Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε
fml rly nomizo oti o laikismos i anithikotita kai i ipokrisia stin politiki tha eprepe na exei kapoia oria
δεν ειμαι σκηνοθετης ουτε σεναριογραφος αλλα νομιζω οτι μπορω να αποτυπωσω καποια ερωτηματα μεσα απο τα ματια ενος 8-10χρονου συμφωνα με την καθημερινοτητα που ζω
Μαρια 8 χρονων το τριτο παιδι σε πολυτεκνη οικογενεια πηγαινει σε δημοσιο σχολειο
Πατερας 45 χρονων δημοσιος υπαλληλος 860ε μετα απο 20ετη εγασια τα αλλα δυο παιδια της οικογενεις σπουδαζουν σε δημοσια πανεπιστημια
Γιωργακης 8 χρονων γιος προσφατα απολυμενου πατερα και ημιαπασχολουμενης μητερας
Η Μαρια και ο πατερας της γυρνανε στο σπιτι καθως ειχε παει να την παρει απο το σχολειο
Μαρια: μπαμπα σημερα στο σχολειο ο Γιωργακης επεσε κατω ασπρος σαν το γαλα και δεν σηκωθηκε
Πατερας: Μαρια μου μην ανησυχεις θα γινει καλα και θα παιζετε παλι μαζι στο σχολειο (εσωτερικη σκεψη ΠΟ ρε πουστη μου μαλλον θα λυποτημισε το παιδακι ελπιζω να μη επαθε τπτ σοβαρο
πηγη)
Μαρια: Μπαμπα η δασκαλα μας ειπε οτι τωρα που τελειωνει η σχολικη χρονια να υπογραψεις την υπευθηνη δηλωση και να μου δωσεις 20ε για να παμε εκδρομη.
Πατερας: Μαλλον Μαρια δεν θα μπορεσεις να πας στην εκδρομη γιατι τα βγαζουμε πολυ δυσκολα εγω με την μαμα σου
Μαρια: Ενταξι μπαμπα δεν με πειραζει
(φτανουν σπιτι, στην εισοδο περιμενει η μητερα)
Πατερας: Μαρια πηγαινε λιγο στο δωματιο σου μεχρι να ετοιμαστει το φαι
( ακουγονται κλαματα της μητερας)
Μητερα: ηρθε η δευτερη δοση για το χαρατσι πως θα τα βγαλουμε περα
Πατερας: Μην Ανυσηχεις κατι θα κανου..
Μαρια(διακοπτει): Μπαμπα γιατι κλαιει η μαμα
Πατερας:...
(ωρα ειδησεων "Ανακοινωση απολυσεων στο δημοσιο")
Μαρια: Μπαμπα μπορει να απολυσουν και εσενα?
Πατερας: Δεν το πιστευω αλλα μπορει να συμβει και αυτο
Μαρια: και τοτε δεν θα εχουμε λεφτα? Μπαμπα δεν θελω να πεινασουμε
Πατερας:...
(πατερας γυρναει στην μητερα και ψυθιριζοντας της λεει Πως να κρυφτεις απ' τα παιδια ετσι και αλλιως τα ξερουν ΟΛΑ)
Ξερεις ΠΟΙΟΣ Φταιει Θα τους Ξαναψηφισεις? Θα φοβηθεις τα Διληματα τους ?
ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ σε κοροιδεψαν πολλες φορες
Μην τους αφησεις να το κανουν ΞΑΝΑ
Με το μελλον των παιδιων μας Δεν παιζουμε ουτε και με το δικο μας ps. Μπορουν να λαικιζουν και οι αριστεροι αλλα τις περισσοτερς φορες προτειμανε να μιλανε με πολιτικα επιχειρηματα οσο και αν σε καποιους τους φαινονται δρακοι και νεραιδες(aka ουτοπιες) αυτα που λενε