Author Topic: Εκλογές 2012: Reloaded  (Read 157334 times)

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
Re: Εκλογές 2012: Reloaded
« Reply #360 on: June 08, 2012, 01:28:47 PM »
Εγω δεν θεωρω πως οι συμπεριφορες κανελη-δουρου ηταν κατακριτεες ( η αποψη αυτη ειναι και το νουμερο 1 επιχειρημα της υπερασπισης κασιδιαρη). Ο κανελη τον ειπε γερμανοτσολια και φασιστα (δεν αληθευει?) και αυτος την ειπε παλιοκομμουνι. Η Δουρου που ηταν καπως πιο "προκλητικη" εθιξε τον καημενο τον κασιδιαρη σε προσωπικο επιπεδο και μιλησε για τη δικη του. Ο κυριος κασιδιαρης επιβεβαιωσε πως "η γλωσσα κοκαλα δεν εχει αλλα κοκαλα τσακιζει" και πως "οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται". Η δουρου απλα χτυπησε νευρο(καθως ειναι ενοχος) και αυτος χωρις να εχει καποιο επιχειρημα να απαντησει,της πεταξε το νερο.

Με αλλα λογια,οταν θες να γινεις βουλευτης,εχεις τεραστια κοινωνικη ευθυνη,και εισαι υπολογος για ολα,δεν υπαρχει προσωπικο και δημοσιο επιπεδο. Και σε καθε περιπτωση,ενας πολιτικος θα δεχθει λασπολογια αντιπαλων,οπως της κακης κανελη και δουρου,αν ομως εχει επιχειρηματα και σωστο τροπο σκεψης,αυτος θα αντεπιτεθει με τεκμηρια,και οχι με χαστουκια.
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #361 on: June 08, 2012, 02:17:33 PM »
Έχω κάτσει κι αφιερώσει πολλές ώρες από τη ζωή μου να σου απαντάω εδώ μέσα, δε νομίζεις ότι είναι λίγο άκομψο να με χαρακτηρίζεις τραμπούκο και σταυροφόρο, αποδίδοντας στον όρο το νόημα που... ξέρεις, δε θα έπρεπε να αποδίδεις;

Μου φαίνεται γελοίο κι επικίνδυνο να με συγκρίνεις με δολοφόνο που σκοτώνει μωαμεθανούς ή αλλοδαπούς, τι λες;

Κατακριτέα η συμπεριφορά της Κανέλη και της Δούρου, πάντως, φαίνεται μόνο στα πρόβατα που ψηφίζουν ΧΑ, επειδή έτσι θα έγραφε ο Στόχος. Και είναι εξίσου γελοίο με τα προηγούμενα να συγκρίνεις τη συμπεριφορά ενός πολιτκού στα παράθυρα, από τότε που εφευρέθηκε η τηλεόραση και ο όρος debate, με τη χτεσινή συμπεριφορά του τραμπούκου.
Αλήθεια, τι συζητάμε; Αν δε μπορείς να κρατήσεις ίσες αποστάσεις σε στοιχειώδεις καταστάσεις, όπως αυτής του να σηκώνεται ένας μαντράχαλος και να δέρνει μία 60άρα βουλευτή, τότε δε θέλω να μιλάω μαζί σου. Μπορεί αύριο να έρθεις σπίτι μου και να δείρεις τη γιαγιά μου.

Καλώς Άλεξ, σεβαστό, η συζήτησή μας τελειώνει εδώ, γιατί δε μπορώ να κρατήσω ίσες αποστάσεις.

Εγω δεν θεωρω πως οι συμπεριφορες κανελη-δουρου ηταν κατακριτεες ( η αποψη αυτη ειναι και το νουμερο 1 επιχειρημα της υπερασπισης κασιδιαρη). Ο κανελη τον ειπε γερμανοτσολια και φασιστα (δεν αληθευει?) και αυτος την ειπε παλιοκομμουνι. Η Δουρου που ηταν καπως πιο "προκλητικη" εθιξε τον καημενο τον κασιδιαρη σε προσωπικο επιπεδο και μιλησε για τη δικη του. Ο κυριος κασιδιαρης επιβεβαιωσε πως "η γλωσσα κοκαλα δεν εχει αλλα κοκαλα τσακιζει" και πως "οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται". Η δουρου απλα χτυπησε νευρο(καθως ειναι ενοχος) και αυτος χωρις να εχει καποιο επιχειρημα να απαντησει,της πεταξε το νερο.

Με αλλα λογια,οταν θες να γινεις βουλευτης,εχεις τεραστια κοινωνικη ευθυνη,και εισαι υπολογος για ολα,δεν υπαρχει προσωπικο και δημοσιο επιπεδο. Και σε καθε περιπτωση,ενας πολιτικος θα δεχθει λασπολογια αντιπαλων,οπως της κακης κανελη και δουρου,αν ομως εχει επιχειρηματα και σωστο τροπο σκεψης,αυτος θα αντεπιτεθει με τεκμηρια,και οχι με χαστουκια.

Συμπέρασμα: Η λασπολογία δεν είναι κατακριτέα. I rest my case.

cokaRiolic

• DV zombie
« Reply #362 on: June 08, 2012, 02:29:11 PM »
Το "οπως με την κακη κανελη και δουρου" δεν το ειδες? Εδειχνε καθαρα το ειρωνικο μου υφος για τη συγκεκριμενη περιπτωση. Η λασπολογια γενικα ειναι κατακριτεα,αλλα αυτο που εγινε χθες δεν το θεωρω λασπολογια,το ειπα απλως επειδη το θεωρεις εσυ λασπολογια. Εχεις ξεμεινει απο επιχειρηματα και ψαχνεις ξιγκι στη μυγα,οπως με το ανανδρος κλπ. Δεν κανουμε γλωσσολογια.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #363 on: June 08, 2012, 02:30:34 PM »
Καλώς Άλεξ, σεβαστό, η συζήτησή μας τελειώνει εδώ, γιατί δε μπορώ να κρατήσω ίσες αποστάσεις.

I rest my case.

>implying ότι επιμένεις να με συγκρίνεις με δολοφόνο, να με αποκαλείς σταυροφόρο και τραμπούκο και ότι δε θα είχες πρόβλημα να δείρεις τη γιαγιά μου.

I rest my case.
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #364 on: June 08, 2012, 02:41:02 PM »
Το "οπως με την κακη κανελη και δουρου" δεν το ειδες? Εδειχνε καθαρα το ειρωνικο μου υφος για τη συγκεκριμενη περιπτωση. Η λασπολογια γενικα ειναι κατακριτεα,αλλα αυτο που εγινε χθες δεν το θεωρω λασπολογια,το ειπα απλως επειδη το θεωρεις εσυ λασπολογια. Εχεις ξεμεινει απο επιχειρηματα και ψαχνεις ξιγκι στη μυγα,οπως με το ανανδρος κλπ. Δεν κανουμε γλωσσολογια.

Επειδή σκοπός μου δεν είναι να αναλύω το πότε κάνεις ή όχι ειρωνία η ερώτησή μου ήταν απλή: Είναι κατακριτέα οι συμπεριφορά τους; Και η απάντησή σου είναι όχι, από ότι καταλαβαίνω. Μου αρκεί.

>implying ότι επιμένεις να με συγκρίνεις με δολοφόνο, να με αποκαλείς σταυροφόρο και τραμπούκο και ότι δε θα είχες πρόβλημα να δείρεις τη γιαγιά μου.

I rest my case.

Δε σε συγκρίνω με δολοφόνο, ζητώ συγγνώμη αν σε αποκάλεσα "σταυροφόρο" (αν και είχε μεταφορικό νόημα), δεν είσαι τραμπούκος και δε θα ήθελα να δείρω τη γιαγιά σου όπως και κανέναν άλλο.

b1LLy

• DV zombie
  • απ' την Πάρο και την Νάξο θα στον ετινάξω...!
« Reply #365 on: June 08, 2012, 02:57:14 PM »
Ναι ίσως είμαι λίγο ακύρος και συγνώμη κιόλας, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να το δείτε.
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δεν μιλάνε τα μουνόπανα. ΜΟΚΟ!
« Last Edit: June 08, 2012, 02:59:43 PM by b1LLy »

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
  • Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα .
« Reply #366 on: June 08, 2012, 03:08:35 PM »
Τέτοιοι δημοσιογράφοι σπανίζουν στις μέρες μας .
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

b1LLy

• DV zombie
  • απ' την Πάρο και την Νάξο θα στον ετινάξω...!
« Reply #367 on: June 08, 2012, 03:12:35 PM »
Τέτοιοι δημοσιογράφοι σπανίζουν στις μέρες μας .
idd.

cokaRiolic

• DV zombie
« Reply #368 on: June 08, 2012, 03:16:40 PM »
Δεν εχει σχεση το τι δημοσιογραφος ειναι ο καθενας,αλλα το τι τον αφηνουν να πει.

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #369 on: June 08, 2012, 03:27:49 PM »
Δεν εχει σχεση το τι δημοσιογραφος ειναι ο καθενας,αλλα το τι τον αφηνουν να πει.
++ πολύ σημαντικό.

MrS:D^^

• DV zombie
  • “Imagination is more important than knowledge...”
« Reply #370 on: June 08, 2012, 03:35:21 PM »
άκουγα σήμερα εκεί που καθόμουν και έπινα καφεδακι,2 16χρονους που υποστηρίζουν χρυσή αυγή,και να λένε καλά της έκανε κλπ,και όταν κάποιος ρώτησε γιατί υποστηρίζουν,δεν είχαν άλλο επειχήρημα εκτός απο τους μετανάστες,αυτή είναι και η μόνη μεχρι τώρα δικαιολογία για τη ψήφο όλων αυτών!

00:01:01>  "MexiCola" disconnected (doflaPa)

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #371 on: June 08, 2012, 07:55:25 PM »
http://www.choose4greece.com/

Για όποιον κάνει το test και θέλει να δει τη συνάφεια με μένα το δημόσιο pin μου είναι: 1044208561

zbouaerg

• Administrator
  • DV zombie
  • braindead
    • Towers open fire.
« Reply #372 on: June 08, 2012, 10:04:42 PM »
Πολύ απλά θεωρώ ότι η δικαιοσύνη είναι ένας από τους ρυθμιστικούς παράγοντες της ελευθερίας σε μια κοινωνία. Η ελευθερία πάντα περιορίζεται από τη δικαιοσύνη, όλα αυτά θεωρητικά βέβαια. Αν και μπορώ να σου φέρω και απτά παραδείγματα αλληλοσύγκρουσης. Δεν βλέπω την αλληλοσύγκρουση τους με οικονομικά μόνο κριτήρια.

Προφανώς, εκτός από την ελευθερία, έχουμε και πολύ διαφορετικές εικόνες για το τι είναι δικαιοσύνη - εσύ δείχνεις να θεωρείς δίκαιο το νεοφιλελεύθερο κατάπλασμα που τρώμε στη μάπα παγκοσμίως (η θεωρητική πτέρυγα του οποίου, παρεμπιπτόντως, επαναλαμβάνω πως εγκαθίδρυσε αυτόν τον ψευδοδιαχωρισμό ελευθερίας και δικαιοσύνης). Θα έλεγα πως έχεις συγχύσει την έννοια του δικαιικού με αυτήν της (κοινωνικής) δικαιοσύνης.

Όσο για την περιβόητη ελευθερία, δείχνεις να πιστεύεις πως εγώ (και πολλοί άλλοι) θεωρώ την ασυδοσία ελευθερία, ένα πόρισμα στο οποίο έχεις φτάσει αυθαίρετα.

Που ακριβώς υπάρχει αυτός ο εκφασισμός της κοινωνίας; Στα ποσοστά της Χ.Α; Ειλικρινά πιστεύεις ότι το 6.9% του Ελληνικού λαού είναι φασίστες;

Ναι. Ίσως όχι 6.9, λίγοι λιγότεροι. Για να είσαι φασίστας δε χρειάζεται να κυκλοφορείς με μαχαίρια στα πάρκα, αλλά μάλλον έχουμε διαφορετική εικόνα και για την έννοια "φασίστας".

Στη διάρρηξη αυτή του κοινωνικού ιστού μας οδήγησε εν μέρη η κακώς εννοούμενη ελευθερία και η ατιμωρισία (μη ύπαρξη δικαιοσύνης). Αυτή η ψευδαίσθηση κοινωνικής ελευθερίας επέτρεψε σε όλους ουσιαστικά να κάνουν ότι γουστάρουν, αγνοόντας κανόνες και νόμους, και ουσιαστικά έδωσε το άλλωθι στα μεγάλα κεφάλια να κάνουν τα περισσότερα αίσχη.

Τώρα αν εσύ νιώθεις ότι σήμερα από το λαό λείπει περισσότερο η ελευθερία από τη δικαιοσύνη, τι να σου πω; Ας κάνουμε ένα replay της "Αλλαγής" του '81 με τον Αλέξης και σωθήκαμε.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται η Χ.Α. τώρα και συγκεντρώνει ποσοστά. Ότι μεγάλο κομμάτι του λαού έχει καταλάβει ότι "the game is over" δεν πάει άλλο η ρεμούλα. Αυτοί ως "τιμωροί" υπόσχονται να "ξεβρωμίσει ο τόπος".

Μιλάω συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα της ανόδου της ακροδεξιάς στο σύνολο της κοινωνίας (αν πράγματι δεν το κατάλαβες). Ή μήπως πιστεύεις πράγματι πως θεωρώ πως για όλα τα δεινά φταίει η Χ.Α.; Σταμάτα να απαντάς κατά το δοκούν.
Όσο για το τι νιώθω πως λείπει περισσότερο, σε παραπέμπω στα παραπάνω μου λεγόμενα σχετικά με το ψευδοδίλημμα ελευθερία εναντίον δικαιοσύνης. Σε αντίθεση με εσένα, δε βλέπω την ελευθερία και τη δικαιοσύνη ως φέτα και ανθότυρο - έπεσε 300 παραπάνω από το ένα, να κόψω από το άλλο.

Προσωπικά πιστεύω ότι ένα από τα απαραίτητα βήματα για τη χώρα είναι η τιμωρία κάποιων βάση νόμων για αυτά που έκαναν. Είναι και αυτό που δε μπορούν να κάνουν στην πλειοψηφία τους τα πολιτικά κόμματα διότι είναι μέρος του ένοχου συστήματος.

Συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις φράσεις σαν κι αυτή, χωρίς να σου έχει φέρει κανείς ως τώρα αντίρρηση.

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι' αυτό που λες. Ο λόγος αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Χ.Α. την ψήφισαν για να φοβήσει το πολιτικό σύστημα. Οι γροθίες του φασίστα Κασιδιάρη στη διαμένουσα στην Εκάλη κομμουνίστρια Κανέλλη (βλέπε αριστερός με δεξιές τσέπες) αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύουν για πολλούς από αυτούς.

Θέλω να ελπίζω πως δε θα γίνει έτσι και πως τα ποσοστά τους θα πλησιάσουν στο 4%. Θα ήθελα πολύ να πιστέψω πως κι εσύ ελπίζεις κάτι παρόμοιο.
Η νεκροψία θα δείξει.

Εσύ θεωρείς ότι η συμπεριφορές Κανέλη και Δούρου ήταν κατακριτέες ή όχι;

Κατακριτέες ως προς τι;
Πως είναι λασπολογία το να επισημαίνει κάποιος πως ένας υποψήφιος βουλευτής είναι κατηγορούμενος για κακούργημα και το δικαστήριο πήρε αναβολή (με δόλιο, κατά την άποψή μου, τρόπο);

Και κάτι τελευταίο. Θεωρώ, για κάποιον που στηρίζει την ισότητα των 2 φύλων, υποκριτικό να διαφοροποιεί ένα περιστατικό βίας απέναντι σε γυναίκα από αυτό απέναντι σε άντρα. Η βία είναι βία κύριοι, άσχετα με το φύλο του βιασθέντος.
Η χρήση της λέξης άνανδρη είναι φαλλοκρατική. Λες και μόνο οι άντρες έχουν την υποχρέωση να φέρονται με σεβασμό στους πιο αδύνατους. Και για να γίνω κατανοητός, μια μπατσίνα που δέρνει ένα διαδηλωτή είναι άνανδρη;

Αν σου πως τώρα πως σπας πούτσους, γίνομαι φαλλοκράτης;

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
    • HEAT clan
« Reply #373 on: June 08, 2012, 11:22:45 PM »
Προφανώς, εκτός από την ελευθερία, έχουμε και πολύ διαφορετικές εικόνες για το τι είναι δικαιοσύνη - εσύ δείχνεις να θεωρείς δίκαιο το νεοφιλελεύθερο κατάπλασμα που τρώμε στη μάπα παγκοσμίως (η θεωρητική πτέρυγα του οποίου, παρεμπιπτόντως, επαναλαμβάνω πως εγκαθίδρυσε αυτόν τον ψευδοδιαχωρισμό ελευθερίας και δικαιοσύνης). Θα έλεγα πως έχεις συγχύσει την έννοια του δικαιικού με αυτήν της (κοινωνικής) δικαιοσύνης.

Όσο για την περιβόητη ελευθερία, δείχνεις να πιστεύεις πως εγώ (και πολλοί άλλοι) θεωρώ την ασυδοσία ελευθερία, ένα πόρισμα στο οποίο έχεις φτάσει αυθαίρετα.

Ενώ εσύ δεν έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα αυθαίρετα; Μπορείς να μου υποδείξεις σε τι από αυτά που έχω γράψει φαίνεται αυτό; Επίσης θα ήθελα να διερωτηθείς αν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ήταν αυτές που μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε.

Ναι. Ίσως όχι 6.9, λίγοι λιγότεροι. Για να είσαι φασίστας δε χρειάζεται να κυκλοφορείς με μαχαίρια στα πάρκα, αλλά μάλλον έχουμε διαφορετική εικόνα και για την έννοια "φασίστας".

Είμαι φασίστας κατά τη γνώμη σου;

Μιλάω συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα της ανόδου της ακροδεξιάς στο σύνολο της κοινωνίας (αν πράγματι δεν το κατάλαβες). Ή μήπως πιστεύεις πράγματι πως θεωρώ πως για όλα τα δεινά φταίει η Χ.Α.; Σταμάτα να απαντάς κατά το δοκούν.
Όσο για το τι νιώθω πως λείπει περισσότερο, σε παραπέμπω στα παραπάνω μου λεγόμενα σχετικά με το ψευδοδίλημμα ελευθερία εναντίον δικαιοσύνης. Σε αντίθεση με εσένα, δε βλέπω την ελευθερία και τη δικαιοσύνη ως φέτα και ανθότυρο - έπεσε 300 παραπάνω από το ένα, να κόψω από το άλλο.

Θα ήθελα να μου περιγράψεις κάποια κοινωνικά φαινόμενα τα οποία αποδεικνύουν την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα. Αν ήταν συγκεκριμένα περιστατικά θα ήταν πολύ καλύτερα.

Και μόνο το ότι η δικαιοσύνη επιβάλεται επί των "αδίκων" (έστω και η κοινωνική) την καθιστά αντιμέτωπη με την ελευθερία. Δεν είναι αυστηρώς εξαρτημένες μεταβλητές, αλλά όχι και ανεξάρτητες. Ίσως σε ένα καθεστώς αναρχίας όπου ο κάθε άνθρωπος-άτομο θα κατείχε την ωριμότητα να είναι απολύτως δίκαιος, θα μιλούσαμε για 2 ανεξάρτητες μεταβλητές. Αλλά αυτό είναι μια ουτοπία που απέχει πολύ από την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα (και στον κόσμο γενικότερα).

Αμφίβολο κατά τη γνώμη μου το αν η φιλοσοφική αυτή συζήτηση θα μας δώσει οποιαδήποτε λύση στα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα.

Θέλω να ελπίζω πως δε θα γίνει έτσι και πως τα ποσοστά τους θα πλησιάσουν στο 4%. Θα ήθελα πολύ να πιστέψω πως κι εσύ ελπίζεις κάτι παρόμοιο.
Η νεκροψία θα δείξει.

Το ποσοστό της Χ.Α. κατά τη γνώμη μου είναι ένα θλιβερό φαινόμενο. Όσο όμως το παρόν πολιτικό σύστημα είναι ανεπαρκές, τόσο η Χ.Α. θα εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις και θα ανεβάζει τη δύναμή της. Κάποιοι εδώ πιστεύουν ότι κατηγορώντας τους ως φασίστες και ειδικά με αριστερή επιχειρηματολογία θα μειώσουν το momentum τους.

Κατά τη γνώμη μου αυτό τα φέρει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Ειδικά μάλιστα αν εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτύχει παταγωδώς, είτε επειδή έχει τάξει πράγματα που δε θα ικανοποιήσει, είτε επειδή θα αποδειχθεί δεξιότερη των δεξιών. Αυτό θα σπρώξει ακόμα περισσότερους απογοητευμένους προς τα ακροδεξιά. Το ίδιο θα κάνει βέβαια και η κυβέρνηση της ΝΔ. Ίσως δε γλιτώνουμε από καμία από τις 2.

Κατακριτέες ως προς τι;
Πως είναι λασπολογία το να επισημαίνει κάποιος πως ένας υποψήφιος βουλευτής είναι κατηγορούμενος για κακούργημα και το δικαστήριο πήρε αναβολή (με δόλιο, κατά την άποψή μου, τρόπο);

Εκλαμβάνω την παραπάνω απάντηση ως όχι. Μου αρκεί αυτό.

Όχι.

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #374 on: June 08, 2012, 11:24:45 PM »

HAHAHA
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?