 'κανε εντύπωση να συμφωνείς με τις θέσεις του.

Ο Mr. Δημιουργία Ξανά!;

Την επιχειρηματολογία μου περί της Αριστεράς την ανέπτυξα σε πολλά προηγούμενα post μου. Πρέπει να την ξαναγράψω;

Όσο για το άρθρο για το Τζήμερο θα σου απαντήσω τη προτείνει η Αριστερά για όλα αυτά να δούμε ποιο είναι καλύτερο.

1. Ελάχιστος μισθός 1300 ευρώ. Ναι, είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα ήταν χαρούμενοι με αυτό. Όπως και ότι δεν θα υπήρχε ούτε μια επιχείρηση στην Ελλάδα να τους τα δώσει (θα χαν κλείσει ή πάει αλλού).

Ο Έλληνας εργαζόμενος δεν παράγει 2000 ευρώ μικτά για να τα πάρει και σε μισθό+ασφάλιση. Όχι ότι φταίει ο ίδιος, γιατί είναι σχετικά καταρτισμένος και όχι τεμπέλης όπως μας κατηγορούν, αλλά διότι χρεώνεται τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία του δημοσίου. Όσο αυτά υπάρχουν όμως, δε συμφέρει να έχεις ένα εργαζόμενο αν σου στοιχίζει περισσότερο από όσο παράγει. Άμεση συνέπεια η απόλυση -> ανεργία η οποία βέβαια εντείνει τα φαινόμενα πίεση των μισθών προς τα κάτω.

Και όσο η Ελλάδα παραμένει μια εισαγοκεντρική οικονομία, με τις περισσότερες θέσεις εργασίας να στηρίζονται στις εισαγωγές, η ανεργία θα ανεβαίνει ακολουθώντας τη μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης.

2. Σωστά πρέπει όποτε θέλουμε και μας αρέσει να κλείνουμε δρόμους στο κέντρο και να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας. Κι ας είμαστε και 50 άτομα. Για μένα δημοκρατικοί τρόποι διαμαρτυρίας είναι η απεργία και η ψήφος, που δεν εμποδίζουν κανένα να κάνει τη δουλειά του. "Η Ελευθερία του καθενός φτάνει μέχρι εκεί, που ξεκινάει η Ελευθερία του άλλου".

3. Περιφρούρηση απεργίας - μια Ελληνική καινοτομία-προσφορά στο συνδικαλισμό. Αν θες λεβέντη μου κάνε απεργία, δε μπορείς όμως να "κατεβάζεις τους διακόπτες" όπως έκανε ο φίλος μας ο Φωτόπουλος και το σινάφι του, με αποτέλεσμα να έχουμε διακοπές ρεύματος επειδή αυτός ήθελε αύξηση.

4-5. Προτείνω αντί αυτής της φασιστικής αντιμετώπισης να θεσπίσουμε νέο φόρο 50 ευρώ το μήνα κατά Ελληνική κεφαλή ώστε να συντηρούνται οι λαθρομετανάστες. Δεν είμαι ρατσιστής, ούτε φοβάμαι τους μετανάστες (το 2006 περνούσα από μια λαοθάλασσα λαθρομεταναστών ανεβαίνοντας τη Σοφοκλέους από την Πειραιώς). Το λαθρομεταναστευτικό όμως αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα, αν και ελάσσων επί του παρόντος. Ας μας πει η Αριστερά πόσο θα μας στοιχίσει η λύση της.

6. Σε μερικούς μήνες θα τα δεις με την Αριστερή κυβέρνηση που μας έρχεται. Ευχολόγια, καμία λύση, θα τα πάρουμε από το κεφάλαιο... I just revived GAP with my shockpaddles and he yelled "There is money!"

7. Δε χαίρεσαι που λέει ότι δε γουστάρει ΧΑ;

Για να εμβαθύνω, λοιπόν, με παραδείγματα, αναφέρω ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση με το IMF, οι συμφωνίες ξεκίνησαν με υπουργό οικονομικών - υπάλληλο του IMF και κατέληξαν με πρωθυπουργό - μέλος της Τριμερούς Επιτροπής. Ή ότι το IMF ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας αλλά για τα λεφτά αυτού και των αγορών.
Κι επειδή θεωρείς ότι πολλά από αυτά έπρεπε να τα υιοθετήσουμε ανεξάρτητα από συμφωνίες με και δεσμεύσεις προς την τρόικα, σου λέω ότι κανένα οικονομικό μοντέλο δε λύνει την ύφεση με μείωση μισθών και αύξηση τιμών, γιατί πολύ απλά δε μπορεί να κινηθεί η αγορά (τρίζουν τα κόκκαλα του Κέυνς). Επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα της ελληνικής κρίσης, δε νοείται εξυγίανση οικονομίας με λήψη επενδυτικών δανείων χωρίς την... επένδυση. Αυτό που θέλω να πω και το φωνάζω πάνω από δύο χρόνια είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση έπαιρνε δάνεια για να εξυγιάνει την οικονομία, η συνταγή τόσο του ΔΝΤ όσο και των Ελλήνων νεοφιλελεύθερων ήταν η αποκρατικοποίηση, και μάλιστα σε τιμές ξεπουλήματος.

Σαφώς ισχύουν αυτά που λες για τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτό που κάνεις λάθος είναι στο ότι η Κευνσιανή τοποθέτηση έχει κάποια εφαρμογή στην Ελλάδα. Ουσιαστικά αυτή εφαρμόστηκε στη μεταπολίτευση (ποτέ δεν έγινε νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ελλάδα) με τις αυξήσεις σε αριθμό και μισθό των ΔΥ που ανέβαζαν τεχνιτά τη ζήτηση εις βάρος του δημοσίου χρέους.

Ο Κέυνς έχει εφαρμογή σε μια χώρα που δεν είναι ακρώς εισαγωγική όπως η Ελλάδα και οι αυξήσεις στην εγχώρια κατανάλωση τροφοδοτούν τους πολίτες της χώρας και όχι τους εμπορικούς εταίρους της.

Εντωμεταξύ όλο αυτό το διάστημα του μνημονίου δεν έχουν γίνει αποκρατικοποιήσεις εκτός του λιμανιού του Πειραιά!!!

Όποιος έχει συνδιαλλαγεί με ΔΕΚΟ ξέρει το πόσο απαράδεκτες είναι οι υπηρεσίες τους. Δυστυχώς με την πελατειακή σχέση που είχαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ, όλοι οι άχρηστοι διορίστηκαν στις ΔΕΚΟ και έγιναν τσιφλικάδες του δημοσίου πλούτου. Και να οι αυξήσεις και να τα προνόμια και να η απαράδεκτη συμπεριφορά προς τον πολίτη-πελάτη κτλ. Και η αριστερά τη μας λέει; Να τα συνεχίσουμε αυτά και να βάλουμε και μερικούς ακόμα να τους βοηθάνε.

Ούτε εγώ είμαι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων (μερικών) από οικονομικής σκοπιάς. Κακώς παραχωρήθηκε το δίκτυο ΟΤΕ (δεν εννοώ τις υπηρεσίες), έπρεπε να μείνει υπό κρατική εκμετάλλευση, παρότι πουλήθηκε σε πολύ μεγαλύτερη τιμή από τη σημερινή του αξία. Αλλά να δεις πως άλλαξαν οι ΟΤΕτζήδες από συμπεριφορά μετά την ιδιωτικοποίηση... Πόσο ακόμα ο άκρατος συνδικαλισμός θα γλεντάει στου κασίδι το κεφάλι;

Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΣΕ πχ που μας βάζει μέσα 10μύρια τη μέρα) η γνώμη μου είναι είτε κλείσιμο τώρα είτε ιδιώτης. Κάθε μήνα πληρώνω τον ΟΣΕ 30 ευρώ χωρίς να χρησιμοποιώ της υπηρεσίες του...

Αν σε κάτι συμφωνούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πέραν του προφανούς της ανθρωποκεντρικής κοινωνίας, είναι στην αποκρατικοποίηση των τραπεζών, στις οποίες, έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση διοχέτευε τα πακέτα διάσωσης και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό;
Ρεαλιστική δεν είναι η επαναξιολόγηση του δημοσίου χρέους; Η απαίτηση των χρωστούμενων από τους ξένους προς την Ελλάδα; Η αξιοποίηση του διαπραγματευτικού ατού της χώρας μας, όσον αφορά το χρέος και την ευρωζώνη;
Τέλος, ρεαλιστικό είναι ό,τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι ότι οι Έλληνες λιμοκτονούν, οι μαθητές λιποθυμούν από την ελλιπή διατροφή, ότι 2 συνάνθρωποί μας αφαιρούν τη ζωή τους κάθε μέρα, ότι οι νέοι δεν έχουν μέλλον εδώ μέσα, αλλά ούτε κι έξω καθώς έχουν παγιδευθεί στην ανεργία και τη μιζέρια του παρόντος.

Το μόνο καλό που έκανε η μετακίνηση του λαού στην Αριστερά στις περασμένες εκλογές ήταν, οφείλω να παραδεχτώ, ένας εκβιασμός προς την Ευρώπη. Ίσως όμως κι αυτοί τώρα απλά καθυστερούν την έξοδό μας με τις κλωτσιές μέχρι να θωρακιστούν καλύτερα.

Να ξέρεις όμως, διαπραγματευτική ισχύ δε σου δίνουν οι φωνές και οι απειλές, αλλά η ικανότητα να σταθείς στα πόδια σου χωρίς τη βοήθειά τους. Και δυστυχώς η προτεινόμενη "κοινωνική" πολιτική της αριστεράς θα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Και μετά θα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση δυστυχώς...

Όσο για το ότι έχεις να φας ακόμα, μάλλον θα έχει να κάνει με το ότι έχεις δουλειά ακόμα. Κι έλα πες μου εμένα, μετά, για προσόντα και πτυχία.

Και πάλι κάνεις λάθος να πιστεύεις ότι για όλα φταίει το μνημόνιο. Γίνεται με κάποιο τρόπο μια κοινωνία που παράγει λιγότερα από όσα καταναλώνει να παρέχει δουλειές στα μέλη της; Το έκανε τόσο καιρό με δανεικά, τώρα που τελείωσαν, τι περίμενες να πέσουν οι δουλειές από τον ουρανό;

Ρε και κανόνι να βαρέσουμε τώρα, να μη τους δίνουμε ευρώ από τους τόκους και οι Τούρκοι να γίνουν αξάφνα φίλοι μας και να μην έχουμε αμυντικές δαπάνες, πιστεύεις για κάποιο λόγο θα μειωθεί η ανεργία; Εκτός αν ανοίξουμε ΔΕΚΟ παντού να προσφέρουν κάθε λογής υπηρεσίες για να έχει ο κόσμος δουλειές. Ο απόλυτος κρατισμός στο μεγαλείο του - η ΔΕΚΟ της γειτονιάς σας.

Δε βλέπω που θα βρει η αριστερά λεφτά για όλους αυτούς που λιμοκτονούν, δυστυχώς...
« Last Edit: May 17, 2012, 05:33:01 PM by dfk_7677 »

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #54 on: May 17, 2012, 05:28:36 PM »
Και την εκπαίδευση.
Μόνο εγώ βλέπω ότι αυτό που μας παρέθεσες αναιρεί τα λεγόμενά σου;

Ποιο ακριβώς λεγόμενο; Ο λαός είναι φανερό ότι θέλει να δοκιμάσει την κεντρο(ψευτο)αριστερά του Τσίπρα. Και αυτοί που πιστεύουν στις ψεύτικες ελπίδες του είναι επί του παρόντος οι ΔΥ που φοβούνται για απολύσεις, οι ΙΥ που φοβούνται για απολύσεις και οι απογοητευμένοι άνεργοι.

Ο λαός αυτή τη στιγμή θέλει ελπίδα (και αυτό δεν αποκλείει τους μορφωμένους). Ο Τσίπρας αυτό πουλάει, μα με τι αντάλλαγμα;

Είτε θα αναγκαστεί να κάνει μια τεράστια κωλοτούμπα μετεκλογικά και να ακολουθήσει το "ελαφρυμένο" μνημόνιο που ήδη μαγειρεύεται. είτε να μας πάει στη δραχμή.

AGDSL

• Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
« Reply #55 on: May 17, 2012, 05:49:29 PM »
δεν νομιζω οτι ολοι εχουμε κοινα συμφεροντα. Οπως εγω δεν εχω με ενα τραπεζιτη ετσι και ο dfk συμφωνα με τα λεγομενα του και σε αυτο αλλα και στο προηγουμενο  thread  με τον pewW οποτε μου φαίνεται πολύ λογικο να υπαρχει και διασταση αποψεων

δεν νομιζω οτι με τις εκλογες θα αλλαξει κατι η αλλαγη θα ερθει απο τον λαο στον δρομο

τωρα στο δια ταυτα dfk λαικισμος στο μεγαλειο του το ποστ σου αυτο δεν ειναι επιχειρηματολογια ειναι το δελτιο του MEGA ( ti na kanoyme etsi moy fanike)
1.μου λες και κρινεις την αριστερα για αυτο οτι δεν μπορει να δωσει  1300ε κατωτατο μισθο (στην αρχη λες οτι δεν τα παραγει) και μετα λες οτι φταιει η διαφθορα και η γραφειοκρατεια αρα για μενα ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ (και πολλα παραπανω) ή οπως θεωρεις εσυ υπαρχει πιθανοτητα να τα παραξει αν εξαληφθουν η διαφθορα και η γραφειοκρατεια δηλαδη ξεκαθαρα κατηγορεις την αριστερα για τα κατορθωματα αλλων και συμφωνα με τα λεγομενα σου εισαι και υποστηρικτης τους
2. δεν νομιζω οτι γινονται πορειες με 50 ατομα στην αθηνα οι τελευταιες ειχανε γυρω στα 500 χιλιαδες ατομα αλλα ακομα και 50 να ηταν αν ηθελαν να κανουν πορεια για να βροντοφωναξουν τα δικαια αιτηματα τους και να τους εμποδισουν εγω μαζι τους θα ημουνα γιατι οπως ειπες και εσυ
η απεργία και η ψήφος, που δεν εμποδίζουν κανένα να κάνει τη δουλειά του
(διεγραψα την απεργια γιατι απο κατω τα αλλαζεις) οντως δεν εμποδιζει ΚΑΝΕΝΑΝ να κανει την δουλεια του (την μαλακια που μου εβαλες σε εισαγωγικα κιολας για να μου υπερασπιστεις το προηγουμενο δεν την σχολιαζω ενα μικρο σχολιακι ισως δεν ειδα να βαζεις την ιδια καταληξη για τους μεταναστες ή για τον τραπεζιτη που κερδοφορει εις βαρος μου με αερα κοπανιστο)
3.  Η ΔΕΗ και πιο κατω που λες για τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ κτλ ειναι περιουσια του λαου κατα συνεπεια και δικια μου οποτε ΟΤΑΝ πανε να πωληθουν ή πωληθηκαν  (ειναι ακριβως το ιδιο οπως λαικιζανε τα καναλια πιο παλια οτι θα πουλησουμε την ακροπολη και τα νησια μας)
 ειναι θεμα ολου του λαου να αντιδρασει και οχι δεν θα με πειραξει η μια ή οι δυο ωρες διακοπης του ηλεκρτικου. Δεν λεω οτι η τωρινη διαχειρηση των ΔΕΚΟ ειναι σωστη ισα ισα ειναι πολλη λαθος και απαξιωνεται καθμερινα ΑΛΛΑ ειναι αποτελεσμα της πολιτικης που τοσα χρονια καταδυναστευει την ελλαδα και ΟΧΙ της αριστερας που κατηγορεις
4.5
what?  (ωστε περασες ρε θηριο απο μια λαοθαλλασα μεταναστων απο αυτους του εγκληματιες απορω πως ζεις) η γκετοποιηση προκαλει εξαθλιωση και δημιουργει προσφορο εδαφος για εγκληματικες ενεργειες ειτε απελπισιας ειτε οργανομενου εγκληματος και αυτο ειναι παλι κατορθωμα της πολιτικης που υπερασπιζεσαι αντιθετα με την αριστερα που προτεινει νομιμοποιηση των μεταναστων και ενταξη στην παραγωγικη διαδικασια και του εργατικου δυναμικου της χωρας στο οποιο θα ειναι αναγκαιοι συμφωνα με την αναπτηξη που προτεινει η αριστερα (το εχει αναλυσει ο Peww εκτενως και εμενα σχεδον με καλυπτει στο ππροηγουμενο thread)
6. αν ειναι οντως της αριστερας θα ηθελα πολυ να το δω
Να ξέρεις όμως, διαπραγματευτική ισχύ δε σου δίνουν οι φωνές και οι απειλές, αλλά η ικανότητα να σταθείς στα πόδια σου χωρίς τη βοήθειά τους.
ακριβως αυτο ή ακομα καλυτερα χωρις αυτους

« Last Edit: May 17, 2012, 06:30:34 PM by AGDSL »

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #56 on: May 17, 2012, 06:05:59 PM »
Ποιο ακριβώς λεγόμενο; Ο λαός είναι φανερό ότι θέλει να δοκιμάσει την κεντρο(ψευτο)αριστερά του Τσίπρα. Και αυτοί που πιστεύουν στις ψεύτικες ελπίδες του είναι επί του παρόντος οι ΔΥ που φοβούνται για απολύσεις, οι ΙΥ που φοβούνται για απολύσεις και οι απογοητευμένοι άνεργοι.

Ο λαός αυτή τη στιγμή θέλει ελπίδα (και αυτό δεν αποκλείει τους μορφωμένους). Ο Τσίπρας αυτό πουλάει, μα με τι αντάλλαγμα;

Είτε θα αναγκαστεί να κάνει μια τεράστια κωλοτούμπα μετεκλογικά και να ακολουθήσει το "ελαφρυμένο" μνημόνιο που ήδη μαγειρεύεται. είτε να μας πάει στη δραχμή.

that's one (ridiculous) way to see it.
Μπορείς, εναλλακτικά, να πεις ότι την αριστερά και το αντιμνημονιακό μπλοκ ΔΕΝ το ανέδειξαν πρώτη δύναμη οι αγρότες και οι νοικοκυρές αλλά οι (Δ + Ι) = ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και οι άνεργοι. Τι θα πει απογοητευμένοι άνεργοι; Υπάρχουν γοητευμένοι άνεργοι; Ή μήπως η μη απογοητευμένοι άνεργοι ψήφισαν όλους τους άλλους και οι απογοητευμένοι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορείς, επίσης, να δεις ότι οι αγράμματοι υπέκυψαν στην τρομοκρατία του μνημονίου, οι ημιμαθείς ανέδειξαν τον φασισμό (επικροτώντας ή αγνοώντας τον εθνικοσοσιαλιστικό του χαρακτήρα) και οι μορφωμένοι.... well, μάντεψε!
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #57 on: May 17, 2012, 07:12:49 PM »
δεν νομιζω οτι ολοι εχουμε κοινα συμφεροντα  οπως εγω δεν εχω με ενα τραπεζιτη ετσι και ο dfk συμφωνα με τα λεγομενα του και σε αυτο αλλα και στο προηγουμενο  thread  με τον pewW οποτε μου φενεται πολλη λογικο να υπαρχει και δισταση αποψεων

δεν νομιζω οτι με τις εκλογες θα αλλαξει κατι η αλλαγη τηα ερθει απο τον λαο στον δρομο

τωρα στο δια ταυτα dfk λαικισμος στο μεγαλειο του το ποστ σου αυτο δεν ειναι επιχειματολογια ειναι το δελτιο του MEGA ( ti na kanoyme etsi moy fanike)
1.μου λες και κρινεις την αριστερα για αυτο οτι δεν μπορει να δωσει  1300ε κατωτατο μισθο (στην αρχη λες οτι δεν τα παραγει) και μετα λες οτι φταιει η διαφθορα και η γραφειοκρατεια αρα για μενα ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ (και πολλα παραπανω) ή οπως θεωρεις εσυ υπαρχει πιθανοτητα να τα παραξει αν εξαλιφθουν η διαφθορα και η γραφειοκρατεια δηδαλη ξεκαθαρα κατηγορεις την αριστερα για τα κατορθωματα αλλων και συμφωνα με τα λεγομενα σου εισαι και υποστηρικτης τους
2. δεν νομιζω οτι γινονται πορειες με 50 ατομα στην αθηνα οι τελευταιες ειχανε γυρω στα 500 χιλιαδες ατομα αλλα ακομα και 50 να ηταν αν ηθελαν να κανουν πορεια για να βροντοφωναξουν τα δικαια αιτηματα τους και να τους εμποδισουν εγω μαζι τους θα ημουνα γιατι οπως ειπες και εσυ (διεγραψα την απεργια γιατι απο κατω τα αλλαζεις) οντως δεν εμποδιζει ΚΑΝΕΝΑΝ να κανει την δουλεια του (την μαλακια που μου εβαλες σε εισαγωγικα κιολας για να μου υπερασπιστεις το προηγουμενο δεν την σχολιαζω ενα μικρο σχολιακι ισως δεν ειδα να βαζεις την ιδια καταληξη για τους μεταναστες ή για τον τραπεζιτη που κερδοφορει εις βαρος μου με αερα κοπανιστο)
3.  Η ΔΕΗ και πιο κατω που λες για τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ κτλ ειναι περιουσια του λαου κατα συνεπεια και δικια μου οποτε ΟΤΑΝ πανε να πωληθουν ή πωληθηκαν  (ειναι ακριβως το ιδιο οπως λαικιζανε τα καναλια πιο παλια οτι θα πουλησουμε την ακροπολη και τα νησια μας)
 ειναι θεμα ολου λαου να αντιδραση και οχι δεν θα με πειραζει η μια ή οι δυο ωρες διακοπης του ηλεκρτικου. Δεν λεω οτι η τωρινη διαχειρηση των ΔΕΚΟ ειναι σωστη ισα ισα ειναι πολλη λαθος και απαξιωνεται καθμερινα ΑΛΛΑ ειναι αποτελεσμα της πολιτικης που τοσα χρονια καταδιναστευει την ελλαδα και ΟΧΙ της αριστερας που κατηγορεις
4.5
what?  (ωστε περασες ρε θηριο απο μια λαοθαλλασα μεταναστων απο αυτους του εγκληματιες απορω πως ζεις) η γκετοποιηση προκαλει εξαθλιωση και δημιουργει προσφορο εδαφος για εγκληματικες ενεργειες ειτε απελπισιας ειετε οργανομενου εγκληματος καια υτο ειναι πλαι κατορθωμα της πολιτικης που υπερασπιζεσαι αντιθετα με την αριστερα που προτεινει νομιμοποιηση των μεταναστων και ενταξη στην παραγωγικη διαδικασια και του εργατικου δυναμικου της χωρας στο οποιο θα ειναι αναγκαιοι συμφωνα με την αναπτηξη που προτεινει η αριστερα (το εχει αναλυση ο Peww εκτενως και εμενα σχεδον με καλιπτει στο ππροηγουμενο thread)
6. αν ειναι οντως της αριστερας θα ηθελα πολυ να το δω ακριβως αυτο ή ακομα καλυτερα χωρις αυτους

Θα κάνω τον κόπο να απαντήσω 1 φορά, γιατί κρίνω ήδη από την πρώτη σου απάντηση ότι δε γίνεται διάλογος μαζί σου. Ελπίζω να διαψευστώ.

1. Την αριστερά την κατηγορώ ότι υπόσχεται κάτι που δε γίνεται και δεν πρέπει να γίνεται έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα. Ποιανού ακριβώς είμαι υποστηρικτής που έκανε τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά δεν κατάλαβα, μάλλον ούτε κι εσύ...
2. Αν το δικό μου 50 ήταν υπερβολικό δε θέλω να σου πω τι είναι το δικό σου 500000. Ποτέ δεν έγινε τέτοια πορεία στα χρονικά της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το να κλείνεις το μισό κέντρο για να φωνάξεις ότι είσαι εδώ δε βλέπω που έχει διαφορά από το να το κάνεις σε ένα χωράφι. Αν είναι αρκετοί οι διαδηλωτές θα τους προσέξουν τα μέσα (αλλά ξέχασα αυτοί δίνουν σημασία αν οι διαδηλώσεις γίνονται στο κέντρο). Αυτοί που τους προσέχουν στο κέντρο τη πόλης είναι αυτοί που βρίζουν διότι τους δυσκολεύουν.
"Η Ελευθερία του καθενός φτάνει μέχρι εκεί, που ξεκινάει η Ελευθερία του άλλου"=μαλακία -> φασίστας detected. Εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε διάλογο το είπα εγώ.
3. Είπα ότι η πώληση των ΔΕΚΟ οφείλεται στην αριστερά; Τον άρρωστο συνδικαλισμό τους όμως η αριστερά τον υποστηρίζει.
4-5. Σωστά να τους εντάξουμε στο εργατικό δυναμικό. Από 1 εκ. άνεργους θα πάμε στα 3. Λύσαμε το πρόβλημά μας. Οι μετανάστες μπορούν να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό μιας χώρας, όταν έχει έλλειψη εργατικού όχι όταν έχει περίσσεια.
6. Αναρωτιέμαι ποια αριστερά εννοείς. Την αληθινή του ΚΚΕ (ζήτω ο Λένιν) ή τη γιαλατζή του Τσίπρα;

Και ξαναλέω, για να μπορείς να είσαι χωρίς αυτούς τους κακούς ευρωπαίους, πρέπει να έχεις μόνος σου τη δύναμη, κατάσταση από την οποία απέχουμε παρασάγκας.

that's one (ridiculous) way to see it.
Μπορείς, εναλλακτικά, να πεις ότι την αριστερά και το αντιμνημονιακό μπλοκ ΔΕΝ το ανέδειξαν πρώτη δύναμη οι αγρότες και οι νοικοκυρές αλλά οι (Δ + Ι) = ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και οι άνεργοι. Τι θα πει απογοητευμένοι άνεργοι; Υπάρχουν γοητευμένοι άνεργοι; Ή μήπως η μη απογοητευμένοι άνεργοι ψήφισαν όλους τους άλλους και οι απογοητευμένοι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορείς, επίσης, να δεις ότι οι αγράμματοι υπέκυψαν στην τρομοκρατία του μνημονίου, οι ημιμαθείς ανέδειξαν τον φασισμό (επικροτώντας ή αγνοώντας τον εθνικοσοσιαλιστικό του χαρακτήρα) και οι μορφωμένοι.... well, μάντεψε!

Τι εννοώ απογοητευμένοι άνεργοι; Ότι ένας άνεργος πιθανότατα θα είναι και απογοητευμένος, τίποτα παραπάνω. Ελπίζω να σου έλυσα την απορία σου για τους ανέργους.

Περιέργως τους αγρότες τους συμφέρει κατά βάση να γυρίσουμε σε δραχμή (αντιμνημονιακό μπλοκ), διότι η πρωτογενής παραγωγή και οι εξαγωγές οφελούνται από μια τέτοια υποτίμηση.

Αντιθέτως οι μισθωτοί θα υποφέρουν λόγω του άκρατου πληθωρισμού και οι άνεργοι, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, θα αυξηθούν.

Αυτό που είτε δεν καταλαβαίνεις, είτε δε θες να καταλάβεις Άλεξ, είναι ότι ο λαός στην πλειοψηφία του ψηφίζει συναισθηματικά και σε σχέση με την τσέπη του και όχι με το μορφωτικό του επίπεδο τόσο.

Στους ΔΥ ο Τσίπρας τάζει όχι απολύσεις, φοβούνται και πάνε προς τα εκεί.

Οι αγρότες έχουν υποφέρει πολύ λιγότερο από την κρίση λόγω του ότι βρίσκονται στον πρωτογενή τομέα. Συμπέρασμα: Ας μείνουμε μνημόνιο, φοβούνται και τι θα γίνει με τη δραχμή.

Οι ΙΥ και οι άνεργοι (πρώην ΙΥ), έχουν νιώσει την ύφεση στο πετσί τους, περισσότερο από κάθε άλλο. Πάμε Τσίπρα γιατί με μνημόνιο δε γίνεται δουλειά. (ενδεχομένως να έχουν και δίκαιο)

Το μορφωτικό επίπεδο έχει περισσότερη σύνδεση με το ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψηφίζουν οι γηραιότεροι, που βρίσκονται ακόμα προσκολλημένοι στις παλιές κομματοπαδικές εικόνες. Στις μεγαλύτερες ηλικίες οι μορφωμένοι είναι αρκετά λιγότεροι όπως γνωρίζεις. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι φοβούνται, έχοντας οι περισσότεροι συντάξεις που τους εξασφαλίζουν ικανοποιητική διαβίωση - σίγουρα καλύτερη από το νέο εργαζόμενο, την έξοδο από τη στήριξη της ΕΕ και καμιά εσωτερική στάση πληρωμών(σύνταξη γιόκ).

Θα έπρεπε να σε προβληματίζει ότι οι ΔΥ δίνουν 22.4% ενώ οι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ 19.2%. Αυτό σημαίνει ότι το ΣΥΡΙΖΑ το ψηφίζουν περισσότεροι οι ΔΥ (σχετική άνοδος 5.6% από το ποσοστό του στις εκλογές) από τους "μορφωμένους"(2.4%).

Καλύτερα να μην ερμηνεύεις τα αποτελέσματα τόσο επιφανειακά και όχι από μια σκοπιά μόνο. Θετικότατο ότι καταρρίφθηκε ο δικοματισμός από την πλειοψηφία των νέων (και πιο μορφωμένων ταυτόχρονα), αλλά το αντιμνημονιακό μπλοκ χαρακτηριζόταν περισσότερο από την παρουσία του ΚΚΕ και των ΑΝ.ΕΛ οι οποίοι δεν παρουσίασαν αύξηση των ποσοστών τους στους "μορφωμένους" (μάλλον μείωση).

Τέλος, κατά τη γνώμη άκρως επιφανειακή η αντιστοίχηση Δημοτικό->αγγράματος, Γυμνάσιο/Λύκειο->ημιμαθής, ΑΕΙ/ΤΕΙ -> μορφωμένος. Αμφίβολο και ειδικά στο Ελληνικό σύστημα παιδείας ότι πτυχία σημαίνουν και αληθινή παιδεία και καλλιέργεια. Ειδικά αν κρίνω από τα "Τσιπροειδή" των συνελεύσεων...

EDIT: Και για να δείτε πόσο με το συναίσθημα ψηφίζει ο λαός: http://www.protothema.gr/files/1/2012/05/17/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20Alpha_17.05.12.pdf

Ο φόβος για τη δραχμή και οι απίθανες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πόλωσαν το κλίμα σε ευρώ-δραχμή και ανέβασαν τη ΝΔ (γιατί αυτοί θα μας σώσουν τώρα :P).

Υ.Γ: Τελικά θα γίνει ο Σαχλαμαράς πρωθυπουργός; Άντε τόση προσπάθεια έχει κάνει το παλικάρι.
Υ.Γ: Φαντάζομαι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες αλλαγές μέχρι την κάλπη.
« Last Edit: May 17, 2012, 08:10:54 PM by dfk_7677 »

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #58 on: May 17, 2012, 08:49:46 PM »
Pika, σοβαρά σ' αρέσει αυτό το κάθαρμα; Δηλαδή, έψαξες τον τύπο και αποφάσισες ότι σου αρέσει, ή απλώς καυλώνεις που τον βλέπεις σε φωτό;

Γιατί πρόκειται για έναν ακραίο νεοφιλελεύθερο φασίστα.

True story.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/352713/epikindunos-o-tsipras-sumfona-me-tous-new-york-times/

Οι New York Times? Ας ρωτήσουμε και τον Ροκεφέλερ αν είναι ρε!

Δημόσιοι υπάλληλοι ε; Φοβερό επιχείρημα. Οι επικίνδυνοι 50άρηδες που ακόμα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ και οι νέοι που ψηφίζουν χρυσά αυγα είναι σαφώς πιο επικίνδυνοι.

Το mega τρελάθηκε στην προπαγάνδα btw. Πόσο σάπιοι...

Και κόφτε λίγο την τρομοκρατία περί δραχμής. Δεν τους συμφέρει κάτι τέτοιο τους ευρω-IMF-bankers.

EDIT: cba να γράψω άλλα, μόλι είδα τη 2η σελίδα + απαντάνε αλεξ και κάμελ. (thank god)
« Last Edit: May 17, 2012, 09:05:58 PM by MexiCola »
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

Hitmanchris

• DEMO UPLOADER!
« Reply #59 on: May 17, 2012, 08:54:55 PM »
Γιατι απο ολους τους ψηφοφορους της Χ.Α. εμφανιζεται μονο ο χιτμανκρις?
guts and fear...
μην πάρετε τον chris spammarei συνέχεια Attack left flank!