Otan sou sizitisa na mou apantiseis se merikes erotisis thelo na mou apantiseis ti me rotas an prepei na mou exigiseis profanos kai prepei na mou exigiseis
o arithmos itan ipervoli alla afou thes na to pame etsi oi tourkoi stin thrakoi itan 500 xronia prin ekei soz e?
Oi germanoi kai oi galoi pou den theloun tous tourkous den einai oloi einai kati vlakes dexioi san kai sena (oxi vlakas esi ,apla dexios) pou den theloun oute tou roman oute tous maurous oute oute oute se kalipsa?
Eseis oi dexioi exete efeueri kana ellinometriti kai xereis toso kala poso ellinas niothei kapoios kai poios oxi?
Ego pisteuo pantos oti aytos pou thelei o ellinas na min peinasei einai perisotero patriotis apo ton tipo pou skouzei gia to pos tha onomastei i makedonia kai stin poutsa tou ama poulane tin ellada(vlepe nd)
Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι δεν επιθυμούν τις μουσουλμανικές (Τούρκικες κυρίως) μειονότητες λόγω του ότι
δεν αφομιώνονται. Το ίδιο και οι Ρομά. Λειτουργούν ως μια ξεχωριστή κοινωνία με συνέπεια να δημιουργούν προβλήματα στους υπόλοιπους. Αν το πρόβλημα ήταν μόνο ρατσιστικό δε θα υπέγραφαν τη συνθήκη του Σένγκεν, ώστε να μην υπάρχει κανένας νόμιμος ξένος στο έδαφός τους.
Στη δική μας περίπτωση, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Αδιάφορο μου είναι αν οι Τούρκοι είχαν πιο πριν τη Θράκη ή οι Βυζαντινοί πιο πριν την Κωσταντινούπολη. Αυτή τη στιγμή η Θράκη ανήκει στο Ελληνικό κράτος και κατοικείται ως επί το πλείστον από Έλληνες (στην ψυχή και στην υπηκοότητα) και θα ήθελα να παραμείνει έτσι.
Πιστεύω τις βλέψεις των εξ' ανατολής γειτόνων μας δεν τις αμφισβητεί κανείς. Μακάρι να βρισκόμασταν στην κεντρική Ευρώπη που πλέον, δε φαίνεται να υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις. Όπως λοιπόν υφίσταται τώρα το "μακεδονικό" θα μπορούσε με την ενδυνάμωση της μουσουλμανικής (τουρκικής εν μέρει) μειονότητας να υπάρξει και "θρακικό".
Με τη βοήθεια και την προπαγάνδα της συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας να αναπτυχθεί μια (τουρκο) Θρακική μειονότητα που να ζητήσει την ανεξαρτησία της από τους καταδυναστεύοντες Έλληνες. Υπερβολικό το σενάριο, αλλά ας ενθυμίσω τι έγινε στην Κύπρο με τους εποίκους Τούρκους, στην Παλαιστήνη ακόμα και το σφετερισμό της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας από του ναι μεν κατοίκους του βορίου μέρους της Μακεδονίας, σκοπιανούς, αλλά ερχόμενους στη γεωγραφική θέση αυτή πολύ αργότερα από την ύπαρξη των Μακεδόνων.
Δε με ενδιαφέρει να καταπιέζω του γείτονές μου, ούτε να πάρω πίσω εδάφη που κάποτε ανήκαν στην Ελλάδα. Αλλά είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στις εδαφικές διεκδικήσεις αυτών και θα ήθελα να προστατευτώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Έχω ακούσει (δεν ξέρω αν είναι αληθινά) τα πιο απίστευτα σενάρια. Θα μεταφέρουν εδώ όλες τις οικογένειες των μεταναστών, θα ελληνοποιήσουν τους λαθρομετανάστες, ο stewie προτιμάει να μείνουμε εδώ με το δημόσιο χρέος παρά να απελάσουμε τους λαθρομετανάστες στις χώρες τους σε υποθετική ερώτηση.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ μακριά από την αφομίωση στην ελληνική κοινωνία, πολλοί δεν ξέρουν καν τη γλώσσα, εντείνουν προβλήματα όπως η ανεργία, η φτώχια, η εγκληματικότητα. Είναι καλό να είσαι ανθρωπιστής, αλλά μην προσπαθείς να επιβάλλεις το κόστος του ανθρωπισμού σου σε αυτούς που καταλαβαίνουν ότι είναι δυσβάσταχτο.
Δεν έχω ελληνόμετρο να μετρήσω τους 2 υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μουσουλμάνοι. Επίτρεψέ μου όμως να είμαι ανήσυχος για το τι συνέπειες μπορεί να έχει μια διόγκωση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
@Assvas: Δεν προλαβαίνω τώρα απάντηση, latez.