μα αυτό κάνεις, τους υποστηρίζεις.
γιατί τότε απο την ιστορία της ελλάδας έχουμε μόνο αντίθετα παραδείγματα; όχι μόνο με δολοφονίες βέβαια αλλα με φυλακές, εξορίες, κοινωνικό αποκλεισμό κτλπ.
στις χώρες που αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί έχουν σφαγιάσει πολιτικούς αντιπάλους, τα καθεστώτα ήταν άκρως φασιστικά και αντιδημοκρατικά. και φυσικά κάθε αριστερός που σέβεται τον εαυτό του τα κατακρίνει και τα καταδικάζει. έχουμε και λίγους που δεν το κάνουν που στην πράξη είναι το ίδιο φασίστες με τους φασίστες. αντίθετα η πλειοψηφία (θέλω να ελπίζω όχι η συντριπτική) των δεξιών πετάει μαλακίες τύπου "πού'σαι ρε παπαδόπουλε", "τσογλάνια εθνοπροδότες αριστεροί" κτλπ.
Κυρίως γιατί οι αριστεροί ήταν η μειοψηφία, γιατί η συνθήκη της Γιάλτας μας έβαλε στο "δεξιο" μπλοκ, γιατί πέταγαν κατά καιρούς ανθελληνικές κορώνες, γιατί εντέλει δεν ήταν εξουσία. Αν είχαμε δοκιμάσει την αριστερά στην Ελλάδα σαν εξουσία τότε θα μπορούσαμε να πούμε τι έκανε και δεν έκανε.
Αντίθετα εκεί που τη δοκίμασαν σαν εξουσία, δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω τι έγινε, τα είπες και μόνος σου. Κατά τη γνώμη μου η χρήση της λέξης 'αυτοαποκαλούμενοι' είναι προσπάθεια υπεκφυγής. Είναι σαν να προσπαθεί ένας δεξιός να αποποιηθεί τα λάθη της παράταξής του στην Ελλάδα, ανακηρύσσοντας της κυβερνήσεις ως "αυτοαποκαλούμενες" και "τραβεστί" δεξιές.
Φασισμός, βία και προδοσία υπήρξαν σε όλες τις παρατάξεις, εντός και εκτός Ελλάδος. Όποιος δεν το βλέπει, κατά τη γνώμη μου φοράει χρωματιστά γυαλιά.
Όσο για τις ερχόμενες εκλογές, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και τη γλύκα της αριστερής κυβέρνησης. Μπορεί να είναι και ο πολιτικός μεσσίας μας, ποιος ξέρει.