Χιτμανκρις,μονο και μονο το γεγονος οτι υποστηριζεις τον εθνικισμο,που ειναι η φανατικη προσκολληση ενος πολιτη στα "ιδανικα" της πατριδας του ακομα και οταν αυτα λειτουργουν εις βαρος αλλων εθνων-ατομων,δεν ειναι φασισμος? Αλλο εθνικισμος,αλλο εθνισμος και πατριωτισμος. Ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι υποστηριζουν.
Κάθε απόφαση της εξουσίας, είναι υπέρ κάποιων και εις βάρος κάποιων άλλων. Δεν υπάρχουν αποφάσεις υπέρ όλων. Τώρα εσύ δώσε σε ότι απόφαση θες, ότι ταμπέλα θες.
Βασίλη σε ένα μεγάλο μέρος κάνεις το λάθος που κάνει πάντα η Αριστερά. Προτείνεις τόσα ωραία μέτρα για να ελαφρύνεις τον πόνο των αδυνάτων, αλλά δε λες από που θα βρεθούν τα χρήματα για να τα κάνεις αυτά. Είναι σα να δίνεις ασπιρίνη σε καρκινοπαθή, περιμένοντας ως δια μαγείας να θεραπευτεί.
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα κατά ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο, εδώ και πολλά χρόνια, υπέρογκο (μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στον κόσμο) έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών. Αυτό καλυπτόταν κυρίως με εκτύπωση (συνεπώς και υποτίμηση) δραχμής την προ ευρώ εποχή και με τεράστια κρατικά δάνεια την ευρώ εποχή.
Για να καταλάβετε τα νούμερα, το 2010 εντός ύφεσης, μια 4μελής ελληνική οικογένεια, "χαρίζει" 8000 ευρώ ετησίως στους ξένους. Προ ύφεσης το ποσό ήταν περίπου 14000.
Την προ ευρώ εποχή απλά χάναμε αγοραστική δύναμη, αν θυμάστε τα εισαγώμενα αγαθά ήταν πανάκριβα, ενώ κατά την ευρώ εποχή φορτώθηκε το Ελληνικό Κράτος με ένα δυσβάσταχτο χρέος. Και αυτό διότι με τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που παρείχε το ευρώ, το Κράτος δανειζόταν -> χρήμα κυκλοφορούσε στην αγορά το οποίο τροφοδοτούσε μια ψεύτικη ανάπτυξη μέσω κατανάλωσης και βέβαια διόγκωνε το έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών.
Για να καταλάβεις Βασίλη, εγώ προτιμώ τα 360 ευρώ που δίνω το χρόνο για τον ΟΣΕ να τα δίνω για να πέρνουν καμία σύνταξη παραπάνω οι χαμηλοσυνταξιούχοι ή κανά μισθό παραπάνω οι χαμηλόμισθοι του ΔΤ (οι οποίοι έχουν γίνει πολλοί τώρα πια). Γι' αυτό λέω λουκέτο στον ΟΣΕ.
Και για να καταλάβετε ότι εγώ δεν έχω πρόβλημα με την αριστερά εν γένει, αλλά με όσα βλακωδώς (ή χαιδεύοντας αυτιά) προσπαθεί να "πουλήσει" δείτε τον
και τον
οι οποίοι είναι
αριστεροί οικονομολόγοι οι οποίοι όμως προτείνουν λύσεις για την κατάσταση της χώρας, με ρεαλισμό και ειλικρίνεια.
Για να καταλάβετε εδώ, ότι μισθούς και συντάξεις δίνει η ανταγωνιστικότητα της χώρας και δεν πέφτουν από τον ουρανό. Και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας φαίνεται ακριβώς στο έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών. Διότι εμείς οι ίδιοι αλλά και η παγκόσμια οικονομία, προτιμάει τα ξένα προϊόντα και υπηρεσίες από τα Ελληνικά.
Πως ακριβώς πιστεύεις ότι θα "φτιάξει" η καταναλωτική συνείδηση του Έλληνα; Γνώμη μου είναι, ότι μετά από αυτά που είδα στη μεταπολίτευση, ο μόνος τρόπος είναι να μην έχει πρόσβαση στα εισαγώμενα αγαθά. Πιθανόν ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι η δραχμή, αφού δε θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει εισαγώμενα. Αντιθέτως θα προτιμάει τα ελληνικά που θα είναι πλέον πιο φτηνά.
Κοιτάξτε λίγο το δάσος και όχι το δέντρο και προσπαθήστε να βρείτε λύση στα αίτια της πτώσης του βιοτικού επιπέδου στην
Ελλάδα και όχι να προσπαθείτε να απαλύνετε τον πόνο του ασθενούς με μέτρα που θα τον κάνουν χειρότερα. Θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση εργαζομένων από τις εισαγωγικές εταιρίες σε εταιρίες εξαγωγικές ή παραγωγής. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ανεργία για κάποιους μέχρι να αλλάξουν ρότα.
Γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ όπως πχ ο Τσακαλώτος οι οποίοι είναι αξιόλογοι άνθρωποι. Αυτός μάλιστα μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προφανώς τα είπε στον Τσιπράκο (λεφτά δεν υπάρχουν, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μέχρι τέλους Ιουνίου, μετά με εισπράξεις φόρων μόνο) και πως τα γύρισε μετά αυτός ότι οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας...
Η οπλοκατοχή ναι μειώνει τα εγκλήματα γενικά, αλλά ανεβάζει σε κλίμακα τα φαινόμενα οικογενειακής βίας. Του τέστιν οι εγκληματίες φοβούνται μήπως τους την ανάψει ο κάθε πολίτης, αλλά ο κάθε πολίτης στο σπίτι του χρησιμοποιεί το όπλο τους εις βάρος των μελών της οικογένειας.
Όσον αφορά τους μετανάστες πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανεκμετάλλευτο πλούτο αλλά και περιοχές που μπορούν ακόμα και σήμερα με κατάλληλες επενδύσεις να φτιαχτούν τα πάντα . Ακόμα και από έναν μετανάστη πρώτης γενιάς το όφελος που μπορεί να έχει η κοινωνία μας είναι πολύ μεγάλο. Από το παιδί του ακόμα μεγαλύτερο. Το να τους βλέπει ο μέσος Έλληνας στη τηλεόραση στο Basket και στην Ομάδα Άρσης Βαρών να σηκώνουν κύπελλα και να νιώθει περήφανος είναι ωραίο πράγμα διότι είχαν την ευκαιρία και κατάφεραν κάτι. Αν μεγάλωνα από μωρό σε ένα νησί αποκομένο από τις κοινωνίες με ένα γκρουπ ανθρώπων κάθε εθνικότητας,παίζει να χα για κολλητό έναν Πακι, so what? Το θέμα είναι να νομιμοποιούνται - ταυτοποίηση, να νιώθουν πως μπορούν να προσφέρουν κάτι και ότι έχουν κάτι εδώ. Ακρίτες είχαμε προ-Βυζαντίου σε reverse εφαρμογή . Η Αμερική τί έχει κάνει ; 1-2 γεννιές και οι μισοί Star είχαν πατέρα μετανάστη... btw ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός που άνοιξε τα σύνορα;
Και ποιος θα τις κάνει αυτές τις επενδύσεις Βασίλη, το Ελληνικό Δημόσιο; Μπα δε νομίζω, γιατί ούτε λεφτά έχει, ούτε ικανό διοικητικό προσωπικό, μας το έχει αποδείξει όλη τη μεταπολίτευση. Και μετά μας μένει ο κακός ιδιώτης που θα μας ρουφήξει το αίμα (ρουφιάνα ζωή, σκύλλα και χάρυβδη παντού).
Οι ΗΠΑ, όταν είχαν ανοίξει τα σύνορα, είχαν ανάγκη για εργατικό δυναμικό, ποιοι νομίζεις φτιάξαν τους σιδηροδρόμους; Για δες τα τελευταία 30 χρόνια τη στάση έχουν στο μεταναστευτικό. Ούτε μύγα δε θέλουν να περάσει από το Μεξικό. Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, η Ελλάδα έχει ήδη πλεόνασμα εργατικού δυναμικού...
Να πλειοδοτήσω για το μεταναστευτικό; Γιατί να μη δίνουμε υπηκοότητα σε όποιον τη ζητάει; Όχι μόνο αυτούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, αλλά γενικά σε όποιον πιστεύει ότι είναι καλύτερα να έχει Ελληνική υπηκοότητα από αυτή που έχει. Γιατί να μην λειτουργήσουμε ως παγκόσμιο κέντρο υποδοχής μεταναστών; Δηλαδή δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή έχουν μόνο αυτοί που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορά μας; Όλοι οι υπόλοιποι;
Το δημόσιο προσλάμβανε και έδινε μισθούς στον κάθε πικραμμένο που δε θα έβρισκε πουθενά αλλού δουλειά. Χρήμα κυκλοφορούσε στην αγορά που δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί που πήγαινε από τις δικές μας τσέπες στις τσέπες των ξένων διαμέσω των εισαγωγών.
Τον πλούτο σε μια χώρα, αυτόν που θέλει να επαναδιανήμει η αριστερά, τον παράγει όχι το δημόσιο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας. Το δημόσιο υπάρχει μόνο για να ελέγχει και υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στο να παράγει περισσότερα. Βέβαια στην Ελλάδα λειτουργούσε ακριβώς αντίθετα, αφενός δεν έλεγχε, αφετέρου η διαφθορά και η γραφειοκρατία, δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα.
Μπορεί η αριστερά να έχει δίκιο ότι οι ιδιώτες εκμεταλλεύτηκαν το σαθρό δημόσιο για να κάνουν πάρτι και να απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων. Το περίεργο όμως είναι ότι δε μας οδήγησε αυτό στην κατάσταση που είμαστε τώρα, απλά αυτό το φαινόμενο την κάνει δυσχερέστερη.
Βασίλη πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν σημεία που φάσκεις και αντιφάσκεις. Και εξηγούμαι. Από τη μία μου λες να μη πληρώνω διόδια στο "κακό" κράτος που μου τα παίρνει για να τα δώσει στους ιδιώτες και μετά μου λες να κρατικοποιήσουμε και μερικά ακόμα για να αναγκάσουμε τους ιδιώτες στον καλό το δρόμο. Το κράτος να δώσει παραπάνω μισθούς στους δημοσίους, αλλά φαντάζομαι τους φόρους δε θες να τους αυξήσει...
Νομίζω πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το κράτος δε μπορεί να διοικήσει στην Ελλάδα. Αν μπορούσε, εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα υποστήριζε να τα κρατικοποιήσουμε όλα.
Όσοι πάτε να ψηφίσετε σας ζητώ να σκεφτείτε, άσχετα με το αν είστε αριστερής ή δεξιά ή άλλης ιδεολογίας τα παρακάτω: Ο Αλέξιος Τσίπρας είναι 38 ετών, οι περισσότεροι από σας έχετε δουλέψει παραπάνω από αυτόν κι ας είστε στη δεκαετία των 20. Όσοι έχετε παραστεί σε συνελεύσεις σε πανεπιστήμιο ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που με πύρινους λόγους φωνάζουν για τα δικαιώματα της φοιτητικής παράταξης μέχρι να βαρεθούν όλοι εκτός από τα τσιράκια τους και να ψηφίζουν ότι θέλουν μόνοι τους στην ψηφοφορία και με την εξουσία που διαθέτουν να περνάνε τα μαθήματα "αέρα". Κι εκεί πρωτοστάτησε ο Αλέξιος. Αρχηγός κόμματος γεννημένος στη δεκαετία του 70 που δε μπορεί να μιλήσει σωστά Αγγλικά... Πάμε μπροστά με sexy Alexi.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί είναι να βγει κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός να καταλάβει πόσο σάπιος είναι, τον ίδιο ακριβώς με το Σαμαρά δηλαδή, δεν ξέρω τι ζημιά θα έχουν κάνει στη χώρα μέχρι τότε βέβαια. Αναζητήστε κάτι καινούριο που σας εκφράζει και δεν ανδρώθηκε στο σάπιο πολιτικό σύστημα της πελατειοκρατίας.