Διαβαζω προσεχτικα τις συζητησεις εδω μεσα και λόγω ελλιπων οικονομικων γνωσεων, ιστορικων και πολιτικων, δεν μπορω να συμμετεχω ενεργα στην κουβεντα. Ωστόσο, εχω το δικαιωμα - forum ειναι αλλωστε - να σχηματίζω τη δικια μου προσωπικη αποψη για ολα τα μελη, απο τα λεγομενα τους. Και για να αιτιολογήσω την αποψη μου, διακρινω εναν ακρατο λαικισμο στις τοσες σελιδες, μια εσχατολογια και αδυναμια/απροθυμια να ακουσεις τι σου λενε τα παιδια απο την αλλη μερια. Καταλαβαινω οτι λογω ηλικιας εχεις ηδη σχηματισει αποψη που δυσκολα αλλαζει αλλα το να την υπερασπίζεσαι καταλήγοντας εριστικός, μου δημιουργεί αρνητική εικόνα. Πάντως, δεν πιστεύω απο οσα εχω γραψει σε αυτο το forum να εχω την εικονα "κακομαθημενου"..
Με χαρα, παντως, να ερθεις στα lan που ερχονται να πιουμε κανα καφε και να τα πουμε.
Απαντάω πάντα στο ύφος-ήθος που μου γράφουνε.
Πώς μπορείς να μιλάς για λαϊκισμό, όταν εδώ είμαστε εμείς κι εμείς; Δεν έταξα σε κανέναν τίποτα, ούτε έδωσα κάτι για λαϊκή κατανάλωση.
Την άποψή μου δεν την έχω σχηματίσει λόγω ηλικίας, αλλά επειδή προσπαθώ να ενημερώνομαι για τις απόψεις των υπολοίπων, από όλους τους χώρους, να τις κρίνω και να αποφασίζω εντέλει που θα σταθώ κι εγώ.
Όσον αφορά την εσχατολογία, αρκετοί από σας την χρησιμοποιείτε απέναντι στη Χ.Α. ενδεχομένως σωστά, αναλογιζόμενοι το που θα οδηγούσε ένα μεγάλο ποσοστό του λαού να ψηφίσει ακροδεξιά. Εμένα πάλι με ανησυχεί ότι εκτός από αυτό δε βλέπετε ότι όπου ακολουθήθηκαν αριστερές οικονομικές πολιτικές, ο λαός φτώχυνε. Ότι σε μια περιοχή με γείτονες με εδαφικές διεκδικήσεις, η επιπλέον δημιουργία μειονοτήτων με την ελληνοποίηση πληθώρας μεταναστών, ενδέχεται να μας βάλει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Αυτά είναι ανησυχίες μου, όχι εσχατολογία.
Μήπως πιστεύεις ότι εγώ αρνούμαι να καταλάβω αυτά που λένε, επειδή συμφωνείς μαζί τους; Αν συμφωνούσες μαζί μου, μάλλον θα πίστευες ότι αυτοί αρνούνται να καταλάβουν αυτά που λέω εγώ.
Οι ιδεολογίες είναι ωραίες, αλλά δύσκολα εφαρμόσιμες, εκτός αν βέβαια κάποιος έχει ανακαλύψει το ευρώδενδρο και δε μας το λέει.
Ενδειξη ανωτερωτητας ο Αλεξανδρος, τρυφερος και γλυκος.
Εγώ είμαι πιο γλυκός, το λέει και ο υμνητής του Στάλιν.